Arvostelussa Huawei Envizion 360 Panoramic VR -kamera

  • 20 huhtikuu 2018
  • 0 kommenttia
  • 2268 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Aikaisemmin talvella meille Huawei Mate 10 Pron yhteisöön arvostellut XRMies käyttötestasi myös Huawein Envizion 360 Panoramic VR -kameran, joka julkaistiin samaan aikaan Huawei Mate 10 Pron kanssa.

Arvostelu ja videot alla, kiitokset XRMies! 🙂

Arvostelussa Huawei Envizion 360 Panoramic VR -kamera

Envizion 360 on tulitikkuaskia pienempi laite, joka liitetään suoraan puhelimen USB-C liittimeen. Laitteessa on kaksi 13 megapikselin kameraa, joiden vastakkaisille puolille sijoitetut kalansilmälinssien näkökenttä kattaa koko ympäristön. Kameralla voi ottaa sekä normaalia 360-valokuvaa että 360-videokuvaa. 360-valokuvien suurin resoluutio on 5376 x 2688 pikseliä, mutta 360-videoiden suurin resoluutio on vain 1920 x 960.

Kameran käyttämistä varten pitää puhelimeen asentaa erillinen ohjelma, jonka voi ladata (maksutta) Google Playsta. Ohjelman asentamisen jälkeen sille pitää antaa luonnollisesti tarvittavat oikeudet kuvien tallentamiseen. Asetuksia ei ole paljoa. Kummassakin kuvaustilassa on muutama resoluutiovaihtoehto, ja lisäksi videon maksimipituuden voi asettaa joko 5 sekuntiin tai 5 minuuttiin.

Kuvaaminen on hyvin helppoa. Kun laittaa kameran paikoilleen, niin kuvausohjelma avautuu automaattisesti. Käyttäjä valitsee ottaako tavallista vai videokuvaa, ja sen jälkeen tarvitsee vain painaa kuvausnappia. Ohjelma sisältää myös yksinkertaiset leikkaustyökalut sekä joitakin efektejä. Tallennetut kuvat voi myös jakaa suoraan someen, esimerkiksi Facebookiin ja Youtubeen.

Envizion 360 on selvästi tarkoitettu peruskäyttäjille, jotka haluavat ottaa 360-kuvia ja -videoita esimerkiksi matkalla, juhlissa sekä erilaisissa satunnaisissa tilanteissa. Tähän viittaa laitteen äärimmäisen pieni koko ja helppokäyttöisyys. Lisälaite kulkee helposti mukana taskussa tai laukussa, se on nopea ottaa esille, asentaa paikoilleen ja ottaa kuva.

360-valokuvan resoluutio on aivan riittävä peruskäyttöön. Sen sijaan 360-videon resoluutio on melko pieni, ja kuvan välttävän laadun huomaa heti, jos videota katselee suuremmassa koossa. Mutta tämä on vain hyväksyttävä, jos haluaa näin pienikokoisen laitteet. Parempaa 360-videota tallentavat laitteet ovat isompikokoisia, joita on vaikeampi kuljettaa jatkuvasti mukanaan. Kannattaa myös huomata, että kamerassa ei ole kuvan vakautusta, joten esimerkiksi kävellessä otettuihin videoihin tulee väkisinkin tärinää.
Keskustelussa ei ole vielä kommentteja.

Vastaa ensimmäisenä!

Osallistu keskusteluun