Vastattu

LG L70 Wi-fi ei toimi

  • 22 November 2014
  • 10 kommenttia
  • 56154 katselukerrat

Uusi LG olevinaan löysi kotini Wi-Fin ja siihen yhdistikin. Signaalin taso on hyvä, mutta netti ei toimi. LG ilmoittaa välttäneensä huonon internet-yhteyden. Uudelleenyhdistettäessä jumittaa hakemaan ip:tä. Samassa Wi-Fissä toimii kuitenkin kaksi Samsungin kännykkää ja yksi läppäri.

Yhteys on Elisan laajakaista ja modeemina Elisan toimittama A-link RoadRunner 24AP(i+).
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi fizban 26 November 2014, 22:04

Katso alkuperäinen viesti

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

10 kommenttia

Tuolta toisesta ketjusta lueskelin, että jokin modeemiin firmware-päivitys on estänyt Androideja yhdistymästä WLANiin. Olisiko tässä kyse siitä, ettei modeemi tue tuota KitKatia? Samsungeissa on vanhemmat Android-versiot. Virheilmoituksena tuo LG sanoo huonolla suomellaan: vältetty huono Internet-yhteys, kun on ensin IP:tä tovin hakenut.
Käyttäjätaso 5
Onhan puhelimessa viimeisin ohjelmistopäivitys ladattuna?

Toimiiko puhelin missään muussa WiFi-verkossa? Alla pari keinoa mitä itse kokeilisin.

Jos laite ei yhdistä mihinkään WiFi-verkkoon niin kokeilisin palautella tehdasasetukset. Käyttöönotossa voinut mennä jokin pieleen. Käyttöönotossa ei voi tehdä mitään ns. väärin, mutta puhelin saattaa joskus tehdä omiaan. Aikanaan Samsung Note tai Note 2 puhelimen kanssa WiFi ei toiminut, palautti tehdasasetukset ja otti uudelleen käyttöön niin toimi.

Jos laite toimii muissa WiFi-verkoissa, niin kannattaa modeemin asetuksista kurkata mikä WLAN tyyppi käytössä (esim. 801.11 b/g/n) ja mikä WLAN salaus WPA/WPA2 vai mikä. Jos salausta koittaa muuttaa heikommaksi niin saattaa auttaa joidenkin WiFi laitteiden kanssa.
Toistaiseksi ei ole ollut mahdollisuutta testata puhelinta toisissa verkoissa. Pitänee tehdä kotiseuturetki lähikaupungin kauppakeskukseen... Sen tarjoama verkko tosin lienee melko epävakaa.

Uusin ohjelmistopäivitys puhelimessa on, joskin sen lataaminen mobiilidatan kautta kesti ikuisuuden. Siitä itseasiassa huomasinkin WLANin toimimattomuuden.
fizban kirjoitti:
Toistaiseksi ei ole ollut mahdollisuutta testata puhelinta toisissa verkoissa. Pitänee tehdä kotiseuturetki lähikaupungin kauppakeskukseen... 
Sen kokeilun voi tehdä myös kaverin kännykän internetjaolla (WiFi-jako)
Tuota jakomahdollisuutta en pikavilkaisulla löytänyt kuin tuosta LG:stä. Pitää perehtyä onnistuisiko se Trendillä tai Giolla.
Jostain syystä en pääse kiinni modeemin asetuksiinkaan. WEP-salauksella se mielestäni on. Tähän taitaakin kulua seuraava vapaapäivä...
Galaxy Trend:

Internet-yhteyden jakaminen
• Siirrettävä Wi-Fi-tukiasema: Siirrettävän Wi-Fi-tukiasemaominaisuuden avulla voit laitteen
matkapuhelinverkkoyhteyden tietokoneiden tai muiden laitteiden kanssa Wi-Fi-verkon
kautta
Trendin jakamalla yhteydellä LG menee nettiin. Koti-WLANin kautta ei. Nyt pääsin modeemin hallintaan, mutten äkkiseltään löytänyt sieltä mitään hyödylliseltä vaikuttavaa. Ehdotuksia?
Näin kokeilisin:

- Jos SSID on kovin pitkä, vaihtaisin sen lyhyempään (pari-kolme merkkiä)

- Salauksen vaihtaisin suoraa turvallisimpaan > Encryption = Enabled (WPA2). Vasta toiseksi kokeilisin WPAta. Uudet laitteet saattavat karsastaa turvatonta WEP-salausta.

- WLAN password = WLAN key > vaihtaisin aluksi lyhyeen (8 merkkiä, vain kirjaimet), jos toimii > 10-12 merkkiä, isot, pienet kirjaimet, numerot ja mahdollisesti erikoismerkit

- Jos modeemisi tukee 2 rinnakkaisen kanavan käyttöä 40 MHz, niin aluksi kannattaisi kokeilla vain yhden kanavan käyttöä 20 MHz. Yksi kanava antaa 50-75 megan nopeuden, mikä on riittävä kaikelle normaalille PCn käytölle.

- tallennus

- Jos kaikki toimii ja toisetkin laitteet ovat verkossa, niin tarkista, että modeemin hallinnassa on oma käyttäjätunnus ja salasana. Ei saa olla oletus Management = admin / password

- tallennus

- Kirjoita talteen IDt ja salasanat, niin ei tarvi palauttaa tehdasasetuksille, kun salasana on unholassa

- Jos asut kerrostalossa, niin voisit tsekata oheisella ohjelmalla vapaan/vähemmän liikennöidyn kanavan

https://onedrive.live.com/redir?resid=223BD16EBFFCE5CB!101835&authkey=!AAXdFuPda75nXP0&ithint=folder%2cmsi

viimeinen maksuton versio! Kohdasta "Networks" näet kanavien varaustilanteen. Ohjelma pitää asentaa PClle ja on Windows-versio, ei toimi Macissa. On virusvapaa
Haha. Kaikki vaiva, ja vika oli väärinkirjoitetussa salasanassa. Kas, kun LG ei ymmärtänyt asiasta vihjaista... Kiitokset kaikille auttaneille. Tulipahan perehdyttyä modeeminkin asetuksiin paremmin.