Palsta
VASTAA
Utelias
Kirjoituksia: 5
Rekisteröitynyt: ‎07-11-2012
Hyväksytty ratkaisu

Mokkula modemiin

Voisko joku asiaan perehtynyt laittaa yksityiskohtaiset (aloittelijan) ohjeet siihen että miten nettitikku liitetään Elisan Kotiboksi-modemiin. Omistamani nettitikku ja sen liittymä on paljon nopeampi kuin kiinteä laajakaista ja haluaisin hyödyntää nettitikun nopeutta modeemissa. Onko kellään kokemusta tästä eli kannattaako moinen operaatio ja miten toimii? Onko toimintavarma? 

Orkesterin johtaja
Kirjoituksia: 1 462
Rekisteröitynyt: ‎15-09-2007

Viite: Mokkula modemiin

Utelias
Kirjoituksia: 5
Rekisteröitynyt: ‎07-11-2012

Viite: Mokkula modemiin

Joo, toi linkki on nähty kyllä mutta ei se kyllä ole mitenkään helppo tai aloittelijalle sopiva. Pitäis kädestä pitäen saada apua. OmaGuru on hieman kallis vaihtoehto.

 

Palstan luottojäsen
Kirjoituksia: 11 833
Rekisteröitynyt: ‎09-01-2011

Viite: Mokkula modemiin

Onko naapureissa nörttejä? Itse olen monelle silloin vuonna nakki asennellut ADSL:t käyttöön tai mokkulat hyrrään. Pientä korvausta vastaan.


Saunalahti Tarkka 3G 1M
Utelias
Kirjoituksia: 5
Rekisteröitynyt: ‎07-11-2012

Viite: Mokkula modemiin

Ehkä noi asetukset sais laitettua itse jos joku vois kertoa että miten ton sivun saa esiin Win7:ssa? Siis mikä on polku, mennäänkö sinne ohjauspanelin kautta vai miten? Hölmöläisten hommaa?

Palstan luottojäsen
Kirjoituksia: 11 833
Rekisteröitynyt: ‎09-01-2011

Viite: Mokkula modemiin

[ Muokattu ]

Modeemeissa osoitteena usein 192.168.0.1 tai 192.168.0.0 ja se pitää kirjoittaa selaimeen. Käyttöoppaassa on usein ohjeet kuinka tämän voi tehdä.

 

Kotiboksi-modeemissa ei tietääkseni ole tukea USB-nettitikuille vaikka USB-portti löytyykin. Se portti on käsittääkseni tulostimelle.

 

Jos haluat liittää Kotiboksiin mokkulan, helpointa on liittää Kotiboksiin 3G-reititin esim. TP-LINKin halvin ja siihen taas mokkulan. Näin jos haluat siis vaikkapa varmistaa netin toimivuus verkon huoltotöiden aikana, niin tuo on yksi tapa. Suoraan ei kotiboksiin voi liittää nettitikkua vaan portti on muuta käyttöä varten niissä. Smiley

 

Vaatii tietenkin asiantuntemusta ja laitehankintoja, mutta hyvä vaihtoehto, jos kokee tarvitsevansa parasta toimintavarmuutta. Onnistunut liitäntä siis takaa sen, että esim. kaapeliverkon ongelmatilanteissa laite hyppää 3G-verkkoon, jolloin katkosta ei synny ja palaa takaisin kaapelimodeemiin, kun katkos on ohi.


Saunalahti Tarkka 3G 1M
Palstan luottojäsen
Kirjoituksia: 11 833
Rekisteröitynyt: ‎09-01-2011

Viite: Mokkula modemiin

[ Muokattu ]

Jatkan edellistä.

 

Mikäli tilanne taas on sellainen, että nettitikku on nopeampi kuin kiinteä (onpa muuten erityistä!) niin voit Windowsissa tehdä kahdesta verkkoyhteydestä yhden. Tällöin siis WLANilla käytät Kotiboksia ja sitten TP-LINK esim. meilläkin käytössä oleva http://yhteiso.elisa.fi/t5/Mobiililaajakaistat/Kokemuksia-TP-Link-TL-MR3220-langaton-reititin/td-p/2...

 

Käytännössä siis asetat kotiisi kiinteän reitittimen lisäksi mokkulareitittimen ja Windowsissa teet niistä kummastakin yhden yhteyden, jolloin Windows hyödyntää molempien kaistaa.

 

Jos englanti taipuu, niin tuolta lisätietoa https://www.google.fi/search?q=two%20internet%20connections%20at%20the%20same%20time

 

Käytännössä perustallaajalle tuo on vaikea tehtävä, joten helpointa on sinun tapauksessa käyttää vakioyhteytenä mokkulaa ja irtisanoa kiinteä.

 

Mikäli tarvitset lisätietoa, kokeile Omagurua, mutta tosiaan kuten sanoit - onhan tuo aika kallis.

 

Mikäli Palstalla on muita joilla tuosta on kokemusta, voivat toki jakaa tietoaan, mutta uskon että tuo on aika monimutkainen tehtävä kirjoittaa yksityiskohtaiset ohjeet.


Saunalahti Tarkka 3G 1M
Poistunut Palstalta
Kirjoituksia: 0

Viite: Mokkula modemiin

[ Muokattu ]

Nortti73 kirjoitti:

Ehkä noi asetukset sais laitettua itse jos joku vois kertoa että miten ton sivun saa esiin Win7:ssa? Siis mikä on polku, mennäänkö sinne ohjauspanelin kautta vai miten? Hölmöläisten hommaa?


Ensinnäkin, jos käytössä on Kotiboksi A2100N (lukee siellä laitteen pohjassa) niin päästäkseen laitteen hallintaan pitää esim. Firefoxin osoiteriville kirjoittaa 192.168.100.1


Toisekseen voi olle että nettitikku toimii hitaammin ko laitteessa, kun käyttöohjeessa lukee noin (punaisella toimivuuden kannalta oleellisimmat):

 

Your 3G parameters

3G-yhteyden asetukset. 3G-toiminnon (testikäytössä / beta, ei virallista tukea*) käyttäminen edellyttää 3G Uplink -tilan kytkemistä päälle Internet-sivulta sekä 3G Backup -toiminnon kytkemistä päälle Service status -sivulta.

Login: Yhteyden avaamiseen käytettävä käyttäjätunnus. Ei käytössä Elisalla eikä Saunalahdella, voit asettaa kenttään mitä tahansa.
Password: Yhteyden avaamiseen käytettävä salasana. Ei käytössä Elisalla eikä Saunalahdella, voit asettaa kenttään mitä tahansa.
APN: Internet-ydyskäytävä, Elisalla: internet, Saunalahdella: internet.saunalahti
Dial number: Soittosarja, *99# tai *99***1#.
CGDCONT: Soittosarjan alustuskomento (oletuksena: 1).
PIN code: Mobiililiittymäsi SIM-kortin PIN-koodi.

3G-toiminnon käyttö lyhyesti:

  1. Aseta yhteyden tilaksi 3G Uplink
  2. Määritä yllä esitetyt asetukset ja tallenna OK-painikkeella
  3. Kun asetukset on tallennettu, aseta Service status -sivulta käyttöön 3G Backup
  4. Sammuta Kotiboksi / virrat pois
  5. Aseta liittymäsi SIM-kortti 3G-modeemiisi
  6. Kytke 3G-modeemi Kotiboksin USB-porttiin
  7. Käynnistä Kotiboksi / virrat päälle
  8. Odota yhteyden muodostumista. Tavallisesti tämä kestää n. 5min, pahimmillaan yhteyden muodostuminen voi kestää jopa 10-15min. Jos yhteys ei ole 15 minuutin kuluessa muodostunut varmista, että määritit asetukset oikein. Muussa tapauksessa käytössäsi olevaa 3G-modeemia ei tueta.

Kotiboksin kanssa toimivaksi testatut 3G-modeemit / nettitikut:

Huawei E1820
Huawei E169
ZTE MF668

Kotiboksin 3G-toiminnon tunnetut ongelmat:

  • Hidas tiedonsiirtonopeus joillakin 3G-modeemeilla (virransaantiongelma, aktiivisen USB-hubin kytkeminen Kotiboksi-modeemin ja 3G-modeemin väliin saattaa auttaa)
  • Jos 3G-yhteys katkeaa, laite ei osaa käynnistää 3G-yhteyttä automaattisesti takaisin käyttöön, vaan edellyttää Kotiboksi-modeemin uudelleenkäynnistämistä

 

* Kyseessä ei ole Elisan virallisesti tukema toiminto. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää toimintoa niin pitkälle kuin oma tietotaitosi näiden ohjeiden avulla riittää, mutta Elisa ei tarjoa käytönopastusta toiminnon käyttämisessä eikä ongelmatilanteissa.

 

Eli ko. boksissa nettitikku toimii huonosti, erittäin huonosti tai ei ollenkaan. Jos Elisan ohjeessa sanotaan tuolleen, niin se käytännössa tarkoittaa ettei toimi ollenkaan. Voin toki olla väärässä ja siksi olisi Elisan edustajan kommentoitava, toimiiko ko. purkissa joku nettitikku hyvin, ihan aikuisten oikeasti.

Orkesterin johtaja
Kirjoituksia: 1 099
Rekisteröitynyt: ‎04-02-2011

Viite: Mokkula modemiin

Kyllä ainakin E1820 toimi ihan ok, ainakin vanhemmassa Bewan iboxissa. Tuli kokeiltua, kun TuplaLaajakaistan ADSL oli joskus päivän verran poikki. Nopeus ei päätä huimannut, muttei täällä toimi Nopsa muutenkaan kuin 1-2 M:n nopeudella.

Palstan luottojäsen
Kirjoituksia: 10 348
Rekisteröitynyt: ‎04-01-2010

Viite: Mokkula modemiin

[ Muokattu ]

Kyllä minullakin testatessani E 367 toimi  siinä vanhemmassa Kotiboksissa, johon nuo ohjeetkin ovat.

 

A2100N:ssä kyseisen hallintasivun asettelu on vähän erilainen, mutta samat asiat sieltäkin pitäisi löytyä.

 

PIN-koodin kysely kannatta poistaa SIM-kortilta ennen tikun laittamista modeemiin, ettei SIM-kortti mene häiriötilantessa  lukkoon.