Huawei P10 -käyttökokemuksia

  • 11 huhtikuu 2017
  • 1 kommentti
  • 6331 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Maaliskuussa arvoimme täällä Palsta-yhteisössä järjestetystä kisasta kaksi onnekasta, jotka saivat käyttöönsä uudet Huawein P10 -luurit. Kisan voittajat Pirat ja KatariinaAmanda jakavat kokemuksiaan, kuinka elo uuden puhelimen kanssa sujuu tässä keskustelussa huhtikuun ajan. :)

Ensitunnelmat Huawei P10:stä


KatariinaAmanda

Kun sain Huawein P10 ensimmäistä kertaa käteeni, pelkästään jo itse pakkaus miellytti minua kovasti. Pakkauksen erikoinen avausmekanismi (video) tuo puhelimen esille kuin tarjottimella ja itselleni visualistina, se miten itse pakkaukseen on panostettu, on tärkeää.

Pakkauksesta löytyy puhelimen lisäksi USB-johto tyyppiä C, SuperCharge-laturi, sim-kortin / muistikortin paikan avaaja, kuulokkeet ja puhelimeen liittyviä papereita. Puhelimessa itsessään on myös valmiiksi asennettuna näytönsuojakalvo, joka on positiivista omasta mielestäni.Kädessä P10 tuntuu todella samalta kuin Iphone 6, joka minulla on ollut edeltävästi käytössä. P10 istuu hyvin käteen ja tuntuu laadukkaalta. Puhelimen asentaminen onnistui nopeasti ja näyttö tuntuu omaan silmääni kirkkaalta ja tarkalta. Kaikki tuntuu toimivan todella nopeasti ja eri applikaatioiden avaaminen ja niiden välillä operoiminen sujuu mutkattomasti. Suurta kiitosta myös erittäin erittäin nopeasta sormenjälkitunnistajasta. Se on välillä jopa hämmentävän nopea ja tarkka.

Kamerahan on P10 yksi valttikorteista ja päädyin pikaisesti testailemaan sitä. Ja testattavaahan siitä löytyykin. Erilaisia kuvausmoodeja ja säätöjä löytyy vaikka millä mitalla, joten niihin täytyy tutustua tarkemmin näiden testausviikkojen aikana. Mutta pikatestaus siskontytön Duplo kirahvilla on kyllä todella positiivinen yllätys.Jään innolla odottamaan kuinka kuuden IPhone vuoden jälkeen siirtyminen Androidiin sujuu. On varmasti monia eroavaisuuksia ja totutteleminen uuteen järjestelmään voi kestää hetken. Katsotaan mitkä ovat fiilikset viikon käytön jälkeen.

Pirat:

Parin päivän odottelun jälkeen tuli paketti missä Huawei P10. Todella kompakti ja laadukas paketti. Paketin sisällä Huwein P10 väriltään Mystic Silver. Paketin sisältä puhelimesta suojat pois ja puhelin käteen. Puhelin sopi hyvin käteen ja paidan taskuun.

Ensivaikutelma, siro, kevyt ja kokonaisuutena laadukkaan tuntuinen puhelin. Sim-kortti sisään ja puhelin käyntiin, yllättävän nopeasti puhelin käynnistyikin varmaankin nopean järjestelmäpiirin Kirin 960 ja Cortexin prosessorilla sekä 4gb ram muistin ansiota. Puhelin oli helppo ottaa käyttöön, puhelimen käyttökielen valinta ja siitä se lähti. Ensin vähän hämäsi tuo kotinäppäin, joka samalla toimii sormenjälkitunnistimena. Sormenjälkien skannauksen jälkeen oli ensin vähän outoa avata puhelin, mutta hetken kuluttua oli jo ihan luonnollista käyttää ja avata puhelinta pelkällä peukalon kosketuksella, koska puhelin välittömästi avautui ja heti käyttövalmis siis todella nopeasti.

Eniten tässä nyt kiinnosti tämän Huawein kamera tai kamerat, niin tässä on kolme kameraa ansiokkaan Leican kehittämiä. Kovin kiireiseen aikaan tuli puhelin käyttööni mutta muutaman kuva tuli otettua ja yllätyin positiivisesti kuvien laadusta sekä loistavasta väritoistosta.Käyttökokemuksia viikon jälkeenKatariinaAmanda

Yhteiseloa P10 kanssa takana reilu viikko ja puhelin alkaa tuntua tutulta. Totuttelu Androidiin on ollut hiukan haastavaa, mutta nyt alkavat eri toiminnot tulla suhteellisen automaattisesti.

Puhelimessahan on älyttömän hyvä sormenjälkitunnistin edessä, mutta se toimii myös navigaationäppäimenä. Nopeasti painamalla pääsee taaksepäin, pitkään painamalla pääsee kotiruudulle ja sivulle vetäisemällä saa esille avoinna olevat ohjelmat. Tähän navigointisysteemiin tottuminen kesti hiukan, mutta pakko myöntää, se on mielestäni todella toimiva. Toki on mahdollista käyttää Androidin perinteistäkin navigointi järjestelmää.

Arkisessa käytössä olen ollut todella tyytyväinen akun kestoon ja puhelimen nopeuteen. Mutta jos akun prosentit pääsevät tippumaan alhaisiksi, SuperCharge-laturilla saa ladattua nopeasti lisää virtaa. Esim. Unohdin ladata puhelinta illalla ja aamulla prosentit olivat alle 10%, niin aamulla latasin noin puolituntia ja akkua oli yli 60%, joka riitti pitkälle päivään.

Olen testannut kameraa todella vähän, jos ajatellaan millaisia mahdollisuuksia siinä on. Yleisellä tasolla kamera on kyllä erinomainen ja nautin sen käyttämisestä. Olin viikonloppuna keikalla ja otin muutamia kuvia. Kuvat onnistuivat mielestäni todella hyvin ja videoiden laatu oli todella hyvä. Koitan ensi viikon aikana perehtyä vielä tarkemmin kameraan ja sen erilaisiin ominaisuuksiin.Pirat:

Viikon käytön jälkeen puhelin on tullut jo tutuksi aika lailla, ja todennut että HiCaresta kannattaa lukea puhelimen ominaisuuksista ja vinkeistä. HiCare on sovellus Huaweissa mihin on kerätty käsikirjoja sekä vinkkejä tästä puhelimesta. Puhelimen näyttö on tarkka ja kirkas ja pääsin heti aluksi kokeilemaan auringonpaisteessa lumimaisemissa. Tämän toisen viikon aikana olen päässyt ottamaan enemmänkin kuvia ja varsinkin mustavalko kuvia.

Vaikutelma puhelimesta ja sanon myös kamerasta on hyvä ja koko P10 viimeistely tuntuu aina vaan paremmalta puhelinta käyttäessä. Puhelimessa on mahdollisuus käyttää kahta Sim-korttia taikka yhtä sim-korttia ja yhtä muistikorttia. Ymmärtäkseni on MicroSD tuki jopa 256 GB joka on jo hyvä, puhelimessa 64 gb tallennustila. Videoita ja Raw-kuvia ajatellen niin muistia on jo aika paljon mutta hyvä että on tuo muistikortti mahdollisuus lisämuistille.

Videokameraa olen käyttänyt ja jopa (4K 16:9) laatua saa kuvattua ja (Mms 176x144) näitten välistä on myös useita resoluutioita valittavana.

UHD 4K (16,9 stereo 60fps) on paras resoluutio. Tosin itse olen videot kuvannut Full Hd 1080p ja erittäin tyytyväinen tähän laatuun. Mukava lisä on videota kuvattaessa Slow Motion video kuvaus.

Valokuvissa on myös valittavana eri kuvakokoja jopa RAW-kuvia eri kuvasuhteita (16:9) (4:3) (1:1) itse kuvannut eniten tätä kuvakokoa käyttäen (12m 3868-2976 4:3)

Olin muutaman päivän lomareissulla ja ensisijaisesti käytin puhelimen kameraa lomakuvien ottamiseen, Ihan hyvin tämä toimi.Loppuarviot Huawei P10:stäKatariinaAmanda

Elämää P10:nen kanssa on takana reilu kaksi viikkoa ja voi todellakin sanoa, että olen positiivisesti yllättynyt. En missään nimessä odottanutkaan, että P10 olisi huono puhelin, mutta se kuitenkin ylitti odotukseni. Seuraavassa jaoteltu hieman eri kategorioihin puhelimen ominaisuuksia.KAMERA: 5 / 5

Toisen viikon aikana keskityin kameran erilaisten ominaisuuksien testaamiseen. Ihastuin todella paljon mustavalkokuviin. Puhelimessahan on Leican kaksoiskamera: 12 mp värillinen linssi ja 20 mp mustavalkoinen linssi. Ja jos käyttää vain tuota mustavalkoista puolta, saa aivan todella mahtavia kuvia. Muitakin ominaisuuksia kamerasta löytyy ja siinä riittää kahlattavaa pidemmäksi aikaa. Ennen paljon järjestelmäkameralla kuvanneena, tykkäsin todella paljon myös pro-moodista, missä pystyy itse muutamaan esim. ISO-arvoa ja muita vaihtoehtoja.AKUNKESTO: 4,5 / 5

Akunkesto puhelimessa on hyvä. Olen itse aikamoinen puhelimen ”räplääjä” ja omassa käytössäni akku kesti oikein hyvin iltaan asti ja siltikin jäljellä oli n. 30 prosenttia akkua. Opettelin myös siihen, että koska SuperCharge-laturi lataa puhelimen niin nopeasti, että en jätä puhelinta yöksi latautumaan. Laturilla pääsin eräänä iltana viidestä prosentista täyteen n. 1,5 tunnissa. Laturi tosin lataa puolessa tunnissa nollasta noin puoleen, mutta sen jälkeen lataus hidastuu. Kuitenkin koen, että lataus on todella nopea ja se tekee puhelimesta käytännöllisemmän.

KÄYTTÖJÄRJESTELMÄ JA KÄYTTÄMINEN: 4 / 5

Aluksi oli paljon ongelmia totutella Androidiin ja siihen yhdistettyyn Huawein omaan Emui 5.1 käyttöjärjestelmään. Ongelmat eivät tosin johtuneet itse käyttöjärjestelmästä, vaan käyttäjän kokemattomuudesta Androidin kanssa. Nyt reilun kahden viikon jälkeen, järjestelmä on tuttu ja sujuva.

Olen erityisesti tykästynyt tuohon sormenjälkitunnistin / navigointinäppäimeen. Se on, kun siihen tottuu, todella kätevä. Pääsen navigoimaan todella helposti edestakaisin eri applikaatioiden välillä ja järjestelmäkään ei töki nopeissakaan liikkeissä.

P10:n näyttö on myös mainio, ainakin omaan silmääni. Katselin junamatkalla puhelimesta netti tv:tä ja huomasin, että välillä pysähdyin pohtimaan kuinka tarkka kuva oli. Joten näytön kirkkaudesta ja tarkkuudesta täytyy antaa positiivista palautetta.

Puhelimessa on myös ns. ”Älykkäitä avustus” ominaisuuksia. Esim. Jos puhelimen nostaa korvalle, se vastaa automaattisesti tulevaan puheluun tai puheherätys” jolloin puhelin herää ja voit esim. Huutaa ”where are you?” (missä olet) ja puhelin alkaa huutelemaan sinulle missä se on. P10 tosin ymmärtää vain englantia, mutta se ei ollut itselleni ongelma. Älykkäästä avustuksesta löytyy myös ”rystysohjaus”, jossa on erilaisia toimintoja, mutta koin ne jotenkin turhiksi. Ainoana toimivana oli älykäs kuvakaappaus, kun kaksi kertaa napautti näyttöä rystysellä, puhelin otti näytöstä kuvakaappauksen.Plussat:
+ Kamera, kamera, kamera ja sen ominaisuudet
+ Nopeus
+ Tyylikäs käteen sopiva muotoilu
+ Nopea sormenjälkitunnistin ja sen navigointinäppäin
+ Pikalataus

Miinukset:
- Oleofobisen pinnoitteen puuttuminen näytöstä (kannattaa pitää näytönsuoja puhelimessa tai asentaa uusi)
- Rystysellä tehtävä ohjaaminen (ei kovin käytännöllinen ominaisuus)
Onko puhelin sitten 599€:n arvoinen? Se on kalliimpi kuin varteenotettava kilpailija OnePlus 3T, mutta taas halvempi kuin Samsungin tai IPhonen vastaavat laitteet. En kyllä ole palaamassa itse ihan hetkeen takaisin IPhonen pariin, koska P10 on ollut sen verran positiivinen yllätys ja olen todella rakastunut tuohon kameraan. Joten jos sinulla on budjetti tässä hintaluokassa, P10 on ehdottomasti harkinnan arvoinen.

Pirat:

Reilun parin viikon käytön jälkeen alkaa puhelimen käyttö jo tuntua kotoisalta. Olen saanut olla lumisissa maisemissa sekä keväisissä maisemissa tänä aikana ja on ollut pilvistä sekä aurinkoista ja näyttö on ollut sen verran kirkas että ei ole ollut ongelmia asetuksien asettamissa täydessä auringonpaisteessakaan. Edelleen täytyy korostaa puhelimen viimeistelyä - jopa kamerat ovat samalla tasolla muun kuoren kanssa eli eivät ole koholla. Puhelin on käytöltään niin sanottu oppiva, jonka pitäisi taata nopeuden pysyvän samana kuin uutena, ennestään ainakin omalla kohdalla puhelimet ovat käytön aikana hidastuneet. Sormenjälkilukija joka samalla on ns. kotinäppäin on helppo, mukava ja nopea.

Kameraa puhelimessa on mukava ja helppo käyttää. Apuvalikot niin Pro tilassa kuin normi tilassa aukeavat helpolla ja ovat nopeasti esillä ja yhtä nopeasti poissa. Kameralla saa lisäksi RAW eli raakakuvia, jotka toimii tarkan kameran ansiosta, muotokuvia pääkameralla kokeilin myös ja sekin toimi ihan hyvin. Mustavalkokuviakin on tullut otettua ja varsinkin rakennuksista ja maisemista tulee hyviä monokromi kameran ansiosta. Panoraamakuvat myös hyvin ilman häiritseviä liitoksia.

Entisenä Lumian käyttäjänä kaipasin ensin erillistä laukaisunäppäintä, mikä löytyy Lumioiden kyljestä. Ohjeita selattaessa sellainenkin löytyi volyyminapista. Kahdella nopealla volyymialaspainalluksella puhelin/kamera avaa kameran, ottaa välittömästi kuvan, tämäkin aivan heti ilman viivettä (0,5-07 sekunttia). Entisistä puhelimista kameran avaaminen on kestänyt sen verran pitkään, että tilanne on jo ollut ohi kun kamera on ollut valmis ottamaan kuvan. Volyymi näppäin on ohjelmoitavissa käyttäjän valinnan mukaan myös Zoomailuun tai tarkennukseen. Vesileimaus kuviin on myös ihan kätevä ja suoraan omassa ohjelmassa eikä minkään sovelluksen kautta.

Yhteenvetona puhelin on metallikuoressaan pyöreine kulmineen, metalliset painikkeet täyden laadun puhelin. Puhelimena helppo käyttää EMUI 5,1 ansiosta. Kamerassa on loistava värien toisto ja kuvien terävyys on erinomainen jopa lähikuvissa. Pro tilasta löytyy manuaaliset säädöt joiden toiminta on selkeä ja toimiva. Akunkesto hyvä. Hyvä kamera joka myös toimii puhelimena. Sekä kamera että puhelin on nopein mitä minulla koskaan on tähän mennessä ollut, latauksen nopeus kanssa mainio.


1 kommentti

Käyttäjätaso 4
Kiitos hienoista ensitunnelmista! Upeita kuviakin varmaan tulee pian lisää kun kevät kohta alkaa näyttää kauneimpia puoliaan luonnon herätessä. Sormenjälkilukija/navinäppäin vaikuttaa mielenkiintoiselta. Itsellä älytön puhelinkuume johon pitää pian löytää sopiva lääke. Seuraan mielenkiinnolla kokemuksianne Huaweista.

Osallistu keskusteluun