Mitä Elisalta hankittua sinulla on käytössäsi?

  • 22 helmikuu 2018
  • 12 kommenttia
  • 876 katselukerrat

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Ihan mielenkiinnosta pientä utelua palstalaisten käytössä olevista liittymistä, laitteista ja palveluista. Oletko esimerkiksi ollut niihin tyytyväinen ja/tai mitä parantaisit niissä?

Muistetaan keskustella hyvässä hengessä ja muutoin sana on vapaa! 🙂

Mitä olet hankkinut Elisalta?


12 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Viihde olisi jotakuinkin täydellinen jos perusasiat olisi kunnossa. Eli ajansiirto, maksukanavien tallennus ja mahdollisuus katsella kaikki kanavat netin kautta. Kaikki on toteutettavissa, mutta ei vaan onnistu eikä kerrota miksi. Nyt Viihde käytössä vain peruskanavien tallennuksiin ja tallenteiden katseluun, muuten käytössä normaali tallentava boksi ja kanavakortti. Tuolle kortille edelleenkin odotellaan saapuvaksi HD-versioita Mix-pakettien kanavista kun ne on jo olemassa, mutta vain SD:t näkyy.

Puhelinliittymissä olisi hyvä olla räätälöintimahdollisuuksia paremmin omaan käyttöön sopivaksi. Wifipuhelut olisi kiva saada myös Applen laitteille.

Kiinteiden kaistojen upload-nopeudet olisi hyvä "vapauttaa" keinotekoisista 10M rajoituksista.

Omaelisa olisi jo aika saada valmiiksi, minkäs vuoden loppuun mennessä sen piti olla valmis? 2012? :D

Muutoin kai olen melkolailla tyytyväinen palveluihin, eniten kuitenkin hiertää tuo Viihde ja siihen liittyvät puutteet.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
periaatteessa omat Elisalta ostetut palvelut toimineet kutakuinkin niin kun pitää. Joskus jt napinaa ja kiroilua, mutta harvakseltaan. Ainut mitä en vaan voi hyväksyä, on vanhojen asiakkaiden kohtelu hinnoittelun osalta. Ymmärrän kyllä että yritykset haluaa voittoa, mutta sitä eestaas veivaamista en vaan tajuu. Teettäähän se ylimäärästä työtä tai napinpainallusta,kun ihmiset on lähdössä muualle ja sitten perään laitellaan viestejä. Samoin toimii tietty kaikki,vaikka asiakaspalvelijoissa on eroa ja tarjoukset erilaisia ja hyinkin sekavia. Luulis että asiakkaan kysyessä voisi antaa kunno tarjouksen, eikä vasta sitten kun on siirtymässä/siirtynyt pois. Kaikki ei viitsi kilpailuttaa,jos homma toimii muuten. Oon itekkin aika uskollinen ollu Ellulle ja myös Ellua edeltävälle operaattorille. Ehkä mä kuljen n 10 v sykleissä. En ruinaa 5 euron liittymiä kaikilla herkuilla, mutta valehtelisin jos väittäisin, ettei v....käyrä nouse,kun liittymiä jaetaan 3-10 eur hintaan ja oma tarjous liikkuu ihan eri lukemissa. Sen tiedän kuitenkin itestäni, että jos/kun joudun lähtemään jos hinnoista ei päästä sopuun, niin kyllä se taas ainakin 10 vuotta varmaan vierähtää, ennen uutta vaihtoa, jos uusi operaattori tarjois mulle vaikka sitä 10 liittymää🆒 Vielähän mulla on 3 operaattioria käymättä. Jokaisella ku on 10 v, ni sit ei enää luurilla mitään taida tehdäkkän.:D Mut Matiaakselle kuitenkin kiitos, mitä asioita on hoideltu.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Tällä hetkellä käytössä kaksi puheliittymää Elisalta/Saunalahdelta (oma ja puolison). Molemmat liittymät ovat toimineet varsin hyvin, joskin viime vuoden loppupuolella oli tukiasema kuukauden pois pelistä. Myös molempien puhelimet ovat Elisalta hankittuja.

Aiemmin Elisalta on ollut myös Viihde laajakaistalla. Ensin toteutus oli ADSL -yhteydellä ja myöhemmin muuton myötä VDSL -tekniikalla. Nettiyhteydessä ei sinänsä ollut mitään vikaa, kunhan muisti olla käyttämättä Elisan toimittamia laitteita.. Netgem N7700 toimi sekin peruskäytössä yllättävän hyvin ja pitkään ilman ongelmia, kuten tätä edeltänyt Pace.

Elisa Viihde onkin se palvelu(kokonaisuus), johon Elisan tulisi panostaa enemmän. Ensinnäkin Viihteeseen on toivottu lukuisia, toinen toistaan hyödyllisempiä ominaisuuksia, joita ei voida / haluta toteuttaa, ei ainakaan kohtuullisella aikataululla. Huom! Kohtuullinen aikataulu on yleensä kuukausia, ei vuosia tai vuosikymmeniä. 😉 Toisekseen noista Netgemin digibokseista voisi Elisa luopua. Niiden kanssa tuntuu olevan enemmän harmia kuin iloa, etenkään kun ohjelmistopäivitykset eivät ota toimiakseen tai tuo tullessaan luvattuja korjauksia. Markkinoilla olisi varmasti tarjolla pitkä liuta muitakin kelvollisia laitteita, joiden toimivuus voisi olla huomattavasti paremmalla tasolla.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Kotona käytössä on Saunalahden laajakaista 30M sekä VMG3925 kotiboksi. Toimineet ongelmitta ja riittävät mainiosti tarpeisiimme.

Mökillä on käytössä Vahti Live kahdella kameralla ja Huawei B315 mobiilireititin, varalla lisäksi toinen B315 sekä vanha B593, joita kaikkia ylläpidän ohjelmaversioiden osalta. Kaikki nuo hankittu Elisalta. Miksi näin monta - no kun kerran halvalla sain, kuten Villeenin Sulo aikoinaan... On kätevää, jos reititin tekee temput, ajan mökille ja vaihdan tilalle toisen ja toimitan (kenties) hajonneen huoltoon, mikäli vielä kannattaa/on mahdollista. Eikä tarvitse valittaa, ettei Elisalta saa korvaavaa laitetta huollon ajaksi :P

Mobiililaajakaista, puhelinliittymäämme, riistakamerat ja GSM-pistorasiat on varustettu 3-kirjaimisen operaattorin SIM-korteilla. Ainoina kun toimivat ongelmitta myös mökillä, jossa sijainnista johtuen puhelimen toimintavarmuus esimerkiksi on tärkeää! Yritimme aikoinaan - ja aika ajoin myöhemminkin - myös Elisan tarjoamia liittymiä, mutta "G-voimista" riippumatta eivät toimineet alkuunkaan hyväksyttävällä tavalla. Yhteydet esimerkiksi Vahti-järjestelmään katkeilivat usein ja tätä varten hankin noita GSM-pistorasioita, joiden avulla saan kotoa käsin tehtyä toisinaan auttavan virtabootin - tarvitsematta ajaa yhteensä 450 km edestakaista matkaa mökille. Puheluita saattoi hoitaa vain pihalla, kunhan ensin oli löytänyt kulloinkin toimivan sijaintipaikan pihalla...

Häiriö/katveilmoituksiini toki vastattiin ja ilmoitettiin joskus myös korjauksen tekemisestä, mutta toiminnassa ei havainnut mitään muutosta parempaan. Viimeiseen n. 1,5 vuotta sitten tekemääni ilmoitukseen sain sentään puhelimitse vastauksen, jossa todettiin mökkini olevan tukiasemalta katsoen ainoa suunnassaan, eikä tornia tämän vuoksi aleta veivata uuteen asentoon. No, eipä enää väliäkään.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Meikku hommasi Elisan nettikaupasta mainion langattoman paistomittarin.

Sen avulla onnistuu kalan, lihan jne paistaminen/savustaminen/kypsentäminen oikean lämpötilaan helpolla.

Bluetooth'illa android värkissä kiinni tuo ja android laitteet toisissaan wifillä, niin voi katsella kaempaakin, että miten se sapuska esim. savustimessa kypsyy.
Savustimen kanssa pitää toinen android laite pitää umpinaisen savustimen vieressä ja jakaa tieto wifin avulla sisällä olevalle toiselle laitteelle, sillä ruostumanton umpinainen savustin vaimentaa bluetoothin varsin tehokkaasti. Normiuunista signaali kyllä pukkaa varsin pitkälle.

Näkee myös paistolämpötilan ruuan lämpötilan lisäksi ja pystyy siten säätämään uunin lämpötilaa. Savustimessa ei pahemmin säätöjä ole ja aika kuumaksi nousi sen kanssa paistolämpötila pitkän savustuksen lopussa, kuten viimeisestä kuvasta huomaa. Muurikan 1200W:n savustin kyseessä. Ulkona nollan tuntumassa lämpötila tuolloin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Mobiililiittymät Saunalahti Huoleton 4G Premium, Tikka+, Numeroparkki, Saunalahti Norppa+ latausliittymä, Saunalahti KotiPuhelin. Saunalahti Mobiililaajakaista 4G Super ja Mobiililaajakaista 4G.
Palvelut Elisa Viihde, Mobiilivarmenne, Saunalahti Perusposti, Elisa Kirja ja Pilvilinna Plus
Laitteita on sitten vaikka ja mitä. Taloyhtiön kiinteä laajakaista on Telialta, VDSL2 50 Megaa, hinta 4,90 euroa kuukaudessa.

Kuten moni muukin on todennut, Saunalahden yrityskaupan myötä vuonna 2005 ja viimeistään yritysfuusiossa 2012 innovatiivisuus on kadonnut. Vanhoja liittymätyyppejä poistuu, koska "valikoimaa yhtenäistetään". Satakieli2000, Eliitti, Tikka ja Oma Verkko tms yhdistyvät kuukauden kuluttua ja samalla kuukausihinta nousee.

Tekniikassa ja palveluissa Elisa on ollut edelläkävijä, ja siksi kai palveluita on minulle kertynytkin. Voihan se johtua tietysti erinomaisesta markkinoinnistakin. Olen jo kauan ikävöinyt Kristal Blingströmiä ja hänen perhettään! (Googlaa Rikkaat ja Järjettömät sekä Kristal Records)

Toki suuri konserni on hidas liikkeissään, eikä vasen käsi tiedä mitä oikea tekee. Se näkyy siinä, että useat luvatut uudistukset jäävät toteuttamatta. Esimerkiksi latausliittymä Reilu 4G on luvattu jo ainakin viisi vuotta sitten. Netgem N7700 -boksiin luvattiin ajansiirtoa eli ns jääkaappitoimintoa useita vuosia.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Tällä hetkellä ei ole mitään Elisalta hankittua, kun sain toisaalla paremman tarjouksen aikoinaan ja edelleen hyvä tarjous sieltä.
Olen joutunut osittain puolipakolla Elisan asiakkaaksi Anvian ryöstön seurauksena. Anvian ryöstön seurauksena Elisalle siirtyi kamo-nettiliittymä ja Watson -palvelu. Nettiliittymä on vielä toiminut hyvin, mutta Watsonin kanssa on uuden isännän alla tullut suunnattomia ongelmia, joiden ratkaisuun ei ilmeisesti ole halua tai osaamista. Kamo-liittymän päivitin tuplalaajakaistaksi ja 4g osuus toimii niin kuin sn kuuluukin, eli kaukana maksiminopeudesta. Liittymää päivittäessä myyjä ei halunut ymmärtää miksi en ota 100 megaista liittymää vaan tyydyn 50 megaiseen hitaampaan liittymään. Niinpä 🙂.
Tulipa sitten vielä otettua Elisa Viihde aitio tarjouksella määräajaksi. On muuten surkea sisällöltään ja toteutukseltaan. Kannattaisi Ellun tuotekehittelijöiden ladata Netflix kännykkään ja ottaa siitä mallia käytettävyydestä. Ja onhan sitten vielä satunnaiseen käyttöön Saunalahden 4g nettiasema prepaid, joka toimii mökillä yllättävänkin hyvin. Osa näistä em palveluista tulee päättymään lähitulevaisuudessa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Olen joutunut osittain puolipakolla Elisan asiakkaaksi Anvian ryöstön seurauksena. Anvian ryöstön seurauksena Elisalle siirtyi kamo-nettiliittymä ja Watson -palvelu. Nettiliittymä on vielä toiminut hyvin, mutta Watsonin kanssa on uuden isännän alla tullut suunnattomia ongelmia, joiden ratkaisuun ei ilmeisesti ole halua tai osaamista. Kamo-liittymän päivitin tuplalaajakaistaksi ja 4g osuus toimii niin kuin sn kuuluukin, eli kaukana maksiminopeudesta. Liittymää päivittäessä myyjä ei halunut ymmärtää miksi en ota 100 megaista liittymää vaan tyydyn 50 megaiseen hitaampaan liittymään. Niinpä 🙂.
Tulipa sitten vielä otettua Elisa Viihde aitio tarjouksella määräajaksi. On muuten surkea sisällöltään ja toteutukseltaan. Kannattaisi Ellun tuotekehittelijöiden ladata Netflix kännykkään ja ottaa siitä mallia käytettävyydestä. Ja onhan sitten vielä satunnaiseen käyttöön Saunalahden 4g nettiasema prepaid, joka toimii mökillä yllättävänkin hyvin. Osa näistä em palveluista tulee päättymään lähitulevaisuudessa.


Ikävä kuulla, että on ollut noita Watson onglemia 😕 Itseasiassa Watsonit eivät ole siirtyneet vielä Elisalle ja niiden häiriötilanteissa kannattaa ottaa yhteyttä Watsonille päin (numeron löytää laskusta, jota kautta saa apua). Vaikka liiketoiminnallisesti ajateltuna ne jo Elisan alla ovatkin on tuki toistaiseksi ainakin vielä "vanhalla tavalla" toteutettu eli se ei ole muuttunut.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Tulipa sitten vielä otettua Elisa Viihde aitio tarjouksella määräajaksi.


Minulla on tuo Aitio tarjouksella vitosella toukokuulle saakka. Mutta tämä ei ainakaan ole määräaikainen. Kampanjahinta on voimassa puoli vuotta, mutta mielestäni tämän voi irtisanoa halutessaan.
Tuo Elisa Aitio oli Watsoniin liittyvä määrä-aikainen tarjous. Hairahduin ottamaan tuon kun tarjous "antoi ymmärtää", että periaatteessa Watson-boksilla onnistuisi katsoa. No, näinhän ei luonnollisesti homma pelannut.

Vaikka liiketoiminnallisesti ajateltuna ne jo Elisan alla ovatkin on tuki toistaiseksi ainakin vielä "vanhalla tavalla" toteutettu eli se ei ole muuttunut.

Tuo "mikään ei ole muuttunut" on sitten vallan hieno sanonta. Olen saman sanonnan kuullut esim. töissä useasti ja koittakaapas arvata vaan onko mikään muuttunut.

Tässä Anvian ryöstön yhteydessä asiakaspalvelu on jo nyt osoittautunut Elisalla heikommaksi palvelutasoltaan kuin Anvian aikana. Ymmärrän kyllä täysin, että Watsoniin ei riitä paukut, kun konsernissa on vastaava (osittain heikompi) palvelu tarjolla.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Tuo Elisa Aitio oli Watsoniin liittyvä määrä-aikainen tarjous. Hairahduin ottamaan tuon kun tarjous "antoi ymmärtää", että periaatteessa Watson-boksilla onnistuisi katsoa. No, näinhän ei luonnollisesti homma pelannut.

Vaikka liiketoiminnallisesti ajateltuna ne jo Elisan alla ovatkin on tuki toistaiseksi ainakin vielä "vanhalla tavalla" toteutettu eli se ei ole muuttunut.

Tuo "mikään ei ole muuttunut" on sitten vallan hieno sanonta. Olen saman sanonnan kuullut esim. töissä useasti ja koittakaapas arvata vaan onko mikään muuttunut.

Tässä Anvian ryöstön yhteydessä asiakaspalvelu on jo nyt osoittautunut Elisalla heikommaksi palvelutasoltaan kuin Anvian aikana. Ymmärrän kyllä täysin, että Watsoniin ei riitä paukut, kun konsernissa on vastaava (osittain heikompi) palvelu tarjolla.


Nyt lähtee vähän offtopiciin jo, mutta kommentoidaan nyt vielä sen verran ettei tuollaista muutosta ihan yhdessä yössä voi tehdäkään että aspa vaihtuu. Eli Watsonit hoidetaan vieläkin muualla, ei Elisan aspassa. 🙂


Mutta mä voin vaikka vuorostani kertoa mitä mulla on Elisalta. Ajattelin ensin, että ei paljon mitään, mutta onhan tässä jonkin verran 🙂
Puhelin(/puhelimet), puhelinliittymä, Elisa Viihde ja sen lisäpalveluita, kuulokkeet, Turvapaketti.. Vielä kun kiinteän netin saisi Elisalta niin ei tarvisi kärsiä operaattorin kanssa jolla ei ole kunnollista vikapalvelua :|
Toistaiseksi kuitenkin tyydyn puoli ilmaiseen taloyhtiönettiin pihistelijänä 😃

Osallistu keskusteluun