Kysymys

Lapsilla sama numero

  • 8 helmikuu 2016
  • 4 kommenttia
  • 540 katselukerrat

  • Uusi keskustelija
  • 1 kommentti
Hei, tietääkö kukaan miten (Huawei P8LTE) puhelimen saisi ymmärtämään saman puhelinnumeron tekstatessa eri numeroksi? Eli ongelmana on se, että pojillani on samat numerot. Poika A... 0400123456 ja Poika J... 0500123456. Nyt minulle on kerrottu, että puhelin tunnistaa vain 7 viimeistä numeroa, jolloin ne ovat tässä tapauksessa samat numerot. Voiko puhelinta mitenkään hämätä, että se tunnistaisi numerot eriksi. Tekstiviestien lähettäminen kun ei onnistu, menee milloin toiselle milloin toiselle. En ole keksinyt mitään logiikkaa miten puhelin valitsee kummalle lähettää.

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

4 kommenttia

Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
Ööh, ei kai se sentään noin mene, kyllä sekä soitoissa että viesteissä käytetään koko numeroa eikä vain muutamaa viimeistä.

Ettet nyt sekoita siihen että puhelun/viestin saapuessa laite ei välttämättä näytä soittajan/lähettäjän nimeä oikein jos numerot ovat riittävän samanlaisia?

edit: eikä päätelaitteella edes ole asian kanssa mitään tekemistä, operaattoreiden keskuksethan nuo reititykset hoitavat.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
jaska915 kirjoitti:
Ööh, ei kai se sentään noin mene, kyllä sekä soitoissa että viesteissä käytetään koko numeroa eikä vain muutamaa viimeistä.

Ettet nyt sekoita siihen että puhelun/viestin saapuessa laite ei välttämättä näytä soittajan/lähettäjän nimeä oikein jos numerot ovat riittävän samanlaisia?

Minä muistan kaukaa menneisyydestä (1997-2000 välillä joskus) kuinka isäni joutui vaihtamaan yrityksensä 0400-aikuisen numeronsa toiseen, koska puhelut (tai viestit, en muista?) menivät usein sekaisin vastaavan 0500-alkuisen numeronomistajan kanssa. Eli on se ainakin ennen ollut mahdollista mennä juuri noin. Mitään vastausta en kuitenkaan aloittajalle osaa tässä kertoa, eli vähän OT:ksi taas luiskahti 🙂
No, esitin asian mielestäni riittävän selvästi ekassa kirjoituksessani. Puhelinkirjassa on pojat talletettu omilla nimillä ja heidän soittaessa minulle nimet näkyvät oikein. En sekoita tätä mihinkään mainitsemaasi. Tämä ongelma on vain tekstareiden lähetyksessä. Tekstiviestilogissa on kummankin pojan viestit samassa logissa, eli puhelin ei osaa eritellä niitä eri logeihin. Tässä tapauksessa päätelaite eli puhelin on se joka määrää valinnat ennen lähettämistä. Operaattori toimittaa eteenpäin sen tiedon pohjalta mitä lähetetään operaattorille. Jos et ole vihkiytynyt asiaan, älä jatka keskustelua. Kiitos kommenteistasi. 
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Tuttu ongelma.

Ainakin Nokian puhelimilla esiintyi aivan samaa, eli puhelin käytti omassa muistiossaan tunnistamiseen vain viimeisiä seitsemää numeroa.

Ongelmahan taisi tulla esiin, kun käyttöön tuli useamman operaattorin numeroita, liittymien määrä lisääntyi, ja eri operaattoreilla alkoi esiintyä samoja numeroita. Olen itsekin aikanaan törmännyt vastaavaan.

Ongelma on siis puhelimen käyttöjärjestelmässä, ja siinä kuinka se hoitaa sisäisen puhelinluettelonsa.

Perinteinen tilansäästöongelma À la milleniumbugi...