Nokia Steel HR älykello kokemuksia /suositus: Älä osta

  • 30 May 2018
  • 0 kommenttia
  • 6895 katselukerrat

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Olen hankkinut noin vuosi sitten silloisen Withings Steel HR älykellon, joka kulkee nykyään Nokia-brändin alaisuudessa. Ostotilanteessa ulkonäön lisäksi olin kiinnostunut aktiivisuusmittauksesta ja unen laadun mittauksesta. Hälytysten saaminen puhelimeen ei ollut tuolloin kovinkaan korkealla. Aluksi kaikki meni hyvin. Kello vaikutti laadukkaalta ja Android-puhelimeen asennettava sovellus toimi hyvin, mikä on paljon ranskalaistaustaiselta firmalta. Viime kesänä isännäksi astui kuitenkin Nokia. Heti ensimmäinen Nokian alla julkaistu sovelluspäivitys oli karsea. Mikään ei toiminut kunnolla ja eri toimintojen paikat muuttuivat. Muutaman kuukauden mittaan softa alkoi toimimaan jo melko hyvin.
Viime vuoden vaihteessa huomasin itse kellossa ongelman. Kellon lasin sisäpuolelle tiivistyi kosteutta. Netin syövereistä asiasta löytyi lisää infoa ja kyseessä oli laajempi ongelma. Tein reklamaation Nokia Health-aspaan ja uusi kello tuli nopeasti. Kaikki taas hyvin. Kunnes tuli softapäivitys. Tässä vaiheessa olin jo alkanut kaipaamaan kellon tulevia hälytyksiä tulevista puheluista ja tekstareista. Tämä suunnilleen tammikuun lopussa tullut softapäivitys aiheutti mm. puhelimen sovelluksen kaatuilua ja hälytykset eivät toimineet kuin satunnaisesti. Omituista asiassa on, että aktiivisuus ja uni tiedot päivittyvät puhelimeen kuten aiemmin, eli yhteys kellon ja puhelimen välillä toimii. Tätä jatkui jonkin aikaa ja otin yhteyttä aspaan. Sieltä tuli normaalit liirunlaarumit sovelluksen uudelleen asentamisesta ja kellon uudelleen parittamisesta. Ei auttanut. Seuraava selitys oli että tutkivat asiaa korkealla prioriteetilla ja tekevät asian eteen töitä. Tämä tapahtui huhtikuun alussa. Puhelimen sovellus on kerran päivittynyt, mutta hälytykset eivät toimi. Nyt tilanne on se, että hälytykset eivät toimi ollenkaan, Ei vaikka asennat sovelluksen uudelleen ja paritat puhelimen uudelleen. Aspaan olen jälleen ollut yhteydessä ja kovasti lupaavat tehdä korkealla prioriteetilla korjaavia toimenpiteitä. Aktiivisuustiedot ja unitiedot päivittyvät normaalisti. Puhelimen virransäästöasetukset on säädetty, eli sovellus ei mene virransäästötilaan. Puhelimena on Sony Xperia XZ1 compact. Nokian aspassa ilmeisesti laitetuntemus on melkoisen heikko, kun alkoivat iPhonen ohjeita kertomaan...

Eli yhteenvetona minulla on melko tyylikäs rannekello, joka osaa mitata aktiivisuuden melko hyvin ja unen määrän jotenkin ja synkkaa ne puhelimeen. Aktiivisuusmittari mittaa askelia ja se on kiva kun moottoripyörällä ajelussakin kertyy askelia ja samaten hiihtäessä. Kello myös tulkitsee illalla TV:n katsomisen nukkumiseksi ja seuraavana aamuna onnittelee täysistä yöunista. Hienoa :)

Lyhyesti: Älä osta tätä tätä kelloa

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA