Kysymys

Mitä sovelluksia päällä

  • 8 huhtikuu 2011
  • 3 kommenttia
  • 1848 katselukerrat

Mistä saa sovellukset asetettua niin että mahdollisimman vähän kuluisi akkuvirtaa? Siis asetukisissa on mahdollisuus sulkea ohjelmat, mutta mitkä ohjelmat voi sulkea ja käynnistyykö ne automattisesti kun ohjelmat avaa uudelleen?

3 kommenttia

Peruskäyttäjän on turha sammutella mitään - Android on suunniteltu niin että useimmat sovellukset jäävät "päälle" taustalle. Vain aktiiviset sovellukset kuluttavat virtaa taustalla pyöriessään, eivät kaikki jotka muistissa ovat avoinna.
Tarviikohan nettiselain sulkea aina menu-näppäimen kautta, ja sieltä sulje. Vai jääkö se kuluttamaan virtaa taustalle, jos painaa suoraan koti-näppäimestä perustilaan?

Tarviikohan nettiselain sulkea aina menu-näppäimen kautta, ja sieltä sulje. Vai jääkö se kuluttamaan virtaa taustalle, jos painaa suoraan koti-näppäimestä perustilaan?


Ei tarvitse. Kaikenmaailman taskintappokoneet voitte unohtaa. Vie enemän akkua tappaa niitä käynnissä olevia ohjelmia(prosesseja) ja käynnistää niitä uudelleen, kuin se, että ne olisivat tausta-ajossa tai nukkutilassa. Muisti näille on jo varattu, mutta linux osaa hallita muistiaan erittäin hyvin, joten käyttäjän ei todellakaan tarvitse huolehtia vapaan muistin määrästä. Linux tappaa turhia prosesseja tietyillä ehdoilla, jos muisti on täyttymässä. Eli tässä puhutaan nyt ajonaikaisesta muistista eikä "levytilasta".

Käyttöliittymään olisi suunniteltu helppo tapa sulkea ohjelmia, jos se olisi jotenkin pakollista, kuten Nokian Symbian³ puhelimissa. Pitämällä pitkään sitä menu-nappulaa saat listan esiin, josta voit ruksia ohjelmia pois päältä. Toki siinäkin on varmaan tausta-ajo-ominaisuus, mutta siitä ei ole hirveitä määriä todisteita, koska suljettu ympäristö.

I rest my case.

Osallistu keskusteluun