Vastattu

Millainen on Bank Norwegian säästötili

  • 1 joulukuu 2018
  • 5 kommenttia
  • 3376 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
  • Entinen OmaYhteisön jäsen
  • 14255 kommenttia
Hei.

Onko kenelläkään kokemusta Bank Norwegianista ja sen säästötilistä? BN on norjalainen nettipankki joka toimii myös Suomessa. Siirsin sinne säästöt S-Pankista eilen 30.11. ja haluaisin kuulla kokemuksia aiheesta. Miten nopeasti raha liikkuu sinne ja kuinka luotettava kyseinen pankki on? Pankkia sitoo kylläkin norjalaiset lait ja tuolloin myös norjalainen talletussuoja.

Pankissa on Norwegianilla 0.75 % korko säästöille. S-Pankissa, ja muissa vastaavissa kotimaan pankeissa tuo korko säästötileillä on enintään 0.1 %. Bank Norwegian tarjoaisi siis parempaa tuottoa rahalle, jolle ei nyt tarvetta, elikkä esim. puskurirahasto tulevaisuuden pulmiin elämässä. Kenellä ei saisi olla täysin omaa rahaa omiin elämän yllättäviin pulmiin?

Onko muita kotimaan pankkeja, tai Suomessa toimivia nettipankkeja, paremmalla korolla?

Yksi tapa on tietysti sijoittaa vaikkapa tällaiseen metsä- tai asuntorahastoon, jotta saa tuotot hajautumaan eri väyliin, sama kannattaa säästöissä. Sijoittamisessa osakkeisiin on taas aina riski, jolloin sijoitetut rahat voi menettää. Koska asunnoille on tarvetta jatkuvasti ja metsä kasvaa täällä aina, niin näen että ko. rahastot olisivat järkeviä sijoitus mielessä.

Mutta entäpä tämä norjalainen nettipankki, voiko tähän firmaan luottaa?

Kiitos vinkeistä!
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi WelD_ 2 joulukuu 2018, 00:50

Jos meinaa rahalle korkoa, ei se kyllä, tileillä makuuttamalla kasva, ilman ruskiä.
Katso alkuperäinen viesti

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Paras vinkki lienee se, että vaihda keskustelupalstaa ja käy lukemassa Kauppalehden palstalta aiheesta. Suoli24-keskusteluissakin on muistaakseni ollut joku ketju Norwegianin talletuksista, eikä vain pikavipeistä.

Käsittääkseni Norwegian on ollut ihan luotettava tapaus tähän asti, mutta korko tipahti juuri puoleen entisestä. Ainut varma asiahan näissä on muutos. Esim. vanha korkoykkönen Nordax maksaa enää hitusia.


ps. eikö asioista kannattaisi ottaa selvää ja kysellä etu- eikä jälkikäteen?
Käyttäjätaso 3
Toi suoli 24 on aika hauska, menin työ haastatteluun ja ajan kuluksi googlasin, no joo tottahan se sitte olikin, en ottanut vastaan työtä.


Ilman sitäkään tietoo ois todellä, köyhempi.
Käyttäjätaso 3
Jos meinaa rahalle korkoa, ei se kyllä, tileillä makuuttamalla kasva, ilman ruskiä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Luin parilta foorumilta ja yhdestä blogista juttua. Suuri enemmistö olivat tyytyväisiä Bank Norwegianiin. Rahat siirtyivät minulla S-Pankista Bank Norwegianin säästötilille seuraavana pankkipäivänä eli siirto jopa päivässä. Todella tyytyväinen tähän asti, samalla kaikki varat eivät ole S-Pankissa. Ainoa miinus on se, että hallinta pankissa voisi olla monipuolisempi.

Ässässä ne eivät ainakaan tuota, kun korko on pienempi kuin norjalaisessa.

Olen samaa mieltä WelD_ että tilillä makuuttaminen ei saisi olla ainoa vaihtoehto rahalle.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Neljä kuukautta Bank Norwegianin asiakkaana.

Todella tyytyväinen. Rahat siirtyvät myös takaisin alkuperäiseen pankkiin, nopeasti alle kahdessa päivässä, jos tarvetta ja korko juoksee kaiken aikaa 0.75%. Ainoa pankin miinus on se, että nettipankki on todella rumahko, mutta se ongelma vaivaa myös S-pankkia - ja tottuu ajassa.

Tässä muutama vinkki skipata oma pankki, kuten S-Pankki, parempaan.

Osallistu keskusteluun