Kysymys

Kuukauden off-topic ( Heinäkuu / 2015 )


Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Tervetuloa Palstan viralliseen off-topic -keskusteluun!

Tänne sopii keskustelu niin ruuasta, säästä, harrastuksista kuin alennusmyynneistäkin - Palstan yleisiä sääntöjä noudattaen. Keskustelua ei ole pakko seurata eikä tähän ole pakko ottaa osaa, pidetään off-topicin henki hyvänä ja asiattomuudet poissa, ei pahoiteta kenenkään mieltä! Off-topic -keskustelu on auki aina kuukauden kerrallaan, avataan siis keskustelun jatkuessa aina uudelle kuukaudelle uusi ketju.

Noniiiiin! Se olisi meikäläisen vuoro aloitella kuukauden off-topic-keskustelua.

Kesäkuu on mennyttä ja nyt alkaa pikkuhiljaa kelitkin lämpenemään. Oisko teillä palstalaisilla hyviä vinkkejä hellepäivien viettoon? Vietättekö ne rannalla vedessä tai aurinkoa ottaen, vai onko jotain muuta mielessä?

Itse en hirveästi uimisesta välitä, vietän hellesäät mieluummin puistossa puun varjossa virvoketta hörppien. Jos oikein villiinnyn, saatan kierähtää auringon puolelle :P

Lämpimät kesäillat ja -aamut ovat kivoja myös lenkkeilyyn. Tänäkin aamuna ennen töihin lähtöä pyrähdin pienen lenkin heittämässä, viikonloppuna voisi juosta pidemmänkin lenkin, jos muulta tekemiseltä ehtii 😛

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

15 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hellettä ei pakoon mennä:smileyazn:

Helteillä ollaan milloin missäkin, päivää voi viettää vikkapa jossain Helsingin edustan saaressa, myös suokissa "valkoiset virvoitusjuomat" mukana, ettei jano pääse yllättämään:smileycheesy:

Helteillä pitää ottaa rennost:)

Perjantaiksi on luvattu hellettä joten 6h mini risteily Tallinnaan M/s Finlandialla. Meikäläisen voi bongata yli 400-paikkaisen Bar Laituri -terassilta ylihuomenna:smileycool:

Aurinkoisia hellepäiviä kaikille:)
Käyttäjätaso 4
Ranta ja kylmät virvoitusjuomat on kyllä helteillä hyvä yhdistelmä :smileycool: Mökillä ollessa myös vesisota on erittäin virkistävää, jos alkaa liian hiki tulla! :smileygrin:
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Helteet on vihdoin yltäneet Joensuuhunkin! Toivottavasti pitkäksi aikaa. :smileygrin: Onni on asua joen lähellä - lenkkimaisemat on ihan huikeat ja läheisellä uimarannalla on terassi afterworkeille. Tätä minä niin olen odottanut! :smileycool:
Käyttäjätaso 4
Jänniä on nämä Suomen kesät nykyään. Viikonloppuna olin Joensuussa käymässä ja perjantaina keskustassa oli mittarissa 34 astetta. Lauantaina oli vielä melkein yhtä lämmintä ja sunnuntaina oltiin jo alle 20 asteessa. Maanantaina aamulla olikin jo elohopea 5 asteen alapuolella. Paikoitellen oli kuulema ollut myös hallaa....HEINÄKUUSSA??? :smileyhuh::smileyundecided:
Käyttäjätaso 3
Täällä peräpohjolassa ei ole vielä lämmöstä ollut haittaa, parina päivänä on tainnut nousta 20 asteen tuntumaan.

Kesäkuun ketjussa mainitsin halkokasastani, Oli onneksi pari päivää poutaa niin sain jo pätkittyä puolet (reilu 7 kuutiota) haloista ja liiteriin sisälle, loput sopivat ison pressun alle. Hyvä niin kun nyt tulee vettä taivaan täydeltä.

Polttomoottorikäyttöinen sirkkeli kovapalaterällä (Palax 55, ei maksettu mainos) on aika pätevä keksintö täyskuivien koivuhalkojen pätkimiseen, katkeaa!! Aiemmin moottorisahalla vastaavia pienin, terä vain savusi ja saha nikotteli rasituksesta.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Itsellä lomat lusittu ja paluu arkeen tapahtunut töissä. Meinasin tuossa ennen viime vkl ostaa yhden tuulettimen jota olen katsonut varmaan oikeasti 2 vuotta että voisi hankkia 😃 Helteitä kun oli tiedossa ja uudessa kämpässä asustelen. Ei olisi varmaan pitänyt yllättyä, mutta loppuunmyytyhän se oli vaikka ei ollut vielä helteitä näkynytkään. Noh nyt sitten taidan hankkia saman tuulettimen, mutta jonoon 2016 vuoden erään....Luulisi tässä pärjäävän loppukesän jos tällaisia kelejä on.

Viimeiset 2 kuukautta mennyt ihanasti evakossa omasta kämpästä kun putkiremontti ja julkisivuremppa molemmat samalla. Tilapäisessä asunnossa sitten patjalla saanut makoilla lattialla ja nauttia tyhjistä huoneista kun en halunnut raahata mitään extraa toiseen kämppään. Onneksi tuo on nyt ohi. Surkuhupaisinta oli että jouduin evakko kämpästäkin lopussa evakkoon, koska sielläkin oli putkiremppa ja mm. yhtenä aamuna heräsin kun putkimiehet tuli sisään ja sanoivat että hajottavat nyt vessan ja suihkun kokonaan (ihan vaan tiedoksi). Tätä en siis tiennyt, mutta onneksi oman kämpän remppa juuri valmistui perään niin ei katastrofia tullut. Että sellaista 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
HR....kohta tulee varmaan lunta tupaan. No en koskaan keälomalla hiihtelyy kokeillutkaan. Ens viikolla alkais loma ja saas nähä meneekä loma hiihdon vai vesihiihdon parissa :smileyshocked: Aika jännää on kyllä, et oli kesä lämin tai hiton kylmä, niin koskaan se ei ole tilastollisesti poikkeava. Mä viis veisaan tilastoista. Mut jos heinäkuussakin saa painaa melkein pomppa niskassa ja miettii kaiaisko vielä hanskat, ni sillon ei o kyllä kunnon kesä. Ei toki tartte 35 olla, mut joku roti lämpotiloissaki kyllä sais olla. Kohta ei erota vuoenaikoja toisistaan, kun tasasen viilee, no ehkä lunta vähemmän kun keskellä talvea 😉
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Manipenni kirjoitti:
HR....kohta tulee varmaan lunta tupaan. No en koskaan keälomalla hiihtelyy kokeillutkaan. Ens viikolla alkais loma ja saas nähä meneekä loma hiihdon vai vesihiihdon parissa :smileyshocked: Aika jännää on kyllä, et oli kesä lämin tai hiton kylmä, niin koskaan se ei ole tilastollisesti poikkeava. Mä viis veisaan tilastoista. Mut jos heinäkuussakin saa painaa melkein pomppa niskassa ja miettii kaiaisko vielä hanskat, ni sillon ei o kyllä kunnon kesä. Ei toki tartte 35 olla, mut joku roti lämpotiloissaki kyllä sais olla. Kohta ei erota vuoenaikoja toisistaan, kun tasasen viilee, no ehkä lunta vähemmän kun keskellä talvea ;)

Samoin.

10 päivän ennuste näyttää pelkkää sadetta ja alle 20c lämpöjä :smileyangry: No ehkä viidessä viikossa kerkiää auringonkin näkemään:smileycool:
Käyttäjätaso 5
Kaksi viikkoa lomaan, eikä suuria muutoksia lämpötilaan ole ainakaan vielä lupailtu. Vitsit kun tulisi edes hetkeksi se kunnon kesä tänäkin vuonna! Itsehän en aurinkoa ota, mutta mielellään vietän aikaa yli +30 asteessa kaupungeissa tai rannalla kävellen ja fiilistellen. Taitaa jäädä haaveeksi tänä vuonna, kun ei tullut matkaakaan suunniteltua... Äkkilähdöllä voisi toki ehtiä "pakoon" jos säät tällaisina pysyy :D

Eniten kyllä jännittää, että minkälainen ilma tulee ystävän häihin. Polttarit meni onneksi säidenkin puolesta hyvin kun juuri kampaamossa ollessamme iski raekuuro ja sieltä lähtiessämme paistoikin aurinko ja oli tosi lämmintä, huhhuh! Vähän jo kauhisteltiin, että meneekö ihan plörinäksi suunnitelmat, kun oltiin ulkona melkein koko päivä!  😃
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
2 viikkoa ryömitty Virossa, vielä tämä viikko pitäisi jaksaa.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Ainii, Suomen kesä kesti 2-3 päivää? Virossa oli sentään 6 hellepäivää putkeen kuun alussa.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Toivotaan nyt, että kesä vielä tästä ilmestyisi. Nyt sentäs kahdenkympin hujakoilla mittari tällä hetkellä, mutta eihän tuo ihan vielä helteestä mene :D

Noh, viimeistään sitten 2016 😛
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Minä itse luotan ihan kympillä siihen, että kun loma alkaa 13.8. työpäivän jälkeen, on seuraavat 4,5 viikkoa armotonta hellettä aina siellä, mihin lomalaisen tie vie. :smileycool:

Saisi kuitenkin olla aurinkoinen ja hyvä sää Kotkassa viikonloppuna, kun suuntaamme Kotkan meripäiville. Muita viikonlopun tapahtumiin matkaavia? 🙂
Käyttäjätaso 4
Mulla kesäloma vasta syyskuun lopulla. Luotan siihen, että tuolla Alanyan seudulla on silloin sopivan lämmin ja ei tarvitse pipoa 🙂
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Minäkin oon pohtinut lomalle äkkilähtöä, mutta jos suuntana on mökki, Helsinki, Oulu ja Tallinna, niin hirveän kiirettä pitäisi sovittaa vielä rantaloma väliin. Pakko varmaan passata talvelle.

Yyh, eilen oli taas vuoden kauhein päivä. Hammaslääkäri! Melkein vieläkin itkettää hammaslääkäritädin porailu ja kiitoksena saadut parkkisakot. :smileycry: