Nest-kamerat ja sähkökatkot

  • 4 kesäkuu 2018
  • 4 kommenttia
  • 1425 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
  • OmaYhteisön luottojäsen
  • 828 kommenttia
Eilen mökillä ollessamme tapahtui jostain syystä lukuisia lyhytaikaisia katkoja sähkön syötössä. Kännykkä pimputti lyhyin väliajoin eri käytössäni olevilta vempaimilta ilmoituksia virransyötön katkeamisista ja taas syötön palautumisista.

Kun tilanne rauhoittui, katsoin Nest-kameroiden tilannetta. Koska olimme "Home", niin kameroiden piti olla off-tilassa. Toinen oli, mutta toinenpa olikin off-line ja alla kehotus tarkistaa wi-fi -yhteyden tilanne. Kun aloin tuota tarkastella, sain kehotuksen kytkeä kameran USB-piuhalla tietokoneeseen ja aloittaa kameran käyttöönotto. No, tämä onnistui, eikä paljon tarvinnut syötellä tietoja, kamera muisti nuo aikaisemman varsinaisen käyttöönoton yhteydessä antamani tunnukset, yms. Kuittaukset riittivät ja sain kehotuksen viedä kamera takaisin paikkaansa. Ja sieltäpä tuo sitten avasi yhteyden reitittimelle.

Olisikohan niin, että jos Nest-kameroiden tapauksessa tapahtuu uusi sähkönsyötön katkeaminen kesken edellisestä "toipumista", kamera saattaa mennä sekaisin ja pudota off-line? Maalla metsien ympäröimien sähkölinjojen takana tämä ei vaikuta mukavalta ominaisuudelta. Eipä tuota mielellään ajele satoja kilometrejä selvittämään ongelmaa. :@

Vanha Vahti Live oli aivan toista maata. Kun se sekosi, riitti asian kuntoon saattamiseksi virransyötön katkaisu kotoa käsin etäkomennolla ja taas syötön kytkentä. Ja kamerat heräsivät toimintaan :)

Odotan mielenkiinnolla tilannetta, että vastaavaa tapahtuu ollessamme Nestin termeillä "AWAY" eli pois mökiltä. Selviääkö silloin nuo tilassa "on" olevat kamerat katkosta paremmin.

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Sun pitää laittaa Nestit UPSin taakse, jolloin lyhyet sähkökatkot eivät pääse sekoittamaan kameroita tai tiputtamaan niitä offline -tilaan.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Sun pitää laittaa Nestit UPSin taakse, jolloin lyhyet sähkökatkot eivät pääse sekoittamaan kameroita tai tiputtamaan niitä offline -tilaan.

Tuota samaa olen itsekin ajatellut. Onko jotain keinoa selvitä yhdellä UPSilla, kun kamerat ovat eri huoneissa. Ja kun saamani palautteen mukaan johtoja on jo ihan tarpeeksi pitkin ja poikin mökkiä...

No täytyy vähän tutkia, mitä sopivaa olisi saatavilla.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Onko jotain keinoa selvitä yhdellä UPSilla, kun kamerat ovat eri huoneissa. Ja kun saamani palautteen mukaan johtoja on jo ihan tarpeeksi pitkin ja poikin mökkiä...

Yhden UPSin taakse saattaa olla hankala saada ilman johtojen vetämistä. Ellei sitten poraa seinään reikiä ja vie johtoja sieltä läpi. Olettaen toki, että nämä huoneet ovat vierekkäin. Tai sitten UPS pitäisi sijoittaa virranjakamoon/sähkökaappiin tms., jolloin yksi laite riittää. Nämä versiot tosin saattaa olla melko arvokkaita.

Tosin, kaapelikourulla saa vedettyä johdot todella siististi. Useammat johtoviritelmät piilottanut kouruun, eikä tähän mennessä vielä kukaan ole valittanut lopputuloksesta.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Muutama päivä tuon ensimmäisen off-lineen putoamisen jälkeen tapahtui taas sähkökatkoja ja sama toistui. Olimme jo kotona, joten yritin sähkönsyötön palautumisen jälkeen vanhaa "kikkaa" eli etäbootia tuolle reitittimelle ja tuo tehosi Liven malliin, kamerat saivat luotua yhteyden reitittimeen nopeasti ja ongelmitta tämän jälkeen. Hyvä näin!

Yhtä asiaa olen ihmetellyt melkoisesti: Jostain kameroiden esitteistä luin, että ne oppisivat jonkin algoritmin mukaan erottamaan esimerkiksi puun oksien liikkeet todellisista elävän olennon aiheuttamista. Tämä ei näköjään toimi auringon valon vaihtelujen kohdalla. Joitakin päiviä sitten tuli peräti 70 havaintoa puiden oksien liikkeiden aiheuttamista äkkinäisistä valon muutoksista kameran näkemällä alueella. Järjettömän pimputuksen takia oli pakko rajoittaa hälytyksiä tuollaista "liikkeistä".

Pari päivää sitten tuli toiselta kameralta peräti 90 liikehavaintoa. Mutta nämä olivat todellisia! Näytti hämähäkki kiertelevän kameraa, ilmeisesti kameran pieni sininen valo kiinnosti otusta. Välillä näkyi itse otus kokonaan, useimmiten vain sen jalkoja valoa kiertäessä. Ihan läheltä jalasta otetussa kuvassa näytti jalka paksulta kuin huonon painonnostajan reisi... Hui 🆒

Osallistu keskusteluun