Keskustelua musiikin suoratoistopalveluista (Spotify, Deezer, Google Musiikki...)

  • 30 syyskuu 2019
  • 7 kommenttia
  • 1691 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
  • Entinen OmaYhteisön jäsen
  • 14255 kommenttia
Hei.

Google on pikkuhiljaa lakkauttamassa suositun Google Music -musiikkipalvelunsa. Viitteitä tästä on jo vuoden ajalta, mutta nyt tulee oikein kunnollinen sellainen. Tulevissa Android 10 -puhelimissa YouTube Music tulee esiasennettuna ja Google Music on ladattava erikseen. Tämä kielii siitä, että Google Musiikista ollaan pikkuhiljaa luopumassa. Minua tämä huolettaa, koska en halua kuunnella musiikkiani YouTuben laadulla videoina ilman kuvaa. 320K MP3 Play Musiikissa on omiaan antamaan täydellisen musiikkielämyksen. Käytän Google Musiikkia maksullisena vuodesta 2016. Laadusta en luovu koskaan ja irtisanon heti sopparin.

Heti, kun YouTube Music tulee pakolliseksi ja äänenlaatu heikkenee.

Kuukauden intensiivisen kokeilun jälkeen täytyy sanoa, että YT Music on surkeampi kuin G Music ja tuhannesti. Ei sillä voisi kuvitellakaan korvaavansa G Musiikin, joka sekään täydellinen ole.

Minkälaisia vaihtoehtoja on, ja mikä niistä on paras.

Keskustellaan tässä musiikin suoratoistopalveluista.

Mitä suoratoistopalvelua käytät musiikille ja oletko tyytyväinen?

7 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Itselläni on Spotify ollut kait kymmenen vuotta tms käytössä ja vaikea tässä kohtaa lähteä poiskaan vaihtamaan kun kaikki soittolistat yms kuunteluprofiilit tuonne jo luotuna ja muodostettuna. Deezeriä on pitänyt pidemmän aikaa jo lähteä testaamaan ihan mielenkiinnosta, mutta aina tuo vain lykkääntyy 😃 Spotify aikoinaan ei kovinkaan kattavasti aina tarjoillut kaikkia bändejä mitä halusin kuunnella, tämä on onneksi vuosien saatossa parantunut ja enää vain kotimainen Nicole on semmoinen mitä sinne listoille tosissani kaipaisin. Etenkin kun tuota enemmän käyttelee ja on Premium tilattuna, on noi viikottaiset suositukset ja muut Spotifyn automaattiehdotelmat olleet aivan mahtavia kun saa oman musiikkimaun puitteissa suosituksia kestohittien lomassa 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Spotify haluaa nostaa hintojaan.

Musiikkipalvelu Spotify nostaa Perhe-Premium-tilauksensa hintaa 14,99 eurosta 16,99 euroon. Hinnankorotus astuu voimaan lokakuun alussa, mutta vanhoilla tilaajilla hinta nousee vasta marraskuussa Spotifyn kautta tilattuna. Elisa myy jo 16,99 euron hintaan Perhe-Premiumia. Entäpä vanhat tilaajat 14,99 euron hintaan, koska heidän hinta nousee? Itse olen sitä mieltä että jokaisella pitäisi olla varaa 9,99 euroa pistää musiikkiin ilman kimppatilejäkin.

Spotify perustelee asiaa sillä, että yhtiö tekee edelleen tappiota.

Toisaalta näitä tilauksia on käytetty väärin, jolloin tilauksia jaettiin samalla hinnalla koko kaveriporukan kesken. Mielestäni Spotifyltä puuttuu ns. Duo Premium esim. pariskunnille.

Nyt soi S3RL - I Live For The Bass Drum (Original Mix).
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Meillä on Apple Musicin perhetilaus ollut puolisentoista vuotta. Maksaa sen 14,99 e/kk ainakin vielä tässä vaiheessa. Toimii kuten pitääkin. Jos nyt jostain pitää marista, niin konsoleille ei ole Apple Music -tukea. Toisaalta erittäin, erittäin harvoin tulee kuunneltua musiikkia pelien aikana, ts. silloin riittää pelien omat äänimaailmat.
Musiikkipalvelu Spotify nostaa Perhe-Premium-tilauksensa hintaa 14,99 eurosta 16,99 euroon.

Pari euroa kuussa on 24 euroa vuodessa, ei tunnu missään. Spotify on meillä ollut käytössä ihan alkuvuosista lähtien niin ei helpolla tule pois vaihdettua. Jos hinta esim. viisinkertaistuisi, tulisi vaihtoehtoja ainakin tutkittua.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

Google Musiikki poistaa usein biisejä soittolistoilta ilmoittamatta!!!

Ihmettelinkin, kunnes kuulin radiokanavalta Google Musiikissa miksen ole kuullut pitkään soinutta kappaletta Ran-D - Zombie (Extended Mix)!!! Aikansa klassikko genressä, mestariteos ja voittaa alkuperäisen. Ran-D soitti tän Saksassa 2018!!! Niin eipä ollut listalla, noh lisäsin takaisin, syyksi selvisi että ensimmäinen julkaisu vedettiin alas ja toinen julkaisu toi sen takaisin.

Ran-D - Zombie (Extended Mix) on soittolistani bassorikkain biisi.

Ei listalle takaisin tullessaan, vaan pitää osata itse herätä asiaan, ja lisätä takaisin tykkäys ja listalle. Onko liikaa vaadittu, että poistuneet kappaleet olisi jossain ylhäällä Google Musiikissa??? Sen jälkeen ilmoitettaisiin lisätäänkö takaisin kun aiemmin oltiin poistettu minun siitä mitään tietämättä. Paljon olisi kehitettävää tuossa, mutta parempaa ei löydy musiikille!

Myös tuhannen biisin raja soittolistoilla naurettavaa, 2020 kohta!!!

Nyt soi O-Mind  feat. Laura Nori - Vampire's Kiss (Hands Up Mix Radio Edit).

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

Nyt katoaa oikein kunnolla musiikit Google Musiikista!!! :fearful:

Tykätyistä lähti yli 100 kappaletta??? Bilelistasta yli 50??? Editoitujen listasta 4 kappaletta??? Ja sitten vielä RAW-listasta sieltäkin 2 kappaletta??? Mitä täällä oikein tapahtuu, kohta täytyy vaihtaa palvelua!!! Katoaakohan tässä tämän päivän aikana koko musiikki kele.

Tilauskin on voimassa.

Ei mitään ilmoitusta mikä sieltä lähti???

Nyt soi Double F-ect - Bang (feat. DJ Vortex) (Original Mix).

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

Sinne menee, että uppoaa :(

Osallistu keskusteluun