Kysymys

Huawei Ascend P6

  • 19 kesäkuu 2013
  • 54 kommenttia
  • 12486 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

54 kommenttia

Hukkaa verkon kyllä tuolla alkuperäiselläkin versiolla. Tosin yleensä vain kun puhelin on käyttämättä pidemmän ajan, esim aamulla kun on yön ollut itsekseen. Pari kertaa verkko hskusessa kesken session.
Käyttäjätaso 2
Jahas. Jos tuo verkon hukkaaminen on ihan ominaisuus, niin taidan jättää väliin. Olin jo vähällä hankkia toisen kiinakapulan. ZTE Blade alkaa olla jo finaalissa.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
Taitaa tosiaan olla parempi hieman katsella tuleeko tuosta kalua vai ei.

Tuumasin rouvalle ostaa seuraavaksi Androidiksi, mutta ei tällä menolla.

Ps. näyttää Giganttikin jo tätä kauppaavan, että se siitä "vain Elisan ja Saunalahden kautta" :smileygrin:
GPS on nyt toiminut viikon ongelmitta, joten sen vika lienee minun puhelimessani ainakin satunnainen. Sen sijaan on esiintynyt dataverkon hukkaamista: puhelin näyttää että WiFi tai 3G-data on päällä, mutta mitään dataa ei kuitenkaan liiku. Wifin sammuttelu ja sitä kautta 3G-dataan siirtyminen ja takaisin, sekä radioiden sammuttaminen lentokonetilan kautta ei korjaa tilannetta. Vasta buuttaaminen auttaa.
khakala70: voitko kertoa mistä olet löytänyt tietoja B107-version ongelmista?
Mulla ei ole ollut minkäänlaisia ongelmia datayhteksien kanssa, mutta gps ei toimi, ei sitten edes alustavasti. Päivittää sijainnin kerran-pari minuutissa ja heitto on aivan järjetön.  Toinen ongelma liittyy toho huawein tietokoneohjelmaan. Kun puhelimen liittää usb :lla kiinni niin alkaa asentamaan joitakin ohjaimia mutta lopuksi ilmoittaa ettei ohjaiminen lataaminen tms onnistu... Eikä koko hommasta tule täten mitään. Tosin tätä samaa on nyt ollut melkein joka puhelimella ja ohjelmalla alkuun, että siihen toivottavasti tulee jokin korjaus. Muuten puhelin toimii aivan loistavasti ja erinomainen ostos, ei jumita tai mitään. Ton gps :n kun saisi toimimaan niin ei olisi mitään valittamista. Pitänee lähettää huoltoon.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kannattiko ostaa Huawei?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
hpguru kirjoitti:
Kannattiko ostaa Huawei?

Kyllä, minun Huawei U9508 on toiminut ongelmitta ja toimii yhä.
khakala70: voitko kertoa mistä olet löytänyt tietoja B107-version ongelmista?

Omakohtaisia kokemuksia sekä mm. täältä -> http://www.android-hilfe.de/huawei-ascend-p6-forum/448537-firmware-b107-international.html
Kannattiko ostaa Huawei?

Kannatti ostaa, edelleen pienistä ongelmista huolimatta hieno puhelin ja sen verran upea design että mm. Nexus 4 lähti :)
Eiköhän signaali ja GPS ongelmat ratkea tulevilla ohjelmistopäivityksillä, joita varmankiin on tulossa.
Onko Saunalahdelle tulossa Huawei Ascend Mate puhelinta valikoimiin?
Jaha. Otin soneran liittymän ja ongelma katosi. Ilmeisesti vika on sauniksen verkkoarkkitehtuurissa. Nyt nopeudet on kohdillaan ja puhelin toimii kuten pitääkin.
Lisää kokemuksia puhelimesta parin viikon käytön jälkeen:

Datayhteysongelmaa ei oikeasti ole. Ongelma johtui JuiceDefenderistä, jonka heivasin mäkeen ja sitten on kaikki toiminut ilman ongelmia. Akkustatistiikkaa tutkiessa näkyy myös ettei JuiceDefenderistä ole mitään apua tämän puhelimen kanssa, toisin kuin edellisessä luurissani jossa se oli ihan välttämätön.

Vaihdoin firmiksen etsiessäni dataongelman syytä B107:aan, ja siinä tosiaan esiintyy verkon pätkimistä, mutta se on vain puhelimen näytössä olevan signaalimittarin ongelma. Kaikki yhteydet kyllä pysyvät siitä huolimatta päällä, vaikka punainen rasti käväiseekin palkkinäytön päällä. Kyseessä siis kosmeettinen vika, toivottavasti kumminkin korjautuu.

Plussaa:

- Näyttö hyvä, ja näkyy myös suorassa auringonpaisteessa

- suorituskyky riittävä, tämä on supernopea luuri hitaampaan tottuneelle. Häviää kyllä varmasti high-end-luureille silti.

- Kaiutinääni on ihan ok

- Akku kestää hyvin

- siisti ulkonäkö

- kamera on ihan asiallinen

Miinusta:

- 4G puuttuu (minua ei tämä haittaa, mutta jotakuta voi haitata)

- kuulokeliittimen ja virtaliittimen sijoittelu

- ei fyysisiä toimintanäppäimiä alareunassa (tähänkin kyllä tottuu)

- kuulokeäänen taso ei ole kovin korkea

Löydettyjä bugeja:

- GPS ilmeisesti sekoilee joillakin. Minullakin oli aluksi tätä ongelmaa, mutta ei ole esiintynyt ihan alun jälkeen.

- Mikään widgetti tai muu joka näyttää vastaanotetun signaalin tasoa, ei toimi vaan taso on aina joko -113 dBm tai -331 dBm (2G-verkossa)

- WiFi roaming ei toimi (korjattavissa Playstä saatavalla fiksillä)

- EmotionUI:n launcheri voi kiusata joitakuita (itse olen pitänyt sen), voi tietysti vaihtaa vaikka Novaan tai Apexiin

- Mukana tuleva musiikkisoitin on aika kamala

- Huawein oma backup-sovellus ei backuppaa mitään Playssa olevaa maksullista softaa ja joidenkin muidenkin kanssa tuntui olevan ongelmia
Gps toimii täysin moitteetta 107 versiolla. Data putoilee deep sleepissä joskus pois, eikä heräile takaisin - Huaweihan mainosti, että se pudottaa sen tarkoituksella pois kun sitä ei tarvita, mutta tuskin tuntikausiksi sentään olisi tarvetta 😃. Whatsupin viestit paukkui mökkiviikonloppuna(hyvän kuuluvuuden alue) neljä tuntia myöhässä, eikä autosyncitkään olleet tapahtuneet.

Tuossa on verkkostatistiikkaa 

verkkostats

Ja kuten näkyy, harmaalle heittää ja usein. Vielä, kun saisi jostain selville, että onko harmaa vain ilman mobiilidataa(sen kanssa voi elää) vai heittääkö ihan puheluita myöten ulos verkosta. edit kokeilin ilman sim-korttia ja palkki on punainen, kun on myös gsm-verkosta ulkona.

Advanced signal status näyttää CDMA signaalin voimakkuuden oikein(ei sitä -113db aina) ja voimakkuus heikkenee hieman, kun kädellä peittää antennin kokonaan(sisällä energiansäästölasin takana vanhassa kerrostalossa -89db --> -97db)
talleri kirjoitti:
Jaha. Otin soneran liittymän ja ongelma katosi. Ilmeisesti vika on sauniksen verkkoarkkitehtuurissa. Nyt nopeudet on kohdillaan ja puhelin toimii kuten pitääkin.

Puhelin kannattaa pakottaa 3g-verkkoon(olettaen, että olet sen kuuluvuusalueella) ihan operaattorista riippumatta. Automaattisella verkonvalinnalla heitteli ihan täällä Helsingin keskelläkin 2gn puolelle ja takaisin melko usein. Säästää myös akkua, kun puhelin ei hypi eestaas verkkojen väliä, vaikka akkua ei enää tyhjäksi saakaan tuolla. Galaxy S:n tullessa markkinoille se saattoi mennä täydestä tyhjäksi kuuden tunnin yöunien aikana ihan vain 2g<-->3g vaihtelulla 😃.
Puhelin ollut nyt 2 päivää käytössä, ja en kadu ostostani.

+Design, keveys

+Mukana tullut suojakuori

+Näyttö, kirkas, hyvät värit ja katselukulmat

+Suorituskyky yli odotusten, vaikkei samaa tasoa kuin huippupuhelimissa

-Akunkesto (tuntuu ainakin heikolt)

-Vähän muistia

Mitä kuulokepaikkaan tulee, mielestäni se on itseasiassa varsin hyvässä paikassa 🙂 Lisää tuntemuksia kirjoitan mahdollisesti myöhemmin.

Käytössä on käyttöjärjestelmäversio B106, kannattaako päivittää 107:aan tai johonkin muuhun?  Tässä ei mielestäni ole mahdollisuutta pakottaa 3g:hen 😮
Tässä puhelimessa löytyy sieltä mobiiliverkot kohdasta valitse verkko-operaatori, mistä sain ainakin itse valittua 3g verkon version operaattorista.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
ttteme kirjoitti:
-Vähän muistia
Mitä tarkoitat tällä?
RAMia on 2gb, ja se on enemmän kuin riittävä. Tallennustilaa tarkoitin, sitä jää ilmoitrtusta 8gb:stä käyttäjälle vajaa 4gb. Onneksi on muistikorttipaikka 🙂
Moro!

Olin lukenevani jostain että tästä on tulossa loppuvuodesta versio joka tukee 4g:tä.

Muistanko omia kun en enään löydä tuota juttua vai oliko se noin?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
k1lle kirjoitti:
Moro!

Olin lukenevani jostain että tästä on tulossa loppuvuodesta versio joka tukee 4g:tä.

Muistanko omia kun en enään löydä tuota juttua vai oliko se noin?

Pitää paikkaansa, mutta tuleeko se Saunalahdelle?
Jotkut on sanonut että 3g yhteys toimii nopeammin 4g mokkulalla/puhelimella, pitääkö paikkaansa?

Jos tossa on jotain perää niin taidan jäädä odotteleen 4g mallia.

Mistä tosta löytää juttua että miten se loppuvuoden malli muuten eroaa tuosta?
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
k1lle kirjoitti:
Jotkut on sanonut että 3g yhteys toimii nopeammin 4g mokkulalla/puhelimella, pitääkö paikkaansa?

Voi johtua 3G-DC tuesta, mikä yleensä kaikissa 4G-laitteissa on mutta useista 3G-laitteista puuttuu.

Muuten kai 3G on 3G vaikka voissa paistaisi, eikä päätelaitteen pitäisi siihen hirveästi vaikuttaa...
Zordo: Mikä on tuo käyttämäsi statistiikka-applikaatio?
Siis ihan asetukset-valikosta akku.

Parempia statseja saa GSam Battery Monitorilla. Huawein tukisivuilla oli FAQ:ssa tuo mobiilidatan pudotus deep sleepissä ja vastasivat sen olevan virransäästöominaisuus. Eli siinä se vika on - ei aina toimi ilmeisesti toivotulla tavalla.

Eniten huolettaa oman puhelimen näytön alareunaa koskiessa kuuluva pieni napsuna - ilmeisesti huonosti liimattu näyttö tehtaalla. Eniten arveluttaa se, että puhelin tuli sinetöimättömässä pahvilaatikossa - eli onkohan joku jo palauttanut luurin saman vian takia? Oliko muilla Huawein laatikko sinetöity sen pussin sisällä?

Osallistu keskusteluun