Kysymys

Bladen GSM/WLAN:in (WiFi) heikko signaali

  • 13 tammikuu 2011
  • 5 kommenttia
  • 1303 katselukerrat

Juuri uusi tuore DOA vaihtolaite otettu käyttöön ja muuten toimiva mutta tällä kertaa vaurioitunut WLAN antenni/piiri niin että signaali on todella heikko.

Punainen käyrä vastaa omaa langatonta verkkoa (A25 niminen) ja sininen taas ympärillä olevista verkoista (13kpl) kaikkein vahvinta, muiden ollessa vain muutaman -dBm:n heikompia lähetysteholtaan mutta aikaisemmalla vaihtoon menneellä bladella pystyi yhdistämään ja näkemään kaikki.


Signaali mitattu 1cm - 4m välillä. Koko ajan näköyhteys Bladen ja reitittimen välillä. Ja aikamoiset heitot tulee signaalin laadussa. Yksikin seinä tai ovi väliin ja yhteys katkeaa.

Taasko lähtee puhelin 6vk DOA vaihtoon?

Pari graafia on aikaisemmasta bladesta tallessa missä yhteys samanlaiseen reittimeen toimii -80dBm ja -70dBm välillä vaikka on kolme seinää ja yksi lattiakerros välissä. Yhteys oli mahdollista saada vaikka kannettava tietokone ei enää onnistunut saamaan pysyvää yhteyttä. Nyt ei pysy edes suoralla näköyhteydellä vaikka aikaisemmin samassa tilassa oli koko ajan täydet signaalit.

Sovellus jolla saa testattua helposti eri kanavat, signaalit ym on WiFi Analyzer http://www.appbrain.com/app/wifi-analyzer/com.farproc.wifi.analyzer
Sillä saa myös yllä olevan kaltaiset kuvankaappaukset otettua ja lähetettyä sähköpostiin ym. GIMP:ssä vain lisätty nuo valkoiset tekstit ja aluemitat.

5 kommenttia

Okei, itsellä näyttää ihan hyvin pelittävän, viimekertainen testauskerta speedtestillä :
DL : 7,94 MB/S
UP : 0.79 MB/S

Keskiarvo KAIKKIEN testien kesken :

DL: 4,6883 MB/S ~ 4,69 mb/s ~ 4,7 MB/S
UP: 0,6366 MB/S ~ 0,64 MB/S

Siinä ois. Ja siis bladella vedetty ja WLANIN kanssa. Nopsan kanssa tulee yleensä n. 3 MB/S DL ja UP 0,40 MB/S.

Pistät tuon informaation puhelimen mukaan huoltoon niin sielläkin sitten tiedetään tuosta viasta, tuskin ne siellä huollossa muuten tajuaa mitään tuollaista.


Ei mennyt puhelin huoltoon vaan vaihdettiin toisen kerran uuteen tänään. Nyt on puhelin missä en ole havainnut mitään käyttöä estävää ongelmaa (back-nappi tai antenni-ongelmaa) tai edes mitään visuaalista ja muuta pientä ongelmaa vaan puhelin ollut täydellinen tähän asti *kop kop* kuten minkä tahansa puhelimen kuuluu olla.

Selitin tuon ongelman liikkeessä mutta myyjä sanoi että mitään antenniongelmaa ei voi olla vaan vika on jossain softassa. Neuvoin vain tulla katsomaan tältä foorumilta tästä ketjusta. Otti kuitenkin ylös ongelmaraportin palautuslaitteeseen mutta ei silti uskonut että antennit voivat olla irti lähettimistä.

Uskon että jos puhelin olisi mennyt CFS-huoltoon niin se olisi tullut takaisin "Ohjelmisto päivitetty" ilmoituksella huoltoraportissa ja ongelmat olisivat jatkuneet. Nimittäin alueet joissa antennit ovat ovat lähellä ihmisiä, kuten ostoskeskukset ja ihmisten täyttämät alueet (torit ym) on signaali sen verran vahva että se näkyy palkeissa vaikka puhuessa putosikin 1-2 palkkia kun sopivasti piti kiinni normaalisti.

Tähän asti taas näitä "Asiakas ei tiedä yhtään mitään, me tiedämme kaiken" -asenne on hyvinkin vaarallinen asiakaspalvelussa. Nimittäin sain todistella kahta vakavampaa tapausta taas vierestä parista muusta puhelinmallista.

Monacon foorumilta ZTE alueelta löytyi tietoa mistä tämä vika johtuu. Antennit ovat irti vahvistimista jolloin signaalin vastaanotto- ja lähetystehot ovat todella heikot. Ongelma korjaantuu sillä että puhelin puretaan (takuu raukeaa) ja itse rungon takakannen (missä on puolikas piirilevy kiinni) omat johtimet taivutetaan auki/pystyyn että ne ylttävät antenneihin.

Tästä ketjusta voi löytää kuvat (vaatii rekisteröitymisen! 😞 ) http://android.modaco.com/content/zte-blade-blade-modaco-com/322176/very-poor-wifi-reception-not-disconnecting-issue/

Tehtaalla on siis jäänyt antennien liitokset ns. kääntämättä oikein että lähettimet olisi yhdistettynä antenneihin.


Pistät tuon informaation puhelimen mukaan huoltoon niin sielläkin sitten tiedetään tuosta viasta, tuskin ne siellä huollossa muuten tajuaa mitään tuollaista.
Monacon foorumilta ZTE alueelta löytyi tietoa mistä tämä vika johtuu. Antennit ovat irti vahvistimista jolloin signaalin vastaanotto- ja lähetystehot ovat todella heikot. Ongelma korjaantuu sillä että puhelin puretaan (takuu raukeaa) ja itse rungon takakannen (missä on puolikas piirilevy kiinni) omat johtimet taivutetaan auki/pystyyn että ne ylttävät antenneihin.

Tästä ketjusta voi löytää kuvat (vaatii rekisteröitymisen! 😞 ) http://android.modaco.com/content/zte-blade-blade-modaco-com/322176/very-poor-wifi-reception-not-disconnecting-issue/

Tehtaalla on siis jäänyt antennien liitokset ns. kääntämättä oikein että lähettimet olisi yhdistettynä antenneihin.
Jatkoa: Ihmettelin jo vähän liikkeessä että sai vain kolme palkkia neljästä mutta ei ollut mitään tietoa siellä signaalin laadusta niin ei herättänyt outouksia.
Nyt ihmettelen että kotonakin on signaali 2-3 palkkia GSM verkossa (2G) vaikka aikaisemmalla oli koko ajan täydet palkit ja kaikki muut puhelimet antaa täydet palkit. 3G+ merkin kyllä saa mutta....

Tulipas ajettua nyt sitten speedtest ja se antaa pingiksi 999 joka kerta, latausnopeudeksi ~200kbs ja lähetykseksi ~20kbs vaikka vaihtanut kolmen suomalaisen palvelimen välillä. Ei ihme että kestikin päivittää google maps ja pari muuta sovellusta kun ei edes koko antenniverkko toimi. Ehdottomasti DOA tavaraa eikä mitään huoltoa.

Tässä on paras nopeus mitä nyt sai viiden minuutin testaamisella:

Osallistu keskusteluun