Kysymys

Galaxy S & Desire - Kysymyksiä?

  • 19 syyskuu 2010
  • 14 kommenttia
  • 2156 katselukerrat

Käyttäjätaso 3
Tuli sitten hankittua tuo Galaxy S tohon Desiren rinnalle (ei, älkää kysykö miksi, olen ammattilainen joten tekniikkaa pitää olla  ;D).

Joten, te jotka pähkäilette noiden välillä, tai muuten vaan haluatte tietää eroja/vahvuuksia/ym. niin pistäkää kysymystä kehiin, vastailen mahdollisuuksien mukaan sitämukaa kun elämältä(tm) kerkiän.

Desire-kysymyksiin vastataan ~6kk kokemuksella (ja sillä, että se pirulainen on tosiaan vielä huollossa, jahka sieltä uusi tulee niin sitten on taas parempi vastata josei muista :))

Heti alkuun on pistettävä pari itsestäänselvyyttä:

Näyttö:
Ei kannata kysyä "no onko se SuperAMOLED näyttö nyt niin paljon parempi kuin AMOLED/SLCD" - ON SE. Jumantsuikka mutta tämä näyttö on aivan totaalisen helmi. Missään en ole törmännyt yhtä hyvään näyttöön kun tässä.

Kamera:
Desiren salama tekee kamerastaan todella paljon käyttökelpoisemman (ja toimii myös taskulamppuna <3), mutta ei tuo Galaxyn kamerakaan p*ska ole. Ei sillä kannata kuvitella syysiltana sisäkuvia ottavansa, mutta tollaseen snapshottailuun ulkona ihan ok.

UI:
Ehkä "hieman" mielipidekysymys, mutta Sense >>>>>>>> TouchWiz. (noita merkkejä ei voi pistää liikaa). Sense on kuin toiselta planeetalta verrattuna TouchWiziin. Meinasi mennä hermot ton TouchWizin kanssa sen verta, että tokana päivänä ostin jo LauncherPro:n  ;)

Koko:
Luulisi, että tuo Galaxy on kovinkin paljon isompi kuin Desire pelkästään näytön vuoksi, mutta ei. Itseasiassa se ei kovasti isompi ole, noin 3-4mm leveämpi ja ~1cm pidempi. Ehkä jopa inan ohuempi kuin Desire. Riippuu tietty taskuista, mutta mulla ei oo ollut hankaluuksia pitää tota mukana.

Materiaali:
Jep. Galaxyn takakuori on ohutta muovia ja sen tuntee. Koko laite tuntuu jotenkin "kehnommalta" sen takia. Desiren tuntuu jämäkältä "täyttä tavaraa" olevalta möhkäleeltä, Galaxy muoviselta "ontolta" läpyskältä. (ei kovin positiivisesti sanottu kummastakaan  ;D)

tallennustila ohjelmille:
Galaxyssä ~2Gb, Desiressä ~140Mb. Nyt kun Galaxyssä on vasta 2.1 (joten ei apps2sd ominaisuutta), tämä on todella huomion arvoinen. 2.2:n jälkeen ei juuri eroa. Paitsi että Galaxyssä on itseasiassa kolme (3) muistia siinä missä Desirellä kaksi (2).

Desire - puhelimen muisti, sd-kortti
Galaxy - puhelimen muisti, "sisäinen sd-kortti", "ulkoinen sd-kortti".

Sisäinen sd-kortti on se mainostettava 8Gb, ulkoinen on se, minkä siihen voit itse asentaa. apps2sd tulee asentamaan ohjelmat tuohon sisäiselle kortille, ulkoisesta en tiiä. Ainakin sillä voi pitää musat/leffat/muut tiedostot.

Tässä nämä, pistäkää jos on kysymyksiä.

EDIT:  😉 😉 hahahah 😃 täydellistä saunalahti! 😃 "n.ö.r.t.t.i" muuttuu "ammattilainen" kirosanasuodattimen kautta 😃 😃

14 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Pienehkön ulkoilma ekskursion jälkeen on pakko mainita yks asia.

Galaxy S:n soittoäänet ovat **HILJAISET** Desireen verrattuna ja tärinä on aivan mitätön. College-housujen taskusta on turha yrittää luulla tuntevansa tärinät. Pitäs kai olla tiukat trikoot, että huomais 😃 Ja tuo ei ulkona kuulu *lainkaan*, edes omasta housuntaskusta. käyttöliittymän mukaan vehjas on täysillä, mutta äänentaso on about sama ku Desiressä joku 1/3 tai enintään 1/2. En huomannut tekstiviestiä enkä puhelua jotka olivat tulleet ulkona kävellessä.

Paikkana oli rauhallisen asuinpaikan puisto, joten autonääniäkään ei kuulunut. Kolme leikkivää lasta  ~10-50m säteellä.

Eli jos tuo on ihan rauta-limitti tuolle äänelle, niin voihan perhana. Jos taas softalla rajoitettu tohon (tyyliin iPod), niin ois tosi hyvä löytää joku säätö, millä sen saa lujemmaksi. Se tosiaan on liian hiljainen ulkona olo huomioon ottaen, varsinkin kun tuo tärinä on myöskin noin lievä.
Ohessa muutama lisähuomio:

- Akun kestossa en ole huomannut merkittäviä eroja
- Desiren hiirellä on melko helppo siirtyä editoimaan tekstiä, Galaxy S:ään tuli 2.2 version myötä merkittävä parannus tähän, mutta silti...
- Galaxy S:ssä 2.2 versiossa vakiona Swype (itsellä ko ominaisuus on kyllä deaktivoitunut 3-4 kertaa akun loppumisen myötä)
- Galaxy S:n 2.2 ohjemistoversion myötä kalenterimerkintöjen lisääminen Exchangeen ei toimi ainakaan käytössäni olevalla ohjelmistoversiolla

Todennäköisesti Galaxy S:n kaksi viimeistä ongelmaa korjaantuu seuraavassa ohjelmistoversiossa.

Olisi hauska kuulla myöskin kokemuksia Androidista iPhoneen siirtyneiltä ja toisaalta iPhonesta Androidiin siirtyneiltä käyttäjiltä.

/ panu.
Käyttäjätaso 3
öh? 2.2? Galaxy S:ssä on vakiona Android 2.1 (Eclair) 2.2 (Froyo) päivitys on (ilmeisesti) tulossa 23.09.2010.
Tosin tässä 2.1 versiossakin on tuo Swype mukana (se pitää vaan erikseen pistää päälle), eikä ole mulla ainakaan deactivoitunut näitten parin päivän aikana. Ja ainoana (virallisena) Swype-versiona missään tukee myös Suomea.

Akun kestosta se, että mun mielestä Desiren akku kestää pidempään, tai sitten teen jotain väärin. mulla on nyt molempina aamuina ollut Galaxy sammuneena akun olessa aivan loppu, kun Desire taas jaksoi yhdellä latingilla ~2-3 päivää. Näyttää siltä, että Galaxy on pakko pistää yöksi lataukseen tai aamulla se ei paljoa herätä. (sinäsä outoa, et mun mielestä akkua oli jäljellä ~50% illalla joskus kahentoista aikaan, mutta aamulla kymmeneltä oli sampasta akku kuollut. et herääkö mokoma itsekseen yöllä ja näyttö jää päälle?)

Ah, ja akun kulutuksesta se, että kun katsoo mihin akkua on kulunut, mulla oli Desiressä (normikäytössä) yleensä

~30% Display
~30% Cell Standby
~30% WiFi (mulla oli aina wlan päällä)
ja loput jotain sekalaista.

Galaxyssä on
~80-90% Display ja loput jotain sekalaista. Joten joko galaxyn 3g-radio ja wlan vievät vähemmän sähköä kuin Desiren vastaavat, taikka Galaxyn hyper-super-duper näyttö vie prosentuaaliesti HELKKARISTI enemmän sähköä kuin Desiren.
(ei väliä ole, myyn vaikka mummoni ton näytön takia <3  ;D)
öh? 2.2? Galaxy S:ssä on vakiona Android 2.1 (Eclair) 2.2 (Froyo) päivitys on (ilmeisesti) tulossa 23.09.2010.


Varmaan virallisessa versiossa mainitsemani bugit on korjattu. Toivottavasti myöskin Galaxy S:n ikävä ominaisuus varoittaa akun loppumisesta juuri akun loppuessa. Aika usein on tullut varoitus kesken puhelun ja parin minuutin päästä puhelimen akku on loppunut kuin seinään. Asiasta tekee erityisen ikävän se, että yläpalkin mukaan akkua oli ennen puhelun alku jäljellä koht´paljon, eikä puhelutkaan ole olleet mitään maraton-puheluita.

/ panu.
Käyttäjätaso 3
AH. No se saattaa selittää :)

Kiinnitin itsekkin huomiota tohon yläpalkin akkumittarin "täyteyteen" verrattuna siihen miten nopsasti akku oikeasti loppui. (HTC Sense:n 15% varoitus tuntui hyvältä ajankohdalta varoitukselle, sampasta en tiiä koska se varoitta.)

Pitänee tutkia asiaa, josko vaikka tuo yläpalkin "mittari" näyttäisi väärin. Asensin widgetin ja katon miten se näyttää asiat.
EDIT: Jep, tuo yläpalkki näyttää aivan omiaan. Tällä hetkellä siitä puuttuu aivan vain pieni slaissi (vilkaisulla väittäisin akkua olevan jäljella joku 75-80%), mutta akkuwidgetti näyttää 57%...  Eli ainakin mun Galaxy S:ssä siis ei kannata tuohon statusbarin akkuikoniin luottaa.
Käyttäjätaso 3
Jaha, jostain syystä muokkaa-nappula kaataa dev-chromen :)

No, tosta akusta sen verran vielä, että Sampassa näköjään toi yläpalkin akku-kuva vaihtuu puolikkaaksi vasta siinä vaiheessa, kun akun varaus putoaa alle 40%:n... Ei minusta kovin fiksu näyttää akun varauksen olevan yläkanttiin ja sitten yllärinä se yhtäkkiä loppuu. Toivottavasti tulee jossain vaiheessa muutos, vai tietääkö joku miten ton status-ikonin saa tuolta pois? ja sit pistäs jonkin fiksumman tilalle?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Moi,

jos videokuvaukselle antaa paljon painoa, niin Galaxy suoriutuu siinä paremmin.

Videokuvaus
+ Galaxyn kuva pätkii vähemmän, Desiressä havaittavissa ikäviä seisahduksia (Voi olla että korjaantuu tulevaisuuden päivityksillä)
+ Mikrofoni ja videokuvan äänentoisto luurilla, Galaxy tallentaa ja toistaa äänen paljon selkeämmin. Desirellä tuntuu menevän puuroksi.

- Max

Moi,

jos videokuvaukselle antaa paljon painoa, niin Galaxy suoriutuu siinä paremmin.

Videokuvaus
+ Galaxyn kuva pätkii vähemmän, Desiressä havaittavissa ikäviä seisahduksia (Voi olla että korjaantuu tulevaisuuden päivityksillä)
+ Mikrofoni ja videokuvan äänentoisto luurilla, Galaxy tallentaa ja toistaa äänen paljon selkeämmin. Desirellä tuntuu menevän puuroksi.

- Max


Ihan mielenkiinnosta, onko sulla ne vakiona tulleet muistikortit vielä sisällä? Mulla tuli class 2 -kortti dessun mukana ja se on ihan dadaa. Vaihdoin class 6:n korttiin ja 720-videokin tallentuu jouhevammin.Olisi hauska kuulla myöskin kokemuksia Androidista iPhoneen siirtyneiltä ja toisaalta iPhonesta Androidiin siirtyneiltä käyttäjiltä.

/ panu.En varsinaisesti ole siirtynyt iPhonesta (3GS) androidiin(Galaxy S) vaan molemmat käytössä rinnakkain. Ekana kun otin Galaxyn käyttöön oli fiilis että täähän on huono kopio Iphone Os.ista, liekö tuo Sampan Touchwiz tehnyt sen vaikutelman. Kun on tottunut iPhonen niin helpoon ja toimivaan käyttöliittymään oli tuskastuttavaa huomata miten erilaiset asetukset on niin hajallaan androidissa periaatteessa piti kurkata joka paikassa onko asetus kohtia, esim ääni valikossa ei valittukaan viestin ääntä vaan se piti valita kun olit viesti valikossa ja mennä sieltä asetuksiin valita se viesti ääni minkä haluat, kun iPhonessa kaikki yhdessä paikaa/ yhdellä sivulla alivalikkoineen. Taasen iPhonessa pidän erittäin puutteellisena sen että sitä ei saa massamuistiksi, jonka kautta voisi siirtää esim. musiikkia tai muuta eli sitä on ihan kahleissa iTunesin kanssa ja vanha mies ei aina viitti leikkiä kuin pikkupojat hiekkalaatikolla tuon Tunesin kanssa. Näitten asetuksien kanssa androidissa tuli mieleen heti vanha windows luuri jossa asetukset oli myös samaan tyyliin vähän hajallaan, androidissa vaan hienompi "ulkoasu". Molemmissa OS on hyvät puolensa mutta omasta mielestä Iphone Os on puutteistaan huolimatta se paras mitä itse olen tähän asti käyttänyt, mutta eiköhän android vielä paljon tästä tule kehittymään kun tämä 2.1 on vähän raakileen tuntuinen mielestäni.
Toinen seikka mitä huomasin Galaxyssa kun meni melkein heti miten mustalle ruudulle on tää ram muistin käyttö joka ei palaudu takasin ennalleen kun avaa ja sulkee ohjelmia (tuttua wm.tä myös) joten asensin ohjelman jolla saa ne rammit aina takaisin ja "tökkimiset" loppui. Tällaisia hyytymisiä en havainnut iPhonessa ollenkaan, Os pyöri sutjakaasti päivästä toiseen ilman mitään kikkoja.


Itsellänikin on käytössä sekä että. Aikaisemmin käytin ainoastaan Android -luuria yhdessä Sonimin kanssa. Android -puhelin nokialaisen s60 -puhelimen jälkeen oli todellinen vau -elämys. iPhone oli itselleni pieni pettymys Android -luurien jälkeen. Puhelimen toimintaan saaminen iTunesin kautta suoraan sanottuna tuskastutti samoin kuin puhelimen rajoitetummat muokkausmahdollisuudet. Alkuv*tutuksen jälkeen iPhone on alkanut maistua paremmalta. Ellei iOS:ään olisi tullut moniajoa, puhelin olisi varmaan jäänyt nopeasti hyllyyn. Puhelimen loistava muotoilu ja käyttövarmuus sekä tiettyjen sovelluksien käytettävyys ovat kieltämättä varsin miellyttäviä tuttavuuksia.

/ Panu.
Käyttäjätaso 3
Akusta vielä vaan:

Jep, tein vähän testiä. Galaxy S:n yläpalkin oma patteri-ikoni näyttää aivan omiaan. Se näyttää akun varauksen olevan puolessa välissä vielä siinä kohtaa, kun varausta on "oikeasti" jäljellä 25%. Vasta 24% kohdalla ikoni näyttää ~1/4 varausta, josta se ei enää putoakkaan kun vasta kun akku loppuu. Eli kannattaa todella suhtautua varauksella (heheh) tohon sampan omaan ikoniin. Kannattaa ehkä hakea marketista joku widget/ikoni, joka näyttää varauksen oikein, ettei tule ylläreitä.

sitte lisähavainto näin muutaman päivän käytön jälkeen: Äänen laatu puheluissa! On aivan totaalisen eri luokkaa kun mun Desiressä. Desire kuulosti "ihan ok", sellaselta kuten jotkut lankapuhelimet ym. En ajatellut sitä juuri mitenkään, ehkä että miksei näin kalliissa puhelimessa oo ihan hifi-ääntä, mutta olkoon -tyylisesti. Mutta siihen se jäi.

Galaxy S taas.. jestas! äänenlaatu puhuessa on TODELLA hyvä verrattuna esmes Hero/Desire.
Tosiaan tuo galaxyn soittoääni ja muut äänet vaimenee aika tehokkaasti jo ihan vaikka puhelimen ollessa vaikka pehmeällä alustalla. Pikkiriikkinen reikä puhelimen selkäpuolella on ainoa pakotie äänelle. Tumppaa sormi siihen ja puhelin vaikenee TODELLA tehokkaasti.
Käyttäjätaso 3
Jep, ei kuulu taskusta juuri lainkaan, jos sattuu olemaan "selkä" jalkaa vasten.

Ja sitten lisättävää... HTC Sync ei ehkä ole yksi maailman parhaista ohjelmista, mutta voittaa kirkkaasti tuon samsungin Kies:in.

että voi KIESus. tulipahan törmättyä sitten yhteen p*skimpaan softaan ikänä. Mikä ihme aivopieru on mahtanut joltain suunnittelijalta päästä ton ohjelman kohdalla. Oikeasti jos ei näe ihan pakollista, henkeä uhkaavaa tarvetta käyttää KIES:iä (koska massamuisti-moodi toimii), niin ei TODELLAKAAN kannata sen kanssa alkaa tappelemaan. Saas nähdä tarvitaanko KIES:iä 2.1 -> 2.2 päivityksessä. (toivottavasti EI, koska varmaan 90% käyttäjistä ei silloin siihen pysty.)
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1


Moi,

jos videokuvaukselle antaa paljon painoa, niin Galaxy suoriutuu siinä paremmin.

Videokuvaus
+ Galaxyn kuva pätkii vähemmän, Desiressä havaittavissa ikäviä seisahduksia (Voi olla että korjaantuu tulevaisuuden päivityksillä)
+ Mikrofoni ja videokuvan äänentoisto luurilla, Galaxy tallentaa ja toistaa äänen paljon selkeämmin. Desirellä tuntuu menevän puuroksi.

- Max


Ihan mielenkiinnosta, onko sulla ne vakiona tulleet muistikortit vielä sisällä? Mulla tuli class 2 -kortti dessun mukana ja se on ihan dadaa. Vaihdoin class 6:n korttiin ja 720-videokin tallentuu jouhevammin.Moi,

eipä ole valitettavasti käytössä class 6:sen kortti käytössä.
Hyvä että pullonkaula löytyi ja on itse vaihdettavissa

Kiitos vinkistä!

- Max

Ohessa muutama lisähuomio:

-
- Desiren hiirellä on melko helppo siirtyä editoimaan tekstiä, Galaxy S:ään tuli 2.2 version myötä merkittävä parannus tähän, mutta silti...
- Galaxy S:ssä 2.2 versiossa vakiona Swype (itsellä ko ominaisuus on kyllä deaktivoitunut 3-4 kertaa akun loppumisen myötä)

Todennäköisesti Galaxy S:n kaksi viimeistä ongelmaa korjaantuu seuraavassa ohjelmistoversiossa.

Olisi hauska kuulla myöskin kokemuksia Androidista iPhoneen siirtyneiltä ja toisaalta iPhonesta Androidiin siirtyneiltä käyttäjiltä.

/ panu.

Millä tuon saa sitten 2.2 päivitettyä kun ainakaan minulla ei se Kies softan kanssa anna mitään päivittää?

Osallistu keskusteluun