Vastattu

Windows 10 ja alkanut sähköpostimainonta

  • 26 August 2015
  • 6 kommenttia
  • 1794 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
  • Tietolähde
  • 797 kommenttia
Windows 10 käyttöönoton jälkeen on alkanut tulla sähköpostiini erilaista mainosviestiä. Windows 7 aikana tuollaista roskapostia tuli äärimmäisen harvoin.

Tänään tuli viesti eräästä kodinkoneliikkeestä, jossa en ole käynyt vuosiin. Viestin mukaan "profiilini vastaa heidän tuotteitaan"!

Katselin asetuksista tietoturva-asioita ja huomasin, että minulla oli sallittu mainostunnukseni (olisi hauska tietää, mikä tuo on) käyttö ja käytön sallimisen poisto nollaisi tunnuikseni.

Onko muilla kokemuksia asiasta, loppuvatko mainospostit tuon jälkeen, kun vielä otan Microsoftin mainosvalikosta eston päälle?  Noissa mainoksissa kun ei ole lopussa mahdollisuutta kieltää tuollainen mainonta, kuten aikaisemmin on ollut.

Microsoft mainitsee käyttävänsä kohdennettua mainontaa kustannustensa alentamiseksi. En halua kärsiä tämmöisestä.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Ekku 26 August 2015, 17:41

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

6 kommenttia

Käyttäjätaso 3
"Microsoft mainitsee käyttävänsä kohdennettua mainontaa kustannustensa alentamiseksi. En halua kärsiä tämmöisestä."

Mikään ei ole ilmaista, joten moni "ilmainen" palvelu pyörii juurikin mainonnalla. Tähän suostut hankkimalla näitä tuotteita. Ja tähän kyseisillä palveluntarjoajilla on oikeus. 
Käyttäjätaso 7
Laitoit tilisi osoitteeksi pääasiallisen sp-osoitteesi? Erillinen roskapostiosoite on kätevä annettavaksi potentiaalisiin markkinointitarkoituksiin, ellei päälaatikossa ole riittävän tehokasta suodatusta.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
@ParrakasNainen ja @kv36, kiitos vastauksista.

Minua ennen kaikkea ihmetytti se, että nyt W10 käyttöönoton jälkeen noita mainoksia alkoi tulla, ihmettelin "vuotaako" tuo softa johonkin ja noinhan sen voi sanoa tekevän. Itse en asennuksen aikana edes huomannut tuota asiaa, mahdettiinko sitä edes kysyä, vaan ominaisuus kuului "pakettiin".

Totta kai toimittajan voi lähettää mainoksia ja/tai välittää niitä, mutta mikään määräys ei vaadi minua lukemaan, edes avamaan niitä.

Windows Live Mailissa, jota käytän, on mahdollista ohjata sanomat tai tarvittaessa koko toimialueelta tulevat sanomat roskapostiin. Alan laajentaa tuota jo voimassa olevaa estolistaa sitä mukaa, kuin sanomia tulee. Jossain vaiheessa vaikka nollaan tuon mainontatunnukseni. Voihan postilaatikkoonkin liimata "Ei mainoksia" -tarran, kyllä tuon pitää olla mahdollista myös sähköisessä postissa :smileyangry:
Käyttäjätaso 3
Ei vuoda vahingossa, Win 10iin kuuluu paljon, oikeasti paljon yksityisyyden kannalta epäilyttävää. Kansioiden valvontaa (Jos vaikkapa torrentteja latailet) kirjoituksen tallennusta yms.

Ei varmasti kysellä erikseen, asetuksia voit säätää - Jossain määrin. Oletuksena kaikki kyyläys on päällä, mutta yhtä muokattavissa Win 10 ei ole, kuin aikaisemmat Winikat.

Microsoft on lähtenyt enemmän siihen samaan, mihin Apple ja Google. 
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
W10 päivitetty n. 3 viikkoa sitten, mainosten/roskapostin määrä ei ole muuttunut suuntaan eikä toiseen W7:aan verrattuna.
Vanhat mainokset, joita on tullut vuosia jatkuvat ennallaan. Ainoa, joka on lisääntynyt on Lumia-mainokset. Ei haittaa.

Kantsii käytä asetukset läpi suurennuslasilla. Siellä muistaakseni on kohtia, jotka jakavat tietoa Microsoftille ja sitä kautta mainostajille.