Kysymys

Huawei U8800 softabugit (tiedossa olevat)

  • 13 joulukuu 2010
  • 89 kommenttia
  • 4860 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

89 kommenttia

Saunalahden tietojen mukaan mukana tulee 2Gt microsd kortti, oletko tarkistanut ettei vaan puhelimen sisällä ole valmiiksi jo se 2gigan kortti?

Jossain kerrottiin että "Quick System Info" ohjelma osaisi tarkemmin katsoa muistin tietoja. Viitsisikö joku ajaa ohjelman ja kertoa mitä tietoja on storage (4 kohtaa), cache, ja memory kohdissa?

kiitti

Sitten tähän mainonnan ja todellisuuden väliseen ristiriitaan.

http://saunalahti.fi/puhelimet/puhelin.php?id=485&type=handsetmodel ' TARGET='_blank

Muistitoiminnot:
RAM-muisti 512 Mt
ROM-muisti 4 Gt (Sisäinen tallennustila)
Mukana 2 Gt MicroSD Muistikortti
Muistikorttipaikka, MicroSD tuki 32 Gt korteille asti

Todellisuus on nimittäin tätä > U8800 Asetukset > SD-kortin ja puhelimen varaston asetukset > Puhelimen sisäinen varasto > Tilaa käytettävissä: 458Mt...

Marketista ladattava softa Android System Info (varsin pätevä ja asiallinen softa, suosittelen!) näyttää testatessa seuraavaa:

Download Cache Max: 126 Mt
Data Max: 591 Mt (Saunalahden tuotekuvauksessa ilmoitettu ROM-muisti 4 Gt, eli asennusmuisti sovelluksille jne.)
External Storage Max: 1,86 Gt
Total RAM: 354 Mt  (Saunalahden tuotekuvauksessa ilmoitettu RAM oli 512 Mt?)
Treshold RAM: 16,00 Mt

Yllä olevista tuo External Storage Max: 1,86 Gt on puhelimen mukana tuleva 2 Gt muistikortti.

Tässä on nyt käytännössä myyty jotain ihan muuta kuin mitä Saunalahden sivuilla mainostettu.

Ellei tässä ole kyse siitä, että Huawei myy samaa rautaa joka paikkaan ja ainoastaan rajoittaa softapuolella resurssien käyttöä, niin tuohan olisi softapäivityksellä korjattavissa.

Jos taasen U8800 rautapuoleltakaan ei löydy tukea mainoksessa ilmoitetuille specseille, niin silloin taitaa olla kaupan purku edessä, sillä nyt myynnissä oleva tuote ei vastaa todellisuudessa sitä mitä Saunalahti mainostaa ja näiden mainoksessa mainittujen tietojen pohjaltahan asiakas ostopäätöksensä tekee...

o_0Lainataan nyt omaa postausta (mikä sinänsä varsin mautonta, mutta minkäs teet)

+

Ja tässä vielä tuo Quick System Info:n antamat specsit muistin osalta:

Memory (Mittaus hetkellä):

Total: 354 Mt
Free: 156 Mt
Treshold: 16 Mt
Buffers: 19,73 Mt
Cached: 138 Mt
Swap Total: 0,00 Mt
Swap Free: 0, 00 Mt

SD Storage: 1,86 Mt / Free: 1,86 Mt (Eli puhelimen mukana tullut 2Gt SD-muistikortti)

A2SD Storage: Total 26,36 Mt / Free 6,86 Mt

Internal Storage: 591 Mt / Free: 448 Mt

System Storage: Total 205 Mt / Free: 3,70 Mt

System Cache: Total 126 Mt / 102 Mt

o_0

Saunalahden tietojen mukaan mukana tulee 2Gt microsd kortti, oletko tarkistanut ettei vaan puhelimen sisällä ole valmiiksi jo se 2gigan kortti?

Jossain kerrottiin että "Quick System Info" ohjelma osaisi tarkemmin katsoa muistin tietoja. Viitsisikö joku ajaa ohjelman ja kertoa mitä tietoja on storage (4 kohtaa), cache, ja memory kohdissa?

kiitti


Saunalahden mainoksessa mainittu "Sisäinen muisti" käsittäisin tosiaan kuten suomennettuna: Puhelimen sisäinen muisti

Tämän lisäksi puhelimessa oli valmiiksi muistikorttipaikassa 2 Gt micro-SD-kortti, jonka monien muisti yms. testien termein ymmärtäisin olevan se "external memory" eli ulkoinen, käyttäjän lisäämä muisti = puhelimeen lisätty ulkoinen SD-muistikortti.

Joten mainostetun puhelimen sisäisen 4 Gt sijasta puhelimessa taitaa olla tuosta 1/8 luvatusta, eli jotain 512 Mt paikkeilla oleva sisäinen muisti? Ellei tämä sitten ole puhtaasti softan puolelta asetettu rajoite, jonka uskoisin olevan myös softapäivityksellä korjattavissa > ellei ole, niin sitten on myyty käytännössä jotain muuta, kuin mitä Saunalahden sivuilla on mainostettu (Jonka perusteella monet, minä mukaan lukien, ovat ostopäätöksensä tehneet!) joten annan ensin maahantuojalle (Saunalahti) ja valmistajalle (Huawei) mahdollisuuden korjata selkeä virhe softapäivityksellä > jos rajoite onkin ns. rautapuolella, niin sitten täytyy miettiä uusiksi koko puhelimen osto ja neuvotella joko hyvityksistä tai kaupan purusta jne.

PeeÄsh: Reklamaatio on jo lähetetty, vastausta odotellaan... kattellaan mitä vastaavat.

o_0
Noikin luvut näyttää kovin epäilyttäviltä, mutta voisihan se kait olla mahdollista että rommia on oikeesti enemmän (4Gt) mutta osa tilasta vaan jäänyt osioimatta käyttöön. Ainakin tietokoneen kovalevyjen kanssa voi käydä noin. En tunne kyseistä tiedostojärjestelmää sen tarkemmin että osaisin varmuudella sanoa.

ROM (puhelimen sisäinen muisti) on nopeaa sisäistä muistia (nopeampaa kuin SD kortti), ja sen takia puhelimen arvoon vaikuttaa olennaisesti ROM:n määrä. Ilmeisesti raskaat ohjelmat toimii sulavammin ROM:lta kuin SD kortilta.
RAM (usein vielä nopeampaa muistia) tallentaa tärkeimmät ajossa käytössä olevat tiedot. Sitä näytti myös olevan huomattavasti vähemmän kuin luvattu 512Mt. Myös sen määrä vaikuttaa olennaisesti puhelimen arvoon, koska se vaikuttaa suoraan esim moniajon sulavuuteen.

Kerroppa sit ihmeessä miten Saunalahdesta suhtautuvat asiaan. Itellänikin laitteelle ollu tilaus vetämässä perjantaista niin kiinnostaa kovasti.
Kerroppa sit ihmeessä miten Saunalahdesta suhtautuvat asiaan. Itellänikin laitteelle ollu tilaus vetämässä perjantaista niin kiinnostaa kovasti.


Heti kun vastausta tulee, niin se olisikin se ensimmäinen kannanotto Saunalahdelta koko tähän keissiin, joten kiinnostanee varmaan kaikkia kyseistä luuria harkitsevia, tai sen jo tilanneita, tai sen jo omistavia. Ainoa mikä ihmetyttää on se, että tämä threadi aloitettu jo useita päiviä sitten + reklamaatiossani lisäsin myös suoran linkin tähän threadiin > eikä Saunalahti ole kommentoinut tätä vielä mitenkään. Ei tähän keskusteluun, eikä tietääkseni kellekään puhelimen jo ostaneelle asiakkaalle, eikä myöskään oma.saunalahti.fi sivuston kautta asiakaspalvelulle jättämääni reklamaatioon...

Kattellaan mitä tuleman pitää

o_0


Joten mainostetun puhelimen sisäisen 4 Gt sijasta puhelimessa taitaa olla tuosta 1/8 luvatusta, eli jotain 512 Mt paikkeilla oleva sisäinen muisti?
o_0Enemmänkin 1Gt paikkeilla, koska esim. normi desiressä ilmoitettu 576Mt käytettävissä max ~140Mt eli käyttis(?) vie lähemmäs 400MB joka selittäisi tuon huaweissa olevan ~590Mt vapaana.
Desire Z:ssa 1.5Gt :stä ~1Gt vapaana eli sama homma siinäkin. Mutta, missä on huawein puuttuvat 3Gt :I
Kun SD-kortin ottaa pois, puhelimen asetukset kertovat edelleen, että puhelimessa on 2Gt Internal SD Memory. Eli jotakin muistia siellä ilmeisesti on, mutta eihän tuokaan ihan täsmää tuohon neljään gigaan.
Osaisikohan joku jo Saunalahdelta kommentoida näitä ihmetyksen aiheita:

1. Mikä on tarkistettu tieto laitteen muistista (RAM/ ROM/ Internal SD Card)?

2. Onko myynnissä sama malli kuin Elisan infotilaisuudessa esitelty laite: valkoisella takakannella varustettu esittelymalli antoi Androidsuomen suorittamassa Quandrant-testissä noin 400 pistettä (~30 😵 nopeamman testituloksen. Testi tehtiin kuulemma kolmeen kertaan.

Osaisikohan joku jo Saunalahdelta kommentoida näitä ihmetyksen aiheita:

1. Mikä on tarkistettu tieto laitteen muistista (RAM/ ROM/ Internal SD Card)?

2. Onko myynnissä sama malli kuin Elisan infotilaisuudessa esitelty laite: valkoisella takakannella varustettu esittelymalli antoi Androidsuomen suorittamassa Quandrant-testissä noin 400 pistettä (~30 😵 nopeamman testituloksen. Testi tehtiin kuulemma kolmeen kertaan.


Saunalahden aspasta tuli seuraava vastaus muistikysymykseen ->

-- viesti alkaa --

Tietojemme mukaan puhelimessa olisi nettisivulla mainitut muistitoiminnot:


Puhelimessa voi olla myös esiasennettuna jotain ohjelmistoja, jotka vievät osan muistista.

Jos vaikuttaa siltä, että puhelin ei täytä nettisivun kuvausta, voi sen viedä Elisa Shopitin kautta huoltoon.

Mukaan tarvitset takuutodistuksen, joka on toimitettu puhelimen mukana. Jos todistus ei ole tallessa, voi uuden kopion tulostaa oma.saunalahti.fi -sivulta (GSM-liittymät -> xxxxx -> takuutodistus).

Ennen huoltoa kannattaa ottaa haluamistaan puhelimen tiedoista varmuuskopio.

Lähimmän Shopitin voi tarkistaa täältä:
http://www.elisa.fi/shopit/

--- viesti loppuu ---
Kävin tarkistamassa ja oma reklamaationi oli myös otettu käsittelyyn, vaan eivät ole vielä mitään vastanneet. Näitä Huawei U8800 luuria koskevia yhteydenottoja on varmaan Saunalahden suuntaan lähetetty "jonkin verran" joten kovin nopealla vasteella en edes vastausta odottele. Mutta näytti nytkähtäneen yhden pykälän eteenpäin...

o_0
On tässä tosin tullut positiivisiakin yllätyksiä U8800 suhteen huomattua. Jos ulkona kovassa pyryssä ja tuulessa soitat puhelua, niin eipä ole ollu tähän mennessä mitään ongelmaa äänen suhteen. Kuuluu hyvin ja selkeästi sekä soittajalle, että puheluun vastaajalle.

Toinen seikka on suht. hyvä akkukesto. Testasin tuossa muutama päivä taaksepäin kun aamulla puhelin oli täyteen ladattu ja suuntasin töihin. Töissä tuli välillä jotain luurin kanssa testailtua, käytettyä. Kotiin päästyä ajattelin testata tuota ongelmaista WiFi:ä.

Olin tätä aiempina päivinä resetoinut puhelimen tehdasasetuksille peräti 4 kertaa ja juuri siitä syystä ettei luuri löytänyt WLAN-verkkoja tai jos löysi, niin hämmentyi sekaisin yrittäessään salauksen kera sellaiseen liittyä.

Tämän neljännen resetoinnin jälkeen WiFi löysi yllättäen yhteistyöhalunsa, joten tätä ja paljon muuta tuli illan mittaan testailtua ja vilkaisin paljonko tuota akkua mahtoi olla jäljellä... reilusti yli puolet.

Joten jos säädät taustalla pyörivät synkronoinnit jne. esim. 30min. tai 1h välein tapahtuviksi ja GPS, BT jne. ei ole päällä ellet sitä tarvitse ja näytön kirkkaus ei täysillä, niin tuntuisi virta riittävän melko hyvin.

Kokeeksi testasin ladatulla luurilla, lentokonetila päälle, pysäytin tarpeettomat prosessit/sovellukset ja suuntasin töihin. Kytkin yhteydet päälle ainoastaan kun käytin nettiä tai sillä hetkellä käyttämäni softa tms. sitä vaati (lähetin esim. viestiä tai meiliä) ja muina aikoina kun en puhelinta käyttänyt, niin ei paljon tarpeettomia softia/prosesseja päällä ollut > töiden (8h) jälkeen vilkaisin akun tilannetta... 94% jäljellä.

Joten aika paljon riippuu käyttäjästäkin ja puhelimen käyttötavoista, kuinka pitkälle tuo akku kestää. Mutta soitettaessa + akkukeston osalta tämä puhelin oli positiivisempi yllätys kuin mihin olin varautunut.

...Jos ei siis muistella Kameran kuvanlaatua, WiFi:n ongelmia, ääkkösten puuttumista ja Swype-näppiksen softabugeja, tai millä specseillä Saunalahti tätä puhelinta on mainostanut  ;D

Akussa seuraavat tiedot: Li-Polymer Battery 3.7V 1500mAH (5.6Wh) Limited voltage 4.2V
No vaikka tuota romia ei olisikaan luvattua 4 gigaa, niin ihan hyvä puhelin ainakin minulla ollut, muita ongelmia ei ole puhelimessa ollut. Väitän myös että kamera on ihan ok, jos johonkin desireen vertaa.

Edit: gps tosin mapsin kanssa tuntuu toimivan heikonlaisesti, maps ei ensinnäkään laita gpsää automaattisesti päälle, kuten käsittääkseni kuuluisi ja muutenkin löytää sijainnin huonosti autossa ainakin. Mites muilla?

Edit2: ja ääkköset eivät kyllä minullakaan toimi ihan oikein, ei haittaa swypen kanssa.
Minulla luurin on toiminut muuten hyvin mutta uusin Android Market kaatuu. Onko vika yleinen vai koskeeko vain tätä puhelinta.
Toinen ihmetyksen aihe on wifi tetheringin (wifi hotspot/wifi router) puute softassa. Pitäisi olla 2.2:n ominaisuus.
Googlettamalla mainitaan monessa kohtaan kyseisen ominaisuuden puhelimesta löytyvän.
Onko tämä ominaisuus poistettu saunalahden toimesta ???
Olisi tosi mukavaa jos joku saunalahdelta kommentoisi jotain näihin ja moniin muihin kysymyksiin joita on tullut esiin tässä ketjussa!
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Vai olisiko tuo omainaisuus poistettu Huawein toimesta?
Aika outoa kun on kuitenkin mainittu pressi tiedotteessa.
linkki: http://www.huawei.com/news/view.do?id=11266&cid=42

U8800

The U8800 is powered by Android 2.2 and integrates HSPA+ capabilities to support downlink speeds of up to 14 Mb/s. This speed allows users to download a 400Mb feature-length movie in less than thirty seconds. The U8800 can also be used as a 3G modem and as a WiFi router for up to eight devices. The smartphone features a 3.8-inch wide screen, providing users with a broader field of vision and allowing them to take full advantage of a multitude of features and Internet applications.
Huawein mainostama U8800 on jokin eri versio kuin saunalahden saman niminen. Ymmärtääkseni saunalahden mallissa ei ole esimerkiksi HSPA+ 14Mb/s.

Puhelinta viikon käyttäneenä voin todeta, että hieno hintaisekseen. Vertailukohtana tutuilla olen kokeillut Desireä ja Galaxy S:ää. Jokainen käyttää tuotetta eri tavalla eri vaatimuksilla, joten en ala analysoimaan mikä tässä on hyvää ja huonoa.

Silminnähden häiritsevät asiat ovat kuitenkin seuraavat:
-sisäistä muistia lienee se 2Gt mainostetusta 4Gt poiketen, mutta miten tähän pääsee käsiksi? PC:n kautta pääsee käsiksi vain ulkoiseen muistikorttiin. Ohjelmia ja muuta dataa puhelin tallentaa oletuksena johkin toiseen pienempään sisäiseen muistiin (512Mt?). Tällä hetkellä tuo 2Gt muisti tuntuu siis hieman kummitukselta, kun en tiedä miten siihen pääsee käsiksi.
-Wlan hotspot ominaisuus puuttuu. Olisi kyllä kiva jos mainostetaan, että kyseessä on android 2.2, niin siinä todellakin olisi edes ne android 2.2 vakio-ominaisuudet.
-android market crashaa uusimmalla versiolla applicationia klikatessa. Ongelma tuli päivä sitten marketin päivityksen yhteydessä. Ongelma on kierrettävissä uninstalloimalla updatet market applicatiosta, mutta market updater haluaa kuitenkin päivittää takaisin kaatuvaan versioon itekseen pienen ajan kuluttua.

Yhteenveto: hieno luuri nokialaisen kanssa tuskailuun kyllästyneelle, mutta muutama epäselvyyksiä on joihin kaipaisi ratkaisua.
Marketin kanssa on ollut ongelmia muillakin puhelimilla, itsellä se toiminut ok huaweilla.
Mulla ollut puhelin nyt kolmisen päivää. Aika samanlaisia huomioita kun aikaisemminkin mutta laitan nyt vielä omat huomioni tänne:

quick system info (total lukemat)
Internal storage: 591 Mt
System storage: 205 Mt
System cache: 126 Mt (-> Eli ROMia näyttää olevan luvatun 4 gigan sijaan vain 1 giga?)

SD card storage: 1,86 Gt (mukana tullut 2Gt kortti)
Memory: 354 Mt (Jos olen ymmärtänyt oikein niin tämä lukema on ihan hyväksyttävä 512 RAMilla ottaen huomioon käyttiksen varaaman RAMin?)

- Androidin omien tietojen mukaan tosiaan on vielä "Internal SD card" 2,00 Gt, joka on mullekin vielä mysteeri. Jos tämä ois osa ROMia niin se nostaisi tilan jo kolmeen luvatusta neljästä 😃, mutta miten tätä tilaa voi käyttää?
- Market ohjelman päivitys kaatuillut mullakin. Pari kertaa oon päivityksen poistanu ja vanha versio toimii hyvin. Ärsyttävää kun päivitys tulee itsestään eikä se toimi.
- Onko kellään muulla ollut ongelmia kiihdytysantureiden kanssa? Esim winds of steel ja google sky map toimii mulla tosi huonosti ja ohjaus "tärisee" koko ajan. En tiedä liittyykö siihen että kompassi ei tunnu oikeen toimivan.

Mulla ei oo vielä GPS ja WLANin toiminnasta ollut pahaa sanottavaa.

ps. random huomio: huomasin että kernel versio oli muuten sama kuin androidsuomen videolla mutta loppui "destop #1" sijaan "desktop #3"
wi-fi hotspottia kaipaavat: ootteko kokeilleet marketista löytyviä (ilmaisia) sovelluksia kuten 'Barnacle wifi tether'
http://szym.net/barnacle/ ,jonka FAQ sivulta ( http://szym.net/barnacle/faq/#DHCP ) löysin mielestäni valaisevaa
tietoa - ainakin näin noviisille... Laittakaa kokemuksia,jos saatte tuon toimimaan.
Hei,

Hankin oman Huawein eilen (taisin saada sitten viimeisen, ennnen poisvetoa...) ja ihmettelen tässä nyt tätä muistikeskustelua. Minusta tässä on nyt ROMmita ja RAMmit iloisesti sekaisin. Eihän ROMmin määrällä ole mitään väliä, kun se ei ole käyttäjän käytettävissä. Sinne kun ei voi mitään tallentaa. Siellä on vaan ne valmiiksi poltetut firmikset ja muut softapalaset. Vai mistä kiikastaa...?

Quadrant antoi täällä 1140 pojoa.
Juu, jos luet hieman lisää, huomaat että luureissa sinne romiin asennetaan käyttöjärjestelmän lisäksi sovelluksia. Ei sitä romia  tosiaan välttämättä gigakaupalla tarvitse, mutta ehkä tulevaisuudessa androidkin haukkaa sitä enemmän, joten kyllä sillä merkitystä on.
No ei sinne ROMmiin mitään kirjoiteta enää sen jälkeen kun se on tehtaalta lähtenyt...

No ei sinne ROMmiin mitään kirjoiteta enää sen jälkeen kun se on tehtaalta lähtenyt...

Näinhän sitä vanhan koulukunnan kaverina tapaa ajatella. Jostain älyttömästä syystä Androidin yhteydessä flash RAMmia on alettu kutsumaan ROMmiksi. Kai se johtuu siitä ettei sitä vahingossakaan sotkisi laitteen SDRAMmiin.. Tai jotain.
I see... Kiitos selvennyksestä. Enpä kyllä itse taivu tuohon uuteen ROMmin märitelmään kyllä ihan heti, mutta minkäs teet.
Käyttäjätaso 5


No ei sinne ROMmiin mitään kirjoiteta enää sen jälkeen kun se on tehtaalta lähtenyt...

Näinhän sitä vanhan koulukunnan kaverina tapaa ajatella. Jostain älyttömästä syystä Androidin yhteydessä flash RAMmia on alettu kutsumaan ROMmiksi. Kai se johtuu siitä ettei sitä vahingossakaan sotkisi laitteen SDRAMmiin.. Tai jotain.

Jotain rotia sentään pitäis olla noiden "uudissanojen" kanssa. ROM=read only memory ja sinne ei tosiaan jälkeenpäin kirjoitella mitään. Flash-muistia on ollut ennenkin ja sillä nimellä se on toiminut tähänkin saakka. Jos jollekin vellihousulle on liian vaikea erottaa flash-muisti flash-videoista, niin se on sitten voivoi.
Hiukan häiritsee myös sekin, että palstalla joku puhuu uimahousuista tarkoittaessan sim-korttia, mutta se on ihan toinen juttu. 🙂