Huawei mediapad 10 link käynnistyy uudelleen vähän väliä

  • 17 helmikuu 2016
  • 33 kommenttia
  • 5379 katselukerrat

Hei,

Elisan kautta ostamani ja nyt 24kk ja 7 päivää käytössä oleva tablettini Huawei mediapad 10 link on käynnistynyt itsekseen jo muutaman kuukauden ajan ja sen käyttö on ollut epäluotettavaa. Tabletti käynnistyy itsekseen ilman mitään ilmoitusta. Yleisimmin se kaatuu kun tabletin google sovelluksella hakee jotain ja sitten avaa hakutuloksen joko selaimessa tai chromessa. Usein myös juuri tuota selainta tai chromea käyttäessä ja internetissä surffaillessa käynnistyy tuo tabletti uudelleen. Myös tabletin välilehtiä vaihtaessa tuo välillä käynnistyy uudelleen. Erikoista sinänsä se että useita muita sovelluksia esim yle areena tai pikkukakkonen ja pari muuta lasten käyttämää ohjelmaa toimii pääsääntöisesti hyvin eikä tabletti käynnisty silloin uudelleen.

Olen yrittänyt itse tätä ratkaista palauttamalla tehdasasetukset muutamaan kertaan ja jättämällä välillä palauttamatta googletunnusten takaa asetukset tai mitkä muut varmuuskopiot se ehdottaa siinä alussa. Ei vaan ole tähän ongelmaan auttanut.

Tämä uudelleen käynnistymisongelma tuli kun ensimmäisen kerran palautin tehdasasetukset, koska tabletti oli jo 1,5 vuoden käytön jälkeen hidastunut ja ajattelin korjaavani sen ongelman, mutta tulikin kylkiäisenä paljon ikävämpi..

Onko asialle tehtävissä jotain, voiko jostain hakea esim muistikortille jonkun asennuspaketin tai tuohon asentaa jonkun toisen android ohjelmiston? Käytössäni ei ole 4g liittymää vaan käytän tuota vain langattomassa sisäverkossa jonka Elisa Viihde tarjoaa.

Elisalle kun laitoin juuri pari päivää sitten viestiä niin ilmoittivat asiakaspalvelusta laitetakuun juuri menneen umpeen pari päivää sitten ja vaihtoehtona on joko hankkia uusia tabletti tai oma kustanteisesti viedä laite huoltoon. Olis vaan näemmä pitänyt heti kysyä asiakaspalvelusta tukea eikä vain yrittää itse keksiä paria kuukautta ratkaisua asiaan. No enpä kyllä tiennyt laitetakuun kestostakaan tai sen umpeen menosta ennen yhteydenottoa..

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

33 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Onpas ikävä juttu, että takuu on juuri ehtinyt loppumaan. :( 

Onhan laitteella ollut varmasti kaikki järjestelmäpäivitykset tehtynä?  Kuinka usein tuota tapahtuu? 

Tarkemmin ei itsellä ole kokemusta tuollaisesta kyllä. Olisikohan jollain toisella Palstalaisella ratkaisua? :) 
@Mits kiitos vastauksestasi. Tablettiini on päivitetty kaikki mahdollinen aina tehdasasetusten palauttamisen jälkeen ja ennen, mutta ei tuohon ongelmaan ole ratkaisuksi. Tuota tapahtuu joskus liki heti kun tabletin aukaisee lepotilasta (musta ruutu) ja siirtyy välilehdeltä toiselle tai sitten avaa tuon google tai selaimen ja siirtyy johonkin sivulle hakutulosten perusteella. Joskus antaa olla muutaman minuutin, joskus taas käynnistyy aiemmin, en ole mitään logiikkaa tuossa havainnut. Erikoista sinänsä, että jotkut sovellukset esim Yle Areena voi pyöriä tunteja eikä tabletti käynnisty uudelleen, mutta sitten nuo googlepohjaiset ja käyttisvälilehdillä siirtyessä tämä kaatuu useammin.

Jos jollain olis vinkkiä miten tämmöinen tabletti saataisiin heräämään käyttökuntoon niin olisin kiitollinen, kun tuo takuu oli kulunut juuri loppuun itse ongelmaan ratkaisua etsiessäni ja testaillessani. Onko tähän mahdollista ladata koko järjestelmä tiedostoa jostain ja palauttaa sitä SD kortilta? tai muuta ratkaisua?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Itselleni tulee mieleen, että jos siinä on laitevika niin se voisi olla joko virtakytkimessä tai vielä todennäköisemmin akun liittimissä. Tarkoittaisi sitä, että tuo itsellään käynnistyminen johtuisi siitä, että laitteesta itseasiassa katkeaa virta kokonaan hetkeksi ja sitten kun virta palautuu, laite käynnistyy. Koska laite on sammutettana, käyttäjälle se näkyy kuin laite käynnistyisi itsellään. Samaisesta syystä tabletista katkeaa virta kun sitä käyttää ja laite käynnistyy uudestaan.

Laitevika usein näkyy siten, että laitteen ongelmat eivät ole kovin riippuvaisia siitä, mitä sovellusta käytät kun tabletti sekoaa vaan vika on kovin satunnainen. Softavikaa puolestaan puoltaa se, jos löydät jonkin tietyn sovelluksen, joka aiheuttaa selvästi enemmän ongelmia kuin muut tai tabletti kyykkää aina kun käytät jotain sovellusta. Eihän ongelma ole riippuvainen tabletin asennosta tai siitä kuinka paljon siihen kohdistuu fyysistä rasitusta kuten näytön naputtelua sormella?

Laite lienee reilun 200 euron arvoinen. Jos vian pystyisi selkeästi rajaamaan laiteviaksi, olisi ehkä jotain toiveita, että huollattamalla siitä saisi vielä järkevällä hinnalla soivan pelin. Sen sille ehkä voisi tehdä, että vie sen huoltoon ja pyytää kustannusarviota, tosin pelkästään kustannusarvion tekeminen sekin on maksullista, koska huoltoliike joutuu tekemään jonkinverran töitä selvittäessään, mitä laitteessa on vikana jotta pystyy kertomaan, mitä sen korjaaminen maksaisi.

Jos budjetti ei ole ongelma, marssisin kauppaan ja ostaisin uuden maksaen samalla oppirahat siitä, että seuraavan kerran toimitat laitteen ajoissa takuuhuoltoon etkä jää kuukausiksi arpomaan, korjautuisiko laite itsellään.

Valmistaja, maahantuoja ja/tai myyjä vastaa toki laitteen valmistusvirheistä takuuajan jälkeenkin jos on kohtuullista olettaa laitteen tavanomaiseksi käyttöajaksi enemmän kuin 24 kuukautta ja 7 päivää ja jos virhe oli laitteessa jo sitä ostettaessa. Ongelma on siinä, että takuuaikana virheen automaattisesti oletetaan olleen laitteessa ostohetkellä, mutta takuun päättymisen jälkeen ostajan tulee pystyä todistamaan, että virhe oli laitteessa ostohetkellä, jos haluaa vedota virhevastuuseen.
Onkohan aloittaja saanut selvyyttä ongelmaansa. Minulla on nyt kans muutaman viikon, ehkä kuukauden ollut täysin samaa vikaa omassa huaweissani ja täsmälleen samaan aikaan alkanut. Eli takuu on päättynyt 8.4.2016, jonka jälkeen vika alkoi. 😞 Minulla ei vain vaikuta siihen onko menty selaimeen tai katsomoon tai yle-areenaan, tabletti saattaa sammua kymmenenkin (ellei enemmän) kertaa perätysten ja käynnistyy itsestään. Yleensä on päällä vain noin 5-10sek ja sitten taas kätnnistyy uudelleen. Tuota tehdasasetusten palautusta en ole tehnyt enkä usko että onkaan ohjelmistopuolella ongelma kuten tuossa edellä mainittiin. Olisi kuitenkin mukava kuulla onko aloittajan ongelma ratkennut, jos on ratkennut, ja millä toimenpiteillä?
Mulla kanssa ihan sama ongelma kun tuossa ylempänä - on päällä vain noin 5-10sek ja sitten taas käynnistyy uudelleen.
Ihan sama ongelma täälläkin, alkoi aikalailla 24kk:n kuluttua hankkimisesta. Olen käyttänyt lähinnä lomilla ja e-kirjojen lukemiseen.
Typerää, kun lähes vuosi maksettavaa vielä 😞
Hei!
Tein sitten kuitenkin tuon tehdasasetusten palautuksen omaan huaweihini ja ongelma on lähes poissa. Aluksi tuntui ettei se ongelmaa poistanut, mutta nyt ei ole muutamaan viikkoon kiusaa tehnyt.
Minäkin tein tehdasasetusten palautuksen mutama kuukausi sitten. Sen jälkeen olen kokeillut muutaman kerran, mutta vaiva on jatkunut. Täytyypä ehkä yrittää uudelleen.
Sama juttu täällä, minunkin kone alkoi temppuilemaan vastaavasti juuri kun takuu meni umpee. Tehdasasetuksien palutus ensin vaikutti parantavan tilannetta mutta se oli väärä luulo. Tai taitaa olla joku viallinen komponenttierä, joka on Suomeen tulleessa erässä, viallinen vai onko kellään tiedossa onko muissa maissa ollut samaa vikaa. Miten saamme valmistajan vastuuseen, kyllähän tabletin pitäsi kestää ainakin 4-6 vuotta oikein kääytettynä.
Olen ollut havaitsevinani, että laite toimii, kun se on lämmin. eli riittävän monen käynnistyksen jälkeen. Kokeilin laittaa sen päiväpeiton alle kohtaan, jossa oli lämmintä koiran maattua siinä. Sen jälkeen toimi, eli jonkinlainen kosketushäiriö? Pitäisi tietysti toimia ilman tällaisia vippaskonstejakin 😕
Sama vika! Löytyiköhän tähän apua vai menikö kone uusiksi?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Mulla kävi huollossa tämä, vaihdettiin emolevy ja päivitettiin firmis = ei vaikutusta. Huollon mukaan vika olisi Chromessa, mutta ihan samaa tekee kyllä muutoinkin. Omasta takuu jo loppui niin selvittely jäänee sen osalta.
Maanantai-kappaleita siis. Mikähän tabletti olisi kestävämpi? Olen mieltynyt sivun suurentamisominaisuuteen.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Mulla kävi huollossa tämä, vaihdettiin emolevy ja päivitettiin firmis = ei vaikutusta. Huollon mukaan vika olisi Chromessa, mutta ihan samaa tekee kyllä muutoinkin. Omasta takuu jo loppui niin selvittely jäänee sen osalta.

Vaikka takuu olisi juuri loppunut, valmistajaa sitoo myös virhevastuu. Eikun taistelemaan!
Käyttäjätaso 1
Tuo vaikuttaa kyllä enemmänkin muistin täyttymisestä johtuvalta ongelmalta. Tehdasasetusten palauttaminen ei auta, ellei laitteen muistista pyyhitä tilapäistiedostoja pois. Tähän on olemassa erilaisia työkaluja. Kannattaa hakea Play Kaupasta hakusanoilla "välimuistin tyhjennys" sopivia ohjelmia. Vaihtoehdoissa on sekä ilmaisia että maksullisia vaihtoehtoja. Google kerää myös paljon tavaraa muistiin ja palauttaa ne uudelleen laitteeseen, vaikka laite palautetaan tehdasasetuksille. Silloin voi miettiä uuden Google-tilin luomista, mikäli ei käytä maksullisia sovelluksia. Yksi pahimmista tilarohmuista on Facebook. Itse en käytä sitä kuin puhelimella. Tabletti on varattu muuhun käyttöön.
Mulla ollu ollu jo vuoden sama ongelma ja itsekkin kokeillut jo kaiken minkä keksiny on palautettu tehdas asetuksiin ja päivitetty sitä sun tätä eikä auttanu... vielä on kokeilematta josko tuosta ois vaikka lantakasan lämmittimeksi ku lapsetkin jo sano et eivät halua kahtoa ku se käynnistyy kokoajan uudelleen
Ei hitto mullaki sama juttu! välillä myös tiltannu ittensä tehdasasetuksiin niin että kuvatki on kadonnu. Ja siis tabletti touhunnu kaiken omaalotteisesti. Mulla on sammunu ja käynnistyny ihan siitä asti ku tän ostin siitä nyt 2 vuotta ja vieläki sama juttu. Ostettii samalla myös huawei 7, se toiminu moitteettomasti.
Itsellä sama ongelma on ollut, ratkaisin niin että lopetin chromen käytön, korvasin tehdasversiolla ja sen jälkeen poistin käytöstä kokonaan, toiminut viikon, niin ettei ole buutannut itseään.
Pistänpä minäkin viestin, että laitteeni tekee juuriki tuota samaa käynnistymistä. Huono laite alusta saakka, vielä 2kk maksamatta, sitten voikin heittää unholaan. En suosittele em. laitetta kenellekäänb
Sain kaverilta juuri tuon Huawei - tabletin, kun ei itse käyttänyt sitä. Laite toimi moitteettomasti pari päivää ja asensin saman googletilin kuin muissakin koneissani - kätevää, kun voi hoitaa samat asiat parhaiten käsillä olevalla koneella.
SITTEN Huawei aloitti tuon 'kaatumisen', sammumisen, käynnistymisen jne....
Siinä on vielä laitteessa itsessään 4,4 gigaa jäljellä tilaa = ei ole siis liian täynnä tai rasitettu jne..., virussuojaus paikallaan, puhdistaa välimuistit ym. ja lisäksi kun hakee päivityksiä, niin sanoo, että päivityksiä ei ole = on viimeisin versio käytössä.
Se tyhjennettiin = palautettiin tehdasasetuksille, että kaverin tilit ja tiedot poistettiin ja asensin itseni uudestaan ainoana käyttäjänä.

Ei mitään apua?

Hiukan lohduttaa, että en ole ainoa, jolla on tämä ongelma.
Pistänpä minäkin viestin, että laitteeni tekee juuriki tuota samaa käynnistymistä. Huono laite alusta saakka, vielä 2kk maksamatta, sitten voikin heittää unholaan. En suosittele em. laitetta kenellekäänb

Mutta jos 2 kk maksamatta, niin eikös ole takuuaikaakin jäljellä?
Olen tähän ketjuun jo aiemminkin kommentoinut. Tuolla aikaisemmin sanoin että tehdasasetusten palautus olisi ongelman poistanut mutta tämä luilo oli väärä, kyllä ne uudelleenkäynnistymiset vaivasivat voelä pitkään, KUNNES tein tedasasetusten palautuksen ehkä miljoonannen kerran ja poistin käytöstä Chromen ja gmailin sekä muutamia Googlen turhanpäiväisiä sovelluksia. En myöskään asentanut esim facebookkia laitteeseen enää ollenkaa. NYT ei ole kuukauteen tehnyt kiusaa, niin uskallan olettaa että ongelma ratkesi tällä.
Joku tuolla aiemmin oli vienyt laitteen huoltoon ja huollossa syytetty juuri tuota chromea, jotta auttaisiko tämän sovelluksen poistaminwn käytöstä muitakin kohtalotovereita?
Joku tuolla aiemmin oli vienyt laitteen huoltoon ja huollossa syytetty juuri tuota chromea, jotta auttaisiko tämän sovelluksen poistaminwn käytöstä muitakin kohtalotovereita?[/quote]

Koitin tuon että latasin sen jonkun oletusselaimen, mutta kun avasin sen, niin laite ilmoitti, että chrome toimii paremmin tässä laitteessa...
Täälläkin sama vika. Ollut kuukausia käyttämättä kun ei hermo kestä käynnistellä uudestaan.

Onko kukaan kysellyt virhevastuusta valmistajalta?
Otin käyttöön sieltä tavallisen webselaimen tai internetselaimen, Nyt ei kaatuile :)
Enkä välitä, vaikka joskus joku hakutoiminto tms... ilmoittaa, että toimisi paremmin chromella = ei toimi vaan nuo em sinisen maapallon logolla olevat selaimet toimivat hyvin.