Kysymys

Järjestelmä -päivitys on pysähtynyt

  • 25 marraskuu 2018
  • 10 kommenttia
  • 725 katselukerrat

Huawei mediaPad M1 8. Android 4.2.2. Käynnistäessä tulee otsikon ilmoitus. Kaikki omat datatiedostot ovat hävinneet. Samoin kaikki yhteystiedot. Nettiselaus toimii normaalisti. Asetukset -valikossa kun klikkaa Tallentaminen kuvaketta, tulee Asetukset on pysähtynyt -ilmoitus. Mikäs ongelma tässä nyt on?

10 kommenttia

Jatkokysymys: Jos teen hard resetin, niin häviääkö laitteesta Saunalahti -asetukset? Vai pitääkö SIM kortti niistä huolen?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Ainakin mulla Sim-kortti piti asetuksista huolen samalla tabletilla.
Jatkokysymys 2: Taitaa tuo tabletti olla rikki. Ainakin sen käyttis 4.2.2 on vanha eikä ole päivitettävissä. Ajattelin ostaa uuden tabletin Elisan verkkokaupasta. Onko uuden tabletin käyttöönotto sillä selvä että siirrän SIM kortin vanhasta tabletista uuteen tablettiin?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Jos uudella tabletilla tahtoo aloittaa ns. puhtaalta pöydältä eli ei siirrä mitään omia tiedostoja vanhan laitteen muistista mukana (mikä aloituksesta päätellen on tilanne) niin joo, SIM-kortin vain vaihtaa uuteen ja näpyttelee uuden tabletin käyttöön normaalisti 🙂 Yleensähän noissa aina alkuun on pieni asennus, mutta tämä yleensä varsin helppo kun seuraa näytön ohjeita, lähinnä kysellään maat, kielet ja muut ja pyydetään kirjautumaan Google-tilille josta saa omia tietoja laitteelle mitä pilvessä on tallessa 🙂
Jatkokysymys 3: Voitiin toisella Android laitteella todeta että MediaPadin ulkoisella muistikortilla olevat tiedostot ovat ehjiä ja tallessa. Tabletin käyttöjärjestelmä ilmoittaa että sisäisessä muistissa tiedostoja on 0 kpl. Itse asiassa käyttis ei tunnista tuota ulkoista muistikorttia ollenkaan. Tiedostot eivät siis oikeasti ole ainakaan muistikortilta hävinneet minnekään. Android käyttis ei vain tunnista niitä, so. käyttis on rikki. Miten voin laittaa uuden Android 4.2.2 käyttöjärjestelmän tablettiin?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Laitteelle hard reset. Ohjeet / vinkit löytyy oheisesta linkistä, joskin lontooksi.
https://www.hardreset.info/devices/huawei/huawei-mediapad-m1-80/hardreset/first-method/

Toimenpide palauttaa laitteen tehdasasetuksiin ja poistaa laitteesta kaikki käyttäjän tiedot, sovellukset ja tiedostot. Eli ennen kuin tuon aloittaa, kannattaa varmistua siitä, ettei laitteelle jää mitään tärkeää dataa, joka ei saisi hävitä.

Jos haluat varmistua siitä, että muistikortilla oleville tiedostoille ei tapahdu mitään yllättävää, poista kortti laitteesta ennen hard resetiä.

Mikäli tuo muistikortti ei toimi laitteessa edes hard resetin jälkeen, voi tuo muistikortinlukija olla laitteessa rikki, vaihto maksaa Mobylifessa noin 60€.
Kiitos Dj_God vastauksesta. Olen tehnyt hard resetin jo kolmeen kertaan, muistikortti pois otettuna. Tuo Huawei MediaPad M1 8 ei tokene resetistä. Tulee ponnahdusikkunaan viesti "Järjestelmä -päivitys on pysähtynyt" ja toisinaan "Huawei policy has stopped". Laite ei salli tiedostojen tallentamista laitteen omaan muistiin eikä muistikortille, jonka olemassaoloa se ei edes tunnista. Laitteen käynnistäminenkään ei tahdo onnistua muuten kuin usean yrityksen jälkeen. Kun käynnistys jumittuu niin laitteen yläreunan reikäritilän uumenissa vilkkuu ledi punainen-vihreä-vihreä-vihreä syklillä. Aivan kuin ledi haluaisi viestittää vikakoodia. Sitten kun käynnistys onnistuu, ledi ei vilku. Kun saan laitteen käyntiin, niin nettiselaaminen onnistuu normaaliin tapaan. Taitaa käyttöjärjestelmä Android 4.2.2 olla sekaisin. Saako sitä päivitettyä mitenkään?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hyvää päivää.

Google kertoo lopettavansa Android 4.0 -laitteiden tuen niin puhelimissa kuin tableteissa. Tämä on yli seitsemän vuoden vanha käyttöjärjestelmä. Androidin 4.1- ja 4.2-laitteiden tuki jatkuu toistaiseksi, mutta se ei luultavasti jatku enää kovinkaan pitkään. Nekin laitteet/versiot alkavat olla vuosien vanhoja ja olisi syytä päivittää mahdollisimman pian.

Eiköhän tabisi ole palvellut sinua. Jos ostat täysin uuden tabletin kaupasta, älä katso vain Elisaa, sillä muuallakin on joulutarjouksia. Kannattaa varmistaa että versio Androidissa on uudessa tabissa vähintään 7.0 ja mielellään 8.0. Näin varmistat, että se on mahdollisimman tuore eikä vanhene käsiin, kuten esim. halvemmissa tabeissa oleva 6.0 tai 5.0.

Nyt soi Bass Inferno Inc. - Jumpstyle & Hardstyle 2018 TOP 100 (Bonus DJ Mix).

Mukavaa päivän jatkoa!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Jos tabletti ei hard resetistä tokene, on DATA-SER oikea osoite kyseiselle laitteelle. Iäkkään laitteen elvytysyrityksiin ei kannata haaskata liian paljoa aikaa ja vaivaa. Valmistaja ei tuohon tablettiin enää tuoreempaa Android -versiota tarjoa. Ainoa vaihtoehto olisi rootata laite ja yrittää sitä kautta asentaa siihen tuoreempi Android -versio. Tosin, jos nykyinen Android on vetänyt itsensä "hirteen", ei tuokaan välttämättä tuo toivottua lopputulosta. Lisäksi, jos roottauksessa tulee pienikin virhe jossain kohtaa, saattaa laite olla lopullisesti käyttökelvoton. Virhemarginaali kasvaa merkittävästi, jos järjestelmä ei toimi oikein tälläkään hetkellä.

Suosittelen uuden laitteen hankintaa, mikäli tabletille on edelleen käyttötarvetta. Kuten hpguru tuossa jo totesi, kannattaa selailla kattavasti eri jälleenmyyjien tarjontaa ja hintatasoa. Mitä tuoreempi Android -versio laitteessa on vakiona, sitä parempi. Sekään ei tosin takaa sitä, että päivityksiä olisi saatavilla vielä esim. kahden tai kolmen vuoden päästä.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +2
Voihan siihen koittaa ladata Android uudestaan tietokoneella Odin-ohjelmalla jos haluaa. Lataa netistä uusimman Android version mitä tuohon saa. Ennen yritystä pitää sovelluskehittäjä asetuksista laitaa usb-virheenkorjaus päälle. Jos Androidin lataaminen tietokoneella ei onnistu on silloin jotain vakavampaa vikaa tabletissa. Uuden tabletin ostaminen tosin on helpompaa ja suositeltavaa.

Osallistu keskusteluun