Vastattu

Miten Android puhelin ymmärtämään gps sijainnin muuttuminen muuttaessa uuteen osoitteeseen?

  • 3 heinäkuu 2018
  • 13 kommenttia
  • 2796 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +2
Tietääko kukaan miten korjata? Eli Android puhelin luulee olevansa vanhassa osoitteessa sisällä ollessa kun ei yhteyttä gps satelliiteihin kun asetuksissa on "Paikannustapa: Suuri tarkkuus" ja "Paranna tarkkuutta: Wifi-haku ja Bluetooth-haku päällä". 😠 Vaikka mitä temppuja on yritetty, laittaa wifi pois-päälle, Paikannustapa: suuri tarkkuus - vain gps, Google Mapsin välimuistin ja datan poisto ja asennuksen poisto ja uudelleen asennus. Mikään temppu ei saa puhelinta tajuamaan että ollaan uudessa osoitteessa. :? Millä ihmeellä tämän saa toimimaan? :? Parvekkeella se löytää oikean sijainnin kun saa satelliiteista signaalin mutta heti kun menee sisälle se luulee että ollaan vanhassa osoitteessa. 😃 Sama tapahtuu myös Here WeGo ohjelmassa..
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi Dj_God 4 heinäkuu 2018, 13:20

Tuo korjaantuu itsestään ajan kanssa.

Monella muullakin ollut samaa ongelmaa muuton yhteydessä. Puhelin oppii parhaiten uuden sijainnin kun käytät sitä parvekkeella jokusen kerran puhelimen ollessa yhdistettynä langattomaan verkkoon ja GPS -paikannuksen ollessa käytössä.

Kun puhelin oppii uuden sijainnin, luulisi myös Heren oppivan sen siinä samalla.

Uusi osoite kannattaa myös määrittää molempiin sovelluksiin kotiosoitteeksi. Hyvällä tuurilla nopeuttaa puhelinta ymmärtämään oikean sijainnin.
Katso alkuperäinen viesti

13 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Tuo korjaantuu itsestään ajan kanssa.

Monella muullakin ollut samaa ongelmaa muuton yhteydessä. Puhelin oppii parhaiten uuden sijainnin kun käytät sitä parvekkeella jokusen kerran puhelimen ollessa yhdistettynä langattomaan verkkoon ja GPS -paikannuksen ollessa käytössä.

Kun puhelin oppii uuden sijainnin, luulisi myös Heren oppivan sen siinä samalla.

Uusi osoite kannattaa myös määrittää molempiin sovelluksiin kotiosoitteeksi. Hyvällä tuurilla nopeuttaa puhelinta ymmärtämään oikean sijainnin.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Onkohan tässä(kin) kyseessä se, että kun Googlen kartta-auto keräsi dataa, niin samalla se keräsi näkyvien WIFI laitteiden SSID tunnuksia, jotka on linkitetty paikkatietoihin. Tätähän käytetään siinä "high accuracy" paikannusmoodissa. Jos mahdollista, niin kokeile vaihtaa WIFIn SSID tunnus toiseksi. Se nykyinen lienee linkitetty sinne vanhaan osoitteeseen...

Tätäkin voi kokeilla.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Google opastaa muuttamaan oman sijainnin näin:

Varmista ensin, että puhelimesi jakaa sijaintisi Googlelle
Jos et jaa puhelimesi sijaintia Googlelle, näet Sijainti ei saatavilla -viestin.

- Avaa Asetukset-sovellus.
- Valitse Sijainti.
- Varmista, että Sijainti on PÄÄLLÄ.

Päivitä sitten sijaintisi
- Tee haku Googlessa.
- Hakutulossivun alalaidassa näet, mikä sijaintisi on Googlen mukaan. Sijainti voi perustua puhelimeesi, verkko- ja sovellustoimintaasi, IP-osoitteeseesi tai sijaintihistoriaasi.
- Kosketa Käytä tarkkaa sijaintia tai Päivitä.
- Jos esiin tulee ponnahdusikkuna, jossa pyydetään lupaa jakaa laitteen sijainti osoitteen www.google.com kanssa, valitse Salli.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Eikö olekin "hauskaa", että Google haluaa tietää missä se sinun puhelimesi sijaitsee... Kyse ei siis ole missä se juuri sillä sijainnin määrityksen hetkellä on, vaan missä se sijaitsee "pysyvästi", missä kotisi on...
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +2
Se joka Andoidiin on koodannut tuon "korkean tarkuuden" toiminnon on kyllä ollut täys idiootti, se on idioottimaisesti koodattu. 😠 Vieläkään tämä ei ole korjaantunut. Myös Google Mapsista olen laittanut satoja palautteita "sinisen pisteen sijainti yli 150m väärin" ja silläkään ei ole mitään vaikutusta, ne palautteet menee vissiin suoraan roskiin.. Löysin myös netistä tämän jossa voi ilmoittaa wlan tukiasemien gps koordinaatit, tätäkään ei viisiin Google/Android käytä kun ei auta. Wlan nimen vaihtaminen ei auta mitään, pitäisi vaihtaa wlanin mac osoite mutta VMG3925 ei voi muuttaa mac osoitetta, pitäisi varmaan saada vaihdettua uuteen reitittimeen.
Olen löytänyt googlettamalla tällaisia:
https://productforums.google.com/forum/#!msg/maps/RBAETfCjLMM/53dagyO0A9EJ
https://productforums.google.com/forum/?utm_medium=email&utm_source=footer#!msg/maps/bzxjulchBp4/Mwr42Y0iBAAJ
https://support.google.com/maps/answer/1725632?hl=en&vid=0-401035659326-1534605680786&visit_id=636702026046015547-3629745836&rd=1
Mitkään temput ei auta mitään. Viime kuussa kokeilin muutaman päivän pitää wlan tukiasemien nimessä ”_nomap" ja sitten poistin sen että jos poistuisi ja sitten rekisteröisi uuden sijainnin, eipä sekään temppu auttanut. Väärä sijainti johtuu nimenomaan wlan tukiasemien vääristä koordinaateista, tällä: Mylnikov GEO Locator Dev android ohjelmalla voi testata mitä antaa sijainniksi kun paikannus on wlanin tai matkapuhelin tai molempien perusteella.
Smart Lockin on täysin hyödytön kun se ei toimi tämän väärän sijainnin takia.

Nostan vanhaa ketjua, mutta itsellä täysin samanlainen ongelma kuin aloittajalla. Kiinnostaisikin tietää, että saitko ongelmaan loppujenlopuksi ratkaisun ja jos sait, niin miten? 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +2

Googlea ei vois vähempää kiinnostaa miten hyvin paikanmääritys toimii, itse siihen ei voi mitenkään vaikuttaa, eli korjaantuu vain ajan kanssa. Siinä meni jotain noin 3-4 kuukautta ennen kuin kännykkä alkoi näyttää sijainnin oikein. En tiedä auttoiko se asiaa mitenkään kun tänne tämän kerrostalon katolle tuli uusi Elisan 4G tukiasema, mutta jonkun ajan päästä siitä se alkoi näyttää oikein sijainnin. Googlelle ei kannata paikanmäärityksestä laittaa palautetta, niitä ei vaan asia kiinnosta. Ehkä se paikanmääritys tulee Androidista, mutta siinä ei ole mitään älykkyyttä jos esim mennään sisätiloihin ulkoa ja ulkona on gps:stä saatu sijainti ja sisällä yhteys gps katkeaa ja yhtäkkiä sijainti voikin olla satoja metrejä tai enemmän väärässä paikassa eikä siinä ole mitään älykästä päättelyä että sijainnin on mahdottomuus yhtäkkiä muuttua satoja metrejä tai enemmän kun se tarvitsisi älyttömän suuren kiihtyvyyden ja esim yli 1000km/h nopeuden, edes mitään noinkaan alkeellista älykkyyttä siinä ei ole.

Yksi keino siinä tietysti olisi saada kännykkääsi oikea sijainti olisi sijoittaa esim parvekkeelle bluetooth gps vastaanotin joka välittäisi bluetoothin yli sijainnin siihen kännykkään tai toinen Android gps puhelin/tabletti parvekkeelle joka välittäisi bluetoothilla se oikean sijainnin kännykkään, tosin tämä ei ole kovin kätevää..

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1

GPS-vastaanotin vaatii yhteyden satellittiin ja varsinkin vanhemmilla kännyköillä se onnistuu vain ulkona tai ikkunan vieressä. Uudemmilla laitteilla paikannus voi onnistua sisätiloissakin.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Googlen innokkuus arvata, missä olet, on ihan täysi vitsi. Pöytätietokoneeni on Googlen arveluiden mukaan milloin Joensuussa, Seinäjoella, Helsingissä, Raumalla tai jopa Tallinnassa. Kertaakaan Google ei ole vielä arvannut oikein :grinning:

Tuolle ei voi mitään, eikä siitä kannata välittää.

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +2

Google tallentaa luultavasti siinä tietoja wifi tukiasemasta kun hakee reittiohjeet, ehkä kannattaa hakea reittiohjeet Google Mapsissa kun gps on saatu riittävän tarkka sijainti ja olet samaan aikaan omaan/omiin wifi tukiasemiin yhteydessä ja ehkä myös kannattaa painaa sitä “tähtäin merkkiä” mikä kohdistaa omaan sijaintiin useamman kerran, tätä minä myös tein ja jossain netissä oli myös neuvottu näin tekemään. Tuota voi tehdä vaikka joka päivä, mutta se ei nopeuta sitä, kun aikaa on kulunut riittävän monta kuukautta se alkaa toimimaan omassa asunnossa.

 

Jos haluaa että Google ei tallenna omaa wifi tukiasemaa Googlen sijaintipalveluihin niin sen wifi verkon nimen loppuun pitää laittaa “_nomap” ilman heittomerkkejä.

https://support.google.com/maps/answer/1725632?hl=fi

 

Yksi vaihtoehto on myös se että heittää vanhan/vanhat wifi tukiasemat roskiin/kierrätykseen ja ostaa uuden wifi tukiaseman uuteen osoitteeseen, tosin jos on kyseessä kerrostalo ja samaan aikaan on muuttanut kaikki naapurit asuntoihin se ei välttämättä heti auta.

Hermo menee. 

 

Muutin 3 vkoa sitten Hgin keskustasta Länsi-Vantaalle.

 

1) Honor 10 lite väittää pääosin mun olevan Mäntsälässä (kävin siellä 2 vko sitten yhden kerran).

2) Sama laite antaa satunnaisesti välillä paikaksi Lauttasaaren (viimeisin käynti 08/2019).

3) android ohjeiden mukaan pitäisi puhelimen  asetukset - valikosta valita "sijainti" ja "suuri tarkkuus". Kumpaakaan ei löydy puhelimen asetukset valikosta.

4) kompassin kalibrointi ei auttanut.

 

Heitänkö puhelimen läheiseen mätäojaan? 

Tuntuu vähän siltä, että se Gps käyttää jotain muutakin kuin satelliittia. Viime kesänä keski-suomessa, Gps näytti keskelle järveä, matkaa kilometri. Ökyvene vesillä, ottiko siihen.

Järven toiselle puolen, matkaa 10 kilometriä. Pari naapuri taloa matkaa 500 metriä, autot heillä. Oikeaan paikkaan ei saanut kuin satunnaisesti.

Täällä pääkaupunki seudulla menee usein parkkipaikoille, matkaa 200 metriä. Sitten menee pitkän autotallin toisen pään talliin kilometrin päähän oikeasta paikasta.

 

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +2

Se ei johdu puhelimesta, se johtuu Googlesta. Onko sinulla sama wifi tukiasema käytössä mikä oli vanhassa osoitteessa? Jos on, niin jos pystyt vaihda siihen Wlan verkon nimi ja Mac-osoite (Wifi nimi ja MAC osoite pitää olla sellainen joka ei ole Googlen tiedossa), silloin se puhelin ei anna sijaintia sen Wifi tukiaseman perusteella tai toinen vaihtoehto on ostaa uusi Wifi tukiasema. Googlea voi myös kieltää käyttämästä wifi tukiasemaa sijaintipalveluihin lisäämällä verkon nimen loppuun _nomap. Tuo korjaantuu vain ajan kanssa (kiitos Googlen), voit nopeuttaa sitä tuolla wifi muutoksella jonkin verran. Mitä puhelin sanoo sijainniksi jos wifi tukiasema on kokonaan pois päältä?

Sinulla on varmaan tuossa Android 9? Valikoista varmaan löytyy “Biometriset tiedot ja suojaus” → Sijainti (paina sijainti sanasta) → Paranna tarkkuutta → Täällä voi ottaa Wi-Fi haun ja Bluetooth haun päälle tai pois päältä.

 

Sijainnin tunnistaminen ja tarkkuuden parantaminen - Maps ohjeet

Osallistu keskusteluun