Vastattu

Android kännyköissä en saa elisan emailista mitenkään synkronointia toimimaan automaattisesti ja viestintulosta ääntä toimimaan.

  • 3 toukokuu 2018
  • 5 kommenttia
  • 480 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
  • OmaYhteisön luottojäsen
  • 4852 kommenttia
Usealla kännyllä ihan sama homma.
Äänet toimivat muuten, mm. whatsapp'illa.

Googlen gmail.com postin kanssa synkronointi toimii ja piippauksetkin, kun uusi posti tulla tupsahtaa postilootaan, mutta kun samaan postiohjelmaan on määritelty nuo elisan postit, niin ne eivät päivity automaattisesti, vaan vasta, kun avaa siitä M -ikonista ko. postiohjelman ja menee Elisan posteja katsomaan. Kaikki postisoftan asetukset on määritelty oikein, eli automaattinen synkronointi on päällä ja äänikin valittu jne. Samoin kaikista yleisistä asetuksista on ko. ohjelmalle ilmoitukset sallittu jne.

Ongelma ei ole ollut kovin iso, koska en ole ääniä juuri kaivannutkaan, mutta kun tässä vaihteeksi halusin kuulla postien saapuvan, niin eipä onnistu millään.
Luureina: Samsung J5, Honor 7, 2xMoto G5+, Moto G4

Muilla vastaavaa, vai ollako meikun pesueen luurit ainoita, joissa gmail.com:n seurana olevat toiset postipalvelut eivät synkronoidu, vaikka itse gmaili.com -posti synkronoituu?

Sampan Tabletilla synkronoituu ja piippaa kaikki postit kyllä.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi KooMikko 6 toukokuu 2018, 22:20

En tiedä mitä tein, mutta nyt tuntuisi pari kännyä synkronoivan postinsa ja toinen myös piippaa.
Tosin en muistaisi mitään viime päivinä muuttaneeni, kunhan selannut noita asetuksia.
Katso alkuperäinen viesti

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Itsellä on puhelimen Gmail-sovelluksessa käytössä kaksi eri Gmail-tiliä, toinen on oma mihin oon ohjannut Elisan kautta olevat mailit (helpompi hallinnoida yhden tilin kautta kaikkia). Ongelmana oli ton toisen suhteen tuo sama, ettei se pingannut viesteistä, kunnes huomasin et oli vielä joku asetus säätämättä joka aiheutti ettei tullu viesteistä notifikaatiota. Testasin nyt linkkaamalla yhden Elisan sähköposteista tuonne suoraan, ensin pingas heti Gmail-tilin synkronoinnin kautta viestin mihin automaattisesti välittyi ja 9min myöhemmin tuli kyllä tuosta kolumbus.fi palvelimen kauttakin synkronointi ja värähti puhelin toistamiseen toisen mailitilin vastaanotettua viestin. Säädöistä en löytänyt kuin 15min nopeimmaksi synkronoinnin sykliksi Gmailin ulkopuoliselle sähköpostille.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Juu. 2-4 tiliä samassa Gmail-soveluksessa meidän pesueellakin.
Et sitten millään muista mitä kohtaa sorvasit, jotta lähti ääntelemään ja synkronoitumaan?
10 kertaan yrittänyt jokaisen mahdollisen ja mahdottomankin kohdan tutkia, mutta laihoin tuloksin.

googlen oma gmail.com tili synkorointuu heti (ei voi säätää), toisille oli 15, 30 ja 60 min tai ei synkronoida.

Windows luurissa sai nuo tilitkin helpolla eri ikonille ja näki heti kunkin ikonin numerosta montako uutta siellä oli jne. Ei androidissa ilman eri ohjelmia.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Valitettavasti en muista mikä täppä oli väärässä asennossa... Koitin vielä katsoa mutta ei muistu mieleen. Käytännössä kävin siis kaikki kohta kohdalta tuon toisen Gmail-tilin osalta läpi ja joku ilmoituksiin viittaava täppä oli väärässä asennossa. Tuo meidän postiosoite lähti ilman ihmeempiä kikkailuja, eli opastetun asennuksen kun teki kohta kohdalta niin ilmoitus tuli, vaikkakin viiveellä mitä ei pois saa
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
En tiedä mitä tein, mutta nyt tuntuisi pari kännyä synkronoivan postinsa ja toinen myös piippaa.
Tosin en muistaisi mitään viime päivinä muuttaneeni, kunhan selannut noita asetuksia.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Eihän Gmail edes vakiona ilmoita jokaisesta postista.

IMAP taustasynkronointi voi tietysti sekoilla jotain eri valmistajien laitteilla jotka yrittävät optimoida akkua. Laite ei pääse kunnon sleep tilaan jos yhteys avataan usein. Vain Googlen oma sync on optimoitu akulle

Osallistu keskusteluun