Palstan pikkuvikoja



Näytä ensimmäinen kirjoitus
Tämä keskustelu on suljettu, eikä sitä voi kommentoida.

300 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Rinsku kirjoitti:

Näkyvätkö kuvat napeissa teille nyt ok? Palstalle tehtiin tosiaan eilen ja tänään pieniä päivityksiä.


No nyt futaa iOS:n Safarillakin.

Kiitos.
Käyttäjätaso 7
Nyt näkyy firefoxilla B, I ja U niin kuin pitää. Ja näkyvät toimivankin.

Sehän olisi näin vuonna 2016 liikaa vaadittu, että keskustelupalstan kirjoitusruutu ymmärtäisi muotoiluja, mutta palataan siihen taas seuraavassa isommassa uudistuksessa...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Näkyvätkö kuvat napeissa teille nyt ok? Palstalle tehtiin tosiaan eilen ja tänään pieniä päivityksiä. Mm. uuden viestin kirjoituslomaketta on tuunattu ja tekstin editointi pitäisi sujua aikaisempaa helpommin. Samalla tosiaan tuo sivunumeron korostus nyt näkyy aikaisempaa paremmin. Ja kuten osa jo huomasikin, niin myös tuo odotettu X uutta -linkki toimii taas. Woop woop 😉
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Tulikettu näytti noissa napeissa jotain mistä ei saanut mitään selvää.

Androidluuri taas näyttää jotakin kiinalaisia/vast symboleita. Luurilla sivunumero näyttää ihan hyvältä, tietokoneellahan tuo oli sahalaitainen pikselimöllykkä.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Vahvistan noiden nappien puuttumisen iPhone 6S:llä (iOS 9.3.5).

Kyllä olisi Elisalla nyt hyvälle regressiotestaajalle käyttöä, ettei tällaisia lapsuksia lipsahtaisi jokaisen päivityksen yhteydessä.

Kiitokset kuitenkin tuosta, että uusimpiin viesteihin siirtyminen toimii taas, ja on tuo valitun viestisivun korostus pallurallakin kauan kaivattu parannus.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
mikalin kirjoitti:


Toivottavasti ei tullut samalla uusia "pikku bugeja" eli esim uuden ketjun avaaminen ei onnistu, tai vastaavaa;)



Ei mitään niin hyvää, ettei jotain pahaakin.

Tosiaan ainakin mobiilissa osa tekstin muokkaukseen tarkoitetuista "napeista" on ilman logoja.

Tässä kohtaa voisi heittää ilmoille legendaarisen kysymyksen: Miten meni noin niiku omasta mielestä?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
kv36 kirjoitti:

Firefoxilla että PaleMoonilla (W7, adblock) kirjoitusruudun alareunan napeista kolme (bold, italic, underline) näyttää tod.näk. ihan erilaisilta kuin olisi tarkoitus,
... niin ja IE (ilman adblockia...) näyttää niiden paikalla tyhjää.

Lisäksi palsta tahmaa, joten toivotaan, että muutostyöt ovat vaan vielä kesken...



Mobiilisivulla myös nuo uudet "napit" ovat vain tyhjiä ruutuja. Ihmettelinkin mikä idea tässä nyt on, kun yhtäkkiä 'Lisää kuva' ja 'Ohjeet tekstin mulkkaukseen'-ruutujen väliin on ilmestynyt valtava tyhjä rako. Ajattelin sen vain olevan taas jokin Elisan valitsema tyylillinen ominaisuus Palstalle.. Nyt kv36:n viestin pohjalta koetin painaakin noita tyhjiä ruutuja, ja niin vain sieltä tosiaan ilmestyy viestikenttään nuo kursiivit ja muut :S

Palsta tosiaan tahmaa aika paljon tällä hetkellä. Mobiilissa siis tämä myös.
Käyttäjätaso 7
mikalin kirjoitti:

Nythän tuo näyttäisi taas toimivan. Sivunumeronkin varmasti huomaa nyt,


Vau! Kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

mikalin kirjoitti:

Toivottavasti ei tullut samalla uusia "pikku bugeja" eli esim uuden ketjun avaaminen ei onnistu, tai vastaavaa;)


En tiedä miten pitäisi olla, mutta sekä Firefoxilla että PaleMoonilla (W7, adblock) kirjoitusruudun alareunan napeista kolme (bold, italic, underline) näyttää tod.näk. ihan erilaisilta kuin olisi tarkoitus,
... niin ja IE (ilman adblockia...) näyttää niiden paikalla tyhjää.

Lisäksi palsta tahmaa, joten toivotaan, että muutostyöt ovat vaan vielä kesken...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Nythän tuo näyttäisi taas toimivan. Sivunumeronkin varmasti huomaa nyt, vaikka tyyli on hieman vanhahtava ja rakeisen pallon pikselit erottaa kilometrin päähän. Vastauslootakin on saanut pari uutta namiskaa, esikatselu tosin puuttuu edelleen.

Toivottavasti ei tullut samalla uusia "pikku bugeja" eli esim uuden ketjun avaaminen ei onnistu, tai vastaavaa;)
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Sokrates kirjoitti:

Rinsku kirjoitti:

Sokrates, fiksiä tuohon keskustelualueen etusivun "X uutta" linkkiin, niin että se ohjaa aina vanhimpaan lukemattomaan viestiin, odotellaan seuraavassa päivityksessä. Itsekin kyllä jo kovasti kaipaan tuota toiminnallisuutta, joten toivottavasti pääsen piakkoin kertomaan tännekin hyviä uutisia asian tiimoilta.



Ja milloinka se päivitys tulee????



Mitä pikimmiten aina pyritään! Tiedän ettei se paljoa lämmitä tässä kohtaa, mutta tarkkaa aikataulua harvoin on edeltä tiedossa. :(

Bear with us! Eli karhu kanssamme!
Käyttäjätaso 7
Rinsku kirjoitti:

Sokrates, fiksiä tuohon keskustelualueen etusivun "X uutta" linkkiin, niin että se ohjaa aina vanhimpaan lukemattomaan viestiin, odotellaan seuraavassa päivityksessä. Itsekin kyllä jo kovasti kaipaan tuota toiminnallisuutta, joten toivottavasti pääsen piakkoin kertomaan tännekin hyviä uutisia asian tiimoilta.



Ja milloinka se päivitys tulee????
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Sokrates, fiksiä tuohon keskustelualueen etusivun "X uutta" linkkiin, niin että se ohjaa aina vanhimpaan lukemattomaan viestiin, odotellaan seuraavassa päivityksessä. Itsekin kyllä jo kovasti kaipaan tuota toiminnallisuutta, joten toivottavasti pääsen piakkoin kertomaan tännekin hyviä uutisia asian tiimoilta.

Pitkissä ketjuissa olen itse nyt sitten tilapäisesti kiertänyt tämän ongelman niin, että avaan keskusteluketjun ja klikkaan keskustelun aloitusviestin alta löytyvää vastavaa "X uutta kommenttia" -linkkiä, joka ohjaa oikein vanhimpaan lukemattomaan viestiin. Ei toki yhtä näppärää, mutta vähentää kuitenkin onneksi selailua ja kliksuttelua monen sivun mittaisissa keskusteluissa.
Käyttäjätaso 7
Sokrates kirjoitti:

Rinsku kirjoitti:

Arska kirjoitti:

Kun klikkaa esim. 1 uutta, niin se vie sen ketjun alkuun, ei uusiin ja lukemattomiin.



Kiitokset ilmoituksesta Arska! Tämän on täytynyt mennä rikki ihan lähi aikoina - pistetään korjaukseen!



Tapahtuuko tässä asiassa yhtään mitään????

On ärsyttävään , kun lukemattomien viestien selaus ei toimi kuten sen pitäisi.



Hoh hoijaa!!!

Missä mennään näiden korjausten kanssa??
Käyttäjätaso 3
tumppiw kirjoitti:

groner kirjoitti:

@Sokrates, Dj_God ja tumppiw:
Satutteko avaamaan nuo välilehdet auki edeltä valmiiksi (useita "vielä katsomattomia" välilehtiä auki)? Vai surffaatteko yhdellä -> uusi välilehti -> hetken selailua -> uusi välilehti?

Jos ensimmäinen, niin kyse voisi olla siitä, että kysely ehtii triggeroitumaan ja tulee tarjolle kaikille välilehdille samaan aikaan, koska kyseessä on yksi ja sama käyttäjä (= evästeessä sama tunniste). Tämä ei tietenkään kuitenkaan selitä sitä, miksi ongelmaa esiintyy vain Edgellä ja Operalla, mutta antaisi viitteitä ongelman syystä.

Kun saan tähän vielä vahvistusta, niin laitan sen jälkeen tästä bugiraporttia Qualaroolle ja katsotaan mitä ongelmalle voidaan tehdä.



Ei, avaan Palstan keskustelulistan, avaan aihepiirin, siitä keskustelut ja peruutan sitten BS-näppäimellä takasin listalle tai kahdella BSllä jos oli viimeinen lukematon ko aihepiirissä. Siis en käytä enempiä välilehtiä

Sama tapahtuu myös Chromella (ver 52 jossa add-on "Go Back With Backspace") jota joskus käytän

Käyttäjätaso 3
groner kirjoitti:

@Sokrates, Dj_God ja tumppiw:
Satutteko avaamaan nuo välilehdet auki edeltä valmiiksi (useita "vielä katsomattomia" välilehtiä auki)? Vai surffaatteko yhdellä -> uusi välilehti -> hetken selailua -> uusi välilehti?

Jos ensimmäinen, niin kyse voisi olla siitä, että kysely ehtii triggeroitumaan ja tulee tarjolle kaikille välilehdille samaan aikaan, koska kyseessä on yksi ja sama käyttäjä (= evästeessä sama tunniste). Tämä ei tietenkään kuitenkaan selitä sitä, miksi ongelmaa esiintyy vain Edgellä ja Operalla, mutta antaisi viitteitä ongelman syystä.

Kun saan tähän vielä vahvistusta, niin laitan sen jälkeen tästä bugiraporttia Qualaroolle ja katsotaan mitä ongelmalle voidaan tehdä.



Ei, avaan Palstan keskustelulistan, avaan aihepiirin, siitä keskustelut ja peruutan sitten BS-näppäimellä takasin listalle tai kahdella BSllä jos oli viimeinen lukematon ko aihepiirissä..


Sama tapahtuu myös Chromella (ver 52 jossa add-on "Go Back With Backspace") jota joskus käytän
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Kiitokset lisätiedoista! Katsotaan mitä selviää, palaan kun saan vastauksia.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Juu.. Eli yhdellä välilehdellä on esim. "Viimeksi aktiiviset keskustelut", josta sitten avaan uudelle välilehdelle yksittäiset keskustelut. Jokaisella välilehdellä tuo kysely pomppaa näkyviin, myös sivun päivityksen yhteydessä ja/tai keskusteluaiheen sivun vaihdon yhteydessä. Esimerkiksi tässä aiheessa, jos vaihdan sivulta toiselle, pomppaa kysely näkyviin vaikka olisin sen edellisellä sivulla kuitannut.
Käyttäjätaso 7
groner kirjoitti:

@Sokrates, Dj_God ja tumppiw:
Satutteko avaamaan nuo välilehdet auki edeltä valmiiksi (useita "vielä katsomattomia" välilehtiä auki)? Vai surffaatteko yhdellä -> uusi välilehti -> hetken selailua -> uusi välilehti?

Jos ensimmäinen, niin kyse voisi olla siitä, että kysely ehtii triggeroitumaan ja tulee tarjolle kaikille välilehdille samaan aikaan, koska kyseessä on yksi ja sama käyttäjä (= evästeessä sama tunniste). Tämä ei tietenkään kuitenkaan selitä sitä, miksi ongelmaa esiintyy vain Edgellä ja Operalla, mutta antaisi viitteitä ongelman syystä.

Kun saan tähän vielä vahvistusta, niin laitan sen jälkeen tästä bugiraporttia Qualaroolle ja katsotaan mitä ongelmalle voidaan tehdä.



Kyllä tätä ongelmaa on myös Firefoxilla.

Niin siis minulla on tapana avata ensimmäisenä sivu "Viimeksi aktiiviset keskustelut". Sitten siltä sivulta avaan uusiin välilehtiin ketjuja , joissa on lukemattomia viestejä. Välilehtien avauksien välillä voi kulua aikaa enemmänkin , sillä availen niitä sitä mukaa , kun saan edellisen luettua. Jätän välillä välilehtiä auki , jos haluan palata ketjuun vähän myöhemmin.

Edit: Myös Firefoxilla sivun uudelleenlatauksen yhteydessä kysely saattaa pompata auki uudestaan kuten DJ_God alla kertoi tapahtuvan Edgellä.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
@Sokrates, Dj_God ja tumppiw:
Satutteko avaamaan nuo välilehdet auki edeltä valmiiksi (useita "vielä katsomattomia" välilehtiä auki)? Vai surffaatteko yhdellä -> uusi välilehti -> hetken selailua -> uusi välilehti?

Jos ensimmäinen, niin kyse voisi olla siitä, että kysely ehtii triggeroitumaan ja tulee tarjolle kaikille välilehdille samaan aikaan, koska kyseessä on yksi ja sama käyttäjä (= evästeessä sama tunniste). Tämä ei tietenkään kuitenkaan selitä sitä, miksi ongelmaa esiintyy vain Edgellä ja Operalla, mutta antaisi viitteitä ongelman syystä.

Kun saan tähän vielä vahvistusta, niin laitan sen jälkeen tästä bugiraporttia Qualaroolle ja katsotaan mitä ongelmalle voidaan tehdä.
Käyttäjätaso 3
Tämä sama kyselyn uudistuminen tulee myös Opera 12.18 :lla
Kolmannen osapuolen evästeet on pois käytöstä.
Yhteen vastasin, silti niitä on tullut noin tunnin-puolentoista aikana jo ainakin 4 "Miksi tällä kertaa kävit Palstalla?"
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Sokrates kirjoitti:

groner kirjoitti:



Hmm, millä tapaa tuo "pomppii jatkuvasti" käytännössä ilmenee? Tuleeko kysely esim. useita kertoja samalla yksittäisellä sivulla tai jatkuvasti joka sivulatauksen yhteydessä myös eri sivuilla? Entä onko sillä vaikutusta, että kuittaatko kyselyn pois (lakkaako sen jälkeen ilmestymästä)?

Tässä voisi olla bugia joko Edgen päässä (kyselyskriptin käsittelyssä) tai palautekyselyn toimittajan (Qualaroon) toimivuudessa Edgen kanssa.



Jos avaan toisen palstan sivun uuteen välilehteen , niin se kysely pomppaa siinäkin auki ja jos avaan kolmannen välilehden , niin sama jatkuu , vaikka jokaisessa välilehdessä se kysely on erikseen kuitattu. Firefoxissa ei ole käytössä multiprocess Windows eli kaikki välilehdet toimivat samassa prosessissa. Kun se kysely on jo kertaalleen auennut ja sitä varten keksi selaimeen ladattu , niin miksi se kysely aukeaa uudestaan joka välilehteen. Tuskin on selaimen vika ja ei tällaista tapahdu muilla saitella , vaan vain täällä Palstalla.



Juuri näin homma menee myös Edgellä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Sokrates kirjoitti:

Rinsku kirjoitti:

Testaaminen on näissä kaiken a ja o. Olet siinä ihan oikeassa Sokrates 🙂 Tämä on yksi syy myös, miksi päivitysten kanssa ei pidä hötkyillä, ellei kyse ole todellakin kriittisestä toiminnallisuudesta.



Niinpä , mutta ei se sitä tarkoita , että jonkun pikkuasian korjaamista venytetään kuukausi tolkulla. Varsinkin kun kyse on asiasta , joka vaikeuttaa palvelun käyttöä merkittävästi. Siinä firmassa , missä itse työskentelin , oli tapana tuollaiset yhden rikkoontuneen linkin korjaukset viedä tuotantoon viimeistään seuraavana päivänä vian havaitsemisesta. Itse korjaukseenhan ei yleensä mene kuin varttitunti , kun kyse on noin simppelistä virheestä.



Vastaavaan olen minäkin tottunut ja tämä hyvin yleinen käytäntö, vaan ei Elisan kohdalla ole toiminut 😞
Käyttäjätaso 7
groner kirjoitti:



Hmm, millä tapaa tuo "pomppii jatkuvasti" käytännössä ilmenee? Tuleeko kysely esim. useita kertoja samalla yksittäisellä sivulla tai jatkuvasti joka sivulatauksen yhteydessä myös eri sivuilla? Entä onko sillä vaikutusta, että kuittaatko kyselyn pois (lakkaako sen jälkeen ilmestymästä)?

Tässä voisi olla bugia joko Edgen päässä (kyselyskriptin käsittelyssä) tai palautekyselyn toimittajan (Qualaroon) toimivuudessa Edgen kanssa.



Minulla ei ole Edgeä ja DJ_God vastannee siltä osin.

Käytän uusinta Firefoxia (48.0.1) siinä esiintyy seuraavanlainen ilmiö.

Siis jos avaan Palstan niin se kysely saattaa pompahtaa esille. Se luultavasti johtuu siitä , että selain tuhoaa kaikki evästeet suljettaessa. No tämä on sinänsä ymmärrettävää ja siitähän olemme täällä jo keskustellet.

Minua kuitenkin kummastuttaa seuraava:

Jos avaan toisen palstan sivun uuteen välilehteen , niin se kysely pomppaa siinäkin auki ja jos avaan kolmannen välilehden , niin sama jatkuu , vaikka jokaisessa välilehdessä se kysely on erikseen kuitattu. Firefoxissa ei ole käytössä multiprocess Windows eli kaikki välilehdet toimivat samassa prosessissa. Kun se kysely on jo kertaalleen auennut ja sitä varten keksi selaimeen ladattu , niin miksi se kysely aukeaa uudestaan joka välilehteen. Tuskin on selaimen vika ja ei tällaista tapahdu muilla saitella , vaan vain täällä Palstalla.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Dj_God kirjoitti:

Tässä on myös mielenkiintoista se, että minulla on IE ja Edge molemmat "identtisillä" asetuksilla. Molemmat selaimet tyhjentävät välimuistin, selaushistorian ja evästeet yms. sulkemisen yhteydessä. Ainoastaan Edgeä käytettäessä kysely pomppii naamalle jatkuvasti, mutta IE:llä tätä ongelmaa ei ole.

Mikähän mahtaisi selittää sen, että kysely näkyy jatkuvasti vain toisella selaimella?



Hmm, millä tapaa tuo "pomppii jatkuvasti" käytännössä ilmenee? Tuleeko kysely esim. useita kertoja samalla yksittäisellä sivulla tai jatkuvasti joka sivulatauksen yhteydessä myös eri sivuilla? Entä onko sillä vaikutusta, että kuittaatko kyselyn pois (lakkaako sen jälkeen ilmestymästä)?

Tässä voisi olla bugia joko Edgen päässä (kyselyskriptin käsittelyssä) tai palautekyselyn toimittajan (Qualaroon) toimivuudessa Edgen kanssa.
Käyttäjätaso 7
Rinsku kirjoitti:

Testaaminen on näissä kaiken a ja o. Olet siinä ihan oikeassa Sokrates 🙂 Tämä on yksi syy myös, miksi päivitysten kanssa ei pidä hötkyillä, ellei kyse ole todellakin kriittisestä toiminnallisuudesta.



Niinpä , mutta ei se sitä tarkoita , että jonkun pikkuasian korjaamista venytetään kuukausi tolkulla. Varsinkin kun kyse on asiasta , joka vaikeuttaa palvelun käyttöä merkittävästi. Siinä firmassa , missä itse työskentelin , oli tapana tuollaiset yhden rikkoontuneen linkin korjaukset viedä tuotantoon viimeistään seuraavana päivänä vian havaitsemisesta. Itse korjaukseenhan ei yleensä mene kuin varttitunti , kun kyse on noin simppelistä virheestä.