Vastattu

Mikä tietokonetta vaivaa

  • 11 joulukuu 2019
  • 31 kommenttia
  • 2959 katselukerrat

Minulla on ongelmainen tietokone. on vaikea selittää joten yritän laittaa tähän kuvia. videoita en ole onnistunut laittamaan, ne selventäisivät enemmän.

Asensin jo käyttöjärjestelmänkin uudestaan, kun ajattelin jos on virus iskenyt.

Mutta ei auttanut. tämä seurasi perässä. ja nyt niitä on kaksi.
Tämä vaalea tuplapallo, missä on hiiren nuoli, ei siis ole minun hiireni osoitin vaan tuo joka alkaa hallitsemaan tietokonettani. ja niin kun tässäkin näkyy, on aina sovellusten päällä.

Eli näytöllä on vaalea läimiskä ja sen sisällä hiiren nuolen kuva. ja tämä ohjelma ohjaa tietokonetta automaattisesti. eikä anna minun tehdä samalla mitään. tämä on aina päällimmäisenä avaan sitten netin tai jonkun sovelluksen.

ainoa mitä huomasin tämän lisäksi niin tietokoneen valintaan (työpöydällä oikean hiirenkorvan pikavalinnassa) tulee Intel grafiikka asetukset ja kun sitä täppää niin Intel HD grafiikkaohjauspaneelin ohjelma aukeaa. (kuva)

Kysykää lisää, kun en osaa enempää tähän kertoa. mutta en pysty siis tietokoneella tekemään juurikaan mitään.

icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi PirtaPaula 13 joulukuu 2019, 17:11

Hieman vaikuttaisi siltä, että kosketusnäytössä on vikaa, kun se kerta kerää haamukosketuksia.

Oletko kokeillut kääntää Windowsin laitehallinnasta / device manager kosketusdigitoijan pois käytöstä? Sinne pääsee painamalla yhtä aikaa Windows-näppäintä ja R, syöttämällä kentään devmgmt.msc ja hyväksymällä ok-napilla.


googletin tällaisen https://support.microsoft.com/fi-fi/help/4028019/windows-enable-and-disable-your-touchscreen-in-windows-10

Ensin en meinannut löytää että minun laitehallinnassani olisi ollut hid laitteita, mutta kun otin silmät käteen niin löysin.
tein tuon linkin ohjeen mukaan ja ainakin se pallero hävisi mikä näytössä juuri silläkin hetkellä oli. (mikä oli näissä aikaisemmissa tämänpäiväisissä kuvissakin).
Saa nähdä nyt sitten ilmestyykö taas huomenna. Hävisihän ne eilenkin sen windows updaten jälkeen.

 

Katso alkuperäinen viesti

31 kommenttia

No niin ja nyt heti löytyi kahdestakin paikasta. kun vaan tietäis mitä näistä ottaa pois.
Kun listassa on sekä järjestelmäohjaimia useampiakin ja kosketusnäyttö. Riittääkö että otan tuon pois missä lukee kosketusnäyttö. voiko sen deletoida vai laitetaanko se vaan jotenkin off-tilaan.
Täytyy tutkia ja googletella lisää, niin kauan kun silmät kestää
 

 

lyhkäseksi jäi taas tääkin ilo. nyt tuon kosketusnäytön ottaminen pois käytöstä toi mukanaan ihan uuden vian. näyttäisi olevan näytönohjaimessa. tätä ei ole aikaisemmin ilmaantunut.
yritän taas laittaa kuvia.
Tietokone pelitti normaalisti sen kosketusnäytön sulkemisen jälkeen, sen aikaa kunnes pidin pitemmän taon.

Eli kone jäi päälle yksikseen. Kun tulin äsken katsomaan, niin se oli käynnistynyt uudelleen ja oli alkuvalikossa, missä oli tuo kirjautumisruutu. sen  taustakuva on ihan sumea (kuva 1).
Sitten työpöydälle päästyään taustakuva oli normaali mutta siinä oli jossain kohtaa tuo yksi vaalea neliö (kuva 2).
jossain vaiheessa oli auennut tuo missä on Dropbox ja siinäkin näkyy se vaalea ruutu.(kuva 3).  tästä ei päässyt enää mihinkään. eli ei pystynyt sulkemaan ohjelmaa eikä konetta.
Tein pehmeän pakkosammutuksen ja käynnistin koneen uudelleen. jolloin kuvakkeet työpöydällä olivat järkyttävän isoja.
Ja tuon koneen käynnistäminenkään ei meinannut onnistua. En tiedä sattumaa tai ei mutta kun otin virtajohdon koneesta pois, niin käynnistysnappulakin otti toimiakseen.

käynnistin koneen pari kertaa myöhemmin uudelleen ja siinä ei ollut sen kummemmin tällaista ongelmaa. ehkäpä siis sattumaa.


Mitähän minä nyt ottaisin pois päältä. Tämä voi olla melkein mistä vaan, mutta eikö näytönohjain vialta vaikuttaisi. paitsi tuo järjestelmävirhe. se voi olla mikä vaan.

Näistä virhekäyttäytymisistä nyt ei tiedä ennen kun ne vuorotellen ilmestyy. Tämä on siis eka kerran ikinä tätä laatua.

Paljon harmia tuo sinänsä kevyt (vaikka pitkä) naarmu on saanut aikaan.

alkuvalikossa, missä oli tuo kirjautumisruutu. sen  taustakuva on ihan sumea (kuva 1).

 

työpöydälle päästyään taustakuva oli normaali mutta siinä oli jossain kohtaa tuo yksi vaalea neliö (kuva 2).

 

jossain vaiheessa oli auennut Dropbox sovelluksen alkusivu ja siinäkin näkyy se vaalea ruutu. tästä ei päässyt enää mihinkään. eli ei pystynyt sulkemaan ohjelmaa eikä konetta.

jossain välissä tuli järjestelmävirhe ilmoitus (4) ja sen jälkeen ilmoitus “unknow hard error”.

Kohta tämän jälkeen ruutu täysin musta, mutta siinä kellui tuo valkoinen neliö.

Nyt täytyy yrittää säveltää mutta en haluaisi tehdä mitään ihan umpimähkään. kone voi mennä niin solmuun että se on taas koko käyttöjärjestelmän uusiminen. tässä pitäisi keritä muutakin jo tekemään.  En haluaisi periksi vielä antaa.
Järjestelmän palauttaminekaan ei varmaan tätä auttaisi.

Lukasen tässä tämän viestiketjun kaikki asianmukaiset kommentit ja ohjeet läpi ja teen järjestyksessä. vaikka voisi sitä nukkumallakin yönsä viettää.

 

näköjään nämä windowsin ilmoitukset olivat menneet ohi silmien.
Eli näytönohjaimista näkyy olevan virheilmoituksia.
Mutta ensimmäinen (alin) ilmoitus on ollut kyllä jo aamupäivällä. mutta vasta nyt illalla huomasin nämä selvät edellisen viestin kuvien mukaiset virheet.

Mutta kun tuossa kehotetaan tarkistamaan näytönohjaimen saatavuus Windows Updatesta, niin eipä sieltä mitään löytynyt. Täytyy katsoa laitehallinnasta, onko sieltä pamahtanut jostain syystä näytönohjaimet pois toiminnasta.

 

kyllä minulla näkyis olevan toiminnassa laitehallinnan mukaan ainakin yksi näytönohjain, mutta pitäiskö niitä olla useampia ?

Kirjautumisnäyttö tietokoneella on vielä samanlainen sumea, kun mitä tuossa pari viestiä aikaisemmassa laitoin sen ensimmäisen kuvan.
Mutta mistä minä tähän uuden näytönohjaimen tempasen.

Taitaa olla paras asentaa vielä kolmannen kerran käyttöjärjestelmä uusiksi muutaman päivän sisään.
Tuon kosketusnäytön täytyy kai muistaa joka päivityskerta uudelleen ottaa pois toiminnasta. ?
 

 

Laitan vielä tämän ja sitten vedän henkeä.
Katsoin HP Support Assistant ohjelmiston eli HP tukisivuston kautta tähän koneeseen sarjanumeron perusteella olevia näytönohjaimia. niin niitä näkyy olevan 8. Mutta mistä tiedän mikä näistä olisi se oikea. 
Kuitenkaan tuossa HP:n listassa ei ole sitä näytönohjainta mitä minun laitehallinnassani on eli Intel(R) HD Graphics 620
En vaan ymmärrä missä vaiheessa ja miksi tästä koneesta olis näytönohjain hilppassut mäkeen. Tuon kosketusnäytön kanssako ? vaikka muuhun valikkoon en koskenutkaan.

No nyt nukun välillä ja huomenna jatkan taas mikäli jaksan.

Taidan asentaa uudelleen koko hela hoidon ja katsoa sitten mitä taas tapahtuu.

 

 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Voi olla että toi näytönohjain kiukustui tosta kosketuspaneelin poistosta. Itse melkein kokeilisin ihan suoraan ladata NVIDIAn sivuilta tuon näytönohjaimen, tulee ainakin uusin versio. Jos tuosta ei ole apua niin itse tekisin puhtaan asennuksen lataamalla asennuslevyn Microsoftin kautta jonka jälkeen valikoiden noi koneen omat ajurit HP:lta (ainakin kosketusnäytö ohjaimen jättäisin lataamatta), kohta kohdalta itse lataillen ja asennellen tietäisi ainakin missä kohtaa ongelma pompsahtaa julki eli mikä sen aiheuttaa (toki tuo satunnaisuus esiintymisessä vaikuttaa, mutta voihan noita vähän jaksottaa eli alkuun ottaa vain kriittisimmät ajurit ja siitä pikkuhiljaa lisäilee käyttötarpeen mukaan noita)

Osallistu keskusteluun