Minne OnePlus 5 pääsisi kesäreissuun matkassasi? -kisavoittajan Ilkan arvostelu

  • 26 heinäkuu 2017
  • 1 kommentti
  • 903 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Järjestimme alkukesästä Palstalla ja Facebookissa kisan, jossa kyselimme, minne uusi OnePlus 5 pääsisi reissuun matkassanne. Kisassa arvoimme kaksi voittajaa, jotka voittivat OnePlus 5 -puhelimet.

Tässä Facebookin puolelta kisassa OnePlus 5 -puhelimen voittaneen Ilkan käyttäkokemukset OP5:sta. Arvostelu ei ole mukana heinä-lokakuun käynnissä olevassa OnePlus5-kisassa, mutta julkaisemme sen tänne samalle keskustelualueelle, jotta kaikki OP5-arvostelut löytyvät näppärästi samasta paikasta 🙂

Ilkan OnePLus5-arvosteluPaketti

Sain Oneplus 5 puhelimen testiin juuri ennen kun olin lähdössä Norjan reissulle. Reissulla olisi mukava testailla uutta puhelinta hienoissa maisemissa. Testissä ollut puhelin on halvempi versio, josta löytyy tallennus tilaa 64GB ja RAM muistia 6GB.

Paketti näytti laadukkaalta. Sisältä paljastui puhelin, dash charge laturi ja kaapeli, SIM-kortin avaustyökalu, lyhyt käyttöohje, muutama tarra. Ei siis mitään turhaa.

Ensituntuma ja muotoilu

Ensituntumalta puhelin tuntuu ohuelta ja laadukkaalta. Materiaalivalinnat ja muotoilu ovat osuneet kohdilleen ja tekevät puhelimesta laadukkaan tuntoisen. Puhelin näyttää tyylikkäältä. Paino on sopiva – ei liian painava eikä liian kevyt.

Takakannessa on tyylikäs kaksoiskamera ja led salama. Sivuilta hälytysäänen liukukytkin, äänenvoimakkuuden kytkin ja virtakytkin. Alhaalta löytyy USB-C tyypin latausliitin sekä 3,5mm kuulokeliitäntä.

Näytön päälle on tehtaalla laitettu suojamuovi, jonka ajattelin jättää paikoilleen toistaiseksi. Myöhemmin suojamuovin voi korvata panssarilasilla – kaikenvaralta. Näyttö on integroitu puhelimeen tyylikkäästi. Muutenkin puhelimen viimeistely on tehty upeasti. Kaikki on niin sanotusti kohdallaan.

Muotoilussa ainoana kriittisenä kohtana voisi mainita hälytysäänen liukukytkimen koon, joka voisi olla hieman isompi. Mielestäni Oneplus 3T mallissa sama kytkin oli parempi käyttää. Lisäksi suojaus vedeltä on pieni miinus.

Käyttöönotto

Käyttöönotto rutiini on Android-puhelimille tutun helppo. Karkeasti tätä rataa: Käynnistä uusi puhelin, kirjaudu WLAN verkkoon, kirjaudu Google-tilille. Tai vaihtoehtoisesti käytä tilin kopioimiseen puhelimien NFC ominaisuutta, jolloin uuden ja vanhan puhelimen takakuoret asetetaan vastakkain. Tämän jälkeen seuraa näytön ohjeita. Yhteystiedot, google play sovellukset ja muut google tuotteet/tiedot ilmestyvät puhelimen valikkoihin latauksien jälkeen. Eläköön pilvipalvelut!

Siirryin tähän puhelimeen Oneplus 3T puhelimesta. Oletin että voin palauttaa vanhan puhelimen backupin uuteen puhelimeen, mutta oletus osoittautui vääräksi. Vanhasta puhelimesta ei saanut siirrettyä mm. teksti- ja multimediaviestejä uuteen puhelimeen. Tosin kyseisiä viestejä tulee nykyisin tosivähän, joten vahinko ei ollut kovin suuri. Olisi kuitenkin hienoa, jos Oneplus tekisi softan, jolla voisi siirtää tiedot puhelimien välillä. Ja mielellään niin että voisi valita mitä tietoja siirretään.

Käyttökemuksia

Oneplus ja sen OxygenOS käyttöjärjestelmä oli minulle ennestään tuttu. Joitain uusia parannuksia tähän versioon oli tehty. Erityisesti tykkäsin sovellusvalikon uudesta avaus tavasta – pyyhkäiset alhaalta ylös.
Myös pimeälle näytölle piirrettävät eleet on mainio juttu. Esimerkiksi piirrät näytölle kirjaimen ”V”, jolloin taskulamppu käynnistyy. Kätevä toiminto.

OxygenOS käyttiksen mukana ei tule laitevalmistajan valmiiksi asennettuja ohjelmia. Hieno juttu!
Puhelimen käyttö on erittäin jouhevaa. Sovellukset aukeavat nopeasti, netin selaaminen on jouhevaa ja muutenkin käyttö on miellyttävää. Pätkimistä tai muuten hitautta ei ole havaittavissa. Puhelimeen pakattu suorituskykyinen huippuluokan rauta näkyy juuri tässä kohtaa.

Kotinäppäimen sormenlukija toimii todella nopeasti. Puhelimen avaaminen sormenpäällä on kätevää ja helppoa. Lukija tunnistaa sormenpään nopeasti ja näyttö aktivoituu samassa hetkessä.

Puhelimen näyttö on erittäin kirkas ja toistaa värit upeasti. Voit käyttää puhelinta mainiosti myös kirkkaassa auringonpaisteessa. Näytön kosketustuntuma on hyvä, viiveitä ei ole havaittavissa. Näytön alareunaan sijoitetut taakse ja viimeisimmät napit on hyvä juttu. Tällä saa näytön kokonaan sovelluksien käyttöön. Voit toki siirtää napit myös näytölle asetuksista jos se miellyttää enemmän.

Puhelimen ohuus laittoi miettimään, että onkohan puhelimeen saatu kunnon akkua mahdutettua. Pelko osoittautui turhaksi, sillä Oneplus 5 akku kestää peruskäytössä hyvinkin koko päivän. Tehokäytössä akku on ladattava jo iltapäivällä. Tämä ei tosin ole ongelma, koska Dash Charge lataus lataa puhelimen akun uskomattoman nopeasti. Valmistaja lupaa, että akku saadaan ladattua puolessa tunnissa nollasta 60 prosenttiin. Tämä pitää testin mukaan kutakuinkin paikkaansa. Tämä on puhelimen ehdottomia parhaita puolia. Dash Charge on loistava juttu. Hankin myös autoon Dash Charge laturin. Se osoittautui reissun päällä hyväksi ostokseksi.Kamera

Kamera käynnistyy miellyttävän nopeasti. Ehdit siis ottaa nopeistakin tilanteista kuvia. Kameran automaatti tila osoittautui oikein hyväksi. Se toimii luotettavasti melkein kaikissa olosuhteissa. Kamerassa oleva 2x zoom painike on kätevä. Tällä saat zoomauksen tehtyä nopeasti.
Kamerasta löytyvä muotokuva-tila tekee hienoja muotokuvia. Se tarkentaa kohteeseen ja sumentaa taustan tyylikkäästi.

Kamerasta löytyy pro-tila, joka antaa käyttäjälle käsisäätö mahdollisuuden kameran säätöihin. Pro-tilalla saa otettua hienoja kuvia vaikkapa ihan hämärässä.

Myös videokamera osoittautui toimivaksi. Videokuvaus käynnistyy erittäin nopeasti ja kuva on terävä ja laadukas. Ehkä optinen kuvanvakaaja olisi paikallaan. Silloin liikkeestä kuvatut videot olisivat vielä vakaampia.

Kameran käyttöliittymä on onnistunut ja sitä on helppo käyttää. Erityisesti tykkäsin pro-tilan säätöjen helppoudesta sekä 2x zoom toiminnosta.

Kameralla otetut kuvat näyttävät hyviltä. Kaksoiskamera toimii todella hienosti ja tekee laadukkaita kuvia.Yhteenveto

Puhelin on erittäin suorituskykyinen. Minkäänlaista pätkimistä tai hidastumista ei kolmen viikon testin aikana tullut. Puhelin toimi erittäin vakaasti. Kamera on hyvä. Kuvat ovat kännykällä otetuiksi hyvää tasoa.

Akku kestää ja akun lataus on parasta mitä markkinoilta saa. Puhelin on juuri sopivan kokoinen ainakin omaan makuuni.

Seuraavaan versioon toivoisin, että puhelin olisi suojattu vedeltä. Se sallisi puhelimen huolettomamman käytön ulkona.

Jos etsit suorituskykyistä puhelinta ja jossa ominaisuudet ovat tasapainossa, se on tässä. Vahva suositukseni. Oneplus 5 on loistava puhelin kohtuullisella hintalapulla!!


1 kommentti

Käyttäjätaso 4
Kiitos, hieno arvostelu. Kuvatkin ovat melko jylhiä, eli kamera riittää varmasti useimpien käyttötarpeisiin. Varmasti harkitsemisen arvoinen vaihtoehto tehokkaampaa puhelinta kaipaaville.

Osallistu keskusteluun