Kysymys

Kuukauden off-topic ( maaliskuu / 2015 )


Käyttäjätaso 3
Tervetuloa Palstan viralliseen off-topic -keskusteluun!

Tänne sopii keskustelu niin ruuasta, säästä, harrastuksista kuin alennusmyynneistäkin - Palstan yleisiä sääntöjä noudattaen. Keskustelua ei ole pakko seurata eikä tähän ole pakko ottaa osaa, pidetään off-topicin henki hyvänä ja asiattomuudet poissa, ei pahoiteta kenenkään mieltä! Off-topic -keskustelu on auki aina kuukauden kerrallaan, avataan siis keskustelun jatkuessa aina uudelle kuukaudelle uusi ketju.

Monissa paikoissa aletaan jo suunnitella kesälomia. Lomalistoja kierrätetään ja sovitaan kollegoiden kanssa, kuka lomailee milloinkin. Mitäs jos täällä mietittäisiin parasta lomakohdetta? Onko se oma koti, mökki tai kaukomaa? 

Entä kenen kanssa mieluiten vietät lomasi? Omissa nurkissa oman väen kesken vai isolla porukalla muualla? 

Itsellä suunnitelmaraakileena matkailuauton vuokraus ja mahdollisesti suuntaaminen Saksaan sen kanssa. Viime kesänä käytiin naapuriperheen kanssa Nordkapissa ja nyt mietittiin, että jos mentäisiin vastakkaiseen suuntaan.

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

14 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Mepalla oli mukavan kuuloisia matkasuunnitelmia. Kertokaa ihmeessä omia kesälomaideoitanne muutkin!! :)

Itse en hirveästi vielä kesää ole ehtinyt miettiä, jotain reissua pitää kyllä kesäisin aina olla. Italia kiinnostaisi erityisesti ja mereen pitää päästä pulahtamaan, se on ihan MUST :D

Olisiko kellään suositella hyvää lomakohdetta Italiasta? Itse en turistikohteista perusta, pitää päästä näkemään paikallista kulttuuria ja "local people". Hyvä ruoka kuuluu ehdottomasti myös matkan kohokohtiin 😛
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Italiasta mulla ei ole kuin vaihtolennon verran kokemusta, mutta Maltaa en voi kuin kehua. ❤ Lienee hyvin samankaltainen paikka kuin etelä-Italia. Maltaa voin vain suositella! Italiassa saattaisin suunnata ensimmäisenä pohjoiseen ja Gardajärvelle sekä tietty Venetsiaan. 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Itse ajattelin lomailla ensi viikon kotisohvalla! Budjetti ja hiilidioksidipäästöt pysyvät ainakin aisoissa 😉
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Mä lomailen pari viikkoa pääsiäisestä eteenpäin ja lupaan matkustaa sunkin puolesta Helsinki-Joensuu -väliä, että ei mee aika vaan treenaamiseen. 😃
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Eikö Pääsiäisenä kuuluisi mennä Pääsiäissaarille ?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Käsi ylös: kuka katsoo auringonpimennystä?

http://yle.fi/uutiset/aurinko_pimenee_seuraa_suorana_yle_areenassa_farsaarilta_huippuvuorilta_ja_kilpisjarvelta/7878782?autoplay=true
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Itse katselin Kilpisjärven feediä, olihan siinä ilmiö! Helsingissä valo muuttui sellaiseksi, joka yleensä enteilee kesäsadetta, mutta puutteellinen varustelu ja pilvisyys rajoittivat itse auringon tuijottamista 😞 Fäärsaarten feed vaikutti hyvältä ja oli hienoa nähdä, miten valo oikeasti katosi hetkeksi, sielläkin kuitenkin taisi olla pilvien kanssa ongelmia.

No 111 vuoden kuluttua uudelleen? 😉
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Parhaiten mun mielestä itse pimennys näkyi Huippuvuorilla.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Mie varmaan olin poikkeus työpaikallakin kun kaikki innoissaan pimennystä katsomassa niin itse en kauheasti innostunut. Täällä vaan somettamassa kun muut ikkunoissa 😃 Itsehän sitten toisaalta innostun kun puhutaan jääkiekosta ja muut saa ihmetellä. Bussilla lähtö olisi la Joensuuhun katsomaan kiekkoa. Rapiat 14h minimissään saa istua bussissa joten sitä riittää pelin lisäksi. Kyllä kait tässä pitää vähän hullu olla että tuonkin tekee. Niin ja sarjatasohan ei ole mikään liiga :smileycool:
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Urhokas kirjoitti:
Mie varmaan olin poikkeus työpaikallakin kun kaikki innoissaan pimennystä katsomassa niin itse en kauheasti innostunut. Täällä vaan somettamassa kun muut ikkunoissa 😃 Itsehän sitten toisaalta innostun kun puhutaan jääkiekosta ja muut saa ihmetellä. Bussilla lähtö olisi la Joensuuhun katsomaan kiekkoa. Rapiat 14h minimissään saa istua bussissa joten sitä riittää pelin lisäksi. Kyllä kait tässä pitää vähän hullu olla että tuonkin tekee. Niin ja sarjatasohan ei ole mikään liiga :smileycool:

Se on yleensä ihan hyvä taktinen valinta, koska muut eivät pääse näkemään, ettei se teekään niitä töitä. Tosin eivät tee muutkaan sillä hetkellä.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Noh, tällä viikolla sitten pitäisi tehdä niitä töitä. Vähän on vielä rytmi sekaisin, kun siirryttiin kesäaikaan. Tänäänkin olin lähdössä töihin ja sitten aloin katsomaan olohuoneen kelloa, mikä näyttikin vasta 06:30, hetken aikaa siinä piti miettiä, että mitäs se kello nyt onkaan 😃
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Luulin jo kevään alkaneen ja olin vienyt lumikolat vintille. Mutta niin vain piti hakea alas ja vähän puhdistaa pihaa, vasta kolmas kerta tähän talvena, kun kunnolla lunta. Viime talvena piti tehdä vain kerran lumitöitä.

Mutta sitä ennen oli kolmekin talvea, jolloin kolattava riitti täällä Hesassakin. Parhaimmillaan oli pihapöydällä sateen jälkeen 90 cm lunta ja autotallin sekä 2 metriä korkean orapihlaja-aidan välissä lunta aidan korkeudelle saakka työnnettynä. Melkein tarvitsi alppikiipeilijän happivarusteita.

Mutta ei kuitenkaan käynyt niin kuin tuolle turkulaiselle lumen kolaajalle, jonka päiväkirjasta seuraavassa viikon pätkä vähän kielellisesti sensuroituna ;)

Viikko turkulaise päiväkirjast.

Helmikuu 1. klo 17:00
Lunt satta! Lumi o sit kaunist! Luanto tule kaunim valkkoseks ja miäli piristy, ku ei ol enä nimpal pimmiä. Mää tei pualisol ja ittellen kuuma rommitoti ja mee istutti akkuna äären kattoma hiutaleitte leijumist maaha. Tosi kaunist.


Helmikuu 2.
Mää heräsi ja kattosi akkunast pihal. Koko maisemam peitti uus puhtavalkone lumi. Hiano näky! Jokasel puul ja penssal ol valkonen kaapu. Mää tein talve lumityä ja nauti joka kolallisest. Mää kolasi sekä piha et jalkakäytävä. Myähemmi päiväl teknise virasto aura auras tiä ja tyäns lume porti ette. Kuljettaja naureskel mul ja vilkutti. Määki vilkuti hänel ja kolasi porti erusta taas auki.


Helmikuu 3.
Viime yän sato vaja 15 sentti lunt ja pakkast ol pari astet. Pihakoivust katkes muutama oksa lumem painost. Mää tei lumityä ja taas ku mää sai tyäv valmiks, tuli aura-auto. Lumi ol täl kertta ruskian harmaat.


Helmikuu 4.
Sää lauhtus, lumi tul sohjoks, ja se jäätys liukkaks, ku pakkane taas kiristys. Kaatusin perssellen jalkakäytäväl. 22 eurom poliklinikkamaksu, mut onneks ei mittä ollu poikki. Sääennustus lupas lissä lunt.Helmikuu 5.
Viäläki nii kauhja kylm. Mää myi pualiso auto ja osti maasturi, et hää päässe töihi. Auto liukus kuitenki päi kairet ja oikkia etukulma meni aika pahaste kassa. Viime yän sato reilu 15 sentti lunta. Molemma auto oliva iha sualas ja kuras. Tiaros ol lumitöit tänäpä. Se p...le aura ajo meiä ohitte kaks kertta.Helmikuu 6.
Pakkast 10 astet. Lissä tota per..na lunt. Pihal ei ol yhtäm puut tai pensast, mikä ei ois vahinkoittunu. Sähkö oliva poik melkke koko yä. Mää yriti pittä talo lämpimän kynttilöil ja pensalämmittimel, joka kylläki roiskas hiuka yli, syttys tule ja oli poltta koko talo. Mää si onneks matol tukahrutettu liäki, mut mää sai toise aste palovammoi kässi ja silmäripse ja kulmakarva palova. Auto karkas käsist matkal poliklinikal ja hajos lunastuskuntto.Helmikuu 7.
Tota v..npe..le valkos *****a tule koko aja. Kaik p..le vaatte pitäis olla pääl, jo halu käyrä postilaatikol. Jos mää saisi kässi se sa...nan k..ipää, mikä aja tota aura-autto, nii mää revi silt syräme rinnast! Se o ain varmaan kulma taka kytikses ja orotta, ko mää saa jalkakäytävä puhtaks! Sähkö ova viälki poik. Vesijohro jäätys ja näyttäis silt, ettei katto kest tota lume paino.Helmikuu 8.
Sa..na, 12 p..le sentti uutta  v..u lunt ja v..u ränttä ja v..u jäät, ja herra yksinäs tiättä, mitä p..kaa sitä taivast viime yän tuli. Mää yriti ossu  aura-auton kuski jäähakul, mut see pääs pakko. Pualiso jät mun. Auto ei lähre käyntti. Mää luule, et must o tulos lukmisokkia. Mää em pysty liikuttama varpaittan. En ol nähny aurinkko montte viikko. Ennusteis luvata lissä lunt. Viima tekke ilma purevaks. P...le, mää muuta Espanja. V..uttaa nii pe..leste. Sa..na lumi ja koko talv.


Hyvää kevään odotusta palstalaisille :smileygrin:
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
kukkatippa kirjoitti:
Italiasta mulla ei ole kuin vaihtolennon verran kokemusta, mutta Maltaa en voi kuin kehua. ❤ Lienee hyvin samankaltainen paikka kuin etelä-Italia. Maltaa voin vain suositella! Italiassa saattaisin suunnata ensimmäisenä pohjoiseen ja Gardajärvelle sekä tietty Venetsiaan. :)

Sorrento kiehtois itseä, mut nyt taidan tyytyy kuviin netissä.

Gardajärvi on aikas kaunista paikkaa ja todella kirkas vesi(ja kylmä). Venetsia kannattaa katsahtaa, vaikka ei ehkä veteen pulahtaminen tulis kyllä heti mieleen. Roomassa ja Milanossa riittää katseltavaa, kunhan vaan varaa aikaa.

Maltalla en ole koskaan käynyt, mutta kuullut hyvää ja ehkäpä joskus vielä sinnekkin.