Android päivitys Lenovo tablettiin

  • 5 maaliskuu 2018
  • 5 kommenttia
  • 4052 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
  • Vakituinen vieras
  • 69 kommenttia
Onko normaalia ja ok, että Lenovo TAB 2 A10-f0L tablettiin ei ole tullut pöivityksiä pariin vuoteen? Tarkistettaessa järjestelmäpäivityksen saatavuutta tulee ilmoitus "Järjestelmäsi versio on uusin."
Android versio on 5.0.1. ja Android security path level 2015-12-01.

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Vaikka tabletin käyttöjärjestelmän on nimellisesti android, siinä on laitevalmistajan oma mukautus. Jokainen android-päivitys pitää erikseen muokata sille mallille, että sen pystyy ko. laitteeseen ajamaan. Laitevalmistajilla on omat politiikkansa sen suhteen, miten kauan ne viitsivät vanhoihin laitteisiin tehdä noita päivityksiä. Sen vuoksi android-laitetta ostettaessa kannattaa a) varmistaa, että laitteessa on tai siihen saa päivitettyä tämän hetken tuoreimman android-version ja b) valita laite sellaiselta valmistajalta, jolla on tapana päivittää laitteitaan useamman vuoden ajan.

Jostain netin syövereistä varmaankin löytyy tieto siitä, mikä on tuorein ko. laitemallille olemassa oleva päivitys. Se saattaa hyvinkin olla vuodelta 2015...
Käyttäjätaso 1
Tarkoittaako tuo, että Androidiin ei tule edes turvapävityksiä? Vai eikö niitä tarvita toisin kuin Windowsissa?
Ostettaessa Lenovo ei ollut edes halpa ja muistaakseni yksi päivitys tuli, lienee tuo 5.01, mikä siihen aikaan oli ainakin lähes uusin versio. Tablettia ei ole juuri tullut käytettyä, eli on siinäkin mielessä ollut virheostos. Läppäri tai pöytäkone tuntuu olevan lähes kaikkeen tarpeeseeni huomattavasti kätevämpi. Käytännössä olen käyttänyt sitä vain parin sovelluksen kanssa, niitä kun ei ole Windowsiin saatavilla.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Lenovon sivuilta löytyy päivitystiedot esim. sarjanumeron perusteella.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Täältä löytyy tietoa Lenovon päivityssuunnitelmista tableteille ja puhelimille. Noiden Tab 2 A10 -versioiden kohdalla Lollipop on viimeisin versio, eikä uusia päivityksiä enää tule. Tämä koskee kaikkia Lenovon jakelemia päivityksiä laitteilleen.

Jossain vaiheessa tableteilta loppuu järjestelmäpäivitykset vääjäämättä, mutta esim. Samsung ylläpitää laitteiden elinkaarta huomattavasti pidempään kuin Lenovo ja järjestelmäpäivityksiä tippuu tasaiseen tahtiin. Tilanne on tällainen ainakin puhelimien osalta, enkä usko, että tabletit tekevät tähän sääntöön suurta poikkeusta.

Ja kyllä. Android tarvitsee myös tietoturvapäivityksiä, mutta niitä tuotetaan huomattavasti maltillisempaan tahtiin kuin Windowsille. Henkilökohtainen mielipide on se, että Androidiakin pitäisi päivittää tietoturvan osalta nykyistä tiuhempaan tahtiin. Järjestelmä kun on myös hakkereita ja muita kiusantekijöitä kiinnostava alusta suuren käyttäjämäärän takia.
Käyttäjätaso 7
esim. Samsung ylläpitää laitteiden elinkaarta huomattavasti pidempään kuin Lenovo ja järjestelmäpäivityksiä tippuu tasaiseen tahtiin. Tilanne on tällainen ainakin puhelimien osalta, enkä usko, että tabletit tekevät tähän sääntöön suurta poikkeusta.

En nyt kuitenkaan kauheasti kehuisi 2 vuoden tukea laitteen julkaisupäivästä, varsinkin kun samaa mallia kuitenkin myydään vähintään 1 vuoden ajan. Esim. Galaxy A3 2017:n saisi nyt poistomyynnistä halvalla. Missään kohtaa ostajalle ei taideta kertoa, että laitteen tuki päättyy alle vuoden päästä.

https://www.mikrobitti.fi/2018/03/huonoja-uutisia-samsung-lopetti-vuosimallin-2016-halpis-galaxyjen-tietoturvapaivitykset/

"Android tarvitsee myös tietoturvapäivityksiä, mutta niitä tuotetaan huomattavasti maltillisempaan tahtiin kuin Windowsille."

Monet valmistajat pukkaavat tietoturvapäivityksiä kerran kuukaudessa niin kauan kuin tuki on olemassa. Mielestäni se on ihan riittävän usein. Toiset valmistajat hoitavat hommansa heikommin.

Osallistu keskusteluun