Off-topic 2019

  • 8 tammikuu 2019
  • 80 kommenttia
  • 4132 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

80 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1

Viestini liittyy erittäin löyhästi keskustelusäikeeseen TÖRKEÄ hinnankorotus. Liki vuosittain käytävät TES:n palkankorotusneuvottelut johtavat vääjäämättä pieni- ja suurempipalkkaisten tuloerojen kasvuun. Kun taulukkopalkkoja pääosin korotetaan aina prosentuaalisesti, tästä seuraa se, että suuremmat saavat aina isommat kakun summasta. 

Todellisuudessa suomalainen verotusjärjestelmä tasaa palkansaajien tuloja merkittävällä tavalla. Sanotaankin, ettei oikealla työnteolla voi rikastua. Oikeasti suurituloiset asiantuntijat käyvät erikseen neuvottelut palkastaan ja nielevät samalla kasan sitä itseään, koska teknologia-aloilla harvemmin maksetaan palkkaa matkustusajalta tms.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

Tänään kuuntelin ensimmäistä kertaa The Lonely Shepherd - André Rieu & Gheorghe Zamfir.

Tästä on monia elektronisen tanssimusiikin versioita mm.

Ran-D - Hurricane

Chemical Soldiers - The History of Hardstyle

Huhhuh nyt on kuulokkeet kovilla ;d

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

Tänään haettu SOTKAsta uusi jenkkisänky.

Ostin 50 prosentin alesta. Minulla oli ennen 10+ vuotta palvellut lastulevysänky ja kaksi patjasettiä 5 vuotta kumpikin. Ennen sitä sänky ollut asuntolassa ties miten pitkään ja kun remonttiin meni, niin isännöitsijä sanoi että nyt kun omillesi muutat, ota kaikki mukaan mikä helposti lähtee… Menee muuten kierrätyslavalle. Minähän otin vähän kaikkea minkä irti sai.

Oli helpompi alku kun ainakin sänky ja ruokapöytä oli. Nyt kun olin 2016 tutustunut ihmiseen, mukavaankin sellaiseen, niin mikä jottei tuli heti riitaa. Piti lopettaa kaikki ja etääntyä. Oli oikea valinta, koska minä aavistelin, ettei ollut ihan kaikki kotona siellä kun suuttui mielipiteistä. 2018 kuitenkin toukokuussa ruvettiin tapailemaan taas ja kovasti puhui että olisi muuttunut. Kaikki muuttui. Alussa oli niin kuin ennen vanhaan, rakkautta, välittämistä, mitä vielä.

Sitten alkoi tulla määräily: minä kun olen köyhä, tee mulle palveluksia. Matkalle Viroon, matkalle Ruotsiin, matkalle tänne ja Amsterdamiin, Belgiaan, Japaniin. Oli hetkiä kun häntä ei ole saanut kotoani kahteen viikkoon pois ja eli täällä käytännössä ilmaiseksi… Ruokaan ei ollut varaa. Siinä vaiheessa havahduin että saattoi olla narsisti. Mutta ei siinä vielä kaikki, tammikuussa hän muutti asuntolastaan omilleen ja siitä se alkoi. Teatteri ja paha sellainen.

Kaikkea uuteen asuntoon, minun lompakolla. Maksoin kodin tavarat, ruoat ollessani siellä, Ikea-ostokset useineen kertoineen, pesukone, imuri, pyykinkuivausteline… meni satoja, meni muutama tuhat. Kaikki rakkaus samalla hävisi ja kodissaan hän näytteli todellista itseään. Ei koskaan soitellut enää, ei vastannut puhelimeen, minkä maksoin kuukausittain - siis puhelinlaskut. Olen varma, että kun veloissa hän on, yli 15 000 euroa -- niin tuskin on enää Elisalla liittymä… Kaikki ulosottoon. Ei maksanut laskiuja vaan tuhlasi rihkamaan.

Minä ostin hänelle, sen sijaan minulle ei jäänyt kuukausituloista mitään. Onneksi lähdin suhteesta ja nyt. Juuri nyt. Minulla on vihdoin antiikkisohvaa parempi sohva, uusi 120 cm jenkkisänky yli puoleen hintaan patjan kanssa - 400 eur vs. yli 800 eur. Vuodevaatteet uusin kaikki. Nyt on raha savuloheen. Juoskaa heti pois jos te olette suhteessa henkilön kanssa, jolla on virallisesti masennusta ja ahdistusta. Mutta juoskaa erityisen kovaa jos hänellä on narsistinen tai epävakaa persoonallisuushäiriö. Olen onnellinen ettei minulla ole tuon jäljiltä PTSD:tä (traumaperäinen stressihäiriö). Kaikkea olen kokenut, mutta ei sitä ymmärrä kokematta itse… Niinpä on parempi olla yksin ja nauttia elämästä täysillä. On kaikkea muuta paitsi häntä.

Tärkeintä on, että nyt kun ostan jotain, ostan sen itselleni. Nimittäin lähellä oli että tämä köyhä ystävä, rakastettavakin sellainen omisti enemmän uutta ja parempaa kuin minä -- vaikka hänen tulot olivat minimaaliset ja omat jollain tapaa toisesta suunnasta. Mutta kaikki ihmiset ajatteli että minä olen se köyhä ja hän rikas… narsisti nautti esittää vaurasta, kun toinen makseli tuon kaiken (ja velat maksoivat hänen tyylikkään elämän tavaranpaljoudessa).

Tänään testaan tuon Sotkan sängyn. Oli jo aikakin vaihtaa ja olin vaihtamassa jo vuoden, mutta narsistin mielestähän minun ei saisi itse hommata mitään, paitsi jos se tulee hänelle.

Ei enää, 14. päivä tätä kuuta olen 4 kuukautta ilman häntä.

Minulla ei ole kaikkea. En ole täydellinen. Mutta voin oikein hyvin ilman häntä, kiitos.

Muutenkaan en ymmärrä että jos on köyhä, ja elää eläkkeen varassa nuorena, niin minkä takia pitäisi olla €20 liittymä, €200 vuosi kotivakuutus, €500 puhelin. Minulla ei ole eläkeläisen tulot, enkä hommaa €20 liittymää, €200 kotivakuutusta ja €500 pouhelinta. Kaikki yli puoleen hintaan, esim. kotivakuutus €80 kk. Kun tällaisille yrittää järkeä puhua, niin tulee vihaista huutoa, syyllistelyä ja itsekeskeiseksi leimaamista. Kun minä maksoin hänen puhelinlaskut, joissa vieläpä HSL Mobiililippulisää, kun korttihan siltä hukkui aina, niin minulla oli lähellä omat DNA-laskut jäädä maksamatta… Mutta eihän sellainen narsistia hetkauta. Kunhan hänellä on kaikki paremmin. Onneksi vihelsin pelin poikki ja nyt on varaa. Parempaan elämään.

Nyt on 120 senttimetrin leveys nukkua, aiemman 80 senttimetrin hiirenloukun sijasta.

Onko muilla kokemuksia suhteista narsistien kanssa? Kolmatta kertaa ei kiitos...

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Onko muilla kokemuksia suhteista narsistien kanssa? 

Sen verran että voin olla suosittelematta… Hyvä että pääsit omillesi, voi olla todella myrkyllistä omalle jaksamiselle pidemmän päälle ja vaatia terapiaa pahimmillaan että pääsee jaloilleen

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

Onko muilla kokemuksia suhteista narsistien kanssa? 

Sen verran että voin olla suosittelematta… Hyvä että pääsit omillesi, voi olla todella myrkyllistä omalle jaksamiselle pidemmän päälle ja vaatia terapiaa pahimmillaan että pääsee jaloilleen

Ei sitten olla ainoita. Luin juuri Quorasta, että joku menetti suhteessa narsistille asunnon, €30000 kolmessa vuodessa, että sinänsä oma tilanne ei ollut läheskään niin paha onneksi...

Valitettavaa, mutta heitä on tosi vaikea huomata ajoissa juurikin sen takia, että osaavat piiloutua maskien taakse, ja vasta ajan kanssa eivät enää jaksa ylläpitää julkisivuaan. Silloin toinen osapuoli on jo niin rakastunut feikkiin persoonaan, että lähtö on hankalaa.

Ja se voi tosiaankin tarvita terapiaa, koska samaan aikaan toinen osapuoli vähättelee sinua, leimaa ja syyllistää. Se on kiitos hyvän musiikin ja internetin, että olen voinut rentoutua, päästä irti, ja lukea lisätietoa siitä miksi tunsin niin ja kuinka sitten lopulta sain päästettyä irti hänestä.

Asiasta kolmanteen, tänään tuli Elisalta €9,90 lasku ja saman tien maksoin pois. Minä en osta turhaa, ja laskut maksan aina ajallaan, siinä onnistuin myös silloin kun toinen osapuoli vaati rahoja milloin mihinkin. Kuitenkin elin itselleni velaksi, koska otin säästöistäni.

Nyt siellä on tilanne ennallaan.

Olen pystynyt säästämään menetetyt rahat ja odotan säästäväni lisää ensi vuonna ainakin. Työsopparia on juuri jatkettu 6 kk ja tästäkö myös narsisti olisi kateellinen. Eihän se voi olla niin, että toiset nauttii, ja hän ei saa mitään aikaiseksi elämässään… ei opiskele, ei tee työtä.

Ei heitä huvita, sen voin sanoa suoraan. Heitä huvittaa elää toisen siivellä.

Laitoin tänään myös kolme vikailmoitusta kotikadulle, huoltomies tulee vaihtamaan loputkin sisäovet, välioven hän vaihtoi muutama kuukausi sitten. Laitetaan loputkin kuntoon, kaksi ovea siis makuuhuoneeseen ja kylpyhuoneeseen. Kolmas jo vaihdettu oli ulostulossa tuvasta.

Pahin vaihdettiin ensin ja nyt loputkin, todennäköisesti asuntojen alusta asti, en ihmettele tätä kulumista. Onhan tässä ovia käytetty 30 vuotta. Samalla tulee sähkömies korjaamaan pistorasiaa ulkona, josta on kansiläppä puoliksi irti, ja pimeä lamppu oli kolmas ilmoitus ulkovalaisimessa.

7 vuotta kohta asun tässä mökissä ja aina paranee, juuri saivat kattoremontin loppuun.

Nyt soi Alphaverb - Final Song (Original MIx).

Osallistu keskusteluun