Kysymys

Motorola Moto G rupesi äkkiä hidastamaan tiedonsiirtoa

  • 9 lokakuu 2014
  • 1 kommentti
  • 12749 katselukerrat

Minulla on ollut hieman yli viikon käytössä Saunikselta kytkyllä ostettu Motorola Moto G 4G-puhelin, joka on toiminut mobiililaajakaistan kanssa mainiosti alkuajat. Nopeus on ollut normaalisti n. 16-20 Mbps ja on tullut sitten nettiä käytettyäkin aika runsaasti. Eilen huomasin, että netin nopeus hidastui huomattavasti, eli oli enää n. 0,2 Mbps. Ajattelin, että okei, ilmeisesti Sauniksella on päällä jonkinlainen datakattosysteemi (vaikka dataliittymäni on rajaton) tai että yhteyksissä on yleisesti jotain häikkää. Yhteys palasikin normaalinopeuteen myöhemmin illalla, mutta tänään aamulla se tipahti takaisin mateluluokkaan eikä suostu enää nousemaan. Verkko ilmoitetaan koko ajan vain E:eksi, eikä se siirry missään vaiheessa enää H+:ksi.

Testasin sitten parilla muulla laitteella korttia ja kävi ilmi, että tuo Moto G on ainoa missä yhteydet hidastelevat, eli kyseessä ei ole Saunalahdelta tullut hidastus. Viimeisen tunnin sisällä sain tällaiset nopeudet eri laitteilla: Nokia E7 antaa n. 8 Mbps nopeuden, vanha Zte Blade n. 6 Mbps ja Moto G 0,17 Mbps. Testasin Moto G:n yhteydet 4G, 3G ja 2G-asetuksilla (eli 'Ensisijainen verkon tyyppi'), ja kaikista tulee suunnilleen tuo 0,1-0,2 Mbps nopeus.

En tiedä onko kyseessä jokin hämärä Androidin asetus, mutta en löydä millään asetusta, joka vaikuttaisi tuohon. Puhelimessa oli oletuksena päällä mobiilitiedonsiirtoraja, mutta otin sen pois päältä jo pari päivää puhelimen oston jälkeen, eli sen ei pitäisi vaikuttaa. En myöskään mielestäni ole asentanut mitään softia puhelimeen, joka moisen voisivat aiheuttaa. Avast Mobile Premiumin ostin muutama päivä sitten, mutta en löydä sen säädöistä mahdollisuutta pakottaa hidas verkko päälle.

Onko kenelläkään mitään hajua mistä voisi olla kyse? Moto G on itsessään toiminut ihan hyvin ja tämä on ainoa suurempi ongelma mikä on tullut vastaan.

1 kommentti

Otin itse selvää hieman enemmän asiasta Motorolan omilta foorumeilta ja vaikka en nyt suoranaisesti tälle mallille löytänyt ohjeita, niin rinnakkaismallille löytyi jotain. Ohjeiden perusteella menin Moto G:n "salattuun" testaus/asetusvalikkoon näppäilemällä *#*#4636#*#*  ja valitsin sieltä Puhelimen tiedot-napin takaa 'Aseta ensisijainen verkon tyyppi'-valikosta 'LTE/WCDMA'.

H+ meni heti päälle ja nopeudet palasivat 16-20 Mbps-nopeuksiin. Vaihtelin tuon jälkeen myös Androidin normaaleista asetuksista verkon tyyppiä 2G:n, 3G:n ja 4G:n välillä ja verkon nopeus tuntui pysyvät normaalina vaihtojen jälkeenkin. Mainittakoon, että kun valittuna on 4G normaaleissa asetuksissa on tuolla testausasetuksissa silloin 'LTE/GSM auto (PRL)'. Ensimmäisen kerran mennessäni testausvalikkoon, kun yhteys ei noussut 2G:stä korkeammalle, oli silloin myös valittuna tuo sama 'LTE/GSM auto (PRL)'. Ilmeisesti valitsemalla testausvalikossa 'LTE/WCDMA:n' yhteys kuitenkin jotenkin nollautui ja palasi normaaliin tilaan ja kaikki rupesi toimimaan taas oikein.

Vaikka hieman monimutkaista tällä tavalla joutua asiaa hoitamaan olen tyytyväinen, että sain kuitenkin normaalinopeudet takaisin. Mikäli ongelmat jatkuvat tiedän nyt miten asia hoidetaan. Pitää nyt toivoa kuitenkin, että kyseessä ei ole jokin laitteen rautavika, joka vain ilmeni tällä tavalla tässä vaiheessa.

Osallistu keskusteluun