Kysymys

Huawei Ascend P1 - kokemuksia ja kommentteja?

  • 12 maaliskuu 2013
  • 50 kommenttia
  • 4822 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
  • Entinen OmaYhteisön jäsen
  • 14255 kommenttia
Tilasin nykyaikaisen luurin vain 219 € hintalapulla, kiitos Gigantti.

Nyt perustin ketjun, jonne voitte laittaa kysymyksiä/omia kokemuksia laitteesta.

Omaani odotan saapuvaksi ennen perjantaita. :)

http://www.huaweidevice.com/worldwide/productFeatures.do?pinfoId=3298&directoryId=6001&treeId=3745&tab=0

Kieltämättä kun Motorolakin vielä toimii, niin vaikuttaa heräteostokselta, mutta mutta Leony! – Shopping Queen - Ryan T. & Rick M. Radio Edit :)

Ja Motorolan siis myyn myöhemmin. Odotan luurilta paljon. Mm. HSPA+ netti tuossa.

50 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Matkahuolto ilmoitti aamulla saaneensa luurin kuljetukseen, tulisiko jo tänään perille :D

Kai tilasit microSD-kortin mukaan?

P1:ssähän ei ole kuin 4 GB sisäistä muistia, itse tilasin Jimm'siltä A-datan 32 GB micro sdhc:n edukkaaseen 27 euron hintaan, mahtuu musiikit mukaan. Maksimikoko jota P1 tukee.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Mullekin lähti kuljetettavaksi tuo ihme :)

Voisi jopa tosiaan viimeistään huomenna tulla!

Ja en ole tilannut Micro-SDHC-korttia, koska omistan jo sellaisen eli Motorolan 32GB-kortti tulee sinne, jonka ostin joskus Luurinetistä muistaakseni 24,90 eurolla. Tuo Motorolahan menee minulla myyntiin varmaan ilman tietysti tätä muistikorttiherkkua :)

Tuossa luurissa on muuten ICS 4.0.3 eli ei 4.0.4, mutta kai tämän kanssa oppii elämään. Luurit ovat kuitenkin noin 2-3 vuoden kamaa useastikin niin ehtii varmaan sekin vaihtui aikanaan vuosien päästä.

Mitä musiikkiin tulee, niin se tulee striimattuna mulla Spotifyn kautta, joten se ei pienestä tilasta ahdistu edes, vaan osaa jättää sinne luuriin vapaata tilaa riittävästi. Kuville ja videoille ulkomuisti on parempi.

Itse olen ihan fiiliksissä (ItaloBrothers – This Is Nightlife - Video Edit) - vihdoin pääsee Reilu 3G -puheliittymäni netistä hyötymään kokonaan eli kaikki mehut irti mitä Elisan verkosta lähteepi. Motorolassahan netti hyytyy n. 8-10 Megabitin paikkeille vaikka verkosta lähtisi enemmänkin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Matkahuolto :p

Luuri on kuljetuksessa, tänään tulee!!!

13.03.2013 10:56Kuljetuksessa <333  
13.03.2013 07:11Matkahuolto on vastaanottanut tilauksen kuljetettavaksi
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Ostanpa muuten Biltemasta Powerpackin tuohon. Näyttää olevan hyvä hintalaatusuhde.

Saa puhelinta ladattua vaikka akku olisi loppunut kesken matkaa!

Tuotenumero 24-014. 2000 mAh. Maksaa 17,99 €. Nyt on kyllä hintalaatusuhde kohdallaan. :D

Saapuu tosin huhtikuussa Biltemaan eli kesällä sitten tie vie Biltemaan. Huawein kanssa Powerpack tulisi tarpeeseen, kun akku ei ole enää Motorola-tehokas vaan karkeasti puolet pienempi kapasiteetiltaan.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Poika on tullut kotiin :)Alkuvaikutelma: halvasta hinnasta huolimatta laadukkaan tuntuinen laite.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Oma odottelee kotosalla ensipuraisua.
Itse tilasin täysmustan mallin, saas kattoa millainen pinta siinä on, markkinoilla vaikuttanut kahta mallia olevan. Kiiltäväpintainen jossa on kuviointi, tai mattapintainen (joka soisin puhelimen mieluummin olevan.)

Edit: lataukseen laitettu ja takakansi oli mattamusta 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Muikee luuri! Huisin hyvä akunkesto hintaan nähden. Yli kuusi tuntia (6 tuntia ja 30 minuuttia nyt) luuri kovassa käytössä ja 38 % akusta jäljellä :D

Tuntuu käytössä kevyeltä, ei enää kädet väsy Skypetellessä bussissa tms. Kuulokkeiden kautta saundi minusta parantunut, hyvä Huawei! Jopa mukaan tulevilla kuulokkeilla kuuntelukelpoinen elämys. Mikä parasta vähän bloatwarea luurissa! Eli ei ole näitä esiasennettuja ohjelmia paljon, niitä joita on täällä, ovat ihan käyttökelpoisia ja hyödyllisiä kuten Tietoturva appi, jossa voi laittaa henkilöitä mustalle tai valkoiselle listalle jne. Puhmyyjät mustalle listalle ;)

Tosi tyylikäs luuri, Shopitissa hyvää palvelua! Kortinvaihto isoon ilmaiseksi ja vielä taas kerran sim suoraan laitteeseen ja eikun menoksi sitten nauttimaan! Luuri on todella hyvä, kesti tänään kovat pakkaset jne jne. Ei sammuile, kentät ei katoa, vauhti erinomainen, ei lagaa käytössä, sairaan nopee!

Viisas valinta, nyt saan puristettua Elisan verkosta KAIKKI MEHUT mitä mobiilvierkosta lähtee!!!
Käyttäjätaso 4
Eli joka suhteessa parempi kuin Motorola?
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Saman suuntaisia kokemuksia täälläkin.

Puhelin on kädessä todella jämäkän tuntuinen, vaikka onkin muovikuorinen. Muovin käytön humaa keveydestä, joskus ei pysty edes sanomaan onko puhelin housuntaskussa vai ei. Takakuoren materiaali tässä mallissa mattapintainen, erittäin miellyttävä pitää kädessä. Mikä parasta, siihen ei jää ollenkaan sormenjälkiä! Etupuoli Gorilla-lasia kiiltävän mustissa kehyksissä. Ei nitise tai natise vaan napakka pakkaus.

Puhelin on todella ohut, miellyttävän kokoinen kädessä. Omasta mielestä tuo alareunan "muhku" antaa vain hyvän paikan otteelle puhelimesta. 4,3" näyttö on erittäin hyvän kokoinen, eron 3,9" N9:siin ja 3,5" iphoneen on huomattava. Näytön kuva on miellyttävä ja terävä pentile-matriisista huolimatta.

Akunkesto tuntuu kohtuulliselta, mutta vaikea arvioida normaalikäyttöä vielä tässä vaiheessa. Poikkeuksena moniin puhelimiin, luuri tosiaan syö "tavallista" mini-simmiä micron sijaan.

Androidin versio on 4.0.3, ja valmistajan muokkaukset aika vähissä. 2D tilassa käytössä lähes vanilla-Android, mikä on omasta mielestäni vain positiivista. Tehoa ja muistia puhelimessa riittää erittäin hyvin, tökkimistä ja lagaamista ei ole esiintynyt ollenkaan vaikka surffaisi verkossa samalla kun Play Store asentaa softaa.

Erittäin tyytyväinen olen :smileycool:
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Nyt ei tarvitse pelätä pimeitä polkuja 😉 Huaweissa sisäänrakennettu kolmitehoinen taskulamppu!Akunkesto:

Käyttäjätaso 4
hpguru kirjoitti:
Nyt ei tarvitse pelätä pimeitä polkuja 😉 Huaweissa sisäänrakennettu kolmitehoinen taskulamppu! 

Eikö Motorolassa ollut?

Näissä HTC:ssa on ollut ainakin 4 vuotta jo tuollainen "taskulamppu"...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Oli toki, mutta se oli saatavana kolmannen osapuolen lisäosana. Niissä taas ei ollut mitään hyviä, esim. kolmen asteen kirkkaudensäätö. Tuo Huawei on kaikin puolin positiivinen yllätys.

Miinuksina tällä hetkellä:

Vain 4.0.3 eikä valmistajalla ole antaa 4.0.4 päivittystä.

Sisäinen muisti on todella pieni, jo nyt vain melkein täynnä, joitakin kymmeniä megatavuja avoinna. Luojan kiitos, että Spotify ei täytä koko muistia välimuistilla vaan osaa tyhjätä muistia samalla kun täyttää sitä tms. eli ei ole pelkoa että muisti täyttyisi kokonaan.

SIM/muistikortin asettaminen vaatii sinnikyyttä.

Selviä plussia:

Kevyt, ei tunnu missään esim. kädessä, taskussa ei paina jne.

Tyylikäs muotoilu ja heti ensiaskeleesta positiivinen fiilis.

Hyvä akkukesto hintaan nähden.

Vähän muokattu Android, vaihtoehtoinen tyyli Huawein tarjoamana.

Nopea netti, tulee esim. juuri nyt n. 10 Mbit Speedtest.netin mukaan, tosin tuntuu, ettei Speedtest jaksaisi pitkään aldata eli tulos alakanttiin mokkulalla samaan aikaan jopa 15 Mbit kuren myös kannettava liitettynä hotspottiin Huawein laitteeseen eli todellakin lataa aina verkon maksimilla (hankalaa todeta pelkän nopeusmittauksen perusteella).
Käyttäjätaso 1
Yllättävän hyvä puhelin Huaweilta näin lyhyesti sanottuna.

Huaweista ei aikaisempaa kokemusta itsellä ollut, mutta lähipiirissä yhdellä on ollut jotain aikaisempaa mallia oleva puhelin ja siitä ei kovin paljon kehuttavaa kuullut. Kyseessä oli tosin halppismalli, mutta kuitenkin jos kyseistä valmistajaa mietitään niin tavallinen tallaaja ei ole varmaan koskaan edes kuullutkaan Huaweista. Itsekin olin epäileväinen, mutta ainakin parin päivän testaamisella voisin helposti sanoa, että hinta-laatusuhde on kyllä enemmän kuin kohdillaan.

Plussia en jaksa sen ihmeemmin kirjoitella kun niitä on jo mainittu.

Pari miinusta sitten:

- Akun loppumisesta voisi olla ledi ilmoittamassa, tykkäsin Desiressä kun punainen (?) ledi vilkkui kun akun varaustila tippui alle 15%. Latausledihän tässä on kuitenkin (oranssi lataa/vihreä täynnä) ja puheluista/viesteistä ilmoittaa vihreä ledi samoten.

- Youtube heittää kirkkauden täysille kun käynnistää videon, onko tämä vain "uuden" youtuben ominaisuus vai saako tämän jotenkin estettyä? täppä kirkkauden automaattisäädöstä on pois, mutta ei vaikutusta.

- Puhelin on bootannut itsensä pari kertaa kun on ensiksi jäätynyt. Kuva vain välähtää ja akku värisee uudelleenkäynnistymisen merkiksi. Pitää varmaan tarkkailla, kun teki saman factory resetin jälkeenkin, tosin nyt ei ole tehnyt vuorokauteen vaikka olisi kuinka rasituksen alla ollut.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5


Tästä testin numeroimaton osa... Nyt luvassa laitteella Full HD -video ja laitteella otetut kuvat -galleria (muutama panoramakuva). Muistakaa klikata Dropboxissa Original-valintaa, kuvat avautuvat täydessä koossa. Dailymotionissa painakaa Full HD 🙂 Kaikki materiaali täysin editoimatonta!

Katso tästä Full HD -video ja tästä kuvagalleria!

Voiko tämä olla näin halpa?


Laite on tyylikäs

Tyylikkään valkoinen laite on halpa, mutta toimiva. Tähän asti löysin vain muutamia miinuksia. Plussia sen sijaan on paljon, esim. tarkka ja terävä näyttö on plussa suuremmasta päästä. Lisäksi keveytensä vuoksi laite on hyvä musaluuriksi vaikkapa lenkille. Laite ei paina taskussa eikä vie paljoa tilaa. Soittaminen on todella helppoa. Myös herätyskello on ja muita Androidin suolia.Tyylikäs musapuhelin just mulle mm. kappaletiedot näkyy selkeästi (toinen kuva) :)

Minullahan älypuhelin on käytännössä pelkästään musiikkipuhelimena, joten Spotify on ehdoton lisäosa jonka tulee toimia. Tässä luurissa se toimii. Ongelmia kuitenkin oli, Spotify lakkasi soimasta tietyn ajan päästä. Ratkaisu oli ottaa päälle "Aina päällä" -data mobiiliverkkojen asetuksista ja enää ei data katoa vähän ajan päästä puhelimen ollessa lukittuna joitakin vartteja. Biisitieto tulee näytölle ja äänenlaatu on hyvä.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Nyt löytyi se ärsyttävä ominaisuus.
Kun poistut wlan-verkosta, puhelin antaa varoituksen siirtymisestä mobiiliverkkoon ja datansiirto mobiilista ei ala ennen kuin tämä ilmoitus on ok:lla kuitattu. Ilmoituksen poistaminen käytöstä vaatii googlettelun perusteella puhelimen roottauksen ja asetustiedoston viilausta...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Tuohon en olekaan törmännyt, sillä käytän vain mobiilidataa. Ei siis ole langatonta verkkoakaan kotona.

Mutta se pisti ärsyttämään, koska data katoaa, kun puhelinta ei käytetä tiettyyn aikaan. Tämä on ärsyttävää, koska kuuntelen monesti musiikkia luurilla pitkään ja nautin vaikka rannalla maisemista kävellen metsäpolkuja niin tämä hukkaa datan eikä palauta dataa ellei laita näyttöä päälle.

Musiikin kuuntelijaa tämä häiritsee, sillä musiikkiin tulee katko ja Spotify alkaa soittamaan blingblingiä huomioksi, että verkko on hidas/kadonnut. Ratkaisu onneksi löytyi helposti. Asetuksista Mobiiliverkot ja sieltä Aina päällä -dataan täppä ja sitten asetksista virransäästöasetukset ja ensimmäisestä täppä viimeiseen eli Akunsäästö -> Suorituskykyinen. Pidin puhelinta yön yli koskematta ja aamulla data oli vieläkin päällä. Eli näin ongelma ratkesi. Ja musiikkia voi taas kuunnella mielin määrin ;)

Ilman dataa puhelin toki kuluttaa todella vähän akkua eli jos tietää ettei yöllä dataa tarvitse, kannattaa se virransäästötila vaihtaa käsin akunsäästöön, mutta aamulla taas suorituskykyiseksi. Varsinkin, jos käyttää sovelluksia, jotka imaisevat paljon dataa kerralla. Kuten Spotify.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Mitäs nopeuksia olette saaneet laitteella Elisan HSPA+ verkossa?

Oma maksimi on ollut noin 10M/3.70M. Testattu Speedtest.netillä.

Laitteenhan pitäisi olla 21 Mbps, mutta ainakin täällä korkein nopeus on kymppi, kun samaan aikaan nettitikulla tulee jopa 15 Mbit. Itse testasin jopa useammalla nopeustesterillä eli myös muiden tekijöiden nopeustestereitä ladattu ja sama n. 10M downi. Eikö luuri jaksa nopeampaa dataa puskea?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Mä tulin siihen tulokseen et kännykässä/kännyköissä ei riitä potku ihan täyteen vauhtiin. Ratkaisu oli tällä kertaa se, että tilasin 1.4. takaisin Reilu 2M. Syynä etenkin se, että puhelin lähinnä Spotifyä ja YouTubea varten, mihin mä sinne 10 megaa edes tarvin saati enemmän... Ennen syy maksimiin oli jako tietokoneelle ainoana nettinä mut sekin niin kuivaa hommoo, että akku siinä menee tyhjäksi ennätysajassa. :D

Eilen muuten tää Huawei sammui latauksen aikana ja käynnistyi uusiksi, oli vain kertateko, mikäli ei tule tavaksi niin annan anteeksi ;D

Tosiaan tilasin Saunikselta tämän mohikaanireitittimen, joka ottaisi moblastani Dual Carrier -nopeuden irti. Kotona voi sitten käyttää WLANilla tuota puhelinta, joten senkin takia on 21M turha. Kun käyn vanhemmilla, heilläkin on WLAN, Elisa SC MLKP Nopsa. Joten maksimi luuriin aika turhahko sanoisin vaikka uskomattoman nopea monessa paikkaa. Kokeilin tukiaseman vieressä nopeustestiä: silti tulee se 10M.

Eli olisiko vain kännykässä se rajoitus; pääasia että vasteaika on HSPA+:n takia kohtuullinen eli 40-80ms noin suurin piirtein 🙂 Mun mielestä tää luuri on aika hyvä.
mistäs saisin tämän kyseisen kännykän halvimmalla? Ja kannattaako odottaa johonkin tarjoukseen, vai ostanko heti? 😉
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Giganttikin on näköjään myynyt hyllyt tyhjäksi, ainoastaan Vaasan myymälässä 1 kpl valkoista mallia 279 €.

Tuo 219 € hinta oli varmaan ainutkertainen tarjous tästä laitteesta, verkkokauppa.com näyttää pyytävän 379 €  ja toimitusaika 2-4 viikkoa.

Ascend P1 taitaa olla jo phase-out vaiheessa, eli poistumassa myynnistä. Saatavuus näyttää olevan aika heikkoa tällä hetkellä.

Saman suuntaisia ominaisuuksia ja tyyliä tarjoavat Samsung Galaxy SII (plus) sekä HTC One S, joita molempia saa esim. Saunalahdelta , hinta pyörii n. 350 € tuntumassa...
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Ainakin expansys myy Huawei Ascend P1 -puhelinta (U9200) noin 300 eurolla posteineen. eBaysta sitä saanee uutena noin 250 €:llä (sis. postit).

Tästä puhelimesta on olemassa myös LTE-versio (U9202), jota myydään mm. Iso-Britanniassa.
http://www.phonearena.com/phones/compare/Huawei-Ascend-P1,Huawei-Ascend-P1-LTE/phones/6823,7596
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
mrl586 kirjoitti:
Tästä puhelimesta on olemassa myös LTE-versio (U9202), jota myydään mm. Iso-Britanniassa.
http://www.phonearena.com/phones/compare/Huawei-Ascend-P1,Huawei-Ascend-P1-LTE/phones/6823,7596

Iso-Britanniassa käytetään tällä hetkellä vain yhtä LTE-taajuutta (1800 Mhz), joten siellä myytävä LTE-malli on U9202L-1. Tämä malli tukee myös muita Suomessakin käytettäviä LTE-taajuuksia (2600 Mhz ja tuleva 800 Mhz). Jos sen saa ostettua ilman sim-lukitusta, se voisi hyvä valinta edulliseksi LTE-puhelimeksi.

http://www.huaweidevice.co.in/Products/SmartPhones/HuaweiAscent-P1.php
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
hpguru kirjoitti:
Miinuksina tällä hetkellä:Vain 4.0.3 eikä valmistajalla ole antaa 4.0.4 päivittystä.

Saahan siihen Jelly Beanin.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
mrl586 kirjoitti:
hpguru kirjoitti:
Miinuksina tällä hetkellä:Vain 4.0.3 eikä valmistajalla ole antaa 4.0.4 päivittystä.

Saahan siihen Jelly Beanin.

Eipä ole itselle virallista julkaisua osunut silmiin.

Ilmeisesti jotain kautta olisi joku beta-versio saatavissa, mieli tekisi kokeilla...
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Huomenna luvassa virallinen vakaa Jelly Bean -päivitys tälle puhelimelle.

Lähde: http://www.facebook.com/Huaweiemui

Aiemmat julkaisut olivat betoja.

Osallistu keskusteluun