Vastattu

Akun kulutus järjestelmäpäivityksen jälkeen

  • 18 kesäkuu 2018
  • 4 kommenttia
  • 494 katselukerrat

  • Uusi keskustelija
  • 2 kommenttia
Tein eilen järjestelmäpäivityksen OnePlus 5 puhelimeen, nyt tämän puhelimen akku kului alta aika yksikön ja puhelin kuumenee. Android järjedtelmä näyttäisi eniten vievän akkua. Mikä tähän tuli? Mitä teen?
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Exe_ 18 kesäkuu 2018, 12:25

No jopas, ei kyllä omaan korvaan ihan normaalilta kuulosta :? Onko muilla Palstalaisilla tullut tällaista vastaan / saanut sen jotenkin korjattua? Melkein tuota voisi jo käydä ihan huollossa näyttämässä, tai kysäistä OnePlussan omasta tuesta onko päivityksen jälkeen tullut jotain laajempaa ongelmaa.
Katso alkuperäinen viesti

4 kommenttia

Käyttäjätaso 3
No jopas, ei kyllä omaan korvaan ihan normaalilta kuulosta :? Onko muilla Palstalaisilla tullut tällaista vastaan / saanut sen jotenkin korjattua? Melkein tuota voisi jo käydä ihan huollossa näyttämässä, tai kysäistä OnePlussan omasta tuesta onko päivityksen jälkeen tullut jotain laajempaa ongelmaa.
Käyttäjätaso 5
Minulla Sony Xperia XZ1 Compact ja uusimman päivityksen jälkeen on tullut kaikenlaista ihmeellisyyttä. Akku voi alkaa kulumaan nopeasti ilman mitään syytä ja puhelin käyttö on tökkivää. On jo useasti käynyt mielessä siirtyä Androidista IOS-maailmaan, koska ne värkit nyt tuntuvat pelaavan eikä hirveälle säätämiselle ole tarvetta. Työpuhelimena on ollut jo vuosi IOS-laite, joten kokemusta on
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei.

Kun puhelinta päivitetään, siihen tulee kokonaan uusi järjestelmäversio.

Kun jotain uutta tulee, se tutkitaan käyttäjän toimesta ja siksi akku voi kestää huonommin, tai tuntua ainakin siltä. Kannattaa myös huomata, että akun lisätiedoissa ei näy ihan heti tarkat tiedot - koska aiemmat on pyyhitty kun järjestelmä päivitettiin. Ne kyllä tulee oikeammiksi kun käyttöpäiviä kertyy ja järjestelmä oppii kuinka käytät puhelinta ja siten jäljellä oleva käyttöarvio tulee tarkemmaksi.

Jos puhelimen akku kuitenkin kuumenee tai puhelin lagaa, voi se vaatia huollon näkemystä.

Ennen sitä laite voi ehkä resetoida.
Käyttäjätaso 7
On jo useasti käynyt mielessä siirtyä Androidista IOS-maailmaan, koska ne värkit nyt tuntuvat pelaavan eikä hirveälle säätämiselle ole tarvetta.

Google: ios update battery problem
Ihan riittävästi noita päivitysongelmia on ollut omenalaitteidenkin kanssa. Mutta joo, ehkä niitä on hieman enemmän androidpuolella johtuen siitä, että päivityksiä ei testata kaikilla mahdollisilla yhdistelmillä. Ios-puolella on vähemmän vaihtoehtoja.

Noin karkean tason ongelmanratkaisuna: googleta, onko muilla samaa ongelmaa ja onko asiaan keksitty jotain simppeliä ratkaisua. Valitse, rupeatko tappelemaan asian kanssa poistelemalla sovelluksia tai tekemällä tehdasasetusten palautuksia, vai siedätkö ongelmaa niin kauan että tulee seuraava päivitys (joko järjestelmään tai ongelmasovellukseen), joka ehkä korjaa vian. Huoltoon laitetta ei kannata viedä ennen kuin on itse tehnyt tehdasasetusten palautuksen, koska se on joka tapauksessa ensimmäinen asia mitä ne siellä tekee.

Nyt kun aloittajalla on kyse päivän vanhasta ongelmasta, niin olethan tehnyt uudelleenkäynnistyksen, mielellään useampaankin kertaan?

Osallistu keskusteluun