Android Auto -keskustelu, joka siirrettiin "vaikeiden asioiden hautausmaalle" leimalla EI ELISAN KÄSISSÄ

  • 20 syyskuu 2017
  • 6 kommenttia
  • 1097 katselukerrat

Osoitteesta:
https://palsta.elisa.fi/ideapaja-57/google-ei-salli-vielae-android-autoa-ladattavaksi-suomessa-506727

Kaksi kuukautta sitten esitin toivomuksen, että Elisa ottaisi selvää, mikä kiikastaa, kun Android Autoa ei saa virallisesti suomalaiseen matkapuhelimeen. Toivomukseni perustui faktoihin:
1) Android Auto sovellus on tarkoitettu yksinomaan matkapuhelimiin.
2) Elisa on matkaviestinnässä markkinajohtaja Suomessa.
3) Google on markkinajohtaja mobiilikäyttöjärjestelmissä arviolta 85% osuudella.
4) Yhä useampi uusi auto myydään varustettuna Android Auto valmiudella ja on tulevaisuuden "must".

Ajatukseni olisi, että edellä mainittujen faktojen perusteella Elisalla olisi mielenkiintoa ja "kaluunoita kauluksessa" ottaa selvää tästä kehityksestä ja mahdollisesti kehittää oma tuote, "Elisa Auto", joka saadaan Elisan liittymän/puhelimen kylkiäisenä.

PS. Ja mikäli asia edistyisi jotenkin, löytyisi jotain tietoa tai aikatauluja, monella tämän palstan lukijalla olisi mielenkiintoa saada palautetta siitä.

6 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Android Auton saa ladattua APK:na myös suomalaisiin puhelimiin. Toimii oikein hyvin, tosin päivitykset eivät toimi Play-kaupan kautta vaan pitää päivitystä ehdottaessa käydä lataamassa uusi versio ja asentaa vanhan päälle.
https://www.apkmirror.com/apk/google-inc/android-auto/
Pitää paikkansa, mutta se ei taida olla oikea tie tavis autonostajalle, että pitää ladata Android Auto -kehitysalusta, jotta saa ohjelman käyttöönsä. Omalla kohdallani kesti useamman viikon hakea keinoa, jotta sain ladattua sovelluksen puhelimeeni. Aina vain törmäsin lauseeseen "Tätä sovellusta ei voi......". Sääli vaan, että autojen myyjät eivät sano halaistua sanaa, että ohjelmaa ei saa Suomessa kuin kehittäjäalustan kanssa. Joka puolella esitteissä lukee, että Applen ja Googlen sovelluksilla "taivas avautuu" kuljettajalle ja pääsee huutelemaan avustajaa avaamaan navigoinnin, musiikin suoratoiston tai kysymään säätä.

"Ou Kei Guugl" "tuotko Radion Sinfoniaorkesterin autoni kojelaudalle soittamaan......." ja Pietari tuhisee vihreänä Taivaan Portilla, kun Google ei ole vielä sertifioinut Android Autoa käytettäväksi taivaassa. 🆒
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Itse olen vain sallinut asennukset muualtakin kuin Play kaupasta. Sitten vain latasin oikean version, tallensin dropboxiin, klikkasin asennuksen kapulassa dropboxin kansiosta ja homma oli siinä. Meni 5 minsaa korkeintaan.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Android Auto ei ole virallisesti saatavilla suomessa, koska Googlen äänikäskyt / Android Auton äänikäskyt eivät toimi virallisesti suomeksi.

Softan saa kuitenkin toimimaan lataamalla tuon sovelluksen apkmirror.comista kuten tuossa aikasemminkin oli jo mainittu.

Elisalla ei sinänsä ole asian kanssa mitään tekemistä vaan se on Googlen päätös koska AA tuodaan saataville virallisesti suomeen. Tulee siis siinä vaiheessa kun Google on saanut äänikommennot tkemaan myös suomea.

Tällä hetkellä äänikomennoista suomeksi toimii lähinnä vain navigointi osoitteeseen X.
Sain kyllä ladattua Android Auton ihan Play-kaupasta ja Suomessa. Riittää, kun asentaa ensin VPN-appin (esim. F-securen Freedome), jolla saa kätkettyä tiedon sijaintimaasta. Latauksen jälkeen ei Android Auto sitä enää kaipaa ja Play-appi hakee jatkossa kiltisti AA:n päivitykset oltiin Suomessa tai ei.
Toi on hyvä vinkki. Tulee käyttöön, kun lataan AAn exän autoon. Hänen Volkkarissaan oleva naviohjelma ei tahdo ymmärtää suomalaisia paikannimiä, mutta Googlen navigointi ymmärtää pääosin oikein.

Osallistu keskusteluun