OmaYhteisön pelisäännöt

  • 21 maaliskuu 2016
  • 10 kommenttia
  • 4826 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
OmaYhteisö on Elisan asiakkaille tarkoitettu keskustelupaikka, jossa voit keskustella Elisan tuotteista ja palveluista muiden yhteisön jäsenten ja Elisan työntekijöiden kanssa avoimessa, rakentavassa ja positiivisessa hengessä.

Liity mukaan rohkeasti yhteisöömme, pyydä apua kysymyksiin, jaa kokemuksiasi palveluistamme ja kerro meille ideasi, kuinka voisimme parantaa Elisan palveluita entisestään.

Ennen kuin aloitat, niin tutustuthan yhteisiin pelisääntöihin.

Tervetuloa! 🙂

Pähkäiletkö pulman kanssa?


Et usein ole ensimmäinen samaan tilanteeseen törmännyt, joten pääset luultavasti helpoimmalla käyttämällä OmaYhteisön hakutoimintoa. Mikäli vastausta kysymykseesi ei kuitenkaan löydy jo OmaYhteisön keskusteluista, kirjoita kysymyksesi oikealle keskustelualueelle ja saat apua varmasti.

OmaYhteisössä sekä yhteisön muut jäsenet että Elisan työntekijät osallistuvat aktiivisesti keskusteluihin ja auttavat ongelmissa. Elisan sometiimi moderoi keskusteluita.

Saitko mahtavan idean?


Voit jakaa mahtavat uudet tuoteideat ja nykyisiä palveluita parantavat ajatukset suoraan Ideapajassa! Välitämme ideoita eteenpäin oikeille tiimeille Elisalla ja kerromme myös OmaYhteisössä, jos ideasi toteutetaan.

Ole kohtelias


OmaYhteisö on kohtauspaikka, jossa kaikki voivat antaa ja saada apua. Kohtelethan siis muita hyvin, älä hauku ketään. Jos koet jonkun käyttäjän viestin loukkaavaksi, asiattomaksi tai yhteisöön kuulumattomaksi, voit ilmiantaa viestin sen oikeasta alakulmasta löytyvän "Ilmoita asiattomasta viestistä"-linkin kautta.

Muista kiittää


Kun löydät OmaYhteisöstä sinua auttaneen kirjoituksen, muista kiittää neuvojaa! Kiittäminen tapahtuu helposti painamalla vastauksen yhteydessä olevaa Tykkää-nappia. Kiitos lämmittää mieltä ja auttaa muita löytämään yhteisön hyödyllisintä sisältöä entistä helpommin.

Auta myös muita


Mikäli avaat uuden keskusteluketjun ja saat myöhemmin vastauksen kysymykseesi tai ongelmaasi, muista merkitä vastauksen antanut viesti ratkaisuksi klikkaamalla. Näin keskustelu auttaa muitakin avun tarpeessa olevia!

Älä jaa henkilökohtaisia tietojasi


On erittäin tärkeää, ettet jaa henkilökohtaisia tietojasi OmaYhteisön viesteissä: ethän siis liitä viestiisi puhelinnumeroasi, asiakasnumeroasi tai mitään henkilötietojasi. Tallenna sen sijaan asiakasnumerosi ja/tai puhelinnumerosi OmaYhteisö-tunnuksen profiiliisi, jotta OmaYhteisön moderaattorit voivat tarvittaessa auttaa sinua henkilökohtaisesti. Tallentamasi asiakasnumero tai puhelinnumero näkyy vain moderaattoreille ja ylläpitäjälle, tietosi ovat siis turvassa.

Ethän mainosta, kiitos


OmaYhteisö toimii parhaiten, kun yhteisön jäsenet auttavat toisiaan oman kokemuksensa pohjalta. Mielipiteesi on tärkeä, mutta ethän käytä OmaYhteisöä muiden yritysten tuotteiden tai palveluiden mainostamiseen.

Kaikenlainen tavaroiden ja palveluiden myyminen, vaihtaminen tai lahjoittaminen on kiellettyä. Tähän tarkoitukseen löytyy netistä runsain määrin muita asiaan tarkoitettuja ja paremmin soveltuvia sivustoja ja ryhmiä.

Käyttäydy siivosti


Viestit, jotka eivät liity OmaYhteisössä käsiteltäviin aiheisiin, sisältävät henkilökohtaisia loukkauksia tai muita asiattomuuksia, voidaan poistaa ilman varoitusta.

Ethän myöskään julkaise asiaankuulumattomia videoita tai kuvia.

OmaYhteisön moderaattorit ovat täällä sinua varten


Jos törmäät pelisääntöjä rikkovaan viestiin, älä vastaa tai provosoidu viestistä. Ilmoita sääntöjä rikkovasta viestistä klikkaamalla viestin vieressä olevaa ”Ilmoita asiattomasta viestistä”-linkkiä ja moderaattorimme tutkivat tilanteen.

Sääntöjen noudattamista valvovat OmaYhteisön moderaattorit, ja sääntöjen rikkominen voi johtaa tunnuksesi pysyvään lukitsemiseen. OmaYhteisön moderaattorit ovat Elisan työntekijöitä.

10 kommenttia

Hei! Voisiko poistaa nämä palstatunnukset kun niille ei ole käyttöä?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Lähtökohtaisesti emme Palstatunnuksia poista ilman painavaa syytä. Voit laittaa meille asiasta vaikkapa yksityisviestiä: http://elisa.fi/palstatiimi niin katsotaan. 🙂
Kuinka saan poistetta a vaikkapa samaan kilpailuun osallistumisesta tulevat sähköpostiviestit?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Moi Mattijukka, se onnistuis tuolta Palstan asetuksista. Eli paina sun nimimerkkiä tossa oikeessa ylälaidassa> asetukset> sitten vielä uudestaan nappulaa "asetukset"> ja sieltä valitset "ei" kohtaan "Haluan ilmoituksia suosikeistani"
Tuon pitäisi auttaa. 🙂
"Mielipiteesi on tärkeä, mutta ethän käytä Palstaa muiden yritysten tuotteiden tai palveluiden mainostamiseen."

Joillakin palstoilla tuota tulkitaan äärimmäisen ahtaasti. Olen eläkkeellä ja pidän blogia, jossa käsittelen tietokoneen käyttöön liittyviä kysymyksiä. En mielestäni mainosta paiveluitani, koska en palveluita tarjoa. Erityisiä yrityksiä en mainosta vaan vain arvoin joitakin yrityksiä tai laitteitta. Tällaistakaan linkitystä ei eräs foorumi sallinut. Toinen foorumi tarjosi mahdollisuuden laittaa allekirjoitukseen linkki blogiin, muttei mainita sitä muuten.
Kyse siis on esim. Elisan Palsta -foorumiin rinnastettavasta vertaistuesta, jossa jaan omia kokemuksiani ja kysyn myös muilta - itse asiassa esitän samoja kysymyksiä kuin erilaisilla foorumeilla. Hyödyllisiksi havaitsemani ratkaisuehdotukset tuon sitten esille täysin nimettöminä ja lähdettä kertomatta.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei! Voisiko poistaa nämä palstatunnukset kun niille ei ole käyttöä?

Nyt tuli uusi EU-tietosuoja-asetus.

Sen mukaan sinulla on kyllä oikeus tulla unohdetuksi netissä. Pyydä tunnusten poistoa Palstatiimiltä yksityisesti. Viittaa tähän: EU:n uusi tietosuoja-asetus GDPR (General Data Protection Regulation). Sen avulla voi vaatia tunnukset poistettavaksi.
Nyt tuli uusi EU-tietosuoja-asetus. Sen mukaan sinulla on kyllä oikeus tulla unohdetuksi netissä.

Ei se "unohtaminen" nyt varmaan ihan kaikkea koske.

Tämänkään Palstan käyttäjätunnukset eivät ole teknisesti sidoksissa mihinkään todelliseen asiakkuuteen vaan kuka tahansa voi tunnukset itselleen rekisteröidä, olkoon sitten oikeasti tai leikisti presidentti tai Aku Ankka. Tunnusten poistamista toki voi pyytää, mutta ei mielestäni GDPR:ään liittyen sellaista voi "vaatia".
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Ymmärrän kyllä sen, että se hieman työllistää asiakaspalvelua, kun tunnuksia poistetaan.

Siksipä kannattaisi antaa käyttäjälle vapaus poistaa tunnuksensa itse. Tällä Palstalla tunnuksia ei poisteta, vaan ne pikemminkin poistetaan käytöstä, eli tunnus muuttuu harmaaksi ja titteliksi tulee "Poistunut Palstalta". Ei tämä minusta poistolta vaikuta, jos käyttäjän kylläkin vapaaehtoisesti tuottama informaatio jää kaikkien nähtäville. Facebook esimerkiksi poistaa ne tiedot oikeasti.

Ei sinne jää mitään Poistunut Facebookista, vaikkakin yksityiset viestit jäävätkin loppukäyttäjälle nimettömänä Inboxiin. Kyllä itse näkisin, että Elisan velvollisuus on poistaa sellaiset tiedot pyydettäessä kokonaan. Moni tuossakin asiaa pyytänyt jo, kannattaisiko luoda linkki asetuksiin tuohon?
Käyttäjätaso 7
Ei tämä minusta poistolta vaikuta, jos käyttäjän kylläkin vapaaehtoisesti tuottama informaatio jää kaikkien nähtäville. Facebook esimerkiksi poistaa ne tiedot oikeasti.

Keskustelupalsta ja FB ovat _hieman_ eri asioita. En ole törmännyt yhteenkään keskustelupalstaan, jossa käyttäjän julkiset viestit poistettaisiin käyttäjätunnuksen poiston yhteydessä. (Tietysti jos FB olisi haluttu tehdä hieman toisin, niin sielläkin olisi voitu päätyä sellaiseen ratkaisuun, että poistettujen käyttäjätilien sisältö lukitaan ja jätetään olemaan.)

Jos sinä tai joku muu julkaisee palstalla henkilötietoja, ne poistetaan heti kun modet sinne asti ehtivät. Muut palstalle kirjoittamasi tekstit eivät kuulu viittaamasi lainsäädännön alle.

Osallistu keskusteluun