Kysymys

Blade ei lataa akkua modeemikäytössä

  • 6 tammikuu 2011
  • 4 kommenttia
  • 2326 katselukerrat

  • Osallistuja
  • 14 kommenttia
ZTE Blade on nyt ollut minulla pari päivää käytössä. Akku latautuu mukana tulleella laturilla sekä kannettavan USB-porttiin liitettynä mutta kun laitan sen toimimaan modeemina niin akku ei lataudu ollenkaan. Prosentit pysyy jotakuinkin samoina koko ajan joten kyllä se sieltä USB-portista jotain virtaa saa mutta akku ei täyty ollenkaan. Onko latauspiireissä jotain häikkää? Usb-asetuksissa on pois päältä kohta "Älä lataa akkua kun laitteseen on kytketty virta" (mitä se sitten tarkoittaakaan).

Tuntuu myös, että puhelimessa ei kaikissa paikoissa riitä kenttää ja yhteys katkeilee. Ennen kuin sain puhelimen, minulla oli sim-kortti jo käytössä melkein kuukauden verran 2 vuotta vanhassa DNA:n mokkulassa. Siinä ei ollut ongelmia yhteyden pätkimisessä. Samoin yhteysnopeudet tuntuvat olevan bladella huonompia kuin mokkulalla. Täytyy kyllä vielä seurata asiaa tarkemmin koska nopeudet varmaan voivat heitellä.

Tarkoituksena oli ottaa blade jokapäiväiseen käyttöön modeemina (ja samalla puhelimena) mutta täytyyköhän sittenkin pitää toinen vanha liittymä varsinaisessa puhelinkäytössä ja laittaa saunalahden sim-kortti vanhaan mokkulaan? Olisi vaan parempi jos tulisi yhdellä toimeen...

4 kommenttia

Tietokoneen USB-portti antaa normaalisti virtaa 100mA verran ja jos laite osaa pyytää high current modea niin 500mA. Bladen vakiolaturi osaa antaa muistaakseni 700mA ja jotkut muut oikeat USB-laturit jopa yli 1000mA. Modeemikäytössä puhelin käyttää virta aika reippaasti, pitäähän siinä olla data koko ajan käytössä kuten usbikin joten tietokoneen antama virtamäärä ei riitä lataamaan puhelinta vaan suurinpiirtein jaksaa ylläpitää akun varausta.

Periaatteessa tuohon voisi tehdä haaroituskaapelin niin että oikea laturi lataisi puhelinta ja data liikkuisi puhelimen ja tietokoneen välillä mutta näissä virityksissä on aina omat riskinsä.
Tuo kyllä kuulostaa uskottavalta. Kiitos tiedosta! Onneksi akku edes pysyy samassa varauksessa. Eipähän tule ainakaan yliladattua.

Käsittääkseni modeemikäyttö ei vielä toimi wifin kautta tässä käyttöjärjestelmäversiossa mutta onnistuuko se bluetoothin kautta? Se ratkaisisi latausongelman ja langaton käyttö olisi hieman kätevämpääkin.
Itseasiassa puhuin p*skaa tuossa edellisessä viestissä, charger modea eli nopeaa latausta isolla virralla ei saa edes toteutettua tuollaisella haaroitusjohdolla tarkemmin mietittyäni, se kun taitaa tarvita sen, että USB-liittimen datapinnit on yhdistetty jolloin ei luonnollisestikaan data voi liikkua.

En tiedä onnistuuko tällä mukana tulevalla versiolla suoraan wlan-tetherointi mutta ainakin roottaamalla puhelimen pitäisi tuokin onnistua lukemani perusteella. En ole vielä kerinnyt kokeilemaan, mutta tarkoituksena olisi itsekin käyttää bladea miniläppärin (Asus EEEpc Ubuntulla) modeemina joten varmaankin tulee viikon-parin sisällä testailtua kuinka tuo onnistuu. Käyttö on vähäistä mutta aina sillointällöin tulee vietettyä aikaa sellaisessa paikassa jossa ei ole kiinteää nettiä eikä edes yhtään wlania, edes naapureiden salattua joten ainoa nettimahdollisuus tulee olemaan tuo 3G.
Juuri äsken taas leikin Bladella ja koko ajan se oli kiinni tällä kertaa verkkolaturissa. Akun prosentit eivät käytön aikana nousseet mutta siten kun pidin pari minuuttia sitä valmiustilassa niin oli noussut monta prosenttia. Eli Blade taitaa kuluttaa aika paljon virtaa kun 700 mA laturikaan ei pysty muuhun kuin pitämään yllä varausta. Nyt siis oli näyttö päällä koko ajan ja tietokoneessa kiinni ollessa se käytti datayhteyttä jatkuvasti. Nämä lienevät suurimmat virtasyöpöt. Millaisia kokemuksia muilla on?

Osallistu keskusteluun