Kysymys

HTC Backup (linux-käyttäjälle)

  • 9 helmikuu 2010
  • 4 kommenttia
  • 11586 katselukerrat

Hei,

Olen tyytyväinen Heroon. Laitteessa on paljon riemastuttavia ominaisuuksia, joskin vähän totuteltavaakin. 

Ikävä kyllä olen Ubuntu Linuxin käyttäjä enkä mielelläni hankkisi Windowsia vain Heron Sync-ohjelmaa varten.

Ubuntu tunnistaa Heron ja synkkaa sujuvasti valokuvat ja musiikin, eikä sähköposteista ole väliä (ne löytyvät sitäpaitsi toiselta koneelta) eikä tekstareistakaan välttämättä.

Mutta miten varmuuskopioida puhelinnumerot? Siirsin ne vanhasta puhelimesta vanhalle SIM-koritlle ja siltä heroon, mutta miten siirtää ne uudelle SIM-kortille? Tai muuhun hyvään talteen?

Ja sitten kun tämä on tehty, pystynkö updeittaamaan Heron uuden 2,08 ROM:n ja myöhemmin uuden Androidin ilman että hankin Windowsin ja Sync-ohjelman?

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

4 kommenttia

SIM-kortille kontaktin voi muistaakseni siirtää vain yksi kerrallaan. Mutta Marketista löytyy apua, esim.

http://www.androlib.com/android.application.androidapp-expcontacts-zmm.aspx ' TARGET='_blank
http://www.androlib.com/android.application.com-android-contacts_importer-jjnq.aspx ' TARGET='_blank
http://www.androlib.com/android.application.com-happydroid-c2s-qpxm.aspx ' TARGET='_blank

Mulla on käytännössä GMailin osoitekirja synkattuna puhelimeen suoraan, joten ei tarvii varmuuskopioida tai muutenkaan huolehtia ROM-päivityksissä. GMailin osoitekirjasta pitää tosin siivota ne kaikki sähköpostiosoitteet pois ensin.
Kiitos! Huomasin että nuo mainitsemasi ohjelmat olivat saaneet kovin erilaisia reittauksia. Yhdestä oli monta arviota  ja kaikissa todettiin että ei toimi ja kone meni jumiin. Sitten taas tuo contacts2sim sai pelkkiä vitosia. Asensin heti. Toimi hyvin.

Asensin HTC Sync:n vaimon läppäriin jossa on Windows XP jotain. Tein varmaan  jotain väärin sillä verkkokortin ohjelmisto hävisi jäljettömiin. Ei muuta kun kaapeli kiinni modemin kylkeen ja kiinteällä yhteydellä uusi Intelin sivuilta. Hyvin löytyi vaikka oli ikivanha. Verkkokortin ohjelmisto olikin ainoa mikä saatiin updeitattua, Sync ei näe puhelinta. Puhelin näkyy kyllä muistivälineenä, kuten Linuxissakin, ja eri kansioita pystyy nähtävästi edes takaisin päivittämään.

Onko joku poppakonsti mitä kannattaa kokeilla ennen kuin haen siihen päivityksen Sauniksen konttuurilta. Se päivä on aika lähellä. 

On se kyllä vähän pöllöä kun Windowsia tarvitaan että saadaan linuxn päälle rakennettuun vehkeeseen ohjelma, eikä se sitten edes toimi. Terveisiä vaan Taiwaniin 😉
Minulla HTC Sync on toiminut Vistalla ongelmitta. Mutta nettikeskustelujen mukaan siinä on valitettavasti kaikenmoisia yhteensopivuusongelmia (mikä ei sinänsä yllätä, kaikissa näissähän on ajuri tms. ongelmia eniten omalla kohdalla Noksun PC Suitessa).

Varmaan latasit uusimman HTC Sync Upgraden? http://www.htc.com/europe/support.aspx ' TARGET='_blank
No ni, auttoi heti kun valitti. Yritin vielä illalla ja tein jotain toisella tavalla, ja heti lähti pelittämään. Luulen että vika oli käyttäjässä eikä koneissa. Uusi ROM asentui kauniisti ja ensi kerralla menee vähän helpommin. Ehkäpä asennus tulee vielä mahdolliseksi myös Linuxilla ja Macilla. 

Numerot olivat tallessa sekä sim-kortilla (contacts2sim:llä) että luultavasti myös googlessa, en ole ehtinyt perehtyä jälkimmäiseen.
SD-kortilla olleet levyt ja valokuvat olivat tallessa. Puhelin tarjoutui heti upgraden jälkeen lataamaan kaikki hävinneet sovellukset: niiden nimet löytyivät koneesta vaikka ohjelmat olivat menneet. Kätevää. Se ei muuten tarjoa enää toista kertaa vaan kannattaa suostua.

En ole oikein vielä ehtinyt surfata riittävästi sanoakseni, onko havaittavasti nopeampi kuten jotkut väittävät.