Vastattu

Minkä Android One -puhelimen ostaisit?


Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
  • Entinen OmaYhteisön jäsen
  • 14255 kommenttia
Hei.

Minulla on tällä hetkellä 24 kk ajan Samsung Galaxy J5 2016 ja siinä on muutama iästä johtuva ongelma: akku ei enää kestä. Yön yli sitä tyhjenee sadasta maltillisesti, noin alle 10 prosenttia, näyttö pois päältä musiikkia voi kuunnella tunnin ajan niin että noin 10 prosenttia menee, mutta heti kun näyttö on päällä, enkä edes tee muuta kuin luen blogeja tunnin ajan - prosentteja tippuu jatkuvasti. Tunnissa voi tippua 20 ja videota katsellessa jopa 25 tai yli. Kirkkauteni on minimissä eli 25 prosenttia ja silti sitä akkua menee paljon.

Lisäksi en ole tyytyväinen Samsungissa tuplasovelluksiin, esim. kaksi sähköpostia, kaksi nettiselainta, kaksi galleriaa viemässä arvokasta tilaa ja mukaan tulee tietenkin myös bloatwarea kuten Skype, MS-sovelluksia, Samsungin omia ja Facebook. Tuntuu kurjalta, kun en edes omista Skype- tai Facebook-tilejä. Tila on jatkuvasti lopussa kun lähden ulkomaille ja musiikkia pitäisi ladata levylle. Mitään ei mahdu sitten vaikka kortti toki helpottaa.

Ysätävälläni on OnePlus 5T ja se maksaa 500 euroa. Hän suositteli sitä minulle, mutta minusta tuntuu, että omaan käyttöön se olisi liian tehokas/hulppea. Päädyttiin hänen kanssa kahteen lisävalintaan, koska tarpeeni on selvästi eri häneen verrattuna.

Ne ovat: Nokia 6.1 2018 ja Xiaomi MI A1.

Vaatimuksena on Full HD -näyttö, USB-C, 5 tuuman näyttö tai isompi, laadukas 3000 tai isompi akku, pikalatauksesta plussaa, metallinen rakenne, Android One eli mahdollisimman muokkaamaton ilman turhia sovelluksia. Onko kenelläkään suositella mitään muuta mallia hintaluokassa alle 299 euroa? Siinä saisi olla myös 32 Gt tilaa (ei enemmän eikä vähemmän).

Lisäksi puhelimessa saisi olla hyvä kamera ja näyttö.

J5 2016 akkusovellus antaa ymmärtää, että akun kunto on "Good" ja sen kunto on 2900/3100 mitä en todellakaan usko, koska puhelin on mokkulakäytössä päivittäin ja sitä täytyy ladata nykyään kaksi kertaa päivässä, kun uutena riitti yksi. Akkukin maksaa 25 euroa posteineen.

Kun ikääkin on 24 kuukautta, niin on varmaan aikaa päivittää, mutta mihin?

Kiitos!
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi hpguru 12 elokuu 2018, 10:01

Päädyin sitten Xiaomiin Mi A1 ja ostin sen DNA:lta, jos saa sanoa, koska Elisalla ei sitä ollut myynnissä. Ei mitään Xiaomia Elisalla?! Kuulemma välitti toiveen jonnekin osto-osastolle.219 euroa maksoi operaattorini myymälässä ja 10 euroa tuli alennusta 229 eurosta, käytännössä sain ilmaisen kondomin tuolle luurille joka Cellynä maksoi noin 10 euroa.Todella tyytyväinen, lataus täyteen lähes tyhjästä reilusti alle kahdessa tunnissa.Asennettuja sovelluksia minimaalisestiEsiasennettuja sovelluksia kaikki muut paitsi Hangouts, Fit ja Speedtest.
Katso alkuperäinen viesti

10 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Päädyin sitten Xiaomiin Mi A1 ja ostin sen DNA:lta, jos saa sanoa, koska Elisalla ei sitä ollut myynnissä. Ei mitään Xiaomia Elisalla?! Kuulemma välitti toiveen jonnekin osto-osastolle.

219 euroa maksoi operaattorini myymälässä ja 10 euroa tuli alennusta 229 eurosta, käytännössä sain ilmaisen kondomin tuolle luurille joka Cellynä maksoi noin 10 euroa.

Todella tyytyväinen, lataus täyteen lähes tyhjästä reilusti alle kahdessa tunnissa.

Asennettuja sovelluksia minimaalisesti

Esiasennettuja sovelluksia kaikki muut paitsi Hangouts, Fit ja Speedtest.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
No olisi kannattanut hetken odottaa niin olisi saanut tuon Mi A2:n joka on ihan eri luokassa verrattuna tuohon vuoden vanhaan A1:een.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Niin, huomasin sen itsekin tänään, mutta siinä oli hiukan liikaa muistia.

Siitä jos saisi 32 gigatavun mallin, niin olisin odottanut, jos olisi halvempi kuin 249.

Toivottavasti joku jakaa siitä kokemuksia, siitä uudestakin Xiaomista.
Tilatkaa uudet akut aliexpressistä. Maksaa muutaman hassun euron. Ei puhelinta kannata uusia akun tähden.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Nykyaikaisissa puhelimissa ei voi sitä akkua vaihtaa. Se on kiinteä ja vaatii osaamista.

J5 2016 sen voi vaihtaa, mutta eBayssä ainakin myytiin feikkejä akkuja, joissa on tulipalovaara, kun lämpenevät ja turpoavat. Toista akkua en kyllä eBaystä tilaa 😞
Tilatkaa uudet akut aliexpressistä. Maksaa muutaman hassun euron.

Mahdollisen tulipalon yllättäessä voi sitten olla tyytyväinen säästettyään muutaman kympin akun hankinnassa. Omasta mielestäni kovin huono paikka säästää rahaa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Testattiin ystävän kanssa tätä puhelinta Xiaomi Mi A1 DNA:n verkossa ja Tele2:n verkossa Viron laivalla ja täytyy sanoa, että kaverini Oneplus 5T joka oli yli puolet kalliimpi oli huonompi yhdessä asiassa. Kauempana rannoista kaverini puhelimen kenttä hävisi, tai oli olematon ja hidas.

Minä taas porskutin 4G/3G-kentin lähes koko matkan ajan... vaikka nopeuteni liittymässä olikin 1 Mb/s, se toimi hyvin perusasiointiin ja saimme kuunneltua muutaman hyvän musiikkikappaleen.

Esimerkiksi tämän https://www.youtube.com/watch?v=AE2cxNAogEM

Todella tyytyväinen tähän luuriin, sillä aiempi Samsung 4G kotonakin 1/4 palkkia (joskus 2/4), kun tämä Xiaomi on 3/4 palkkia (joskus 2/4). Kamera oli Oneplus 5T:ssä hieman parempi.
Käyttäjätaso 3
Itse en enää tarvikeakkuihin sorru. Koskaan. Samsungin S4:n akku oli jo niin heikossa hapessa että uutta luuria haeskelin. Tuli kuiteskin tilattua Mytrendyphonesta uusi alkuperäinen akku, ja uuden puhelimen hankinta on unohdettu ainakin vähäksi aikaa. Ko paikassa J5 2016 alkuperäinen akku näyttäisi maksavan 18,50€+postit. Helpolla uusi elämä vanhalle puhelimelle.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kyllä, ja puhelin on edelleen käytössä, tutulla. En ole laittanut kierrätykseen.
Ehdottomasti Nokia 7 Plus tällä hetkellä. Hintalaatu-suhde aivan huikea

Osallistu keskusteluun