LG G Flex 2 käyttökokemuksia

 • 29 huhtikuu 2015
 • 10 kommenttia
 • 5578 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
 • Entinen elisalainen
 • 1635 kommenttia
No millainen se uuden ajan “banaanipuhelin” on? Istuuko käteen ja taskuun, kestääkö käyttöä ja ottaako upeita kuvia? Sana on vapaa!

 

Screen Shot 2015-04-29 at 13.12.36.png

10 kommenttia

Käyttäjätaso 1
Taipaleeni G Flex 2:n kanssa alkoi mielenkiintoisissa merkeissä. Avattuani laatikon käsissäni oli upean näköinen ja oikeasti todella hyvin viimeistelty high-end älypuhelin. Puhelimen kaareva muotoilu ei ollut yhtä agressiivinen kuin olin odottanut, vaan puhelin istui mukavasti käteen ja vielä mukavammin farkkujen taskuun (jos mahtuu omaan taskuuni, tulee luultavasti mahtumaan myös sinulle!). Kaarevuusaste muistuttaa ehkä uusista curved-televisioista. Muotoilun ideana on, että puhelin taipuu paineen alla hetkellisesti suoraksi, eikä katkea tai halkeile. Onhan muotoilu myös ainakin omaan silmääni hyvin esteettinen sekä huomiota herättävä.

Takakansi näytti mainoskuvissa kumiselta ja kiiltävältä, mutta tuntui kädessä hyvältä ja sen pinnassa pysyi ote mukavasti. En tiedä punaisenvärisestä mallista, mutta tämä titaaninharmaa näyttää hyvin tyylikkäältä.

Heti aluksi ei puhelimesta löytynyt paljoa huomautettavaa. Fyysisten painikkeiden sijoittelu on kyllä mielestäni hieman kyseenalainen puhelimen pääkameran alla. Siinä ovat rivissä volyymipainikkeet sekä käynnistysnappula. Niitä ei kuitenkaan tavallisessa käytössä tarvitse, sillä näyttö esimerkiksi aukeaa napauttamalla ruutua pari kertaa. Painikkeet ovat silti hieman huonossa paikassa vahinkopainalluksia ajatellen. Laitteen esteettisyys toisaalta kasvaa huomattavasti, kun niin sanottuja ”näkyviä painikkeita” ei ole.

Kerrottakoon vielä, että laitteesta löytyy tämän hetken mobiilimarkkinoiden tehokkain suoritin – kahdeksanytiminen Snapdragon 810. Miten se sitten toimii? Sanotaan vaikka näin, että netin selailu mobiililaitteella (itse käytän Firefoxia) ei ole koskaan ollut näin nopeaa. Muutenkin sovellukset aukeavat joutuisasti ja pyörivät sulavasti. Välillä takaisin-painikkeen naputtelu johtaa pieneen viiveeseen, mutta ongelma taitaa olla ennemminkin Androidin optimoinnissa. Ainakaan näppäimistön avaaminen ei vie kahta sekuntia, kuten useimmissa vanhemmissa puhelimissa. Toivottavasti saamme tulevaisuudessa uusia sovelluksia, jotka tukevat 64-bittisiä prosessoreita, jotta saamme kaiken hyödyn irti uusista puhelimista. Olen tosin huomannut pientä (turhaa) laitteen lämpenemistä jopa lyhyen selailun aikana. Toivottavasti tämä ”ongelma” ratkaistaan tulevissa päivityksissä. Onhan kyseessä kuitenkin uusi tekniikka ja pieniä bugeja varmasti löytyy. Kokeilen seuraavilla viikoilla raskaampia 3D-pelejä ja katsotaan, leimahtaako LG vai ei.

Laite on voitettu käyttöön Elisan järjestämästä kilpailusta. Päivittelen lisää käyttökokemuksia vielä muutaman viikon ajan. Kerron myöhemmin sitten laitteen erikoisominaisuuksista, kamerasta sekä akunkestosta ym.

Kysymykset ovat tervetulleita ja vastailen tietenkin parhaani mukaan.
Käyttäjätaso 2
Viikko sitten sain käsiini ensimmäistä kertaa LG G Flex 2 puhelimen.

Ensituntumalta jo heti huomasin että tämän puhelimen suunnittelussa oltiin otettu huomioon edellisen mallin huonot puolet ja uuden puhelimen muoto ja koko ollaan loppuun asti hiottu.

Aion jakaa arvostelun kolmeen osaaan ja näin ensimmäisessä arvostelen lähinnä puhelimen muotoa ja paketin sisältöä.

Ja itse arvosteluun:

Ps. Kaikki kuvat ovat otettu LG G Flex 2 puhelimella! Miten tämä oli mahdollista, sen tarinan jätän salaisuudeksi. ;)

Pakkaus

Jo itse pakkaus antoi laadukkaan kuvan puhelimesta ja puhelin oli kompaktisti paketoitu.

20150427_162509.jpg

Avasin tietenkin paketin jo jännittyneenä ja ensimmäisenä vastaan tulee tietenkin itse puhelin.

Paketista löytyi:

-LG G Flex 2 puhelin

-Ohjekirjat

-LGn QuadBeat 2 Premium kuulokkeet erikokoisilla korvasovitteilla

-Fast Charge- akkulaturi

-USB-data/latauskaapeli

20150427_162609.jpg

Eli siis eipä löytynyt "yllätyksiä" mutta varsinkin kuulokkeiden laadukkuus yllätti. Jos tykkäät roikkua johdonnokassa musiikkia kuunnelleen, nämä nappikuulokkeet ovat huippulaadukkaat. Itse silti henkilökohtaisesti olisin kaivannut vielä enemmän korvatyynyjen kokovaihtoehtoja kuin nämä perinteiset kolme, mutta näilläkin pärjää.

Laturi lupaa täyttää 30 minuutissa akun vähintään 50%sti ja en kyllä väitä vastaan. Mutta onko tämä oikeasti sen parempi laturi kuin mikään muukaan huippuluurin mukana tullut laturi, siitä en osaa sanoa.

Puhelin

Itse puhelin antaa jo heti kättelyssä laadukkaan tuntuman. Puhelin ei natise eikä nitise vaikka sitä vähän yrittäisi taivuttaa. Puhelimesta olin saanut sellaisen ennakkokuvan että se olisi ollut helposti taivutettavissa. Ei ole, se yllätti jämäkkyydellään.

Muutama kuva puhelimesta.

20150427_162624.jpg20150427_162629.jpg

20150427_162634.jpg20150427_162638.jpg

Niinkuin Typhoon4 sanoi, puhelimen muotoilu ei ollut niin agressiivinen niinkuin olin odottanut. Siltikin riittävästi muuttamaan koko puhelimen olemuksen. Huomasin myös että muotoilu tuntuu farkkujen taskussa mukavammalta ja näin isona puhelimena jää pullottamaan yllättävän vähän.

Puhelimen äänenvoimakkuus ja näppäinlukko sijaitsevat puhelimen takakannen keskellä kameran alapuolella. Asettelu oli tuttu jo LG G 3 puhelimesta eikä tuottanut hankaluuksia. Itseasiassa näppäinten sijoittelu on erittäin hyvä. Ei kurkottelevia sormia. Liitännät eivät päätä huimaa nykyisissä puhelimissa ja tämäkään puhelin ei ole poikkeus. Puhelimen alareunasta löytyy 3,5mm kuulokeliitäntä, micro-usb-portti ja mikrofoni. Varsinkin kuulokeliitännän olisin toivonut sijaisevan puhelimen yläreunassa.

Yläreunasta löytyy IR-lähetin ja toinen mikrofoni, ilmeisesti stereoäänen nauhoittamiseen videoissa ja selkeyttämään puhetta puheluissa.

Takakannesta löydät kameran, tupla-led salaman, laser-etäisyysanturin ja puhelimen kaiuttimen.

Jos teillä on kysyttävää, vastaan taitojeni mukaan kysymyksiin!

Ensiviikolla ajattelin keskittyä arvostelussa enemmän itse puhelimen rautaan, ohjelmistoon ja kameraan. Palaamme silloin asiaan!

Laite voitettu käyttöön Elisan järjestämästä kilpailusta
Käyttäjätaso 1
Odottelen LG G4 ja ostan sen, kiitos vaan "mahdollisuudesta voittaa puhelin". LG G4 voittaa varmasti kamerallaan eikä ylikuumene niinkuin Snapdragon 810.
Käyttäjätaso 1
On tullut aika kirjoittaa toinen osa yhteensä (ainakin) kolmiosaisesta sarjastani.

Suorituskyky:

Mainitsin edellisessä kirjoituksessani laitteen ehkä hieman turhasta lämpenemisestä jopa vähällä käytöllä. Päivityksiä ei ole tullut ja yhä laite lämmittää kivasti housujen taskussa uutistenluvun jälkeen. Ajattelin sitten kokeilla paria kolmea pelisovellusta pikaisissa merkeissä.

Ensimmäiseksi sovellukseksi valitsin hyvin kevyennäköisen ongelmanratkaisupelin "Okay?", jossa tarkoituksena on sormella piirtämällä saada musta pallo kimpoamaan kaikista valkoisista palikoista. Sovellus pyörii odotetun mukavasti, kuten varmastikin lähes kaikilla markkinoilla olevilla puhelimilla. En huomannut ylimääräistä kuumenemista.

Toisena pelinä pelasin vanhaa tuttua klassikkoa, hieman enemmän suorituskykyä vaativaa "Fruit Ninja" -peliä. Tarkoituksena pelissä on sormella halkoa lentäviä hedelmiä ja kerätä pisteitä. Hämmästyksekseni peli tökki todella ärsyttävästi. Joka viides sipaisu meni täysin hukkaan, kun peli jäätyi puoleksi sekunniksi ja hedelmät ehtivät putoilla sillä välin. Ylimääräistä lämpenemistä en kuitenkaan havainnut.

Kolmanneksi peliksi löysin uuden "Mortal Kombat X"n mobiiliversion. Upeat full HD-tason 3D grafiikat pyörivät suuvasti näytöllä ja peli toimi moitteetta ja täysin sulavasti. Pelin sisältöön en ollut aivan täydellisen tyytyväinen, mutta puhelimen suorituskyky todisti arvonsa. Lisäksi peli ei syönyt läheskään niin paljon akkua, kuin olisi ollut odotettavissa ja yllätyksekseni puhelimen lämpötilakin pysyi hyvin siedettävissä rajoissa.

Jäin miettimään Fruit Ninjan heikkoa suoritustehoa ja on hyvin mahdollista, että puhelin on suorittanut pelisovelluksen vähemmän tehokkailla energiaa säästävillä prosessoriytimillä. Tämä saattaa johtua väärin synkronoiduista pelitiedostoista, ja tilanne paranisi luultavasti pelin päivityksellä. En tiedä, ovatko muiden 8-ydinprosessorien käyttäjät huomanneet samanlaisia "rajatapauksia". Laitteeseen tahtoisinkin ehkä mahdollisuuden valita, suoritetaanko sovellus automaattiasetuksilla, vai esimerkiksi korkean suorituskyvyn laiteasetuksilla. Flex 2:stahan löytyy myös yllättävän tehokas grafiikkapiiri superprosessorin lisäksi.

Akku:

No siirrytäänpäs tästä sitten maanläheisimpiin asioihin, kuten akunkestoon. Akunkesto on peruskauraa ja laite itse asiassa sisältää 3000 mAh akun, joka on pienempi kuin vanhemmassa G Flex -mallissa. Syynä lienee puhelimen kevyempi ja ohuempi profiili. Akku ei siis tosiaan hämmästytä kestollaan - hyvin pienellä käytöllä akku kestää sen kolme päivää, mutta normaalikäytöllä kaksi. Saman kuin suurin osa muistakin älypuhelimista. Omassa käytössäni akun latauksesta menee noin 40% näyttöön. Siitä pitikin kirjoittamani viime kerralla, mutta unohdin. Mielestäni näytön kirkkaus on liian suuri minimiasetuksilla.

"Edistyneet ominaisuudet":

Tähän loppuun ajattelin vielä kertoa puhelimen edistyneistä ominaisuuksista. Laitteen avaaminen napauttamalla näyttöä on mielestäni erittäin tervetullut ominaisuus. Puhelimeen saa myös asetettua henkilökohtaisen "koputuskoodin", joka avaa laitteen vain naputettaessa pimeään näyttöön oikean yhdistelmän. Itse en jaksa sitä käyttää, mutta totesin sen silti toimivaksi ratkaisuksi. Toinen hieno ominaisuus lukituksessa on mahdollisuus määrittää esimerkiksi "luotettu" ympäristö tai kasvo. Näin puhelimeen ei tarvitse naputella koodia, vaan se tunnistaa sijainnin WLANin tai GPS:n välityksellä (jos aktiivisena) taikka etukamera skannaa kasvonpiirteet, eikä vaadi tunnistautumista määritetyiltä henkilöiltä.

Pienempi, minulle ehkä turhakin ominaisuus on etukameran selfie-tarkasteluele. Kun olet ottanut itsestäsi kuvan etukameralla, voit tuoda laitteen katseluetäisyydelle ja puhelin näyttää automaattisesti juuri ottamasi kuvan. Vie laite takaisin pidemmälle ja kameratila aukeaa uudelleen. Tyttöystäväni kokeili tätä heti - hyvin näytti toimivan! Löytyy laitteesta toki myös yleisemmät perusominaisuudet: puhelun tai hälytyksen hiljentäminen kääntämällä puhelin, vastaaminen viemällä korvalle ym.

Kamerasta puheenollen olen positiivisesti yllättynyt. En ole paljoa ehtinyt vielä kuvaamaan, mutta automaattiasetukset näyttäisivät toimivan mainiosti ja tarkennus on yhtä nopea, kuin mainostetaan. Kirjoittelen luultavasti kamerasta ja videokuvauksesta tarkemmin seuraavassa arvostelussa.

Laite on voitettu käyttöön Elisan järjestämästä kilpailusta.
Käyttäjätaso 2
Terveppä taas!

Nyt on jo noin neljä viikkoa koekäyttöä takana ja vaikutelma puhelimesta on hyvä. Muutaman kerran olen joutunut käynnistämään puhelimen uudelleen jäätymisten takia, mutta toisaalta en tiedä onko se normaalista poikkeavaa. 

Käyttöjärjestelmänä android oli jo tuttu, kuin myös päälleasennettu LGn Optimus UI.

Jos vertaan LG G Flex 2 puhelinta suoraan aikaisemmin omistamani LG G3een ero ei ole suuri.

Flex 2n sopii käteen paremmin ja myös akunkesto on osoittautunut paremmaksi. Uskoisin että suurin syy tähän on näyttö. Varsinkin pelkästään tipputtaminen näytön resuluution FullHDseen LG G3n 2K näytöstä on parantanut akunkestoa.

Ja henkilökohtaisesti minusta tuntuu että LG G Flex 2n näytön värit ovat luonnollisemmat ja siten myös kuva näyttää paremmalta. Mitä resuluutioon tulee, ainakaan minä en erota fullHD ja 2K näyttöjä toisistaan.

Rauta:

Rauta puhelinten sisällä on melko samanlaista. Tietenkin LG G Flex 2 sta löytyy uusin Qualcomm Snapdragon 810, toisin kuin LG G3sta vanhempi Qualcomm Snapdragon 801. Mutta vanhasta G3sta löytyy 3GBtä RAM-muistia joka on minun mielestäni huomattavasti tärkeämpää kuin prosessorin teho. Eli siis tämä LG G Flex 2 on 16 GBn malli josta löytyy 2GBtä RAM-muistia.

Jos on mahdollista ostaa 32 GBn malli niin ostakaa. Normaalikäyttäjälle 16GBn malli riittää hyvin, mutta kuten itsellä puhelimesta löytyy pari karttaohjelmistoa karttoineen ja myös jonkin verran pelejä. Puhelimen muisti on jo niin täynnä että tarvitsee miettiä tarkkaan mitä ohjelmia tarvitsee ja mitä ei.

Tiedän mitä suurin osa ajattelee nyt. Juu kyllä puhelimesta löytyy Micro SD-korttipaikka, mutta jos "pikkurahalla" saa tuplamäärän kovalevytilaa ja kaupanpäälle 1GBn RAM-muistia lisää niin suosittelen sitä. Huomaako sen että onko puhelimessa 2GB tai 3GBta RAM muistia. Omasta kokemuksesta voin sanoa että kyllä sen huomaa, jopa niin hyvin että jossainvaiheessa mietein vakavasti LG G3n ottamista takaisin käyttöön, mutta akunkesto vei voiton. 

Kamera:

Kamera on täysin sama kuin LGn G3 mallissa. Kamera ohjelmisto käynnistyy nopeasti ja kuvan ottaminen on sujuvaa. Tarkennus joka toimii laserilla on kyllä uskomattoman nopea. Kamera ohjelmisto on selkeä ja yksinkertainen.

Pimeässä kuvaus ei yllä Nokian tasolle, mutta itselle kuvat ainakin kelpaavat mainiosti.

Lähikuvia olinkin jo edellisessä tekstissä laittanut niin tässä pari kuvaa Kölnistä

Maisema.jpg

Maisema2.jpg

Akunkesto:

Akunkesto on hyvä, mutta ei paras. Käytän puhelinta aktiivisesti ja puhelimen akku on ladattava joka yö. Yleensä nukkumaan mennessä akun latausta on päivästä riippuen jäljellä 10-25%. Toisin kuin LG G3ssa akkua oli ladattava aina jo kesken päivän, vaikka molemmista löytyy 3000 milliampeeritunnin akku.

Tälläkertaa tämä oli tässä. Ensikerralla yhteenveto puhelimesta.
Käyttäjätaso 2
Kuin Samsungissa

Screenshot_2015-05-19-08-18-45.png
Käyttäjätaso 1
Noniin, itselleni on tullut aika kirjoitella loppuarviointi laitteesta. Aloitan listaamalla selkeästi parhaat ja mielestäni kehittämisen arvoiset osa-alueet:

+ muotoilu

+ teho/nopeus

+ näytön laatu

+ kamera

+/- akku

+/- takakannen materiaali

+/- käyttöjärjestelmä (Optimus UI)

- näppäinasettelu

- lämpeneminen

Miinukset:

Aloitan avaamisen huonoista puolista. Kuten jo edellisessä kirjoituksessani mainitsin, olen huomannut laitteen käytössä pientä ylimääräistä lämpenemistä. Nyt jo pidemmän aikaa laitetta käyteltyäni olen joko tottunut siihen tai se on vähentynyt. Kuitenkin lämpeneminen loppuu jopa raskaita pelejä pelatessa tiettyyn pisteeseen, eikä laite koskaan kuumene liiallisesti. Silti ihmettelen prosessorin lämpenemistä perussurffailussa.

Näppäinasettelu ei edelleenkään ole mieleeni. Miinuksen se saa siitä syystä, että olen pari kertaa onnistunut sammuttamaan puhelimen taskun sisälle. Edellinen puhelimeni oli Sonyn Xperia ZR, jossa virtapainike oli keskellä laitteen oikeaa sivua. Ehkä tämä on vain totuttelukysymys. Kuitenkin Flex 2:n näyttöä tulee availtua lähes ainoastaan naputtamalla ja sulkeminen onnistuu kaksoisnapauttamalla yläpalkkia, joten virtapainiketta ei tule muutenkaan hirveästi käytettyä. Siitäkin syystä se olisi voinut olla pienempi ja ehkä vähemmän "ulkoneva". Volyymipainikkeita pitää tunnustella pari sekuntia varmistuakseni, etten vahingossa paina esim. kameran linssiä tai väärää nappulaa. No, alkaahan tämä jo pikkuhiljaa luonnistua...

Plussat:

Selkeitä laitteen parhaita puolia on ehdottomasti muotoilu, joka asettaa uuden standardin käyttömukavuudelle. En luultavasti tule enää ostamaan "peruspalikkaa". Eräässä myymälässä pääsin hipeltämään Samsungin uutta S6 Edgeä. Kovin kehuivat sitä huippuergonomiseksi. Ainakin niin kauan, kunnes annoin heidän kokeilla tätä Flexiä. Oli pojilla ihmettelemistä. Onhan S6E:ssä aivan oma tuntunsa, mutta se oli silti palikka: ei pehmeitä, kapenevia muotoja. S6:n ergonomia muodostuu materiaalivalinnoista, missä tämän puhelimen ergonomia johtuu muotoilusta.

Tehoa löytyy. Itseäni olisi myös kovasti himottanut tuo ZaGaalin mainitsema 3GB:n RAM-muistilla varustettu versio. Tallennustila tästä ei luultavasti lopu, sillä minulla on laitteessa sisällä vanha 16GB mSD-korttini. Vanhassa puhelimessani oli myös 2GB RAM-muisti ja 1,5 GHz neliydinprosessori. Silti tämä LG on tuplasti nopeampi kuin edellinen (tosin jo kaksi vuotta vanha) Sonyni. Näitä 64-bittisiä Snapdragoneja on kuulemma luvassa muihinkin tuleviin uutuusmalleihin, joka taas tarkoittaa sitä, että ennen pitkää saamme 64-bittiselle arkkitehtuurille optimoituja sovelluksia. Jeij!

Näyttö laitteessa on parasta FullHD-laatua, minkä olen nähnyt. Mutta olisiko näihin vaikeaa lisätä mahdollisuutta muokata esim. resoluutiota tai väritasapainoa? Tällä hetkellä ainoa valintamahdollisuus on värikylläisyyden kolmiportainen esiasetussäätö: "Vivid", "Luonnollinen" tai "Tavallinen". Mukana on myös mahdollisuus "reaaliaikaiseen sävyjen säätämiseen", joka lupaa ylimääräistä virransäästöä. En huomannut mitään eroa värien tai akunkeston suhteen. Välillä toivoisin pystyväni säätämään resoluutiota pienemmälle, esimerkiksi kuvista katoaa paljon yksityiskohtia ja harmaan sävyjä verrattuna tietokoneelta katsottaessa.

Kamera on peruslaatuinen 13MP laite, mutta kuvausnopeus ja varsinkin videokuvauksen sekä etukameran laatu nostivat kameran plus-puolelle. Kamerasta ei löydy mahdollisuutta säätää esimerkiksi valotusaikaa, valkotasapainoa tai kuvaustilaa erikseen. Tätä varten täytyy ladata oma valokuvausapplikaatio. Videokuva tallentuu UHD-laatuisena tai FHD 60fps -formaatissa, jonka totesin parhaaksi hyvän frameraten takia. Muistaakseni UHD tallentuu vain 30 fps -nopeudella. Puhumattakaan siitä, että harvalta löytyy UHD-tasoista toistinta. UHD tosin takaa videon zoomauksen jopa kaksinkertaiseksi menemättä FHD-tarkkuuden alle. Tähän mennessä kaikissa (aivan kaikissa) vanhoissa puhelimissani on ollut omalle ajalleen edistyksellinen kamera sekä erillinen, kaksitoiminen kamerapainike (jota tässä ei ole). Silti kameran laatu ja käytettävyys ovat tyydyttäviä. Automaattinen HDR-tila toimii erinomaisesti.

Eräs hyvä ominaisuus, josta en ole kertonut on mahdollisuus vetää laitteen näytöllä sormea alaspäin laitteen ollessa valmiustilassa (näyttö kiinni siis), ja puhelimen yläosasta paljastuvat uudet ilmoitukset, akun tila seka kellonaika. Siistiä ja käytännöllistä!

Muut huomionarvoiset seikat:

Akusta kerroinkin edellisessä kirjoituksessani, ei siitä sen enempää. Takakansi on hieman ristiriitainen. Se takaa hyvän ja mukavan otteen ja on mukava pitää kädessä. Näyttääkin hyvältä. Minulla oli korkeat odotukset takakannen itsestään korjautuvasta pinnoitteesta, mutta olen ehkä hieman pettynyt. En ole yrittänyt sitä tahallisesti naarmuttaa, vain lähinnä seisottanut pöydällä ja taskussa. Silti takakannen keskelle alkaa kerääntyä pieniä naarmuja, jotka näkyvät sopivassa valossa. Puhumattakaan siitä, että takakansi kerää pieniä pöly ym. -hiukkasia.

LG:n räätälöimästä Androidista ei ole mitään erityisen positiivista tai negatiivista sanottavaa. Asetusvalikon saa näyttämään inhimilliseltä, toisin kuin ainakin vanhemmissa Samsungeissa piti käyttää sitä aivan kamalaa luokiteltua välilehtihässäkkää. Sovellusvalikossa on "Widget"-välilehti. Mitähän minä niillä teen? Yhä mielestäni Sonyn versio Androidista on paras: loogisuudentunne on täysin erilainen kuin muissa käyttämissäni Androideissa. Parhaiten tämän huomaa sovellusvalikon eroavaisuuksista, joita en tässä lähden kuitenkaan enempää avaamaan. Android kuin Android.

Lopuksi haluan vielä viitata pariin ZaGaalin mainitsemaan asiaan puhelimessa. Esimerkiksi 3,5mm audioliitännän sijainti laitteen alapäädyssä on mielestäni erittäin tervetullut asia. Itse pidän ainakin puhelinta taskussa alapääty ylöspäin, jolloin audioliitäntä on myös suoraan ylöspäin taskusta, eikä johto kierrä taskunpohjan kautta. Autossa pitäessäni puhelinta telineessä liitäntä osoittaa alaspäin, ja siihen saa kytkettyä AUX-kaapelin suoraan. Samoin autolaturi menee alareunaan, eikä kyljelle tai yläpäätyyn.

Toisekseen, itselläni ei ole ollut kertaakaan ongelmia puhelimen jäätymisen takia. Ainoastaan lämpenemisen. Yksilövikoja tai sovellusongelmia? Ken tietää...

Tämä kirjoitus päättää sarjani G Flex 2 -arvioita ja toivon, että edes joku saa näistä apua valitessaan uutta älypuhelinta markkinoiden laajasta valikoimasta. Kiitän mielenkiinnosta ja vastailen toki yhä kysymyksiin. Jos joku haluaa vertailla kuvanlaatua, voin ladata myös kuvia ZaGaalin hienoa esimerkkiä seuraten.

Laite voitettu Elisan järjestämästä kilpailusta.
Käyttäjätaso 2
Yhteenvedon aika!

Niinkuin kollega Typhoon4 jo teki kirjataan nyt ensimmäisenä selkeät plussat, plussamiinukset ja selkeät miinukset.

(Laitoit muuten riman aika korkealle.. :smileyazn: 

Lähestulkoon kaikesta olen Typhoon4:n kanssa samaa mieltä, joten niitä on turha tuplakirjoittaa mutta enköhän minä jotain kirjoitettavaa vielä löydä.

Plussat

+Muotuilu/desing

+Näyttö

+Ergonomisuus

+Teho

+Näppäinasettelu

+Näytönlukituksen pika-avaus (tuplaklikkaus)

+/-

+/-Akku

+/-Android Lollipop

+/-Optimus UI

+/-Näytönlukituksen pika-avaus (knok-koodi)

+/-16gb muisti

Miinukset

-Takakannen materiaali

-Katselun aktiivisen seurannan puuttuminen

Perustelut

Plussat:

Muotoilusta on kyllä vielä pakko sanoa että puhelin tuntuu ja näyttää hyvältä.

Pidän tästä yksinkertaisesta, mutta silti niin mielenkiintoisesta ulkonäöstä.

Juuri tämä näytön kaareva muotoilu saa puhelimen erinomaisen ergonomiseksi jopa näinkin suurella näytöllä varustettuna.

Puhelimesta löytyy tehoa, siitä ei pääse yli eikä ympäri, vaikka 3gb keskusmuitin puttuminen vähän nakuttaakin. 

Tuplaklikkaus avatessa on kyllä kätevä, liiankin kätevä koska nyt toista puhelinta avatessa yrittää tuplaklikata näyttöä ja ihmettelen miksi tää ei toimi. 

Näppäinasettelu oli minulle jo LG G3:sta tuttu, joten se ei tuottanut ongelmia vaan olen todennut sen varsin hyväksi.

Voi olla että jos löytyy lapiot käsistä niin silloin näppäinasettelu ei ole paras mahdollinen. :smileycheesy:

+/-

Akunkesto on hyvä tänäpäivänä, yleisesti välttävä. Tarkoitan siis että akkuteknologia raahaa perässä ja sille asialle ei ole vielä mitään tehtävissä. Mutta myös siksi se löytyy tästä listasta.

Android lollipop ja Optimus UI: En tiedä kummasta viat johtuvat, mutta puhelin jäätyilee välillä ja on tilanteita jolloin olisin jo vetänyt akun irti jos se olisi ollut mahdollista. Soittajan puhelun tiedot katoavat välillä mysteerisesti näppäinlukkoa avatessa ja et pysty vastaamaan vaikka puhelin soi. Ja muutamia muita pikkuvikoja. Nämä tietenkin paranevat päivitysten myötä joten en kanna niistä huolta.

Knok-code: Toiset tykkää, toiset eivät. Minä en tykkää. Voi olla tottumiskysymys, mutta itse tykkään kuviosuojauksesta enemmän. Siis tuplaklikkauksella näytön herätys ja kuvion piirto. Erittäin nopea. Knok-koodilla avatessa yleensä menee koodi väärin ja joutuu toistamaan sen usein.

Miinukset

Takakannen materiaalin valinnan kohdalla olisin valinnut itse toisin. Materiaali on liukas ja myös tahriintuu helposti. Puhelin on aina rasvajälkiä täynnä. Ja tämä itsestään parantuva takakansi oli kyllä pettymys. Minusta tuntuu että vaikka pienet naarmut voivat hävitä kannesta lähes kokonaan niin siltikin takakannen materiaali on normaalia helpommin naarmuuntuva.

Sitten asia joka on häirinnyt minua paljon, koska LG G3:ssa tähän ominaisuuteen totuin. Pitkää artikkelia luettaessa olisi kiva että näyttö pysyisi automaattisesti auki niin kauan kun katse on kohdistunut kännykkään. Tässä puhelimessa tätä ominaisuutta ei ole ja kun siihen on tottunut niin sitä olen jäänyt kaipaamaan.

Vielä loppusanana sanon, että vaihtuuko LG G Flex 2 takaisin LG G3:een. Ei vaihdu. Kyllä akunkesto ja ergonomisuus voittivat. Vaikka LG G3:ssa on ominaisuuksia joita jään kaipaamaan niin siltikin molemmissa puhelimissa on omat hyvät puolensa. Lopuksi vielä, kyllä suosittelisin tätä puhelinta uutta huippuluuria etsiessä.

Jos vielä jää kysyttävää niin tottakai vastaan kykyjeni mukaisesti!

Kiitos Elisa ja kiitos Norris! Ja kiitos Typhoon4, tässähän tuli jo pientä kilpailun tuntua että kumpi kirjoittaa jutut paremmin. :p Sen saa päättää muut. :smileyazn:

ZaGaali kiittää ja kuittaa!

Laite on voitettu Elisan järjestämästä kilpailusta
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Kiitos
 • ja
 • ! Mitä mieltä muut ovat, oliko arvosteluista ja kokemuksista hyötyä? Yritänkö järjestää tällaisia Palstalle jatkossakin? 🙂
 • Käyttäjätaso 5
  Kunniamerkki +1
  Norris kirjoitti:
  Kiitos @ZaGaali ja @Typhoon4 ! Mitä mieltä muut ovat, oliko arvosteluista ja kokemuksista hyötyä? Yritänkö järjestää tällaisia Palstalle jatkossakin? :)

  Kyllä ainakin meikäläinen tykkää tällaisia artikkeleita lukea, vaikken itse päässytkään laitetta testaamaan :smileyazn:

  Näillä kahdella kaverilla oli ihan hyvää juttua puhelimista, ja artikkeleita oli höystetty mukavasti kuvilla ja omilla fiiliksillä. Lisää vaan näitä mikäli budjettiin mahtuu!

  Osallistu keskusteluun