Kysymys

HTC Hero: Multimediaviestit

  • 9 marraskuu 2009
  • 50 kommenttia
  • 1082 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

50 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Hieno homma, päivittelin tiedot wikiin.

Ongelman selvittyä kehdannen myös posket punaisena myöntää syyn väärälle tiedolle: itselläni on Elisan kortti luurissa ja Elisan liittymällä portti on 80 . Tällainen ei tietenkään tullut mieleen voiton hetkellä 😞
Nyt mms-viestit tulevat perille, mutta hieman erikoisesti.

219kt kuvaviesti saapuu puhelimeeni 9kt kokoisena. Tästä
seuraa se, että kuva on erittäin epäselvä. Eli ongelma ei liene enää mms-viestin perille tuleminen, vaan viestin muuttuminen matkalla oletusasetuksiin sopivaksi (alle 60kt?).

tomit: testasitko lähetystä vai vastaanottamista / molempia?
WAP 2.0 / 8080 tapahtuu vastaaotettaessa samoin kuin Halvarilla, eli 226 kiloinen kuva tulee perille suttuisena 4 kilotavun kokoisena.

Lähtemään suostui 142 kilotavuinen viesti, kun lisäsin samaan viestiin useamman kuvan.

Ja laite on siis päivitelty huollossa uusimpaan rommiin. Odotellaans sit vielä sitä seuraavaa josko se toisi ratkaisua tuohon kuvan koon muuttumisongelmaan 😉
Testasin vaan lähettämistä, joka siis skulaa nyt.

Mutta meillä on nyt käsissä sitten täsmälleen sama ongelma, kuin keskustelupalstoilla:
http://androidforums.com/htc-hero/20148-mms-picture-messages-received-too-small.html

Hieman epäselvää tuossa on, onko vikaa operaattorin päässä vai Heron tunnistautumisessa. Useampi ketju on o2:sta, mikä viittaisi että operaattorin päässä asialle voisi ehkä tehdä jotain.

Matti, testasitko että Herolla Elisan liittymään vastaanotettu MMS-kuva WAP 2.0-asetuksilla tulee perille normaalikokoisena? (ei postimerkki)
Otetaas vielä komento takaisin. Eli Heron Messages näyttää minulla tulleet MMS-viestit siten, että viestissä lukee "Slideshow" ja kun sen klikkaa auki, kuva on postimerkin kokoinen.

Sen sijaan Handcent Sms (saa Marketista) näyttää kuvan auki klikatessa ihan oikean kokoisena.

Eli testailun tulos. Kun MMS-asetuksiin vaihtaa WAP 2.0 ja portiksi 8080 sekä käyttää Handcentia niin kaikenkokoisten MMS-viestien lähetys sekä vastaanotto toimii (ainakin minulla tänä iltana :))

Messages on minulla Task Managerin kill-listalla muutenkin, koska tunnetusti ainakin vanhalla firmiksellä se syö akun: http://www.engadget.com/2009/10/29/workaround-for-htc-hero-battery-life-issues-discovered/ ' TARGET='_blank.
Handcent on minullakin käytössä, ja muuta eroa en huomaa kuin sen, että ko. ohjelma venyttää kuvan isommaksi
postimerkistä. Laatu käytännössä siis huononee vielä entisestään. Eli saapuu edelleen väärän kokoisena puhelimeen.

Mutta kiitos nyt Matille kuitenkin jo siitä, että MMS-viestit ylipäätään tulevat jotenkin perille 🙂
Ei tuo kuvan koko minusta vaihdellut, laitoin Sauniksen Herosta DNA:n ExpressMusiciiin ja takaisin. Kun katon Handcentista View Message Details ja Message Size niin viimeisin vastaanotettu on samalla koolla kuin alkuperäinen Herosta lähtenyt 75 KB (tai itse asiassa 74 KB mutta ei siinä laatueroa huomaa).

Ilmeisesti nyt kuitenkin kuvan koko Halvarin tapauksessa oikeasti muuttuu.

Sinänsähän tässä ei mitään uutta ole, että eri operaattoreilla ja kännyköillä MMS:t menee vähän miten sattuu. Vaatis lisää testejä, että osaa sanoa onko toimiminen vai toimimattomuus yleisempi Hero+Saunis tapauksessa.
Handcentilla 150 KB vastaanotettu kuva muuttui postimerkkikokoon mutta 75 KB viesti tuli perille alkuperäisen kokoisena. En jaksa testailla missä tuon raja nyt kulkee kun en tuota Handcentia tykkää muutenkaan käyttää.

Viestit siis tulee perille ja lähtee matkaan, mutta ongelmana on se että esim. äsken vastaanotettu 226KB kuva muuttui vastaaotettaessa 3KB:n kokoiseksi pikkukuvaksi ja lähetettäessä laite muuttaa kuvat myös mielestäni liian pienikokoiseksi, ei kuitenkaan noin pieneksi kuin vastaanotettaessa isompaa kuvaa. Mutta kuten sanoin, toivottavasti tuleva (toivottavasti pian) päivitys tuo jotain ratkaisua.

Mutta hyvä siis että jotenkin nyt viestit kulkee edes 🙂
Käyttäjätaso 3
Selvittelemme asiaa vieläkin. Äsken ei lähtenyt SL:n liittymällä MMS ollenkaan mutta Elisalla lähti  ::)
Voisitteko kertoa mitkä on toimivat MMS asetukset? Wikin ohjeiden ja handcendin avulla MMS viestin lähetys onnistuu, mutta vastaanotto ei. Ilmoittaa: "Message not downloaded".
Veikkaisin että sulla on asetukset kunnossa kun lähetys kerran onnistuu.

Minkä kokoinen oli tuo lataamatta jäänyt viesti? Ettei nyt siitä olisi sitten kiinni kuten muillakin, lue koko viestiketju läpi 😉
Vain 32KB. Ilmeisesti kokonsa puolesta ei pitäisi olla siis ongelmaa.
Wikin mukaisilla asetuksilla kulkee mulla noita aikaisemmin puituja ongelmia lukuunottamatta ihan ok. Eli 32 kiloinen kuva pitäisi latautua kyllä ihan ok.
Kun olen lisännyt wikin mukaisesti Saunalahti MMS asetukset tulisiko sen perässä olla vihreä nappi niinkuin internetasetuksissa on?
Ei ainakaan minulla ole sitä vihreää nappia MMS-asetusten perässä, eikä ilmeisesti tarvitsekaan olla.
Jo on kumma juttu kun ei lähe toimimaan. Onko teillä muilla T-Mobile brandattyä Heroa:tä käytössä. Voisiko vika olla siinä?
Mitäs tälle asialle kuuluu?

Yhäti bugaavat mms-viestit vastaanoton osalta herossa (isoille viesteille).
Itsellä toimii nyt mms-viestit 300kt saakka entisen 60kt sijaan!!
Ainoastaan muutos kohtiin:
Port number: 9201 -> 8080
Wap version : 1-2 -> 2.0
Kerkesin jo unohtaa koko ongelman kun tuota päivitystä on vaan tullut odoteltua.

Mulla asetukset samalla tavalla, mutta testasinpa juuri uudelleen, niin riippumatta mitä ohjelmaa Herossa käytän, niin Samsungin työpuhelimesta lähtiessä 227 kiloinen viesti on Heroon saapuessaan kolmen kilotavun kokoinen, kutistunut siis postimerkin kokoiseksi. Aikaisemmin siis ei yli 60kt kuvat suostuneet latautumaan ollenkaan. Lähetettäessä vieläkin Hero muuttaa kuvan yleensä alle kymmenen kilotavun kokoiseksi ja tähänkin toivottavasti päivitys toisi korjauksen 🙂
Tervehdys.

En tiedä onko tämä enään ajankohtaista.

Uudella SenseHero 2.1 ROM:llä voi onnistuneesti lähettää/vastaanottaa MMS-viestejä koosta riippumatta.

Tätä testattiin lähettämällä Soneran GSM-verkossa olevasta Nexus One kapulasta 236kb kokoinen MMS-viesti, joka tuli ongelmitta perille HTC Hero puhelimeen.

Herolla lähetin 83kb MMS-viestin onnistuneesti.

Vika voisi siis olla vanhemmassa android 1.5 käyttöjärjärjestelmässä.
Käyttäjätaso 3
Aivan aukottomasti emme saaneet ongelmaa koskaan selvitettyä, mutta samaan johtopäätökseen tulimme - Android 1.5 antaa puhelimesta virheelliset tunnistautumistiedot verkkoon, ja tästä syystä MMS-asetukset eivät käytännössä toimi kuten pitäisi.

Aivan aukottomasti emme saaneet ongelmaa koskaan selvitettyä, mutta samaan johtopäätökseen tulimme - Android 1.5 antaa puhelimesta virheelliset tunnistautumistiedot verkkoon, ja tästä syystä MMS-asetukset eivät käytännössä toimi kuten pitäisi.


Aihetta sivuten, mites tämä sama ongelma sitten HTC Desiressä, vaikka onkin uusi versio käyttiksestä niin ongelma saapuvien viestien kanssa esiintyy edelleen, pienenä (<10KB) tulee kuvat luuriin. Tästähän on tuolla Desiren omassa säikeessä jo keskustelua, joskin ilman SL:n edustajien kommenttia.

Aivan aukottomasti emme saaneet ongelmaa koskaan selvitettyä, mutta samaan johtopäätökseen tulimme - Android 1.5 antaa puhelimesta virheelliset tunnistautumistiedot verkkoon, ja tästä syystä MMS-asetukset eivät käytännössä toimi kuten pitäisi.


Eipä ole tilanne nyt päivitystenkään jälkeen muuttunut :(

Pettynyt ja huijattu fiilis tässä on kun kohta vuoden on käyttänyt laitetta + liittymää joka ei luvatulla tavalla toimikkaan 😠 ja toinen vuosi vielä määräaikaisuutta jäljellä 😞
Kävin asentamassa mms tiedot täältä ohjeiden mukaan ja multa katos kaikki kuvat ????

Mites ne saa takasin ? PRKL...
Käyttäjätaso 1
hienoa..
puhelin tuli resetoituna huollosta, ja nyt ei enää MMS viestit kulje kumpaankaan suuntaan millään asetuksilla... voi prkl.
koitin tilata uudet asetukset oma saunalahdesta, ne eivät ikinä tulleet puhelimeeni. koitin puhelimen valikosta, kuten herowikissä sanotaan, vastaus oli "hakusanasi on virheellinen" ja koitin jopa käsin rukata ne sinne wikin mukaan ( http://palsta.saunalahti.fi/wiki/Hero ' TARGET='_blank )
mutta kun ei kulje niin ei kulje... kenelläkään ideoita että mikä asetus ja mistä on voinut jäädä huomaamatta

"unable to send message, generic network failure"