Kukkuu! Kuka sää oot? - Eli perinteinen esittelyketju!

  • 12 tammikuu 2016
  • 37 kommenttia
  • 2721 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

37 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Täällä 23-vuotias kokkolalainen (born and raised) rokkimimmi. Elisalla oon viihtynyt nyt vuoden ja pari kuukautta ja sometiimissä muutaman kuukauden, ja tämähän on sitä kaikkein mukavinta hommaa. 🙂 Asustelen mun kolmen chihuahua-koirani kanssa ja suurin osa vapaa-ajasta kuluukin "laumani" parissa. :smileygrin: Muita sydäntä lähellä olevia juttuja on (hyvät 😉 ) leffat ja sarjat (all-time suosikkeina Breaking Bad, Sherlock, Boston Legal ja The Blacklist), Harry Potter, Disney sekä aivan erityisesti Bruce Springsteen. :)

Tässä vielä kuva mun pikkuriiviöistä, muuta yhteiskuvaa ei tähän hätään löytynyt kuin joulukorttimme. :smileygrin: Etualalla Tito 3v, Sirius Musta 1v4kk ja Reddington 5kk. :smileyazn:

koirat.jpg
Olen yhden pojan isä ja kolmen lapsen vaari. Joka ilta saan mennä mummun viereen nukkumaan. Syntynyt olen sota-aikana Tampereella. Työelämäni aloitin synnyinkaupungissani, mutta jouduin jossain vaiheessa siirtymään pääkaupunkiseudulle, jossa tein pääosan työelämästäni. Eläkkeelle siirryttyäni palasin takaisin juurilleni Tampereen lähikuntaan.

Tietokonetta olen käyttänyt lähinnä hyötykäyttöön. Pelaaminen on jäänyt pasianssin tasolle. Työpaikalla ongelmat ratkesivat kutsumalla ATK-tuen paikalle. Kotikoneissa on aina ollut Windows esiasennettuna, joten käyttöönotto on sujunut aina ongelmitta. Pienet käytön yhteydessä esiintyneet vaikeudet olen aina saanut ratkaistuksi kilauttamalla kaverille tai Elisan Omagurulle, jossa palvelu on aina ollut erittäin ystävällistä ja asiantuntevaa. Joskus jonotus on tuntunut tosin kohtuuttoman pitkältä, mutta sen ymmärtää, koska heille esitetyt kysymykset vaativat monesti aika laajaakin selvittelyä ja opastusta eikä yksi henkilö voi siinäkään tehtävässä tehdä kuin yhdet jäljet.

Elokuussa päivitin kahteen läppäriin Win 10 käyttöjärjestelmän ja sen jälkeen on ilmennyt joitakin lapsentauteja, joiden selvittäminen on vienyt aikaa, mutta sitähän eläkeläisellä on. Onneksi on tällainen keskustelufoorumi, jossa kokeneemmat henkilöt antavat auliisti neuvojaan ilmaiseksi. Toivon että jatkossakin tämä foorumi säilyy asiallisena keskusteluryhmänä, johon tällainen tyhmempikin käyttäjä rohkenee esittää asiansa.

TSEMPPIÄ KAIKILLE
44-vuotias sairaseläkeläinen Helsingistä. Atk-alan koulutus sekä yliopisto, että opistotasolta. Ei perhettä, miesystävä löytyy. Teen kaikenlaisia vapaaehtoishommia vanhusten parissa, avustan heitä erilaisissa tietokone-, telkkari yms. ongelmissa. Lisäksi on myös ollut yksi vanhus, jota tapasin säännöllisesti pari kertaa kuussa, valitettavasti aika jätti hänestä viime syksynä. Asustellut etupäässä pääkaupunkiseudulla, aivan lapsena Saksassa. 
Moro kaikki! Täällä eräs tamperelaistunut kangasalalainen.

Viitisentoista vuotta sitten sitten sain lahjaksi kännykän, jossa oli Radiolinjan liittymä. Sittemmin on ollut ja on vieläkin Saunalahden liittymä ja aika pitkään muutettuani omilleni laajakaistaliittymä, josta jouduin luopumaan muutettuani uuteen asuntoon. Tilalle tarjottiin myös Elisa Viihdettä, josta vuosien ajan olin kieltäytynyt. Siinä sitten asiakaspalvelijan kanssa vertailtiin eri liittymien nopeuksia sekä hintoja ja päädyin siihen tulokseen, että tämä on itselleni paras vaihtoehto. Harmittaa uuden liittymän hinta, mutta tulipahan lisää potkua netin nopeuteen - viisinkertainen edelliseen verrattuna - ja voin taas tallentaa TV-ohjelmia ja elokuvia jos siltä tuntuu. Kytkeminen ja toiminta takkusi aluksi, mutta sain apua kotoväeltä ja myös aspasta. Eräs johto piti laittaa väkivalloin kiinni ja eräs toinen johto ei näytä toimivan lainkaan - onneksi oli varajohto. Modeemin Ethernet-paikoista toimii vaihdellen kaksi tai kolme neljästä, joten saatan käydä sen lähiaikoina vaihtamassa.

Jos en katsele jotakin EV:n kautta tai ylipäänsä leffoja tai surffaile netissä niin aika kuluu tällä hetkellä karaten, musiikin, ruoan, lukemisen, kielten ja tietokonepelien parissa - mitä useammalla kielellä ja mitä erilaisempia pelejä, sen parempi.  Niin ja pitäähän siinä sivussa opiskella ja töissäkin voisi käydä 😉
Tulin Elisalle/Saunalahdelle 4-5 vuotta sitten kun hankein omakotitalon, muuta nettiä ei saanut lankaa pitkin, eikä taida saadakkaan.

Nyt laajensin erinäisten Viihde yms. pakettien jälkeen 4G-laajakaistaan langallisen laajakaistan lisäksi.

Harrastan IP-kameroita ja verkkosivuja joten kaistaa kuluu aika paljon.

Kotona varmasti toistakymmentä tietokoneeseen verrattavaa laitetta kun käyttää nettiä + ne kamerat

Soneralla on 1 liittymä (tabletin mukana tullut) ainoastaan puhelinnumeron takia, koska se on ensinmäinen matkapuhelin numero 90 luvulta jonka olen saanut.
Käyttäjätaso 4
Toi ElisaViihde onkin melko veikeä väpytin, kun se sauniksen kotitotaalin kanssa aikanaan sain, käytinkin viime syksyyn asti yhtä pientä taukoa lukuunottamatta (muuton takia kunnes sain Viihteen ilman laajakaistaa). Käyttäisin varmaan vieläkin, jos ei edesmennyt veljeni olisi hurauttanut mua keräämään fyysisiä levyjä sarjoista ja elokuvista. Elokuvia on nyt n. 700kpl ja tv-sarjoja kolmatta kymmentä.

Tässä hyvä, kaverit ei enää (jostain syystä) hehkuta netflixiä 😃, oman nuoruuden "helmet" on melkein kaikki jo hyllyssä ja niitä voi katsella koska vain, näitä kun ei kaikkia löydy Viihteestä tai netflixistä. Viimeisimmät lisäykset, Rintamäkeläiset, puhtaat valkeat lakanat, Beverly Hills 90210 ja X-Files :)

Huono puoli tuo tilavaatimus.. Kun ei edes raakalauta ole enää mitenkään kovin edullista... Mutta kun sen kerran ostaa niin.. 😃 (suora lainaus veljeltä)

Muutama elokuva on vielä haussa, mm. Trial & Error (Nuijalle töitä), Weekend at Bernie's (Kauan eläköön Bernie) ja School of Rock.. Kunhan kesä tulee, alkaa se perinteinen kirpparikiertäminen näiden osalta ja kokoontumiset museoajokin kohdalta, tähän olisi ollut kiva ynnätä netti radioteitse (4G, antenniviritysten parantelu ym.) jos ei tää alue olis niin hemmetin tukossa iltaisin ja kun kerran tuli ostettua sähköpyörä, sille olis kiva rakennella aurinkokennoista laturi..

Noniin, nyt kun tätä miettii enemmän, niin ei ihme ettei tahtonut kotona sopua löytyä 😃 Mutta minkäs teet kun ei paikallaankaan voi olla 😃
Vierestä! 

Osaatko TeippiToni kertoa miksi kissat nuolee teippiä tai kirjekuoren liima kohtaa? 

Ihan tässä silmät pyöreenä katselen. No,  Ihmettelen kyllä kun  toinen eli uros popsii kahvipuruja. 
Moikka vaan kaikille.

Olen 66v eläkeläinen Tampereelta ja liityin Palstan piiriin pitkään vaivanneiden tietokoneiden ja ohjelmien toiminnassa olleiden ongelmien vuoksi. Vaikka luulin osaavani ihan mitä vaan, ei ongelmat vaan ratkenneet.

Kappas vain, kaikkien noitumisten ja pähkäilyjen jälkeen sain kuin sainkin jotain tietoa jolla pääsin eteenpäin. Hyvä palsta!

Eläkkeelle pääsemisen myötä on jäänyt merkittävästi enemmän aikaa surffailla netissä muuallakin kuin vain työhön liittyvissä asioissa. Ja samalla löytää ihan uusia visioita, minne mennä ja miten kuluttaa lisääntynyttä vapaa-aikaa.

Eläkeläisen elämä kuluu yleensä pyöräillen ja lenkkeillen (kesällä), talvella lenkkeillen ja joskus jopa luistellen järven jäällä kun vaan keli sallii. Työelämävuosien jälkeen jäi tuo pyöräilyvimma päälle, kuljin kesät fillarilla duuniin ja takaisin, päivässä yhteensä n.32 km. Oli helppo nollata nuppi mennen tullen.

Lastenlapset jonkin verran vielä(kin) viettävät aikaa meidän wanhojen kanssa mutta eiköhän siihen tule jossakin vaiheessa totaalinen stoppi. Hyvä ja kiva heille, ei välttämättä niin kiva meille. Nykyisin jos tarvitaan jotakin neuvoja kännyköiden kanssa, kilautetaan lastenlapsille. Tietokonejutuista ei kannata pahemmin kysellä heiltä, kapula on se oikea kanava jolla kommunikoidaan.

Tämmöinen eläkeläinen löytyy siis Tampereelta.

Morjens!
TeippiToni ei vastannut,  joten päätin itse hakea tiedot sitä teipistä ja sain vastauksen. 

Kirjekuorien ja teippien liimassa on liivatetta ja siksi kissat nuolee niitä liimoja. 

Se kyllä ihmetyttää miten minun Bengali poika syö kahvipuruja, mutta Bengali tyttö ei. 
Moi !

Täällä Pennipoika joka juontuu meidän poikakissasta nimeltään ... Penni.

Nurmijärvellä asutaan perheen kanssa ja parikymmentä vuotta tietotekniikan parissa vierähtänyt

paitsi nyt on työteko telakalla (nyt sitten pitäisi keksiä mitä teen isona).

Homma lähti (lapasesta) 90-luvun puolivälissä verkkotuki/lähitukikursseilla ja ensimmäinen kotiyhteys 1200baudin modeemilla - pankkiasiointi toimi muuten jo silloin ihan hyvin - mihinkäs sitä nettiä muuhun tarvitaankaan ?!

Muitakin kotieläimiä löytyy mm.kanoja ja viiriäisiä ja on niitä kissoja enemmänkin !

No hyvää kevään jatkoa tällä erää !
Käyttäjätaso 4
Piparkakku kirjoitti:
TeippiToni ei vastannut,  joten päätin itse hakea tiedot sitä teipistä ja sain vastauksen. 

Kirjekuorien ja teippien liimassa on liivatetta ja siksi kissat nuolee niitä liimoja. 

Se kyllä ihmetyttää miten minun Bengali poika syö kahvipuruja, mutta Bengali tyttö ei. 

On ollut "hieman" hoppua tässä ja tullee olemaankin syksyyn asti..

Mutta näinhän se menee, vanhoja postimerkkejä niille ei saa antaa, meille aikanaan, kun olin muksu, postiljooni hattuili jot meillähän on lipuntarkastaja ihan omasta takaa :D

Pahvilootat kelpaa jos hampaita/ikeniä kutittaa (liian vähän kuivamuonaa) ja toisekseen oon varma jotta nuo rakastaa aiheuttaa niitä ahaa-elämyksiä kun eteinen on täynnä silppua.
Käyttäjätaso 1
Hellurei ja hellät tunteet! Täällä kirjoittelee 19-vuotias Kouvostoliitosta oleva 'betonihelv*ttiläinen' :D

Harrastuksiin kuuluu muunmoassa: elektroniikan parissa puuhailu, musiikki (erityisesti nuorisomusiikki), liikunta (erityisesti parkour, bmx-pyöräily & lenkkeily), piirtäminen, blogin pitäminen & ruuansyöminen (ei niinkään laitto). 🙂

Osallistu keskusteluun