Kysymys

HTC Hero ja 3G-verkon "katoaminen"

  • 15 syyskuu 2009
  • 7 kommenttia
  • 30427 katselukerrat

Kaksi muuta laitetta näyttää 3G-verkolle "täydet palkit" sekä kotona että töissä. Hero kuitenkin kadottaa 3G-verkon työpaikalla :- ja tällöin data lakkaa liikkumasta, vasta kun mobile network -asetuksista laittaa päälle "use 2G networks only" niin alkaa datakin kulkemaan.

- Mitenköhän verkon valinnan 2G ja 3G -verkkojen välillä saa automaattiseksi? Vai saako?
- Miten voi olla mahdollista että Hero ei 3G-yhteyttä saa sijainnissa jossa sama liittymä muilla laitteilla näyttää että 3G-signaali on hyvä?

7 kommenttia

Käyttäjätaso 1
Eikös se ole automaattinen?
Puhelut toimii ihan ok oli verkko mikä tahansa, mutta kun siirryn tänne missä Hero "kadottaa" 3G-verkon, lakkaa data kulkemasta kokonaan, kunnes käyn asetuksista vääntämässä ruksin tuohon "use 2G networks only".

edit: Tarkennetaan nyt sen verran vielä että kävelin juuri kotiin (400m) niin puolivälissä matkaa ruudun ylälaitaan ilmestyi taas H-merkintä takaisin ja data alkoi kulkea. Kaikki muut laitteet tosiaan näyttää että 3G-signaali koko liikkumallani alueella on hyvä.

Perun puheeni tuosta että Hero kadottaisi 3G-verkon työpaikalla, parempi kuvaus ongelmalle lienee että ruudun ylälaidasta katoaa H (jonka alapuolella näkyy siis nuolet) ja datayhteys katkeaa. Datayhteyden saa takaisin toimimaan määrittämällä mobile network -asetuksista "use 2G networks only". Työnantajan salaliitto kuitenkin ettei mene päivät uudella lelulla leikkiessä ::)
Kyllä tää nyt vaikuttaa siltä että tähdet on työpaikan yllä väärässä asennossa ;D

Äsken pihaan tullessa sama oire kuin eilen ??? kokeilinpa tuossa juuri työpaikan langattomien yhteyksien katkaisua, mutta ei vaikutusta asiaan, mielessä siis että josko joku vastaava häiritsisi heron yhteyttä (kaikkea pitää kokeilla) - kotonakin tosin on wlan, mutta siitä huolimatta mobiilidata toimii siellä normaalisti.

Tässä tien toisella puolella on kyllä hypermarketti, josta kantautuu myös useampia langattomia yhteyksiä meille asti, mutta ei niilläkään nyt pitäisi olla vaikutusta kun wlan on herosta väännetty pois päältä. Sormi on suussa tällä hetkellä tän ongelman kanssa :-[

Pitää tänään käydä luuri kourassa kävelemässä lähiympäristöä ympäri ja koittaa paikantaa ongelma-alue 😛
Mulla ihan uudessa herossa sama vika. kaupungilla toimii mut ku kotipihaan tulee verkko häviää vaikka 1 km keskustasta matkaa. tämä lappeenrannassa. Kokeiltiin pikkuveljen n97 ja mun kortilla ja yllättäin täpöt verkot. naapurin iphonella myös ja isoveljen vanhalla kommunikaattorillakaan ei ongelmaa.
Laitteen vein saman tien huoltoon ja 2 viikkoa nyt kulunu eikä mitään kuulunut takas. Kaikenlisäks mulla tässä koton tietokone on nettitikulla toiminnassa ja näyttää nytkin HSPA verkkoa :)
Laitteessa pakko olla vikaa kun ei yhdistä mulla ei toiminu ees 2g vaik edgelle pitäs mennä automaattisesti. Jos asia ei korjaannu valitan lisää ja sit valitan taas lisää. Otan vaikka ulkopuolisen tavaran tarkastajan paikalle ja valitan taas. Mut pakkohan tää homma on saada toimii... hittoako mä muuten maksan 5megasesta liittymästä ja laitteesta jos ei toimi ees niinku pitää.
Ongelma jatkui ja paheni mulla entisestään kun kotonakaan ei toiminut loppujen lopuksi ilman että oli 2G väännetty väkisin päälle. Pariin päivään ei puhelutkaan tulleet enää perille (liittyykö nämä oireet toisiinsa, sitä en tiedä) Kokeilin sitten toisella Sauniksen liittymälläni ja sillä sama ongelma, eli probleema on laitteessa. Päivittelin sitten äsken uudelleen Heron uusimman virallisen rommin ja nyt toimii niinkuin pitääkin, työpaikallakin. Pelottaa tosin vain että miten pitkään...  :-[

Tästä Heron ongelmasta löytyy paljonkin keskustelua ulkomailta ja toivottavasti joku on jo kerinnyt bugiraporttia laittaa HTC:lle 🙂
Käyttäjätaso 1
Täällä ei ongelmia. 100% tyytyväisyys puhelimeen.
Vaikuttaakoha meil Samb0on kans tää LPR sit ;D

Ongelmaa paikallistettu jälleen, työkoneella jossa XP, laitoin tuon uusimman virallisen rommin ja sen jälkeen kaikki toimi päivän ok, kunnes tulin kotiin ja lähdin leikkimään Mobile Network Sharingin kanssa. Ongelma palasi ja data ei liiku jos ei ole "Use 2G networks only" päällä. Pistin sitten taas rommin uudelleen tällä koneella missä on Windows 7, ei korjaantunut. Heti perään rommi taas uudelleen toisella koneella jossa XP ja sit taas toimi ok, kunnes erehdyin kokeilemaan yhteyden jakamista läppäriin ???

Nyt en jaksa enää tälle päivälle leikkiä, weekendin missio on sit jättää Windows 7:n kanssa yhteyden jakaminen kokonaan, josko se olisi sitten ongelman aiheuttaja.

Osallistu keskusteluun