Kysymys

Toinen näyttö

  • 28 syyskuu 2016
  • 7 kommenttia
  • 2980 katselukerrat

  • Kommentaattori
  • 26 kommenttia
Ostin uuden pöytäkoneen, mutta toinen näyttö ei toimi. Olen kytkenyt näytön VGA-kaapelilla. Ruutuun tulee ilmoitus "Check Signal Cable". Mikähän vikana?
Entisessä koneessa näyttö oli kytkettynä DVI-kaapelilla.

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

7 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Kannattaa ensiksi tarkistaa onko koneen takana toista VGA-porttia, voi olla että koneen oma VGA-portti ei ole käytössä jos koneessa on erillinen näytönohjain. Kannattaa myös vertailun vuoksi testata toista VGA-piuhaa. Oletko jo tarkistanut löytääkö kone itsessään näyttöä?
Jos siinä näytössä on sekä DVI, että VGA-liitännät, tarkista, että näytössä on oikea "input" valittuna.
Kiitos vastauksistanne, mutta enpä niistä kaikkea ymmärrä :-)
Koneeni on
http://www.gigantti.fi/product/tietokoneet/poytatietokoneet/HP460P001NO/hp-460-p001no-poytatietokone#tab-specs

Kone ei löydä toista näyttöä. En kyllä viitsisi toista piuhaa ostaa. Taisi nytkin mennä rahat hukkaan.
Sakari, mistä oikea "input" valitaan?
Sakari, mistä oikea "input" valitaan?

Siis siitä toisesta näytöstä (jonka merkkiä/mallia en nyt tiedä), joka on se "ulkoinen näyttö", pitäisi löytyä joku esim. "menu" nappula ja siitä kun painat, niin valikossa pitäisi olla vaihtehtona esim. "input source" tai "input" tai "source", jonne menet ja siellä lienee sitten vaihtoehtoina vaikkapa "DVI" tai "VGA" ja sieltä valitset aktiiviseksi "VGA", niin pitäisi kuvan ilmestyä sinnekin.

Tosin, kun kerrot, että kone ei toista näyttöä edes tunnista, niin voi olla vähän "epätoivoista". Tarkista nyt vielä sekin, että otat molemmista päistä sen VGA-johdon irti ja tarkistat, ettei mikään niistä liittimen pinneistä ole vääntynyt ja laita takaisin.

Koneelle pitää ehkä erikseen kertoa, että ulkoisellekin näytölle halutaan kuvaa välittää, se onnistuu englanninkielisessä Windowsissa klikkaamalla työpöydällä jotain tyhjää kohtaa ja valitaan "output to" -> "built in display and external monitor" tms vaihtoehto.
Käytin piuhan irti, mutta kone ei havaitse toista näyttöä. Menu nappulasta ei tapahdu mitään. Minä luovutan. Kiitos vaivannäöstä!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Windowsissa on ihan pikanäppäin tälle: Windows (-näppäin) + p -näppäinyhdistelmällä saat valittua: haluatko käyttää vain oletusnäyttöä, kloonata näytön (sama näyttö molemmissa ruuduissa), laajentaa näytön tai käyttää vain toista (ei oletus) näyttöä.

Käyttöjärjestelmää voi pakottaa tunnistamaan näytöt klikkaamalla työpöydällä tyhjässä kohdassa hiiren 2. painikkeella ja valitsemalla avautuvasta pikavalikosta "Näytön asetukset". Ruudulle avautuu näytön asetukset, mistä löytyy kohta "Tunnista". Tätä klikkaamalla koneen pitäisi omatoimisesti havaita kytketyt näytöt.
Kiitos vinkistä. Kloonauskaan ei onnistunut ja näytön asetuksissa tulee viesti, että toista näyttöä ei havaittu. Onkohan niin, että näyttö ei vain toimi koneeni kanssa vai onko VGA-kaapeli viallinen.