Laitekeskustelu

  • 15 lokakuu 2014
  • 12 kommenttia
  • 9176 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
  • Entinen elisalainen
  • 1635 kommenttia
Aikana, jolloin Saunalahden Palsta oli omansa ja täysin erillään Elisan Palstasta, oli puhelinlaitteita koskeva keskustelu valmistajakohtainen. Palstan uudistuksen yhteydessä laitekeskustelu jaettiin uudelleen käyttöjärjestelmäkohtaiseksi, ja tästä sain paljon tulikivenkatkuista palautetta. Olisiko nyt hyvä hetki löytää uusi jaottelu tai palata "vanhaan"?

Aika paljon on virrannut vettä Vantaassa sitten alkuperäisen Palstan avaamisen, mutta myös Palstojen viimeisimmän uudistamisen. Millaisella aluejaolla haluaisit jatkossa keskustella sulassa sovussa niin kännyköistä, tableteista kuin nettitikuistakin? 

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

12 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Näkisin itse, että käyttöjärjestelmäkohtainen jaottelu olisi fiksuin.

Varmaan uusien keskusteluiden selkeyden kannalta voisi jo harkita symbianin siirtämistä "muiden" käyttöjärjestelmien alle, niitä kun ei enää uusmyydä, ja omat alueet vain neljälle isoimmalle.

Oma ehdotukseni

  • Android (tabletit ja puhelimet )
  • IOS (tabletit ja puhelimet)
  • Windows (tabletit ja puhelimet)
  • Jolla & Meego
  • Muut (esim. S60 / S40 / muut vanhemmat laitteet)
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
kjns:n kanssa samaa mieltä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Hyvä idea!

Olisiko sitten Mobiililaajakaistojen nettitikkuja ja reitittimiä koskeva keskustelu Mobiililaajakaistat-alueella? Ei omassa laitekeskustelussaan?

En tiedä onko näihin oikeita vastauksia, kunhan ajattelen ääneen 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kyllä mobiilitikuille tapahtuva keskustelu yms. voisi jatkua ihan mobiililaajakaistoissa.
Kiinteän verkon modeemit varmaan sopivat jatkossakin kiinteiden yhteyksien alueelle.

Lisäksi tulee ratkaista mihin tulevat läppärit yms. Eipä taida edes jatkossa  olla merkittävää eroa pienellä läppärillä ja tabletilla, jossa ei ole mobiiliyhteyttä..

Nille pelkkä kaatopaikka 'Muut' ainakaan otsikkona ei ole hyvä.

Tuo koko alueen otsikkokin Laitteet kaipaa varmaan täsmennystä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Laitekeskustelun nimi voidaan toki muuttaa tai tarvittaessa koko "ala-alue" voidaan unohtaa, jolloin nämä nyt suunnittelussa olevat Android, iOs jne -keskustelut tulisivat yhteen pötköön muiden keskustelualueiden kanssa.

Mobiililaajakaistat ovat alueena elävin heti Viihteen alueiden jälkeen, joten jotain keskusteluja sieltä olisi varmasti mahdollista siirtää myös muualle. Äkkiseltään tuntuu vain hankalalta ohjeistaa esim. nettitikkuja tai reitittimiä koskeva keskustelu eri paikkaan kuin yhteysohjelmistoja koskeva keskustelu, kyse kun kuitenkin on tavallaan yhdestä ja samasta aiheesta. Ettei mene liian sekavaksi :)

Tarpeina on siis puhua tableteista ja puhelimista käyttöjärjestelmittäin, mutta mobiililaajakaistoista toisin? Äh. Lisää kahvia :smileycheesy:
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Onko ns.Päävalikon esim. etusivulla vaikka nimenä LAITTEET, mahdollista tehdä sen "alle/taakse näitä pienempiä alaotsakkeita omina ryhminään ? 
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
On kyllä! Toteutus olisi siis samaan tyyliin kun tällä hetkellä Saunalahden Palstan puolella :)

Olen tätä pallotellut päässäni (taas), ja mietin josko Mobiililaajakaistan nettitikkuja/reitittimiä/yhteysohjelmistoja koskeva keskustelu olisi parasta jatkossakin pitää omalla alueellaan (esim. Mobiililaajakaista, reitittimet ja nettitikut?), ja tämän laitekeskustelu-alueen voisi nimetä otsikolla Puhelimet ja tabletit? Keskustelualueiden "tarkoitusta" voisi avata tarkemmin alueiden "kuvausteksteissä", kuten nytkin on tehty.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Norris kirjoitti:
laitekeskustelu-alueen voisi nimetä otsikolla Puhelimet ja tabletit?
Puhelimet, tabletit ja tietokoneet ?

Meitä vanhanaikaisiakin vielä on, jotka käyttävät tietokoneita eikä pelkästään kännykkää ja iipädiä 😉
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Ehdottomasti! Mobiililaajakaistojen reitittimiä ja nettitikkujen yhteysohjelmistoja koskevaa keskustelua onkin aiemmissa kommenteissa sivuttu siltä osin, että niitä koskeva keskustelu (siis myös Mobiililaajakaistan käyttö tietokoneella) jatkuisi Mobiililaajakaistat-alueella :)

Vai tarkoitatko, että kaipaisit Palstalle jotain aluetta avuksi yleisiin tietokoneen käyttöön liittyviin ongelmatilanteisiin?
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Voisihan siellä oma alue olla myös tietokoneillekin, etenkin koska Saunalahti itsekin tietokoneita myy. Ei sitten kenenkään tarvitse miettiä, laittaako tietokoneongelmansa kännyköiden, tabletien vai yleisen keskustelun alle.

 Mobiililaajakaistalaitteiden käyttöä ja ajureita koskeva keskustelu sopii luonnollisesti hyvin Mobiililaajakaistan alle. Muut tietokonedilemmat voisi sitten laittaa Tietokoneet-alueelle.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Virallisen hiharavistukseni mukaan yleisiä tietokonedilemmoja käsitellään tällä hetkellä Palstalla aika vähän. Ehkä jäisimme seuraamaan tilannetta, ja perustaisimme uuden alueen, mikäli myöhemmin keskustelun määrä kasvaa? 🙂