5G:n langaton illuusio - vaatii valokuidun jokaiseen kotiin

  • 22 joulukuu 2017
  • 5 kommenttia
  • 1733 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
  • Maailmanluokan apuri
  • 1431 kommenttia
Hei,

Laitetaan keskustelun pohjaksi miksi 5G ei "pelasta" niitä, jotka ovat nyt jatkuvasti pahemmin ruuhkautuvan 4G:n varassa.

Tommi Linna joka on Toimitusjohtaja, Netplaza Oy:ssä ja Hallituksen jäsen, FICIX Ry:ssä kertoo artikkelissaa miksi 5G ei auta jos kuitua ei ole. Olemme pian taas keskustelun edessä, että kuka maksaa ne kuidut lähelle kotia tai kodin sisälle asti, jotta 5G:n 10gigojen lupaus voisi edes teoriassa totetutua. Operaattorit ovat jo iseiden vuosien ajan vältelleen kuidun rakentamista lähelle koteja/kotiin asti, kun kuumaa perunaa. Katson todella suurella mielenkiinolla mitä alkaa tapahtua, kun 5G tulee julkisesti saataville ja epärealistiset nopeus lupaukset eivät voi toteutua ennen massiivista kuituverkon rakentamista ja 5G tukieasemmien tuomista kiinteistöjen sisälle.

https://www.linkedin.com/pulse/5gn-langaton-illuusio-vaatii-valokuidun-jokaiseen-kotiin-linna/

T: Tuokki

5 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
Hyvä pointti! Aika-ajoin ollut perus kuidun tuominenkin myrkkyä nurkan päähän puhumattakaan uudemmista tekniikoista. Voi olla vielä pitkä tie 5G:n käyttöön joka niemessä ja notkossa.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Eiköhän se 5G nopeus tule olemaan siinä 1Gbps jossakin puolin ulkoisalla... Eiköhän sisällä mennä sitten alemmilla taajuuksilla tai edelleen vaatimuksena on se ulkoantenni sinne talon seinälle.

Ymmrätääkseni 3.5Ghz:n kuuluvuus on vastaavanlaista kuin 3G:ssä 2100Mhz eli sisäkuuluvuus on sitä mitä nytkin. 3.5Ghz:lla saadan n. 1Gbps teoriassa. Korkeampi 28Ghz taajuus tulee sitten pääasiaassa varmaan stadioneille ja halleihin käyttöön. Näin minä näen 5G:n tulevaisuudessa.

Tukiasemien rakennus talojen sisälle on sitä mitä en ainakaan odottele ja voi olla että 5G tukiasemat voisi toimia vielä jotenkin radiolinkkienkin varassa jatkossakin. Onhan tuokin langattomasti suunnattavissa kunnes pääsee kuituverkkoon.

Kuitenkaan nyt ei ihan henkeä salpaavasti kannata nyt sitä 10Gbit/s lukemia odotella tai edes ainakaan ensimmäisessä versiossa 1Gbps yhteyttäkään. Mutta mikäli 4G:ssä lähdetään teoreettisesti 150Mbps niin voisihan nähdä teoreettiena sitten sitä 500Mbps -> ainakin. Tietysti vaihteluvälit mukaan jatkossakin.

Ja samalla tavalla se 5G rakentuu kuin 4G eli hyödyntäen eri taajuuksia.700Mhz esimerkiksi on yksi 5G:n matalataajuus jota varmasti siinä tullaan käyttämään.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Ymmärrän että aina pitää saada lisää nopeutta. Olen nähnyt kuinka valtavan paljon helpommaksi asiat ovat käyneet sen ansiosta.

Mutta, kai energian kuluttaminen pitäisi johonkin rajoihin saada tällä meidän pallollamme?

Ei näytä nämä tietojutut siihen auttavan vaan päinvastoin. Mutta pidän Googlesta, olen aina pitänyt. Joten olen syyllinen kuten tekin kaikki 😛
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
5G:n tuloa pitäisi kyseenalaistaa.

1. https://youtu.be/P5AYRWvjiVg - Miksi 5G on vaarallinen

5G-reitittimen säteily:

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
Tältä kaverilta on jäänyt ne "hallituksen" pillerit syömättä ;)

T: Tuokki

Ps. Hetki... rousrousk.... cluk cluk.. Nonniin ainiin. Edellinen Youtube kommentti oli aivan hölynpölyä !!

Osallistu keskusteluun