Minne OnePlus 5 pääsisi kesäreissuun matkassasi? -kisavoittajan Kaleon arvostelu

  • 26 heinäkuu 2017
  • 0 kommenttia
  • 761 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Järjestimme alkukesästä Palstalla ja Facebookissa kisan, jossa kyselimme, minne uusi OnePlus 5 pääsisi reissuun matkassanne. Kisassa arvoimme kaksi voittajaa, jotka voittivat OnePlus 5 -puhelimet.

Tässäpä toisen voittajan Kaleon käyttäkokemukset OP5:sta. Arvostelu ei ole mukana heinä-lokakuun käynnissä olevassa OnePlus5-kisassa, mutta julkaisemme sen tänne samalle keskustelualueelle, jotta kaikki OP5-arvostelut löytyvät näppärästi samasta paikasta 🙂

Kaleon OnePLus5-arvosteluElisan paketti tuli postissa, voittopaketti, OnePlus 5!! Olen nyt oikein voittoputkessa. Kahdesti olen kuukauden sisällä voittanut Veikkauksen peleissä ja nyt tämä :)

Sisältö aiheutti alkuun pettymyksen, voi miten pliisu, puhdas valkoinen laatikko.. Kunnes tarkastelin laatikkoa tarkemmin. Kannessa tyylikäs vaimean hopeainen 5 ja pohja laatikossa onkin punainen. Alkoi jo hymyilyttää Kansi auki ja punaisella pedillä siellä lepäsi uutuuspuhelin. Selkeän tyylikäslinjainen heti alkuvilkaisulla. Puhelin käteen ja käsituntuma miellyttävä, jämäkkä ja kiiltävästä ulkomuodosta huolimatta ei mitenkään liukas ja ohut, sitä puhelin todellakin on!

Laatikosta vielä välikansi pois ja sen alta paljastui valkoinen pikalaturi ja näppärillä klipseillä järjestyksessä pysyvä usb-kaapeli, C-mallia, joka pitää nyt muistaa kun kaikki muut vermettimet ovat vanhempaa sarjaa..

Puhelimen ohuudesta ja C-tyypin latauspiuhasta johtuen heti käynti Elisan myymälään. Tällaisella Touhu-Petterillä noin ohut puhelin katkeaisi taskussa heti kohta, eli puhelimeen oli saatava suojakuoret. Myymälästä sellaiset löytyivätkin hyllystä ja kun alkuperäiset olivat niin istuvuus oli taattu. Nyt säilyy puhelin paremmin ehyenä! Toinen hankinta oli latauskaapeli. Paljon liikkuvana tarvitsen autoon toisen kaapelin, vaikka akun on luvattukin kestävän hyvin..

Sitten vaan kokeilemaan. Mitään tekniikkaraporttia tästä ei tule, ne tiedot löytyy spekseistä, ihan vaan tavan käyttäjän kokemuksia.. Pari SIMmi-paikaa löytyy, toinen ei ole muistikorttipaikka! Saa nähdä miten tila riittää pidemmän päälle kun aikaisemmissa puhelimissa on yleensä ollu 32 muistikortti.. Käyttöönotto on helppoa ja nopeaa, kiitos tehdaslatauksen, yli 60%, eli ensimmäiseksi ei tarvinnut odotella akun latautumista. Tuttu Androidin käyttöliittymä oli odottamassa ja varsin puhtaana, eli valmiina ei ollut tuhotonta määrää kaikkea ylimääräistä.

Sitten puhelin pääsikin testimatkalle hyväntekeväisyyspyöräilyjoukkueen Team Rynkebyn matkassa. Yhteinen matkamme alkoi Kisahallin takaa Helsingistä ensin poliisisaattueessa Vuosaareen, sieltä rahtipaatilla Saksaan, josta varsinainen pyörätaival alkoi Hollannin kautta Belgiaan ja sieltä Ranskaan ja määränpäähän Pariisiin.Ajon aikana oli kuvaaminen kielletty, mutta matkan varrelta on esimerkeissä kuvia. Puhelin oli kuitenkin aktiivisena ajon aikanakin tallentaen reittiä omaan seurantaohjelmaan. Tällainen jatkuva paikantaminen laittaa akun keston tiukalle, mutta pitkän päivän puhelin jaksoi niin, että yöllä tapahtunut pikainen lataaminen riitti taas seuraavaksi päiväksi. Kahta päivää peräkkäin akku ei olisi kestänyt.Suurin miinus puhelimessa minun käytössä on kosteussuojauksen puuttuminen. Belgiassa nimittäin satoi vettä tai ei oikeastaan satanut, vaan kaatui vettä päälle. Sanonta ”kuin saavista kaataen” konkretisoitui oikeasti! Vesitiiviillä pussilla oli siis käyttöä.

Hei, ja tuo sormenjälkitunnistin, aivan mahtava! Sillä aukaiset puhelimen näppärästi ilman koodien näpyttelyä, mutta toisaalta kuitenkin luotettavasti. Opetat vain puhelimen tunnistamaan sormesi. Tunnistettavia sormia voi olla useampia, eli minulla kummastakin kädestä keskisormi, sillä näin sekakätisenä luuri voi osua kumpaan käteen vain ja on näppärää, että sen saat auki saman tien! Joidenkin pankkien ohjelmiinkin avautuu pääsy ilman tunnuslukutaulukkoa tällä sormenjälkitunnistuksella, eikä avaudu kenenkään muun sormella, testattu on!

Kameraa on etukäteen kehuttu, eikä suotta! Se tekee hienoa jälkeä kumpaankin suuntaan, sillä selfiepuolellekin on kerrankin raaskittu laittaa kunnon kamera.Tuplazoomaukselle on näytössä oma tiplansa ja sitä on tosi nopea käyttää. Isolta ruudulta en ole vielä kuvia katsonut, mutta jälki vaikuttaa lupaavalta. Lähikuvat onnistuvat mainiosti, mene vain rohkeasti lähemmäs!

Vähemmässä valaistuksessa kamera tekee hienoa jälkeä, joskin kuvanvakaimen puute vaatii vakaata kättä.Kaikenkaikkiaan puhelin on onnistunut kokonaisuus, joka on tämän lyhyen käytön aikana vakuuttanut minut toiminnallaan ja nopeudellaan. Uusi Elisan liittymä mahdollisti puhelimen huolettoman datakäytönkin ulkomailla, eikä puhelimen nopeutta turhaan ole kehuttu. Sisällä on kunnon tavaraa, joka jaksaa vääntää useampaakin sovellusta kerralla, eikä ainakaan tähän asti bugeja ole ollut. Puhelinta ei ole tarvinnut sammuttaa kuin päivitysten jälkeen. Ainut miinus minun käytössä on tuo kosteudenkeston puute.

Suosittelen!


Keskustelussa ei ole vielä kommentteja.

Vastaa ensimmäisenä!

Osallistu keskusteluun