One Drivestä poistaminen poistaa samat myös tietokoneelta ?

  • 15 joulukuu 2019
  • 4 kommenttia
  • 2412 katselukerrat

Miten saa pois tuon automaattisen tallennuksen pilveen.
Koska se on heti täynnä kun siinä on viisi kertaa kaikki tiedostot.
Ja kun niitä sitten poistaa, niin kaikki pilvestä poistetut tiedostot poistuu myös tietokoneelta. :thinking::rolling_eyes:

Tätä(kään) en ymmärrä. Kuuluuko se mennä noin. Eihän pilvestä pysty sitten mitään poistamaan, eikä vapauttaa sieltä tilaa.

Nyt kun esimerkiksi ulkoiselta kovalevyltä olleesta varmuuskopiosta siirrän jonkun tiedoston tietokoneelle, niin tulee ponnahdusikkuna One Drivestä, mikä herjaa että pilvitallennustila on täynnä. Kun en edes haluaisi että aivan kaikki tekemiseni menee pilveen. Tottakai niitä on sitten siellä lähemmäksi kymmenen kopiota samasta tiedostosta, kun olen siirtänyt tiedostoja edes takaisin ulkoisen kovalevyn ja  tietokoneen välissä.

Kun pääsisi ton One Driven asetuksiin, ja säätämään että haluan itse määrittää vaikka tiedosto kerrallaan minkä haluan sinne tallentaa.


4 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +2

Kun OneDrivestä poistaa tiedoston se menee OneDriven roskakoriin, se pitää myös tyhjentää jos haluaa että sinne vapautuu tilaa.

Käyttäjätaso 7

Miten saa pois tuon automaattisen tallennuksen pilveen.
Koska se on heti täynnä kun siinä on viisi kertaa kaikki tiedostot.
Ja kun niitä sitten poistaa, niin kaikki pilvestä poistetut tiedostot poistuu myös tietokoneelta. :thinking::rolling_eyes:

Tätä(kään) en ymmärrä. Kuuluuko se mennä noin. Eihän pilvestä pysty sitten mitään poistamaan, eikä vapauttaa sieltä tilaa.

Nyt kun esimerkiksi ulkoiselta kovalevyltä olleesta varmuuskopiosta siirrän jonkun tiedoston tietokoneelle, niin tulee ponnahdusikkuna One Drivestä, mikä herjaa että pilvitallennustila on täynnä. Kun en edes haluaisi että aivan kaikki tekemiseni menee pilveen. Tottakai niitä on sitten siellä lähemmäksi kymmenen kopiota samasta tiedostosta, kun olen siirtänyt tiedostoja edes takaisin ulkoisen kovalevyn ja  tietokoneen välissä.

Kun pääsisi ton One Driven asetuksiin, ja säätämään että haluan itse määrittää vaikka tiedosto kerrallaan minkä haluan sinne tallentaa.


Eipä ole itsellä One Driveä , mutta kokeile ottaa asetuksista synkronointi pois päältä , jos siellä sellainen mahdollisuus on.

Jep. Melkein heti löysin, kun tänne kirjoitin. Usein käy näin.
Uusia siis ei automaattisesti sinne tallennu kuvista eikä tiedostoista. mutta jos poistan sieltä jotain, niin ne poistuu myös tietokoneelta. tästä en löytänyt vielä asetusta. Otin yhteyttä OneDrive tukeen, mutta tiedä sitten vastaako ne koskaan.

Kun työpöydälle yritti tallentaa jotain, niin tuli herjaus että lataus epäonnistui. ja että oneDrive on täynnä. vapauta tilaa. mutta miten uskaltaa vapauttaa pilvestä kun kaikki häviää myös työpöydältä tai siis tietokoneelta.

Siirsin kaiken mahdollisen ulkoiselle kovalevylle, irrotin sen kaiken varmuuden vuoksi tietokoneesta. sitten poistin tiedostoja pilvestä.

Tulee siis tällainen herjaus,  että jos tiedosto on tallennettu VAIN verkkoon, niin se poistuu myös tietokoneelta. tämä on vähän outoa, koska jos se on vain pilvessä, niin miten se voi poistua tietokoneelta. tyhjästä kun on paha nyhjästä. 

Jos sama tiedosto on esim. työpöydällä joka on pilvessä ja tuon tiedoston poistaa pilvestä, niin se poistuu myös tietokoneesta.

 

Kun pääsisi ton One Driven asetuksiin, ja säätämään että haluan itse määrittää vaikka tiedosto kerrallaan minkä haluan sinne tallentaa.

 

Englanninkielisessä OneDrivessä, kun klikkaat oikeasta alanurkasta kellon vierestä OneDriven kuvaketta oikealla hiiren napilla ja valitset Settings, Account, Choose Folders, voit valita mitkä tietokoneen kansioista kopioidaan pilveen.

Tiedostokohtaisesti ei voi valita, vaan kansiokohtaisella asetuksella mennään.

Osallistu keskusteluun