Vastattu

datasiirtomaksu

  • 25 elokuu 2016
  • 3 kommenttia
  • 490 katselukerrat

Olen lähdössä lauantaina Pariisiin. Nyt haluan varmistaa tuleeko puhelinlaskuuni datasiirtomaksuja, jos käytän siellä esimerkiksi Maps`ia navikointiin siellä harhaillessani.
Entä kun olen ladannut puhelimeeni Tjäreborin kohdetietoja matkasta. Ja nyt sieltä tuli viesti, että siirrä OFF-line tilaan, jotta tiedot pysyy ajantasalla. Mutta samalla siinä oli varoitus, että saattaa aiheuttaa datasiirtomaksuja puhelinoperaattorista riippuen.
Toisin sanoen tuleeko puhelimen käyttö yllättävän kalliiksi Pariisissa.
Tietämätön matkailija
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi inf 26 elokuu 2016, 08:42

Kannatta nyt ainakin tuo Here WeGo sovellus ladata. Pystyt tuon avulla lataamaan Ranskan ja Pariisin kartat laitteelle ja käyttämään laitetta Offline tilassa (muista kytkeä offline tila asetus päälle sovelluksessa).
Katso alkuperäinen viesti

3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Kyllä puhelimen oman netin käyttö on hyvinkin kallista ulkomailla.

Itse laittaisin erikseen puhelimesta sekä OmaElisasta kaikki estot ulkomaandatasiirrolle ennen matkalle lähtöä. Vain täten voit varmistua älypuhelimen kanssa siitä, ettei yllätyksiäkään pääse noista maksuista syntymään.

Varsinkin suuremmissa Euroopan kaupungeissa pärjää hyvin pitkälle wifi-yhteyksillä. Niitä kun on tarjolla vähän siellä sun täällä, aina hotelleista, kahviloista, ravintoloista ja rautatieasemista lähtien jopa mahdolliseen kaupungin itsensä tarjoamaan wifi-verkkoon. Itse ainakin olen aina pärjännyt vallan hyvin niillä, eikä ole kertaakaan oman puhelimen mobiilidataa tarvinnut käyttää!

Ainakin Google Mapsissa voit ladata kartasta haluamiasi alueita myös offline-käyttöön! Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että voit ladata haluamasi osat kartasta (esim. Pariisin keskusta, oman hotellin ympäristö yms.) valmiiksi puhelimen muistiin, jolloin voit niitä käyttää sitten Ranskassa huoletta, koska ne on tallennettu puhelimen muistiin, eikä siis silloin enää tarvitse nettiyhteyttä ladatakseen tuota karttaa näkyviin.

Jos on ihan välttämätöntä käyttää mobiilidataa, puheluita tai tekstiviestejä ulkomaillakin ollessa, niin sitten kannattaa hankkia reissun ajaksi itselleen jokin paikallinen prepaid-liittymä paikallisilla hinnoilla.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Kannatta nyt ainakin tuo Here WeGo sovellus ladata. Pystyt tuon avulla lataamaan Ranskan ja Pariisin kartat laitteelle ja käyttämään laitetta Offline tilassa (muista kytkeä offline tila asetus päälle sovelluksessa).
Kiitos . Näin teen.

Osallistu keskusteluun