Kysymys

HTC One S yhteysongelma

  • 11 helmikuu 2013
  • 19 kommenttia
  • 5268 katselukerrat

Tervehdys,

Elisan liittymällä oleva HTC One S:ni alkoi sekoilemaan tuossa noin viikko sitten.

Ongelmana on, että yhteys nettiin katkeilee aika runsaasti. Jonkun satunnaisen ajan kun antaa kännykän vain olla, tai joskus jopa kun selaa nettiäkin, niin yhtäkkiä katoaa nettiyhteys:

Mobile data kohdalla ilmoittaa "Disconnected because service is unavailable."

Silloin tällöin myös kentät katoaa ja hetken päästä voikin olla taas täydet pykälät. Joskus voi ilmoittaa myös, että "Disconnected because the radio was turned off." mutta vain hetken aikaa lähinnä.

Nettiyhteys palaa, jos restarttaan puhelimen tai pistän lentokonetilan päälle/pois. Ongelma saattoi myös alkaa, kun käytin lentokonetilaa päällä tunteroisen ettei ottaisi häiriötä.

Tähän mennessä kokeillut seuraavanlaisia kikkoja:

-Soft resettiä eli restarttia tavalla ja toisella, mm. että lentokonetila on päällä ja otan pois myöhemmin ym.

-SIM pois ~puoleksi tunniksi + jonkunmoinen puhdistus

-APN (Access Point Name) asetusten muutos suuntaan jos toiseenkin (mm. Elisan internet asetuket katsottu netistä ja pistetty manuaalisesti, kun ei tue automaattista laittoa) + reset to default

-Hard reset eli factory reset: kaikkien omien asetusten ja tiedostojen poisto. + Erikseen Apps>Settings>Clear cache

Viimesimpää noista neuvo HTCn aspa ja sieltä ohjattiin ottamaan yhteyttä operaattoriin. Nuo asiakaspalvelujutut tuntu olevan niin sekavia, että eksyin tänne palstalle. Liekö sitten pitäisi tehdä häiriöilmoitus, vaikka tuskin mikään tukipylväs on täältä kaatunut, ei ainakaan häiriökartassa näkynyt. Voitte toki ohjata oikeaan suuntaankin :)

Lisäksi jostain luin, että roamingin päällepistäminen saattaisi auttaa. Vaan voisi tuoda aikamoisen laskun? Kännykkää resettiessä kysy myös, että mennäänkö elisan vai saunalahden asetuksilla. Voisinko tuosta kokeilla saunalahtea ilman mitään pelkoa? Näillä elisan asetuksilla ei ainakaan toimi, vaikka elisan uusi microsim ja kaikki.

Lisätietoa:

-En ole rootannut, software information:

Android 4.1.1

HTC Sense 4+

Software number 3.16.401.8

HTC SDK API level 4.63

HTC Extension version: HTCExtension_Sense45_2

Itselläni meinaa mennä jo järki tämän kanssa touhutessa, joten jospa joku voisi hieman auttaa. Toista simiä ei ole kokeiltavaksi, enkä voi kokeilla tuota microsimiä oikein missään muussakaan puhelimessa - ainakaan ennen viikonloppua.

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

19 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Tuolta saattaisi nopeammin apu löytyä puhelin ongelmiin:

http://yhteiso.elisa.fi/t5/Android/bd-p/Android

E: Näköjään siirretty.
Käyttäjätaso 5
Siirretty keskustelu oikealle alueelle.

Tuo, että jos radio tipahtaa pois päältä, niin voi kyllä olla ihan vikakin, että huollossa voipi joutua tuon käyttämään.

Elisan liittymällä ei pitäisi tarvita tuota roamingia ja Saunalahden asetuksilla tuo ei varmaan toimisi, kun eri APN ja muut asetukset. Roaming neuvotaan Saunalahden liittymiin välillä sen takia, että osa puhelimista luulee, että Saunalahti verkkovierailee Elisan verkossa.
Tuota radiojuttua ilmottaa vain todella harvakseltaan, yleensä jos säätää tuon lentokonetilan kanssa tai vastaavaa. Sitten menee taas tuohon Disconnected because service is unavailable.

Lisäksi tosiaan tänäänkin tapahtui seuraava:

ensin oli täydet kentät/pykälät ja netti (tosin edge tms)

sitten pelkästään netti, kentät katosivat kokonaan (emergency calls only...)

ja sitten netti katosi ja täydet kentät tulivat takaisin.

Mahtaisiko elisalta saada uutta simiä testattavaksi? Ei tekisi mieli lähettää puhelinta huoltoonkaan, ... ainakaan ihan vielä.

Ja ovathan nämä tiedot ajan tasalla:

http://www.elisa.fi/asiakaspalvelu/1199.52/htc-android/

Noista mainittakoon, että reset to defaultin jälkeen eroina olisivat

Todennuksen tyyppi: PAP ja Tukiaseman tyyppi: default,hipri (hi priority?)

Kokeiltu kylläkin sekä defaultilla että noilla asetuksilla, eikä tunnu olevan mitään merkitystä.
Käyttäjätaso 5
Jos pääset ylipäänsä missään vaiheessa nettiin puhelimella puhelinverkon kautta, niin silloin asetukset on ok. Ei niitä kannata mennä nyt sörkkiin, tai en usko sen hyödyttävän. Shopitista saa uuden SIM-kortin, jos sitä haluat aluksi testata. Voi olla, että jos SIM-kortti alkaa oleen huonossa kunnossa, että puhelin menettää siihen kontaktin tai lukee sitä väärin ja puhelin menettää sillon verkkoyhteyden. 

Ja joo, jos lentokonetilan yhteydessä tulee tuo radion sammutus, niin se on kyllä ihan normaalia. Ymmärsin aluksi väärin sen. Lentokonetilan ideahan on juuri se, että radio pistetään pois päältä :)

Olet kyllä jo melkein kaiken tosta kokeillut  jo, joten ei tuossa enää kauheesti ole tehtävissä. Tai itsellä ei oikein tule enää muuta mielee kuin, että oletko kokeillut jo manuaalisen verkonhaun ja pakottaa puhelin Elisan verkkoon?

Ja asetuksissa jokainen puhelin näyttää vähän omalla tavallaan asetukset. Eri Androidinkin versiot näyttää erilailla. Mutta ei kaikki kuuluvuuspalkit katoa asetusten takia. Kyllä se nyt jossain muualla todennäköisesti on.
Pitää koittaa vielä tuota simiä ja sen paikkaa putsailla, sekä koittaa toista simiä kunhan jostain tosiaan sellaisen saisi. Varmaan kaverilta lainata, kun ei täällä korvessa ole shopittia lähimaillakaan.

Mitenkähän lie tuo manuaalinen verkonhaku ja Elisan verkkoon pakottaminen?

Settings > Mobile data > Network operators: elisa

Jos tuosta jatkaa: Network operators > Search networks > "Searching..." > elisa

niin toki tuli uudelleenvalittua tuo elisa, mutta sielläpä se taisi jo ollakin. Data roaming ei ole päällä, joten tuskinpa tuosta karkaileekaan. Elisa oli myös tähdellä merkitty tuossa hakulistassa.

Jos taas menee tuolta Access Point Names > Elisa Internet : internet (sininen pallo), eli tuntuu olevan valittuna. Toinen vaihtoehto tuossa näyttää olevan Elisa MMS, kuuluisiko olla tuolla?

Otin uudestaan yhteyttä HTC:n asiakaspalveluun ja nettikauppaan, josta ostin. HTC:n aspasta vastasivat, että voipi lähetellä takuuhuoltoon Tampereelle suoraan. Onkos muilla kokemuksia tuolta/vastaavasta?

Mietin vaan, että jos nettikaupan kautta lähettäisin, niin hyötyisinkö siitä jollain tavalla enemmän: he kuitenkin lähettävät sen tuonne HTC:n käyttämälle korjaamolle? Ja HTC korvaa korjauskulut/uuden tuotteen tms, ei liike?

Toisaalta, ei haittaisi vaikka saisi nettikaupasta rahat takaisin -menetelmällä korvauksen, mikäli moinen mahdollista. Ostaisi samantien paremman ... ei ensimmäinen HTC puhelin yhteysongelmilla, vaikka liittymäkin vaihdellut.
Tilannepäivitystä: vaihdoin toiseen kännykkään oman simin ja toimii! Tähän pistin sen kännyn saunalahden simin ja tuntuu toimivan, ainakin toistaiseksi.
Saa nähdä sitten kun vaihtaa takasin...
Nyt on vaihdettu takaisin tähän htc one s tuo microsim. Tuntuu toimivan, kerran vain oli sekunnin viive ilmeisesti netin yhteysmuotoa valitessa, mutta netti pysyi päällä.
Mitään asetuksia en ole vaihtanut, ne ovat aivan samat ja olivat samat myös tuossa samsungin galaxy s3:ssa.
Olinpaikkani on tosin muuttunut: nyt olen aivan korvessa pikkukaupungin sijaan, mutta kummassakaan paikassa eii häiriökartan mukaan ole mitään ongelmia (tarkistan uudelleen...).

Mikäli palatessani takaisin ongelma jatkuu, niin otan yhteyttä Elisan häiriöilmoitusjutun kautta. Kenties antaisivat uuden simin testattavaksi. Näillä näkymin tämä tosin toimii.
Päivittelen tänne nyt vain itsekseni, jotta muut vastaavat tapaukset tulisivat ratkaistuksi.
Palatessani tänne pikkucityyn (15000 henkeä), alkoi taas pätkimään.

Teen häiriöilmoituksen elisalle ja odottelen vastausta, jos uuden simin saisi.
Onko mitään tilannepäivitystä tähän? Tuntuu useamastakin lähteestä tihkuvan tietoja että One S ja Saunalahti on huono yhdistelmä, mutta ei kuitenkaan mitään infoa siitä ollaanko asialle kenties tekemässä jotain? Eihän tuossa ole mitään järkeä että asikas joutuu vaihtamaan jopa operaattoria että saa puhelimensa pelaamaan. :smileyhuh:
Juu siis tuohan on ihan yleinen ongelma Saunalahti ja HTC one S puhelimen yhdistelmällä. Foorumeilla on paljon paljon juttua asiasta. osa on käyttänyt luurin huollossa, mutta siitä ei mitään apua ole ollut, eikä puhelimessa mitään vikaa ole todettu. Saunalahti ei taida tähän olla pahemmin kantaa vielä ottanut,  palauteta on varmasti asiasta saanut useammaltakin asiakkaaltaan.

Itsellä ollut uudesta asti tuo ongelma, ja tekee siis koko netin käytön lähes mahdottomaksi. Mobiilidata siis tippuu pois muuutaman minuutin välein saunalahden liittymää käytettäessä. Dna:n ja Soneran liittymällä data taas toimii normaalisti joten pelkkä puhelimen vika ei kyllä ole kyseessä. Lisäksi vikaan vaikuttaa alue missä liittymää käyttää, esim Oulussa keskustan liepeillä netti on käyttökelvoton. Taas siirryttäessä syrjäisempään oulun lähikuntaan toimii moitteetta. Itse otin toisen liittymän Dna:lta ja ongelmat katosivat samalla.

Jonkinlainen yhteensopivuus ongelmahan tuo siis on.
Täällä kanssa yksi HTC One S omistaja. Datakäyttö pätkiin huomattavasti, jopa muutaman minuutin välein. Koitin korttia toisessa puhelimessa ja omaa puhelinta toisella kortilla ja vielä 40km päässä kotoa. Luulin aluksi että vika oli solussa. Tein häiriöilmoituksen ja saunalahdelta sanottiin välitettävän viestiä eteenpäin josko jotain olisi tehtävissä.

Nyt kun olen tätä uudehkoa liittymää käyttänyt enemmän, olen huomannut ettei sijainnilla ole pätkimisen kannalta merkitystä. Kaverilla sama puhelin ja DNA:n liittymä ja homma toimii. Pitäisi vielä tuolla kortilla päästä koittamaani. Vähän sellainen olo että menee liittymä pian vaihtoon.
Käyttäjätaso 2
Ongelma on Saunalahden liittymän, Elisan tornien ja One S:n yhteensopivuudessa, syytä ei tiedetä ja vaikeammaksi sen paikallistamisen tekee se, että vain osa One S:ista ilmeisesti kärsii tuosta, ja niistäkin jotka kärsii riippuu ihan paikasta kärsiikö (isommista kaupungeista turku, tampere, jyväskylä ja oulu ainakin kärsii muistaakseni)

Samat pätkivät One S -luurit eivät pätki jos sisälle pistää esim kilpailevan operaattorin SIM-kortin

Ongelmaan ei ole muuta ratkaisua kuin puhelimen vaihto joko toiseen One S:aan joka tuurista riippuen joko pätkii yhteyttä tai ei, tai sitten johonkin toiseen malliin.

Siellä pitäisi olla jo kyllin monelta tiedot asiakaspalvelussa ettei ruveta sen kummemmin enää ihmettelemään tuota, vaihtoon vain.
6viikkoa kärsinyt samasta ongelmasta. Kaksi kertaa puhelin käynyt Varsovassa huollossa. Tänään soitin TAAS Saunalahdelle, eivät olleet ikinä kuulleetkaan kyseisestä ongelmasta ja olivat ihmeissään onko se edes mahdollista. Ihme uunoilua!
Itse ostin kyseisen puhelimen 8 tuntia sitten ja kärsinyt ongelmasta alusta lähtien. Aluksi en saanut yhteyttäollenkaan, joten käytin laajakaistaani yhteytenä ja tein muutamat pakolliset päivitykset. Tämän jälkeen alkoipikkuhiljaa yhteyttä löytymään operaattorin netin kautta. Välillä toimii oikein mukavasti ja välillä kaatuilee.

Appsit eivät lataudu läheskään yhtä nopeasti kuin edellisessä puhelimessa. Kokeilin myös vertailun vuoksi yhteyden nopeutta speed testillä:

Vanha puhelin upload 400 kbps download 450 kbps

HTC one s upload 85 kbps download 130 kbps

Uudella puhelimella siis paljon huonompi. Ostin puhelimen gigantista palautuksena, joten saa nähdä saanko enään palautettua.
Onko jengi IHAN varmoja että vika korjautuu liittymää vaihtamalla???
Käyttäjätaso 2
Stumpix kirjoitti:
Onko jengi IHAN varmoja että vika korjautuu liittymää vaihtamalla???

Muiden kokemuksien sekä henk.koht. Sonera-testin perusteella, kyllä.

Tanattaja kirjoitti:6viikkoa kärsinyt samasta ongelmasta. Kaksi kertaa puhelin käynyt Varsovassa huollossa. Tänään soitin TAAS Saunalahdelle, eivät olleet ikinä kuulleetkaan kyseisestä ongelmasta ja olivat ihmeissään onko se edes mahdollista. Ihme uunoilua!

 Yrittävät *****taa, ei yllätä.
Itselläni on vastaavia yhteysongelmia HTC One S:n kanssa ja käytössä myöskin Saunalahden liittymä. Ongelmat ovat olleet koko reilun puolen vuoden ajan, kun olen puhelimen omistanut ja tuntuu kuin ne netin pätkiminen olisi vain lisääntynyt koko ajan. En ole asialle sen enempää yrittänyt tehdä kuin asetuksista välillä laittanut mobiilidatan pois päältä/päälle ja sen on auttanut hetkellisesti.

Mutta tosiaan alkaa ärsyttämään kun ei Spotifyllakaan pysty kuunteleen kun sen yhden biisin streamattuna ja sit katkee netti. Kun painaa virtanappia niin yleensä löytää taas hetken päästä verkon mutta ei muuten. Niin ja jos yhteystunnus tuossa näytön yläosassa on 3G niin mikään data ei siirry mihinkään. Vasta kun nopeus nousee H:hon niin alkaa taas netti toimiin kunnes taas pätkäsee.

Paikalle ei ole tuntunut olevan vaikutusta ongelmaan. Maalla tai kaupungissa, niin netti pätkii.

Ajattelin jo laittaa puhelimen huoltoon, kunnes törmäsin tähän viestiketjuun. Taidan kuitenkin kokeilla suoraan tuota liittymän vaihtoa, kun se on muillakin ilmeisesti auttanut. Vastaan tänne sit kun näen auttoiko.
Ostin itse HTC One S:än toukokuussa 2013, puhelimen data temppuili uudesta saakka, data ei kytkeynyt ja puhelin valitti vain että "disconnected because service is unavailable" ja kun data asetuksiin meni nin puhelin sanoi "No SIM card found." vaikka puhelut toimi.. Ongelma oli alkuun satunnainen ja data saattoi lähteä toimimaan puhelimen uudelleenkäynnistyksellä joten en kiinnittänyt siihen sen enempää huomiota.

Noin kuukauden puhelinta käytettyäni tilanne paheni siihen että puhelin tippui kokonaan verkosta eikä meinannun palautua millään, verkkoonkytkeytyminen oli ihan lottoa jokaisen uudelleenkäynnistyksen jälkeen. Vein puhelimen huoltoon jossa vaihtoivat piirikortin, huollon jälkeen puhelin toimi moitteetta pari viikkoa kunnes ongelmat alkoivat uudelleen.

Tilanne on nyt se että puhelimen data-palvelu ei kytkeydy päälle enää ollenkaa vaikka kuinka uudelleenkäynnistäisi tai käyttäisi lentotilassa, data sanoo vaan että ei SIM korttia.

Liittymän vaihto ei tule omalla kohdalla kysymykseen koska minulla on työnantajan Elisa Yritysliittymä, SIM kortti on jo kertaalleen vaihdettu mutta kyseessä siis vain uusi Elisan SIMmi.

Taitaa jäädä ainoaksi vaihtoehdoksi vaihtaa koko luuri, tiedä sitten minkälainen soppa siitä syntyy kun harvoin jos koskaan suostuvat kauppaa purkamaan.
Olen nyt vaihtanut liittymän Saunalahdesta Soneraan ja hetken testaillut miten netti toimii.

Alkuvaikutelma oli positiivinen, mutta nyt olen huomannut, että netti edelleen takkuaa aina välillä. Yleensä datayhteys on, mutta se saattaa olla todella hidas. Edelleen ainoastaan vasta kun nopeus on "H" niin nopeus on riittävä ylipäänsä mihinkään netin selaamiseen ja "3G" ei siirrä mitään. Nyt netti ei toki ole katkeillut kuten se Saunalahdella teki.