Kysymys

Galaxy S2 näytön ongelma

  • 8 lokakuu 2011
  • 8 kommenttia
  • 3729 katselukerrat

  • Satunnainen osallistuja
  • 10 kommenttia
Tuli torstaina SGS2 postissa. Olen käyttänyt aika paljon vaimon SGS2 kapulaa kesäkuusta lähtien, joten on aika hyvä tuntuma siihen, millainen sen näyttö on. Ensimmäisestä käynnistyshetkestä asti ihmettelin, että miten näyttö on sinertävä ja vähän tumma. Sitten, kun ensimmäisen kerran ruudulta katsoi harmaata taustaa, niin näytön virheet näkyivät selvästi.Vasemmalla on vaimon luuri. Oikealla minun uusi. Molemmilla puhelimilla on avattuna 50% grey jpg, eli kuvan pitäisi olla samanlainen molemmissa. Taustavalo on säädetty molemmissa samaksi. Ero on tässä kuvassa vähän dramaattisempi, kuin mitä se todellisuudessa on, mutta nuo raidat kyllä näkyvät ihan normaalikäytössäkin.

Vielä suurempi ero on, jos molemmilla puhelimilla avaa kuvan RGB liusta. (http://www.pbase.com/jackcnd/image/75285375) Vaimon puhelimella näkyy vielä 16 kohdalla kaikki sävyt tummassa päässä, mutta minun puhelin leikkaa 4-5 palkkia aiemmin sinisen ja vihreän ja punainen leikkautuu 6-7 pykälää aiemmin. Eli kuvat näytöllä katsottuna on tukossa tummasta päästä ja erityisesti punainen on jokaisessa kuvassa huomattavan tumma. Näkyy aika ilkeästi ihonsävyissä esim hehkulampunvalossa otetuissa kuvissa.

-Tämä uusi puhelin myös todella lyhyen käytön jälkeen ilmoittaa, että taustavaloa ei voi säätää täydelle kirkkaudelle, koska lämpenemistä tulee rajoittaa. Vaimon vanhempi yksilö ei ole koskaan moista ilmoitusta näyttänyt.

-Tänään huomasin, että puhelin syö akun tyhjäksi 6h ja suurin prosentti virrankäytöstä on näytön taustavalolla, vaikka puhelinta käytettiin tuona aikana yhteensä 15min surffailuun. GPS ja WIFI olivat pois päältä. Data liikkui lähinnä spostin tarkistelun toimesta.

Taidan pistää puhelimen huoltoon/vaihtoon. Tosin Saunis ei näitä myymiään puhelimia taida vaihtaa suoraan.

8 kommenttia

Itselläni on sellanen pitkä ohut raita oikealla puolella, mutta ei se haittaa minua yhtään.
Se on oikeastaan aika olematon.
*#0*#  koitappa tota

*#0*#  koitappa totaMitä tällä saa aikaiseksi?
Niin siis eihän tuo huoltomenu korjaa lcd:n fyysistä vikaa. Puhelin meni huoltoon. Asiakaspalvelija sanoi, että selvästi näkyy raitoja, jotka ei puhelimeen kuulu. Saa nähdä kauan kestää.
Joko onnistuit saamaan paremman näytön?

Itselle osui saman kaltainen ongelma. Ostin Galaxy 2:n jo huhtikuussa ja oli kaikin puolin malliyksilö. Viikko sitten siitä hajosi näyttö - onneksi meni takuuhuoltoon. Sain luurin eilen takaisin ja siihen oli vaihdettu näyttömoduuli eli käytännössä puhelimen koko etupuoli. Ongelma vaan on se, että näyttö on selvästi heikompi kuin aiempi. Puolisolla on sama puhelin ja ero sen ja oman vaihdetun näytön välillä on selvä. Oma uusi näyttö on ihan tukossa tummassa päässä eikä edes kirkkainkaan asetus ole yhtä kirkas kuin verrokissa.

Testikuvilla kun näyttöjä vertaa niin punainen menee uudessa näytössä tukkoon ja joissain keskiharmaissa harmaa onkin selvästi punertava. Lisäksi tietyllä harmaalla tuo väri ei ole tasainen vaan jotenkin 'roskainen'.

Lisäksi auto-brightness vetää tuon uuden näytön aivan liian pimeäksi verrattuna puolison omaan. Laitoin kyselyä huoltoon josko niillä olis tietoa vastaavista ongelmista. Vastausta odotellaan...
Vein huoltoon. Huolto kesti viikon ja puhelin tuli takaisin saattella jossa sanottiin että vikaa ei havaittu, mutta näyttö vaihdettu varmuuden vuoksi. Uusi näyttö on edelleen selkeästi erilainen kuin vaimon toukokuussa ostetussa puhelimessa. Harmaasävyt on kylmiä ja tämän näytön kontrasti on yliampuva samoin kuin edellinenkin oli. Tässä yksilössä ei nyt kuitenkaan ole noita raitoja ja punaisen värin tummapää ei ole tukossa joskin se on tummempi muita kanavia. Kun vaihdoin näytön tilan asetukseksi elokuvan niin kuvat näyttävät riittävän samalta kuin vaimon puhelimessa. Edellinen näyttö oli juuri sellainen kuin kuvailit.

Vein huoltoon. Huolto kesti viikon ja puhelin tuli takaisin saattella jossa sanottiin että vikaa ei havaittu, mutta näyttö vaihdettu varmuuden vuoksi. Uusi näyttö on edelleen selkeästi erilainen kuin vaimon toukokuussa ostetussa puhelimessa. Harmaasävyt on kylmiä ja tämän näytön kontrasti on yliampuva samoin kuin edellinenkin oli. Tässä yksilössä ei nyt kuitenkaan ole noita raitoja ja punaisen värin tummapää ei ole tukossa joskin se on tummempi muita kanavia. Kun vaihdoin näytön tilan asetukseksi elokuvan niin kuvat näyttävät riittävän samalta kuin vaimon puhelimessa. Edellinen näyttö oli juuri sellainen kuin kuvailit.Avauduin juuri asiasta täällä:
http://www.moubail.com/2011/10/more-quality-control-issues-with-samsung-galaxy-s2-display/ ' TARGET='_blank

Jutussa myös kuvia omasta ja oman puolison verrokkilaitteesta.
Veinpä omani myös takaisin huoltoon. Ottivat mukisematta vastaan ja sanoivat että 'näitä on jonkin verran tästä syystä tullut tänne'. Ruletti pyörähtää ja näyttö vaihdetaan taas - katotaan onko parempi onni tällä kertaa. Noin vertailun vuoksi vertasin omaani juuri kaupasta haettuun valkoiseen malliin ja siinä oli ihan kelpo näyttö ja hurja ero tähän mun vaihdettuun näyttöön.

Eli jos jollakulla on samoja issueita oman laitteen kanssa niin näyttö vaihtoon vaan.

Osallistu keskusteluun