Kysymys

Arvaisko avastin ladata ??

  • 4 tammikuu 2013
  • 8 kommenttia
  • 4989 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Onko kokemusta play kaupasta ladatusta avastista ? Oon miettiny lataamista yhteen luuriin, mutta vähän mietityttä, kun sovellus haluu luvan "soitella ja laulella" ties mihin ym. muut vaatimukset. Jostain olin lukevinani, että siinäkin saattaa olla joku viirus mukana.

8 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kannattaa ladata, jos tietoturvan oleminen jotenkin helpottaa mieltä.

Itse olen käyttänyt Androidia jo vuodesta 2010 ilman virustorjuntaa ja ainoatakaan virusta en ole saanut. Virustorjunnan käyttö ei korvaa järjenkäyttöä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Yritätkös hienostikiertäen väittää mua puupääks 🙂 Nooo, selitäppä se järjenkäyttö murkkuikäselle. Vois mennä sormi suuhu.

Nehän tunnetusti uskoo kaiken mitä vanhemmat sanoo;)

Mistäs muuten tiedät,ettei ole sulla pientä lieroa madellu koskaan luuriin, ootko jollain testannu?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
En lainkaan sellaista.

Otetaan asia käsittelyyn niin, että kuka ottaisi puhelimeen virusturvan resursseja kuluttamaan? Tiedän monia, jotka maksavat tietoturvasta!!! Koko virusturva-ala toimii siten, että ihmisiä pelotellaan tarkoituksella viruksilla. Oikeasti nykyään viruksia ei juuri tule. Yksi viruspesäke Windowsissa on Java. Sen poistamalla kokonaan viruksien tulo lakkaa lähes saman tien. Toinen: hakkereita kiinnostaa selain, jossa on tietoturva-aukkoja. Firefox on selain, jossa aukot korjataan nopeasti -> ei tilaa viruksille. Miksi sitten virusturva ylipäätään? No siksi, koska on hyvä olla Windowsissa edes perustutka (ilmainen). Se on laadultaan hyvä.

Vaikka monet ajattelee, että ilmainen ei voi olla hyvä, kyllä ilmaisissakin yhtiöissä on työntekijöitä jotka niitä virustunnisteita tekevät, joilla ohjelma tunnistaa viiruksia. Nykyään virukset leviävät pitkälti roskaposteissa. Roskapostin linkkejä EI PIDÄ klikata eikä varsinkaan liitteitä tuntemattomilta ladata. Windows on pidettävä ajan tasalla. Jo näillä pärjää hyvin perustutkalla. Vaikka ilmainen virustutka ei joskus vedä maksullisen tasolle, niin maksullinenkaan viirusturva ei löydä kaikkia viiruksia mitä maa päällään kantaa. Sataprosenttisen tehokasta virusturvaa ei ole eikä tule.

Tosin kuten sanoin niin missä tahansa laitteessa virustutkalla ei suurta merkitystä. Nykyään virukset leviävät eri tavalla kuin vaikkapa kymmenen vuotta sitten. Ei ole mahdollista saada nykyään virusta jos ei sellaista mene lataamaan ja käynnistämään. Virukset tulevat aina jonkun aukon kautta, jos tulevat. Mainoksissa leviävät virukset voi estää yksinkertaisesti hankkimalla mainoseston. Kuinka yllättävää. ;)

Paras tapa välttää viruksia on kuitenkin olla lataamatta kaikenmaailman "ohjelmia". Eräskin tuttava meni lataamaan "tietokoneputsarin joka nopeuttaisi tietokonetta satakertaisesti". No sehän asensi ja viruksia alkoi sataa. Hänen piti asentaa Windows uusiksi. Virukset eivät yleensä tule itse kutsumatta, ne on haettava itse. Ja tämä taas on vältettävissä ihan perusnikseillä:

- Älä klikkaa kaikkea hauskaa, eräskin mainos pyysi antamaan luottokortin tiedot tunnuslukuineen, jotta saisi tietää onko luottokorttisi tiedot päässyt nettiin - no tiedot antamalla varmasti pääseekin :D

- Pidä tietoturva ja ohjelmat ajan tasalla

- Älä usko sokeasti kaiken maailman "tietoturva-asiantuntijoihin", sillä heidän tavoite on saada ihmiset huolestumaan ja hankkimaan yrityksen tieto turva ratkaisun

- Älä klikkaa spämmipostissa olevia linkkejä tai liitteitä

- Jos ohjelma on liian hyvä ollakseen totta tai muuten epäilyttävä, älä lataa

- Kun lataat ohjelman, lue aina arvosteluja niistä. Hyvä merkki huijauksesta on käydä ohjelman sivuilla. Yleensä ohjelma kehutaan maasta taivaaseen ja kerrotaan testivoitoista, mutta testitulosten kuvat eivät vie mihinkään - miksiköhän?

- Älä aja konettasi ylläpitäjänä, koska siinä viruksilla on täysi mahdollisuus aktivoitua niiden eksyessä koneelle

- Asenna varmuuden vuoksi vaikkapa Malwarebytes. Et voi koskaan tietää koska viruksia tulee, jotkut viirukset osaavat estää tietoturvaohjelmien lataukse

- Pidä tietokoneestasi varmuuskopiot hyvässä tallessa

Jne. jne.
Käyttäjätaso 4
Manipenni kirjoitti:
Onko kokemusta play kaupasta ladatusta avastista ?

Ei Avastista mutta itse olen ollut tyytyväinen Lookout- turvaohjelmaan.

Otin tuon lähinnä varmuuskopioinnin ja paikantamisen takia.

Virustorjuntasovelluksella täytyy toimiakseen olla melko suuret käyttöoikeudet, sehän ei voi poistella pöpöjä jos ei pääse päivittämään tietokantoja, poistamaan sovelluksia, tutkimaan muistin sisältöä ym.

Tuo hpgurun maininnan "Oikeasti nykyään viruksia ei juuri tule" voi jättää omaan arvoonsa, Androidillekin viruksia on jo yli 51000kpl (Lähde: F-Secure Mobile Threat Report Q3 2012).

 

Toki varovaisella käytöllä, jota hpguru näyttää harrastavan, pärjää ehkä ihan hyvin ilman suojaustakin.

Jotenkin vain tulee tuosta ylläolevasta lauseesta mieleen ihan muut asiat kuin tietoliikenne...
Käyttäjätaso 2
Itse olen käyttänyt Avastia kaikissa Android puhelimissa (zte blade, HTC Desire, Asus PadFone) ilman ongelmia. Varsinkin rootatuissa puhelimissa kannattaa käyttää sekä lasten puhelimissa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Tässä on nyt keskitytty viruksiin. Minä luulen, että virukset eivät ole pitkään aikaan olleet niitä pahimpia haittaohjelmia. Virukset ovat kai pääasiassa "vain" tuhonneet kokonaan tai osittain laitteelle tallennettuja tiedostoja. Silloinhan niille ei ole ollut enää käyttöä. Onneksi tästä selviää varmuuskopioinnilla.

Suurinta häiriötä aiheuttanevat mainosohjelmat, jotka tulevat mukana ladattavissa (ohjelma)tiedostoissa. Lataat Android-sovelluksen Googlen kaupasta ja käytettyäsi sitä pari kertaa puhelimeen alkaa silloin tällöin "ilmestymään" mainoksia. Tämä mainos voi olla niin ovela, että tietoturvaohjelma ei edes estä sen käynnistymistä. Se mainosohjelma löytyy vasta sitten, kun ajaa tietoturvaohjelmalla manuaalisen tarkastuksen ja sen jälkeen turvaohjelmisto kertoo asiasta ja pyytää luvan sovelluksen poistamiseen. Ja kas, eipä enää mainos avaudu. Tässä tapauksessa kyse on oikeastaan troijalaisesta.

Minulle tuommoinen tuli kun kokeilin puhelimelle jotain musiikin ja äänen toistosovellusta. Ajattelin, että tuon täytyy olla hyvä koska latauksia on satoja tuhansia ja palaute pääosin positiivista. Mutta juuri yllä olevalla tavalla siinä kävi. Sen jälkeen laitoin tietoturvaohjelman asetukset siten, että se tarkistaa ihan kaikki saapuvat tiedostot, myös Googlen kaupasta saapuvat.

Oikeataan pahimpia taitavat olla vakoiluohjelmat (eli spyware), jotka laittavat eteenpäin vaikkapa sähköpostin käyttäjätunnuksia ja salasanoja tai luottokorttitietoja.

Muokkaus:

Täytyy tässä tietysti kertoa, että käytän F-Securen tietoturvaohjelmistoa puhelimessa ja tietokoneessa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
No kotikoneissa meillä on ollut Avasti jo pidemmän aikaa ja viimeksi eilen omalle läppärille tulikin ilmoitus, että oli estänyt erään sivun aukasun,mitä itse yritin(viattoman näköinen sivu oli minusta 🙂 )

Luuria mihin sitä mietittin ei ole rootattu. Ymmärrän kyllä että ohjelma tarvitsee määrättyjä oikeuksia, mutta noi monien ohjelmien vaatimat "ilmaiset puhelinsoitot mm.", ei ymmärrä mihin niitä tarvitaan 🙂 Kiitos kommenteista, jäämme pähkäilemään.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kyllähän Avast on hieno sovellus ilmaiseksi ladattavaksi.

Jos tarvetta on, kannattaa toki ladata ihmeessä, kun ei maksakaan mitään. Kannattaa kuitenkin pitää mahdollisia suojakoodeja hyvin tallella, huolloissa monikin laittaa laitteen huoltoon syystä, että esim. virusturvan suojakoodi unohtui...

Muussa tapauksessa ALBERT MAK – Let the Music Flow - Radio Edit 🙂

Osallistu keskusteluun