Jaa syksyn treenitavoitteesi ja voita Polar Vantage

  • 22 lokakuu 2018
  • 66 kommenttia
  • 7962 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

66 kommenttia

Kesäkuntoon 2019-projekti saisi hyvän lisäbuustin kunnollisesta treenikellosta.
14 vuoden ukkoutuminen ja myötätunnosta vaimoa kohtaan raskauksien myötä kerätyt ylimääräiset kilot saavat väistyä "uuden minän" treenaamisen edestä.

Mentaalipuoli on kunnossa ja ravitsemus sekä palautuminen järjestyksessä. Treeniseuranta kaipaisi tehostusta ja vanha Polar-sykemittari joutaisi jo eläkkeellekin ja tehdä tilaa nykyajalle.
Tervetuloa uusi kello.
Kello tulisi monipuoliseen testiin, sillä harjoitteluuni kuuluu toiminnallista reeniä, juoksemista, OCR:ää pyöräilyä sekä jalkapalloa. Haluaisin dataa näistä suorituksista, jotta pystyisin seuraamaan levon ja urheilun yhdistämistä. Myös normaaliin arkielämään haluaisin enemmän tietoa: miten nukun, mikä stressitaso ja paljonko liikun päivän aikana. Haluaisin saada omasta urheilusta enemmän irti ja uskoisin Polar Vantage V:n olevan juuri oikea laite sen saavuttamiseen.
Tämän syksyn tavoitteena on päästä takaisin kokonaisvaltaiseen huippukuntoon loukkaantumisen jälkeen. Loukkaantumisesta aiheutuneet haitat on nyt kunnossa ja kova treeni voidaan taas aloittaa. Suurena riskinä tosin on ylikunto ja sen takia Polar Vantage V on ollut mielessä heti julkaisun jälkeen. Sen avulla saisin seurattua hyvin kehon dataa ja sen perusteella arvioida mahdollista ylikuntoa. Vantage V:n tarjoamat Training Load Pro ja Recovery Pro olisivat ylikunnon välttämiseen parhaat tällä hetkellä saatavilla olevat työkalut.

Tavoitteena on pääasiassa parantaa voimaa ja kestävyyttä, mutta myös kaikkia muita liikunnallisia attribuutteja. Kaikki edelliset tulokset ovat tallessa treeni-exceleissä, mutta tällä hetkellä minulla ei ole kelloa seuraamaan sykkeitä tai muuta harjoittelun dataa, joiden perusteella voisin verrata kehittymistä edellisiin treeneihin.

Muutama yksityiskohtainen tavoite (31.12):
  • Puolimaraton alle 1:50
  • 5km soutu alle 19:00
  • Takakyykky 140kg
  • Maastaveto 200kg
  • 25 leukaa (tiukkoina)
  • Lihasmassaa 2,5kg (1.9 - 31.12)
  • Lisää yksityiskohtaisia syksyn mittaan ajoitettuja tavoitteita n. 10kpl
Olen aikaisemmin omistanut Polar M400:n ja vaihdoin sen Suunto Spartan Ultraan, kuitenkin pettyäkseni sen ominaisuuksiin (myin pois)
Syksyn ja talven tavoitteeena on parantaa sekä aerobista kuntoa että lihasvoimaa. Käytännössä harjoituksen tulokset tulevat näkymään laajentuneina liikeratoina, räjähtävän voiman kasvuna ja jaksamisena ensi kesänä.

Tähän pääsee omalla 'kotisalilla' eli kahvakuulaharjoitus 3 kertaa viikossa, progressio sekä toistojen määrässä että kuulan vaihdolla suurempaan kun toistomäärät alkavat nousta liikaa. Viime talvena sain leuanvedon tavoitteet täyteen kuuden kilon lisäpainoilla, tänä talvena sitten 10 kiloa oman massan lisäksi ja 20 toiston settejä huhtikuulla.

Lisäksi sään salliessa (ei jäätä reitillä) pari kertaa viikossa ulkona muutaman kilometrin lenkille ja jos talvella on oikein onnekas niin etelässäkin on sen verran lunta että saa tarpoa hangessa nostamassa sykettä oikein kunnolla.

Samalla pidän huolta riittävästä levosta, hyvät unet ja jaksotettu "läskiviikko" silloin tällöin auttaa jaksamaan myös henkisesti, varsinkin kun viisaasti tällä kertaa ajoitin yhden lepoviikoista joululle.
Syksyn tavoitteena on päästä takaisin siihen, että pystyn juoksemaan pidempään kuin 200m (molemmat polvet leikattu nyt 3 v sisään+oireilut yms) ja pudottaa loput 15 kg! ja saada mies myös liikunnasta innostumaan 👌🏻
Tavoitteena on tehdä 2 - 3 harjoitusta päivässä, kilometreissä noin 70 -140 km viikko. Ajatuksena on päästä taas hyvään kuntoon kesän sairastelun jälkeen.
https://www.bestboneconductionheadphones.com/ best headphones
Tavoitteena olisi taas siirtyä ulkoilusta enemmän urheiluun. Eli lisätä lenkkeilyä ja ottaa mukaan myös vähän tehoja. Punttis, vesijuoksu, hiihto ym. lajit kuuluvat toki ohjelmistoon, mutta juoksua on tarkoitus nyt syksyllä lisätä että voisi taas ensi vuonna lähteä jollekin maratonille
Treenaan tällä hetkellä puolimaratonille ja on tärkeää, että saan riittävästi dataa omasta kehityksestäni harjoittelun ohessa. Monipuolista harjoittelua tukee mukavasti urheilukellon omat ohjelmat ja vinkit. Lisäksi se saa minut välillä jopa paremmin liikkeelle, jos muut motivaattorit ovat niukassa.

Puolimaratonia ajatellen syksyn isoin tavoitteeni on hakea peruskestävyyttä pitkillä ja matalatehoisilla lenkeillä, mutta samalla treeniohjelmaa kuntosalilla ja muulla voimaharjoittelulla höystäen. Sykealueiden fiilistely ja seuranta auttaa muokkaamaan treenejä oikeaan suuntaan, ja olisi mahtavaa päästä testaamaan ihka uutta urheilukelloa! Parasta on päästä seuraamaan omien osa-alueiden kehittymistä pitkän ja välillä raskaankin harjoitteluarjen keskellä.
Käyttäjätaso 2
Tavoitteena on lisätä omaa liikkumista opiskelun ohessa. on jääny vähemmälle kun on ollut kokoajan loukkaantumisia millon nilkka pahasti nyrjähtänyt skeitatessa ja muuta urheiluun liittyvia loukkaantumisia. Joten kello olis hyvä motivoija siinä että lähtis enemmän likkeelle kun ennen uskoisin siitä olevan hyötyä mulla
Syksyn treenitavoite on ylläpitää ja nostaa peruskuntoa ensi kesän haasteisiin. Polar Vantagen avulla tavoitteen saavuttaminen helpottuisi. Etenkin V-mallin palautumisenohjaus kiinnostaa, ettei liikaa harjoittele.

Ensi kesän haasteina on esimerkiksi Nuts Ylläs-Pallas ja paljon muita juoksutapahtumia!

Tavoitteena kunnon ja toimintakyvyn ylläpito, kun 40 vuoden parasta ennen -rajapyykki on ylitetty.

Lajivalikoimana spinnin, BodyPump, yms. ryhmäliikunnat, kävely, mahdollisesti juoksu sekä talvella hiihto ja matkaluistelu.
Tavoitteenani on treenata salilla ja ylittää itseni joka treenissä 4 kertaa viikossa! Nostaa painoja ja kehittyä. Yritän myös keretä silloin tällöin spinniin, koska se on hauskaa!
Haavena on ollut,että minusta tulisi Pt(personal trainer). Olin reilun vuoden töissä,jossa piti tehdä kolmivuorotyötä,joten oman jaksamisen takia säännöllinen liikkuminen vähentyi ja ruoka ei enää ollut monipuolista.
Nyt uran vaihto takana ja pt-koulutus on alkanut,enää pitäisi saada oma kroppa kuntoon! Polar Vantage V olisi täydellinen apuväline tähän ja sen avulla oppisin myös miten auttaa tulevia asiakkaitani paremmin.
Mielestäni omien kokemusten kautta oppii parhaiten ja näin saadaan tietoa eteenpäin.
Lyhyesti sanottuna tavoitteeni on se,että kehityn monella osa-alueella ja sen seurauksena minusta tulisi hyvä ja esimerkillinen PT. 🙂
Puolimaraton alle 1h 30 min!
Tavoite Joululomaan mennessä---siis 6 viikkoa aikaa tiputtaa 4 kiloa.
Kilot tulleet vuodessa,eikä tunnu häviävän millään.
Kaikki keinot käyttöön, ehkäpä muistuttaja ranteessa toimii motivaattorina.
Konkreettisesti askelet ym nähtävillä, ei voi itseään huijata yhtä helposti kun ilman "motivaattoria"
Tavoitteena 160km tunturihiihtoon osallistuminen.
Kesän lenkkipolkujen hiljalleen jäätyessä on tarkoitus siirtää treenaus sisätiloihin. Tarkoitus 3 - 6 päivänä viikossa käydä kuntosalilla 1,5 - 2,5 h / kerta, uimassa ~0,5 - 1,5 h / kerta ja sulkapalloa / salibandyä 1 - 2 h / kerta. Tavoitteena saada rautaa nousemaan huomattavasti enemmän kuin tässä kohtaa ja uinnissa tiputtaa 1 km vauhti alle 20 minuutin.
Olen keväästä lähtien liikkunut enemmän ja 10kg on painoa lähtenyt, ruokavaliota pitäisi nyt myös tarkentaa. Ostin ystäväni kanssa Polar Chrystal aktiivisuusrannekkeet ja siitä askeleet näkee. Ainoa miinus on se etten voi sitä pitää vesijuostessa, käyn n.kerran viikossa uimahallissa. Päasiassa kävelen, hiukan hölkkään ja parin vuoden tauon jälkeen hankin luistimet ja eka kerta maanantaina kävin hallilla. Ulkojäitä ja lunta odottaessa eli jos olkäpääni paranee niin sukset aion myös hommata.
Jos nyt alkais vähän enemmän liikkumaan kuin eilen...
Treenitavoitteena aktiivisuuden lisääminen askeleet/d 10k->12k ja ateriarytmi säännölliseksi. Työntekemistä pitäisi myös rajoittaa ja muistaa levärä
Käyttäjätaso 1
Tavoitteeni tälle syksylle liittyy vahvasti rasvanpolttamiseen. Tavoitteellista punttitreeniä on takana pari vuotta, josta vasta viimeiset kuukaudet tarkan ruokavalion säestämänä. Rautoja tulee kolisteltua neljä kertaa viikossa, jonka lisäksi huhkin pari HIIT-treeniä viikkoon. Vanhasta Polarista pullahti akku pihalle, joten jo vuoden päivät on täytynyt koittaa pärjätä ilman treenidataa. Täytyy nyt luvata, että uusi Polar aktivoisi tämän puntti-Paten myös aerobisille lenkeille, jota rasvan tiristely taitaa myös vaatia.

Käyttäjätaso 3
Tavoite on liikkua tasaisesti ja mopnipuolisesti.Painonhallintaan ja kunnon kohottaista.Tässä olen onnistunut ja reipas meno jatkuu.Liikun uiden,pyöräillen,kävellen ja kuntosalilla käyden 4-5krt viikossa.
Muutaman kilon painonpudotus
Tarkoitus olisi aloittaa taas kuntoilu pitkän vammakierteen jälkeen. Kunto on pohjalukemissa ja aloitus on hankalaa. Mittari varmaan motivoisi, innostaisi ja auttaisi projektissa