Honor 8 ja GPS lakkasi toimimasta

  • 8 kesäkuu 2018
  • 5 kommenttia
  • 2173 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
Mitä pitäisi tehdä, kun vuoden vanhassa puhelimessa yhtäkkiä GPS lakkaa toimimasta? Muuten sillä ei ole väliä, mutta mun ainoa harrastus jää telakalle ilman toimivaa sijaintia.

5 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Hmm.. Mulla tuli joskus aiemmin vastaan myös yksi Honor (tarkkaa mallia en muista), jossa ei tuo GPS toiminut lainkaan tai ainakaan Google Maps tai mikään muukaan vastaava palvelu ei osannut paikantaa puhelinta, vaikka GPS oli ohjelmallisesti päällä. Puhelimessa oli jotain softahäikkää myös sähköpostien osalta. Tähän auttoi puhelimen palauttaminen tehdasasetuksille.

Eli puhelimesta varmuuskopiot vaikka muistikortille tai pilveen ja puhelin tehdasasetuksiin ja sen jälkeen varmuuskopion palautus puhelimeen. Tässä kuitenkin kannattaa muistaa se, että puhelimen asetuksia ei saa missään nimessä varmuuskopioida. Jos näin tekee, voi ongelma palata kun varmuuskopio palautetaan laitteeseen.

Toki myös ns. soft resetiä kannattaa kokeilla. Joskus sekin auttaa.

Toinen vaihtoehto on toki puhelimen lähettäminen huoltoon. Elisalta ostetun puhelimen voi lähettää huoltoon joko Elisan myymälän kautta tai pakkailla puhelin itse pakettiin takuukuitin kera ja pistää postilla huoltoon näillä ohjeilla.
Käyttäjätaso 1
Mun ainoa ongelma on, että en saa millään muotoa pilveen kopioituja tietoja takaisin päin puhelimeen, mulla on pilvilinna käytössä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Mun ainoa ongelma on, että en saa millään muotoa pilveen kopioituja tietoja takaisin päin puhelimeen, mulla on pilvilinna käytössä.

Mitenkäs Google Drive? Muistikortti on myös fiksu vaihtoehto. Puhelin osaa tehdä varmuuskopion myös sinne ja palauttaa sen muistikortilta. Muistikortit eivät kustanna kovin paljoa ovat muutenkin fiksu hankinta esim. valokuvia ajatellen.
Käyttäjätaso 1
Vois olla ihan hyvä toi muistikortti, mulla on vaan kaksi simiä käytössä, et täytyy siirtää tonne driveen. Onnistuuko pilvilinnasta driveen siirto jotenkin suoraan?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Tuskin onnistuu tuo Pilvilinnasta Driveen siirtäminen. Puhelimen pitäisi kyllä osata tehdä esim. valokuvista varmuuskopiot myös Google Driveen.

Itselläni on käytössä Samsung Galaxy S7 ja olen asettanut sen tekemään kuvista ja videoista varmuuskopiot sekä Google Driveen, että Microsoftin OneDriveen.

Voit toki ottaa puhelimsta toisen SIM -kortin pois siksi aikaa, että teet puhelimesta varmuuskopiot muistikortille, palautat puhelimen tehdasasetuksiin ja palautat varmuuskopion muistikortilta. Tämän jälkeen voit laittaa tuon toisen SIM -kortin takaisin paikoilleen.

Osallistu keskusteluun